Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly
    veterán

Meglett a megoldás, de csak úgy hogy találomra kísérleteztem. a cvlc -v MINDIGTV.channels.conf.test.hu.fta.xspf(lejátszási lista fájl) paranccsal néztem a hibaüzeneteket, hogy milyen .so-kat hiányol, rákerestem a google-n hogy az Archban melyik csomag tartalmazza a kérdéses libet, és egyenként elkezdtem felrakosgatni amelyikről valószínűsítettem hogy kell a dvb-hez, egyszercsak megjavult :N Tehát szétcseszték a vlc default függőségeit :( K*jó :W Jó az Arch meg minden, de ezt az állandó variálást nem szeretem, miért kell szétcseszni egy eddig jól működő csomag default függőségeit ??!

Ezek szerint hiányzó függőség volt. De ezeket cvlc nélkül is ki kellett volna írnia, ha terminálból indítod a VLC-t. Ez egy általunk gyakran javasolt trükk, hogy a GUI-s progikat is indítsuk terminálból, ott a hibakimenetben sok minden látszani fog, ami grafikus felületen rejtve marad.

Amit még tudsz ilyenkor, hogy újratelepíted a VLC-t az Arch tárolójából. Ez önmagában nem fogja a függőséghiányt megoldani, de ha szintén terminálban vagy konzolban csinálod, akkor a telepítés végén ki fogja listáznia pacman az ún. opcionális függőségeket, amik nem kötelezőek, nem default függőségek, csak 1-2 extra feature-höz kellenek, és nagyon valószínű, hogy meg fogod találni ott, hogy mi hiányzik neki, ami [not installed] státuszú, de neked kellhet.

Ezért szoktam papolni, hogy terminál, terminál, terminál, meg miért jobbak a minimalista, terminálos, CLI/TUI progik. Ezért. Mert egyszerűbbek, jobban debugolhatóak, látszik mi mit ír ki, nem kell külön loggal kínlódni, meg a GUI felületen elrejtéssel harcolni. Mert fasza a GUI, kényelmesnek tűnik, szépen témázható, szép nagy ikonok, csak épp rettenet nem hatékony, meg rettenetesen korlátoz, ha átlépsz egy szinten. Ez senkinek nem tűnik fel, mert az emberek már 30+ éve megszokták, hogy csak grafikus felület, csak grafikus felület, csak GUI, és már el sem bírják képzelni, hogy lehet máshogy is, sőt, nem csak lehet, hanem legtöbbször az lenne a hatékonyabb.

Új hozzászólás Aktív témák