- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Google Pixel topik
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #102247 üzenetére
2016-ban még az Airhez is járt, a 2017-es Próhoz már nem.
-
válasz
Mr Bond 007 #102081 üzenetére
Tokre nem igaz, a *40 szeria (T440, X240, stb.) volt az alja, onnantol folyamatosan javulnak. A mostani T14G2, X1C G9, X1 Nano, etc. teljesen jo gepek. Szerelhetok, jo a billentyu, 16:10 keparany, javult a trackpad, a hutes.
-
válasz
Mr Bond 007 #101791 üzenetére
Be is reggeltem, hasít. Csak egy egeret kell vennem hozzá, mert azt elfelejtettem... :-)
-
SharpSA
veterán
válasz
Mr Bond 007 #101470 üzenetére
Szerintem ez teljesen érthető. Ami itt folyik a Földön jelenleg az ember által, az jó nagy részben pocsékolás. Ha nem a pénz lenne a lényeg, hanem a valódi fejlődés, akkor már régen máshol tartanánk…
-
Sumi
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #101470 üzenetére
Hát igen sajnos
-
Thewent12
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #101468 üzenetére
Mondjuk az ultra ciki, hogy a bmw ilyet meg mer tenni
mar kb 3 millas kocsiknal alap cucc…
-
Sumi
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #101468 üzenetére
Igaz. Én azért remélem, hogy lassan helyrejön most már ez az alkatrészhiány szituáció a világban
-
Sumi
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #101462 üzenetére
2022 tavaszára mondják a tech reviewerek youtubeon az m2 aireket
-
Blizz
őstag
válasz
Mr Bond 007 #101457 üzenetére
Érdemes várni esetleg egy újabb macre? (akkor ugye ennek esik az ára)
Nem tudom, hogy itt is évente hozzák e ki az új modellt. mint az iphoneoknál -
i400
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #101415 üzenetére
ugyanezt tapasztaltam én is, meg azt hogy a normál használat mellett a hőmérséklet csökkent!
-
válasz
Mr Bond 007 #101412 üzenetére
Elgondolkodtam rajta, hogy vagy visszarakom a BigSur-t, vagy csinálok egy clean install-t.
De elég idegesítő, főleg egy M1-es gépnél. -
válasz
Mr Bond 007 #100957 üzenetére
-
válasz
Mr Bond 007 #100775 üzenetére
Igen, tehát nem ugyan ott van és erre kell rá állni. Nyilván ugyan úgy működnek, csak máshogy kell használni és hosszú berögződés után erre nehéz átállni.
-
Greg Vinous
tag
válasz
Mr Bond 007 #100771 üzenetére
Azt hittem, hogy nem lehet váltogatni, de azóta már csekkoltam a lehetőséget és akár váltogatva win és mac kiosztással, úgy nem lesz korlátozott...
Csak arra gondoltam, hogy ha nem tudnám könnyen váltani, akkor egy mac, win kiosztással korlátozott, vagyis sok opciót nem érnék el bill kombóban.
De még ebben a témában nagyon az út elején járok, úgyhogy elnézést ha badarságokat írtam -
Greg Vinous
tag
válasz
Mr Bond 007 #100764 üzenetére
Gondolkoztam már ezen is, csak akkor az macOS használata lesz némileg korlátozott. És másodmunkám videó vágás, ezért is vettem a macbook-ot rá, ahol meg Final Cut-nál a macOS kiosztás szerencsésebb... egyelőre szokom-ízlelgetem, aztán pár hónap múlva meglátom merre tovább.
Olyat is lehet csinálni, hogy váltok a win-es és macos kiosztás között, mintha mondjuk két nyelv között váltanék? -
GreenGoblin
őstag
válasz
Mr Bond 007 #100642 üzenetére
No comment
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #100635 üzenetére
Mery Kék 1000 - Online Alkalmazás
Igen, csak exe van
-
Szotyi222
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #100461 üzenetére
És ha 4k videót nem csak ugy bezárod, hanem átváltasz egy nem 4 k videóra, és utána zárod be az abalkot 🤔🤔🤔 megoldás lehet?
-
Parson
addikt
válasz
Mr Bond 007 #100355 üzenetére
Sorry, nem irtam oda - általánosságban értettem.
-
Jano_023
őstag
válasz
Mr Bond 007 #100236 üzenetére
Köszönöm.
-
Greg Vinous
tag
válasz
Mr Bond 007 #100228 üzenetére
Hétvégén akciós volt, 35eFt, egyet megrendeltem, de lehet inkább a Satechi-ra megyek rá az alzaban amit itt kaptam tippnek
-
Frozzy
őstag
válasz
Mr Bond 007 #100093 üzenetére
Az lehetetlen egy 2 hónapos SSD-nél
-
Aciduzzu
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #100067 üzenetére
Dupla áron.
-
Aciduzzu
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #100064 üzenetére
A ragasztó eltávolítható nyom nélkül. Ezt ígérik.
Tekintettel, hogy 10 ezer dollárt akartak, és most már 300 ezer van, vélhetően lesz belőle valami. :-D
-
tboldi
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #100000 üzenetére
100k! 🥳
-
válasz
Mr Bond 007 #100000 üzenetére
Na, latom neki is ugyanaz jott ki amit en is latok. Sokkal jobb lenne, ha inkabb felporgetne azokat a ventillatorokat es nem egne el az ujjam a billentyuktol.
-
válasz
Mr Bond 007 #99995 üzenetére
> Miért ha kijön egy új hw és hozzá csiszolódik az os+appok az nem hoz teljesítmény növekedést és/vagy jobb működést?
Csucsteljesitmeny mellett nem lesz huvosebb a gep, az biztos.
-
válasz
Mr Bond 007 #99991 üzenetére
Ez nem kovaszos uborka
-
GreenGoblin
őstag
válasz
Mr Bond 007 #99811 üzenetére
Én is azt az árából vennék valami olcsóbb lapit és még maradna money nyaralásra is.
-
válasz
Mr Bond 007 #99770 üzenetére
> M1 pro 16 csatornás mem vezérlővel jön, M1 max 32 csatornás
Ezek elvileg mind benne voltak a bejelentesben.
> Mb Pro 16" M1max 64 giga rammal 3900 dolcsi vs rtx 8000 48gigával 5500 dolcsi (
Na jo, azert a csucs NVidia kartyaknal azert joval gyengebb lesz (ugy nez ki, hogy fele-harmada), dehat masra is valo.
Plusz a csucs NVidia-ban a memoriasavszel is joval magasabb. Dehat laptopban azert ez is kiraly.
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #99522 üzenetére
Jaja ezt ő sem tagadta a cikkben, a lényeg, hogy az M1-el elért oda az Apple hogy egy laptopban az akkun kívül semmi nem javítható vagy cserélhető (csak a komplett board).
-
Smiley
addikt
válasz
Mr Bond 007 #99483 üzenetére
Én értem... De akkor is, erről nem is hallottam. Igy viszont értelmet nyer a factory reset cucc az uj osx-ben.
-
Smiley
addikt
válasz
Mr Bond 007 #99478 üzenetére
Mi???
2021-ben ide jutottunk? Az agyamat eldobom...
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Mr Bond 007 #99269 üzenetére
Én hiába másolom be, nem találom a listában.
-
blakey
titán
válasz
Mr Bond 007 #99269 üzenetére
Csak a pontosítás végett, aki saját maga akarja testre szabni annak kell az Ukulele, ahogy a linkelt oldalon is azzal készült egy kiosztás (mellesleg én is azzal készítettem magamnak egy kiosztást mivel sehol nem találtam megfelelő fájlt, nálam szükség van a régi, csak mac-es fontok miatt): "…Aztán ráakadtam az Ukelele nevű programra, ami megoldotta a problémámat! Ugyanis ezzel át lehet szerkeszteni a kiosztást OSX-en…". Persze ha valaki keres és talál számára megfelelőt akkor elég másolni is.
-
anorche1
őstag
válasz
Mr Bond 007 #99170 üzenetére
Ezt ellenőriztem, a gép mikorfonja van beállítva. Ami furcsa, hogy teams hivas közben megnyitottam a mac bemeneti hang beállításait, és ott is, hiába csettingettem, a gep nem hallotta ,nem jelzett a mérő.
-
madgie
titán
válasz
Mr Bond 007 #98891 üzenetére
Én rengeteget vágok az Air-en és nagyon-nagyon szeretem, hogy kussban van. Hogy mi lesz később? Arra van a 3 év gari, 3 év alatt meg sokszorosan visszakeresi az árát…
-
válasz
Mr Bond 007 #98891 üzenetére
> de ne úgy adjuk már elő mintha a venti akkora nagy veszély volna, mert baromira nem az
Csak ertelmetlen, mert nem kapsz erte lenyegi pluszt.
-
Divinity
őstag
válasz
Mr Bond 007 #98878 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy az, hogy neked nincs vele bajod az nem indok.
Persze nem nagy eséllyel de minden, ismétlem minden, mozgó alkatrész potenciális hiba lehetőség. Persze van az a helyzet, felhasználási mód aminél nem tudod megkerülni és akkor oly mindegy de ez alapvetően az állításon nem változtat. -
Ear001
addikt
válasz
Mr Bond 007 #98881 üzenetére
De, ez elég gyakori felhasználási terület és nem, nem esik vissza a teljesítmény az Air-en sem 30-40 perc vágásnál sem. Viszont nagyon nem mindegy, hogy ott zajong a kocsiban, sátorban repülőn, szállodai szobában, vagy tök csöndben megcsinálja minimálisan lemaradva a Prótól.
Az M1-maggal én nem látom a Pro többletét az Airhoz képest. Majd talán egy tökösebb procival, később.
-
Ear001
addikt
válasz
Mr Bond 007 #98878 üzenetére
Van ez a videó vágás nevű valami, meg képszerkesztés, hangeditálás, ahol nagy fájlokkal mojol a gép hosszasan, és csodás videók is születtek arról, hogy a venti nélküli Air kábé pont olyan gyors, mint a ventillátoros Pro M1 és még csendben is van.
-
Ear001
addikt
válasz
Mr Bond 007 #98868 üzenetére
Mert van hangja, ami roppant idegesítő tud lenni?!
-
válasz
Mr Bond 007 #98874 üzenetére
Tok jo, hogy te nem talalkoztal csapagyas ventilatorral, vagy nem kellett suritett levegovel kifujni a porcicakat a szellozonyilasokbol. Mas nem volt ilyen szerencses.
-
válasz
Mr Bond 007 #98872 üzenetére
Mar regota tudjuk, hogy nem vagy egy komplikalt srac
-
válasz
Mozgo alkatresz, plusz egy meghibasodasi lehetoseg. Beszivja a port, elkoszolodik. A szellozonyilast nem szabad letakarni (nehez lenne, de akkor is, +1 dolog).
-
Divinity
őstag
válasz
Mozgó alkatrész, ha olyan folyamatra kell ahol nem kifejezetten kell a venti akkor csak egy hiba forrás
-
atees
őstag
válasz
Mr Bond 007 #98815 üzenetére
mi a helyzet a zyxel ? Árba nagyon nem rugaszkodnék el
-
atees
őstag
válasz
Mr Bond 007 #98813 üzenetére
oké és egy jól bevált ?
-
Pxs
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #98665 üzenetére
Huhh, köszi! Remek hírek!
Egyelőre másik workaround: Sidecar-t aktiválni iPadre, majd kikapcsolni.
Elvileg helyrerakja a képet, majd most próbálom ki. -
törölt tag
válasz
Mr Bond 007 #98665 üzenetére
Az jó lenne, nálam a 2020 m1 egyik tv-mhez sem csatlakozik vezeték nélkül: se a Samsunghoz, se az LG-hez. se a Panasonichoz. Hdmi-vel sem, ha hosszú a kábel.
-
válasz
Mr Bond 007 #98640 üzenetére
Az lehet, minden ilyen biztonsági funkciót ki szoktam kapcsolni, nem kéregessen tőlem jelszót meg újlenyomatot. Éjszakára és nappalra amikor dolgozom, ki szoktam kapcsolni, mert 5-10 óra alatt 0-5%-ot is képes fogyasztani ha csak altatom. Ennyi energiával 1 órát tudok fórumot olvasni, vagy 30 percet tudok youtube videót nézni. Ezt az altatás alatti fogyasztást soknak érzem, ahhoz képest, hogy mit lehet egyébként kezdeni ezzel az energiával.
Ma 17 órakor altattam, este 21-kor ébresztettem, és 44-ről 42%-ra merült, 4 óra alatt.
-
Jano_023
őstag
válasz
Mr Bond 007 #98435 üzenetére
Nem gond azért köszi.
Másnak van infója erről hogy alapból mennyi ramot eszik meg a rendszer?
Köszönöm
-
Jano_023
őstag
válasz
Mr Bond 007 #98419 üzenetére
Köszönöm. Esetleg azt meg tudod mondani hogy sima indítás után az operációs rendszer mennyi ramot eszik meg?
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Mr Bond 007 #98418 üzenetére
Bikernek és Jano_023-nak is: #94188
(Bikernek a terhelés miatt hogy mennyit bír, Janonak meg hogy 8gb-al se lesz nagy gáz ha nem akar annyit költeni.) -
biker
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #98405 üzenetére
ja, beküldöm, aztán egy vendég profilban tesztelve 2x nem jön elő, és visszakapom.
Volt már pár progi amit letöröltem, vagy mindig konkrétan bezárom mert mindig terhel, de folyamatos a 8/8GB foglalt + 3-5GB swap, rengeteg foglal, folyamatosan magas a proci terhelés, miközben megy a mail-safari-chrome-viber-skype-whatsapp-naptár, és kb ennyi.
felnyitom, van hogy instant on, van hogy 1perc mire képet kapok, és 20mp-ig kell az ujjam a gombon tartani hogy leolvassa redőnként az ujjamat. -
waccamár
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #98232 üzenetére
hm, ezt nem tudtam, hogy így működik, köszi az infót. Kicsit szomorúan hallom, mert nagyon tetszett ez a feature, hogy nem kell szórakoznom semmivel, csak elindítom a filmet és áttükrözöm 2 kattintással. Plexeztem/plexezek most is másik gépen, de azért bőven nem hibátlan.
-
madgie
titán
válasz
Mr Bond 007 #98232 üzenetére
Plex gond nélkül tolja a 4K-t meg a HDR-t is egy egyszerű LG tévének, sima DLNA-nál nekem a feliratok voltak macerásak. Apple TV van itthon, de Airplay-en én se tolok át soha filmet a tévére, tényleg felejtős.
-
bmakszim
őstag
válasz
Mr Bond 007 #97683 üzenetére
nvm
-
r4z
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #97418 üzenetére
Es a macOS, meg az ott futo appok ekozben mennyire maradtak hasznalhatok?
@TheMarci: Van benne x86 emulacios reteg, szoval a legtobb program fut rajta.
-
hszilard666
veterán
válasz
Mr Bond 007 #97416 üzenetére
Ebben igazad van! Kíváncsi leszek mit tud majd a 16” ekbe kerülő SOC grafikai szinten.
-
r4z
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #97412 üzenetére
Haat azert 4-5GB-ot vagy meg kevesebbet hagyni a macOS-nek nem egy eletbiztositas. Ha mas nem fut a VM mellett, akkor ha szukosen is, de oke lehet. Parhuzamos hasznalatra viszont mar egyszeruen keves a 8GB.
Egyebkent te most virtualizalasrol beszelsz, nem emulalasrol. Ne keverjuk.@GreenGoblin: Az meg egy teljesen korrekt felallas.
-
hszilard666
veterán
válasz
Mr Bond 007 #97412 üzenetére
Tényleg? Mit tud az M1 ben lévő GPU? AAA címek mennek? Vagy csak indie?
MOD:
Közben utánanéztem, nem túl acélos. -
válasz
Mr Bond 007 #96742 üzenetére
Igen, ha nincs rá szükség, azok együttesen még kb. 4-5 GB-ot jelentenek, illetve ha újratelepítesz és előtte törölsz mindent a meghajtóról, ezek már nem települnek. Egyébként emiatt szoktuk mondani, hogy nagyjából 20 GB körül van a rendszer mérete, de ugye az iCloud, a tárhely optimalizálás, a lapozófájl végett ez sem teljesen igaz. Közelítő értéknek teljesen jó egyébként...
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #96550 üzenetére
Egyszerű ,olyan mint egy telefon (iPhone) ,mai napig a 2gb os 6s /SE (1) használható ,sőt még az IOS 15- öt is megkapják.
-
Divinity
őstag
válasz
Mr Bond 007 #96423 üzenetére
+1, M1 Air nálam is pöccenti az Office csomagot
-
Masterboy84
tag
válasz
Mr Bond 007 #96414 üzenetére
Egyszerűen csak NTFS-re formázott külső winchestert akarok használni (olvasni, írni). Van windowsos gép is a családban, így azzal is használnám néha, plusz Samsung tv-vel is filmet nézni.
-
hallador
addikt
válasz
Mr Bond 007 #96177 üzenetére
Alapvetően a Windows X részét igen, a másik meg sehol nincs még. Szóval számomra ebből az következik, hogy éles termékük, amit le tudok tölteni, és használni tudok.
-
sztanozs
veterán
válasz
Mr Bond 007 #96155 üzenetére
Nagyon fontos, hogy bejöjjön a lé az eladott csipekből (és megmutathassa a R&D deprtment, hogy megérte az M1 fejlesztése)
-
hallador
addikt
válasz
Mr Bond 007 #96150 üzenetére
Igen tudom, sajnos elolvastam a Blogot, amin írják, én a virtualizáció miatt várom, mert a vCenter szerverekhez hozzá lehet férni közvetlenül a Fusion-ból. És inkább az a része érdekel. A Vmware kijelentette, hogy nem foglalkozik Windows-al ameddig nem lesz armos verzió, most az MS is leállítottam a Windows armos platformját. Így igen marad a Linux.
-
sztanozs
veterán
válasz
Mr Bond 007 #96151 üzenetére
Mondjuk ezeknek egy nagy részét minden más szoftver tudja (Mac-en is), egyértelműen nem hardveres limitációk ezek:
FaceTime’s Portrait mode, which blurs the background behind you while you’re on a video call
bármelyik videochat szoftver mapaság tudja a virtuális hátteret (zoom, teams)
Live Text, which lets you interact with text in photos and images (such as being able to copy and paste an address on a sign)
Google translate
Apple Maps’ new globe view
Google maps
Apple Maps’ more detailed maps in cities including San Francisco, Los Angeles, New York, and London
Google maps
Neural text-to-speech voices in Swedish, Danish, Norwegian, and Finnish
-
Offline, on-device dictation
On-device dictation without a time limit (previously, dictation was limited to 60 seconds)
bármilyen letölthető diktafon szoftver -
fogtunder
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #95883 üzenetére
hát nézd... mivel a mondat elején 60 fok feletti tartós hőmérsékletet írtam, nyilván erre utaltam a mondat hátralevő részében, ami alatta van, az meg bőven üzemi hőfok. mivel az aluminium nem éppen a hőszigetelő tulajdonságairól híres, nyilván meleg lesz a készülékház anélkül is, hogy direkt kontaktba kerülne a hűtőbordával. feltételezem, hogy közben azért azzal is tisztában vagyunk, hogy egy 90 fok körül üzemelő CPU nem jelent 90 fokos bordahőmérsékletet és szintén nem jelent 90 fokos belső hőmérsékletet, hiszen ez köztudott.
valakinek biztos megér 120K-t ez az aggódás, nekem nem. de aki nagyon aggódik, az ennek a töredékéért rakhat be némi thermal padet a borda és hátlap közé, mondjuk utána nem lesz jó ölben játszani, de valamit valamiért. -
válasz
Mr Bond 007 #95883 üzenetére
Azért ne essetek egymás torkának! Köszi!
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #95878 üzenetére
Értem, szóval abba belekötsz én mit értek komponensek alatt, de azt már nem tudod megmondani, mi lenne a helyes értelmezés, jár a süti
Helyén kellene kezelni a dolgokat, a dedikált GPU forrasztásának leválálása teljesen irreleváns a jelen témában, mivel magában több hőt termel, mint az M1 és mellette volt még egy szintén nem hűvös processzor is. Illetve a forranyag is többnyire az ingadozásokat nem szokta bírni, nem magát a terhelést.
Talán az akkura nézve aggályos a történet, mert azok valóban nem bírják jól a tartós 60 fok feletti hőmérsékletet, de nem nagyon találtam erre vonatkozó mérést, hogy egyáltalán ki vannak-e téve ennek. -
madgie
titán
válasz
Mr Bond 007 #95878 üzenetére
NVMe SSD szintén elég forró magától is, szóval én sem értem. De egyébként ezért is jó a 3 év gari, ha valami kínja lesz, oldja meg a szerviz.
fogtunder :relatív, nadrágon keresztül oké, de a tenyerem most se nagyon tudnám az alján tartani. Na nem ez az alapállapota, most is vagy 2 órája pörög a képeken. -
fogtunder
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #95875 üzenetére
akkor konkretizálnád kérlek, hogy pontosan melyik komponens hőterhelése miatt aggódsz?
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #95872 üzenetére
minden CPU-nak van egy maghatározott üzemi hőmérséklete, aminek a túllépését a thermal throttling gátolja. a komponenseket nem a magas hőmérséklet öli, hanem a hirtelen hőmérsékletingadozás, ami passzív hűtés esetén kvázi lehetetlen.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #95870 üzenetére
semennyire, mivel a hűtőborda nem érintkezik a házzal, langyos lesz és ennyi. a +1 GPU mag talán jobban megéri, de annyira megbízhatatlan, hogy mi fog ténylegesen elindulni Rosetta alatt, hogy én ezért nem dobnék rá ennyi pénzt. pláne, ha csak néhanapján játszik az ember.
-
Syl
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #95813 üzenetére
Nem ugrottam én semmire. Vedd észre a szmájlit a szövegemben
Amire ugrani lehet, az a neten általánosan elterjedt tévinformáció, miszerint az M1 processzoros gépek kevesebb RAM-ot használnak.
-
válasz
Mr Bond 007 #95697 üzenetére
Crossover-t néztem, azzal tényleg az a gond, hogy nem fut el vele minden. Megmondom őszintén az lett volna az utolsó megoldás, nem akartam virtuális gépet felrakni, de he nem lesz más alternatíva akkor az marad.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #95603 üzenetére
A Thinkpadek évről évre egyre rosszabbak, a T széria legalábbis. Egy kollégámnak volt pár éve egy X1 Carbon, az tényleg nagyon király gép volt, de a 7-es Latitude széria is jó, az XPS is, van azért egy pár. Az egy másik kérdés, hogy jelenleg egy MBA M1 áráért nem kapsz olyan gépet, ami jobb lenne, de egy Windows usernek ez kompromisszumot is jelent gyakran. És az itt sokat emlegetett staingate szerintem szintén elég gáz ennyi pénzért.
-
madgie
titán
válasz
Mr Bond 007 #95567 üzenetére
A rendszermeghajtón kevés volt a hely szerintem és nem tudott hová swappelni.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #95412 üzenetére
Nem jön be pl. az Önnek menü alatt semmi... nem tudok egy elődadó oldalára se ugrani... ilyesmi.
-
blakey
titán
válasz
Mr Bond 007 #95164 üzenetére
A Youtube néha indolokaltlanul sok reklámot tol a képedbe, nekem sem tetszik. Pont olyan mintha TV-adást néznél.
-
Divinity
őstag
válasz
Mr Bond 007 #95153 üzenetére
És az pont azok miatt van akik lopják a tartalmat, ha nem lenne rengeteg ingyen néző akkor nem szorulnának rá, hogy rengeteg reklámot rakjanak bele ahhoz, hogy pénzt is tudjanak rajta keresni. Szóval lehet itt tolni a jóhiszeműséget, hogy csak azért megy az ad block mert sok a reklám, ha senki nem menne akkor nem lenne sok a reklám, ok okozati viszony.
-
Divinity
őstag
válasz
Mr Bond 007 #95137 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy a reklámokból és prémiumokból befolyó pénzből kell fizetni a content creator-okat is? Ami tud durva pénz lenni. Na meg gyakran maga a feltöltő állítja be, hogy milyen és mennyi reklámot rakhatnak a videóikra. Ha te blokkolod a reklámokat és prémiumért se fizetsz akkor attól a bevételtől amit érted kapna a feltöltő elesik. Persze van ezer meg egy oldal ahol tele van minden reklámmal de a YT az pont egy olyan ahol a creator-okat is fizeted belőle nem csak egy random cég zsebét tömöd. Lényegében a blokkolt YT már warez kategória és egy szinten van a torrent filmezéssel.
-
lmno
őstag
válasz
Mr Bond 007 #95144 üzenetére
Azt is csinálhatnák, hogy nincs Youtube ha nem fizetsz. Mint ahogy teszi ezt a Netflix, Apple Music stb. Az hogy te nem nézed rendszeresen, nem hiszem hogy őket kell hogy érdekelje, attól még ez egy szolgáltatás.
-
Smiley
addikt
válasz
Mr Bond 007 #95144 üzenetére
Rosszul latod... vagy kozvetlenul fizetsz nekik es hasznalhatod a szolgaltatast vagy megoldjak maskepp. Mi akartunk kapitalista vilagot. Ha belegondolsz ez sokkal tisztabb mint egy atlagos TV elofizetes, a TV elofizunal konkretan a reklamra fizetsz elo, amit idokent megszakitanak 1-1 musorral.
-
válasz
Mr Bond 007 #95142 üzenetére
Mert te bztosan fizetnel erte, ha nem lenne reklam
-
fogtunder
nagyúr
válasz
nem akarok hitvitába keveredni, de én speciel az utóbbi 10 évben a Youtube-ról és a Wikipediáról tanultam a legtöbbet, nagyon szívesen adok pénzt mindkettőért. azzal, hogy az ingyenes YT katasztrófa, egyetértek, de nekem a családi csomag bőven megéri, pláne, hogy a Spotify előfizukat is kiváltottam vele.
-
válasz
> Beleférne, de én egy büdös fillért se fogok érte adni már csak elvből se. Mikor 10 perc alatt 6 percnyi reklámot tol akkor bizony a jó büd .... anyukáját neki..
Dehat epp azert van a premium, h ne legyen reklam.
> Elhiszem hogy fenn kell tartani a rendszert és nem ingyen van, de ami sok az sok.
Ennyibe kerul, ha szerinted nem eri meg a penzt, akkor nem kene hasznalni, nem ellopni. De oke.
-
válasz
-
bmakszim
őstag
válasz
Mr Bond 007 #94506 üzenetére
Faterom belépő Samsung tv-je annyira okos, hogy HDR képesnek hiszi magát, miközben nem az és a HDR Netflix tartalmak olyan fakók, mintha fekete-fehér filmet néznél. Explicit le kellett venni a stream minőségét emiatt (így SDR-be tolja, de kisebb bitrátával és felbontásban).
Szoftverfrissítés pedig nincs.
Jó az az Apple TV nagyon sok esetben. -
general
addikt
válasz
Mr Bond 007 #94482 üzenetére
Igen, én sem értem, miért azt mondja itt mindenki, hogy nincs benne. A tápban van, hogy kevesebb kábel legyen.
-
bmakszim
őstag
válasz
Mr Bond 007 #94482 üzenetére
-
SharpSA
veterán
válasz
Mr Bond 007 #94359 üzenetére
Köszönöm, ez egy jó írás.
-
SharpSA
veterán
válasz
Mr Bond 007 #94357 üzenetére
Azért kérdeztem, mert a linken található írásból nem sikerült megtudnom. De akkor keresek más magyarázatot.
-
SharpSA
veterán
válasz
Mr Bond 007 #94354 üzenetére
Ez az app pontosan mire jó?
-
Bazsee71
őstag
válasz
Mr Bond 007 #94341 üzenetére
Szerintem lesz rá mód, nekem volt egy régi Win 7 kulcsom, azzal beaktiváltam az ARM változatot.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Mr Bond 007 #94338 üzenetére
Ha nyomtad a Preview-t (és a visszajelzéseket?), akkor érdemes nézni a Promóciós/SPAM fiókot, küldenek 20%-os kupont.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #94336 üzenetére
Akkor nekem marad még az inteles Mac.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- L13 Yoga Gen4 13.3" FHD+ IPS érintő Ryzen 7 PRO 7730U 16GB 256GB NVMe IR kam aktív toll gar
- Nitro AN515-57 15.6" QHD IPS i7-11800H RTX 3070 16GB 500GB NVMe gar
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB -2 év gari
- Lenovo Thinkpad T490, 14" FHD IPS , I5-8265U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia (
- Inspiron 7510 15.6" FHD IPS i7-11800H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest