- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VoLTE/VoWiFi
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
waccamár #117113 üzenetére
Én csak alap dolgokra használom, nekem is kb. ennyi helyem van. Lemezkarbantartóval néha érdemes átnézni és felesleges dolgokat takarítani.
Hoffer, Imno: Windows vonalon én is 16/512es gépeket nézegettem, de Almaországban ez elég brutál felár sajnos, főleg a leakciózott M1 Airnél.
-
SharpSA
veterán
válasz
waccamár #116473 üzenetére
Azt gondolom, hogy a jó dolgok mellett (ha van ilyen) szomorú hozzáállások, gondolatok sora van szerintem nagyon alacsony szinten mozgó emberek fejében: a pénz köré építenek mindent és leszarják sok-sok saját embertársukat, gerjesztve ezzel a belülről rothadást. Sok-sok embernek nincs meg az alapvető intelligenciája mindezekre nemet mondani, ezt persze ki is használják azok az alacsony szinten mozgók és így anyagilag"jól" is élnek és egyben eszméletlen mennyiségű alapanyagot pocsékolnak, amelyet a kihasználtak még csak fokoznak azzal, hogy társulnak mindehhez, részt vesznek benne. Ebben valahol sajnos én is benne vagyok, de már jóval ritkábban, mint korábban.
Egy kicsit kellene másként csinálni a rendszert és sokkal kevésbé lenne kiszipolyozva a Föld és sokkal több minden maradna meg későbbre. Na meg kb minden embernek meglenne a napi rendes betevője, ruhája, lakása, stb. De itt ugyebár nem feltétlen ez a cél... -
BossBoss
őstag
válasz
waccamár #116112 üzenetére
Pont ezekkel a szarokkal lesz mindig a baj. Használd úgy, ahogy kitalálták. Több ismerősöm vett kemény tokokat stb. Úgy néztek ki mint a saláta 1 év után. Alámegy a por szét karcolja, ahogy kicsit is megmozdul rajta. Billehez sem kell semmi, ki van az találva. Puha belsejű hordtáska/tok kell és kész. Persze ne agyontömött táskába hord vagy ilyesmi, akkor fedlap rá tud nyomódni a billre. Ilyet is láttam sajnos.
-
Parson
addikt
-
vadászcsiga
félisten
válasz
waccamár #109885 üzenetére
Néha nekem is lehet. A nickem alatti rang nagy része abból jött össze hogy segítettem másoknak olyan kérdésekben amit 2 perc lett volna megtalálni a készülékben ha a user fordít rá fél órát kibontása után. Icecave-nek nem esett nehezére válaszolni, te viszont regényt írsz.
-
moleculez
veterán
-
lmno
őstag
válasz
waccamár #109471 üzenetére
"Egy zsír új akksi bír mondjuk 14-16 óra netezést. Egy 70-80%-os meg mennyit, 10-et? Az elég? Mire van szükséged? Ha hobbi otthon használós akkor kvázi elég pár óra akksi is"
Azért ez nem így működik. Egy ténylegesen 70-80%-os akksi (tehát nem a Coconut és társai szerint) már elég megbízhatatlan tud lenni, például random kikapcsolgat akár 50%-os töltöttségnél is. -
sprX
tag
válasz
waccamár #109471 üzenetére
Én akkor ritka birka vagyok akksifelhasználásom tekintve. Most gyorsan fel is dobtam egy Aldente-t... Kicsit hektikusan, összevissza hol töltőröl, hol akkumulátorról használtam a gépem és július (...) óta, sikerült belepakolnom 94 ciklust. Remélem ez a 80%-ra limitálás kicsit átrakja "kímélőbb" üzemmódba ezt a dolgot ...
-
csaba1203
addikt
válasz
waccamár #109462 üzenetére
Nekem is érdekes módon 30 ciklussal 10 hónaposan 89% az akksi....
Előtte főleg hálózaton használtam és havonta 2-3 alkalommal merítettem le.
Mióta csak akkuról megy minden ciklus után ugrik 1%-ot lefele.
Megnéztem ha 1 év gari alatt 80% alá megy ki fogják cserélni.
Ha így megy, akkor ez hamarosan bekövetkezik azaz gyárilag szar benne az akku. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
waccamár #109342 üzenetére
Szerintem mindegy miért akarja így csinálni, megvan rá az oka. Szerintem szokjunk le róla, hogy ha valaki szeretné másképpen csinálni, akkor megkérdőjelezzük miért akarja (ne legyünk olyan Apple userek)
Nekem is úgy indult a MacOS karrierem, hogy volt egy maréknyi default beállítás, amit más rendszereken szabadon testre szabhatsz, itt meg nem lehet vagy terminálban kell érte kotorni vagy fel kell telepíteni egy külsős plugint ami folyamatosan fut a háttérben. Ez nekem a logikus ellentéte.
-
-
Parson
addikt
válasz
waccamár #107939 üzenetére
Sajnos a logikád helytelen / pontatlan.
Vegyünk gy példát: EUR és HUF viszonya:
EURHUF=X mutatja az éppen most aktuális 1 EUR = 408,87 HUF képletet, mely képlet átalakitva:
1 EUR / HUF = 408,87, tehát:
EUR / HUF = 408,87, tehát:
EURHUF=X, ahol:
X=408,87 - ez eddig tiszta sor.Ennek az X-nek (vagyis az EUR-nak a HUF-hoz képesti relativ százalékban kifejezett) változását mutatja zöld boxban, ha pl +0,06%-ot nött aktuálisan, vagy pirosban, ha pl - értékkel változott ez az X.
Tehát az EUR-nak a HUF-hoz képesti változását (erösödését = zöld, vagy gyengülését = piros) mutatja - ez a változás relativ oda-vissza, úgyhogy értelmezhetö mindkét irányban).
Én értem a kivánalmad, de sajnos apple-éknél ez igy müködik, szerintem amúgy teljesen logikusan.
A HUF/EUR viszony értelemszerüen a korábbi X érték reciprokát fogja mutatni, viszont a kis zöld/piros indikátor immár valóban a HUF-nak az EUR-hoz képesti változását fogja mutatni és nem forditva mint a másik esetben.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
waccamár #106956 üzenetére
"Szóval persze, az Air egy alapgép, de ne csináljunk már úgy, mintha semmire se lenne jó, csak arra, hogy netezgessünk..."
Nem ez volt a lényeg, bármi mást is be lehet írni, hogy ki-milyen bottleneck hatásba futott már bele, majd jön valaki megvédeni a gép becsületét* azzal, hogy "nem is arra van kitalálva". Pedig itt az egyik, helyzettel mit kezdeni nem tudó app éppen egy böngésző volt, ilyen értelemben halál mindegy, hogy milyen másik app/folyamat eszi meg a fizikai RAM-ot és pörgeti a swapot. Pont nem a lényeg került megragadása, csak az, hogy külső monitort használok, meg futtattam egy fotószerkesztő szoftvert és akkor ki van találva, hogy valami pro grade stúdió munkaállomás szintjét várom el (pedig nem), közben csak egy megfigyelést írtam le, hogy a böngésző hogyan viselkedett RAM-szegény feltételek mellett egy olyan hétköznapi feladat végrehajtásában, ami nem cachelhető optimálisan.
Én ezt a helyzetet simán látom magam előtt, hogy valaki mondjuk nagy méretű táblázatokat kezel böngészőben, megeszi a soványka 8GB RAM-ot, de a swap teszi a dolgát gond nélkül, majd ráindítana még a háttérben egy live stream-et és onnantól ugyanilyen döcögős lesz a lejátszás. Szigorúan véve még csak ki sem léptél a "netezős" felhasználási körből. Aki szokott ilyen RAM intenzív dolgokat művelni böngészőben, az akár ki is tudja próbálni (engem érdekelne az eredmény).
*Pár hónapja járok a topikba, itt azért vérmes fikázást még nem láttam eddig, szóval ez kicsit túlreagálás, hogy rögtön át akarunk menni kölykét védő anyatigrisbe.
-
KubanitoS
veterán
válasz
waccamár #105910 üzenetére
M2 esetén mi is azt választottuk volna, de annyi pénzt nem gondolnám, hogy bármikor adnék laptopért (kivéve, ha szükséges munkaeszközről van szó), így is elég overkill a gép amire mi vettük (asszony 10 éves laptopja tönkrement, kellett valami tartalomfogyasztásra, szöveg szerkesztésére stb…) Nekem nagyon tetszett a fémház, a vékony forma, a passzív hűtés, asszonynak pedig a színe és a kijelző minősége, szóval örülök, hogy sikerült a régi áron találni. 400 felett egészen biztosan elengedtük volna, ez volt a lélektani határ. Eredetileg 300 körül nézegettem fémházas ASUS laposokat (az igényeknek megfeleltek volna azok is) és akkor láttam, hogy nem sokkal drágább az M1 sem, akkor miért ne? Csak nagyon gyorsan kellett lépni, nem ez volt betervezve, de ez most a tipikusan “most vagy soha” helyzet volt…
-
NemMo
őstag
válasz
waccamár #104490 üzenetére
Van valami oldal, ahol a touchpad gesztusok és a billenytű kombinációk össze vannak össze vannak szedve?
Jó ég ez laptop valami zseniális
Eddig sem kapcsoltam be gyakran a az asztali gépem, de ezután valószínűleg soha nem fogom. Van egy wirless xbox fejhallgatóm. Tegnap (igaz bepiálva), de nem sikerült párosítanom, pedig az iphonommal lehet.
A iphomon lévő zenéket nem kellett volna felszinkronizálnia? -
gzbotii
nagyúr
válasz
waccamár #102848 üzenetére
Én nem látom, hogy jelen helyzetben miért lenne olyan rossz vétel. +8GB RAM és dupla tárhellyel mennyi is egy Air? 600.000Ft körül lenne.
3-4 éven belül meg nem lesz mindegy, hogy 8 vagy 16GB RAM van a gépben... Ha most egy alap M1 áráért megkapja azt, jó vétel lehet.Nekem 16GB-os M1 Air van, mert hosszú távra volt tervezve + munkagép. M1 hátránya, hogy szoftverfejlesztésnél vannak olyan dolgok, amik nem épp működnek még tökéletesen Siliconon - pl Docker. Előző munkahelyemen az ősszel újítottak gépparkot, és inkább i9-es Inteles Prok lettek 1.35 millióért darabja, mert az stabil, bár működik minden.
-
válasz
waccamár #102794 üzenetére
Ja, a Chrome/Safari/etc. nekem sajnos nem oke (harom dolog miatt: nem lehet megosztani a jelszavakat egyszeruen, nem end-to-end titkositott, plusz ceges kornyezetben nem oke).
> Akkor megoldás még a touchID-s magic keyboard, de az meg nevetségesen drága.
Az araval nem lenne gondom, a sajat billentyuzetem 2x (vagy 3x, nem emlekszem) annyiba kerult, viszont a gepelesi 'elmeny' nekem nagyon messze van attol, amit elvarnek.
-
válasz
waccamár #102792 üzenetére
> szerencsére be tudom írni a jelszavamat másfél mp alatt a billentyűzeten
hat ez egesz addig oke, amig egyszeru jelszavakat hasznalsz -- a password managerem megnyitasahoz >20 karakter kell, az Apple ID-m jelszava meg szinten hasonlo hosszusagu random generalt karaktersorozat peldaul (nekem minden egyes website-hoz random jelszavam van, es eleg hamar zarolja magat a password manager)
-
Pano
addikt
válasz
waccamár #102620 üzenetére
Köszönöm!
Jano_023
Úgy állítottam be, de sajna így ismeri fel. De valószínű itt is a gamer kiosztás lesz a probléma (vagyis van egy plusz FN billentyű rajta).
Megnézem wacca megoldását első körben.Szívesen vennék Satechi billentyűzetet, ha lenne magyar layout kapható. US-től falra mászok.
-
Major Lion
senior tag
válasz
waccamár #102478 üzenetére
Persze hogy nincs ezzel semmi gond, a tul sok ceges jogot ugy altalaban ertettem, pl konnyen meguszhatnak ugyeket a tulajok, majd a ceg elviszi a balhet, erre gondoltam, de ez mas tema
Egyebkent az uzletek adhatnak cegnek is 14 napot visszakuldesre, ez rajtuk al tudtommal.
Amugy kepzelj el ceget hogy berendel 100 laptopot, kibontja mind, aztan egy het mulva vissza akarna kuldeni mert csak
-
lsebestyen
addikt
válasz
waccamár #102325 üzenetére
Alapvetően ezekkel mind tisztában vagyok, elég jól ki tudom szűrni a fals véleményeket is, a gond azzal van, hogy Apple témában nem vagyok otthon. Itt meg tuti van tapasztalat, az Almárium tippet köszi!
hszilard666: szerintem nem volt...
Nem láttam még működés közben a konkrét gépet, de tuti ráférne egy karbantartás!
-
Parson
addikt
válasz
waccamár #100939 üzenetére
Azta jó mindenit, ennek a dokkoló témának külön tudományágat szenteltek, úgy látom... de a lényeg, hogy akkor van választási lehetöség, és ez jó... én mindenképp olyanban gondolkozom, ami kábellel csatlakozik be az air házába - mechanikailag egészségesebb a védelem bárminemü baleset esetén, de ebbe nem is akarok belemenni. azért végeredményben nagyon fincsi, hogy töltés, + mindennemü adatfolyam egyetlen USB C portra lett rányomva - innentöl az a port a mindenség, amit bizonyos értelemben a széltöl is óvni kell...
-
GreenGoblin
őstag
-
Jano_023
őstag
válasz
waccamár #100759 üzenetére
Én ezt a Satechi billentyűzetet néztem.
De igen amúgy amit mondanak agytornának nem rossz. Nekem pld ha a benti gépen dolgozom VMwear-en keresztül az sima windowsban a copy mindenhol WIN+C de Office termékekben mindenhol CTRL+C
tök jó..
-
-mugen-
tag
válasz
waccamár #99563 üzenetére
Én csak 16colos kijelzőt szerettem volna M1-el,nyilván a teljesítményre nincs szükségem,de ha kell a nagyobb kijelző akkor nincs más opció.
Szerintem lesznek jó sokan akik megveszik szintén hasonló okból .
ILYEN teljesítményű gép nem kell,de ILYEN méretű igen
Dilemma a javából. -
waccamár
senior tag
válasz
waccamár #99282 üzenetére
Esetleg abban tud valaki segíteni, hogy a gyári Mail app data-t hogy lehet kitörölni? Tényleg nincs rá egyszerű mód? A mellékleteket kitöröltem a ~/Library/Containers/com.apple.mail/Data/Library/Mail Downloads mappában, de a Rendszerinformációkon belül ugyan annyi mail data-t ír még mindig. Letiltottam a fiókokat az app-ban... Ki kellene törölnöm a teljes fiókot, hogy törlődjön az adat, vagy hogy működik ez?
Fura ez nekem még a mac-ben, hogy azt meg tudom nézni rendszerbeállításokban, hogy a mail data mennyi, de nincs 1 db gomb, hogy delete all...
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
waccamár #98228 üzenetére
1080p-ben küldi az airplay 2 és a tv azt skálázza fel, de iszonyat gyenge a minősége még a natív 1080p videókhoz képest is (pl plex). Nem szerencsés így használni. Már az is 100x jobb ha csinálsz a gépre egy plex szervert vagy dlna szervert és a wifin át a tv médie playere onnan játszik le. Vagy még a castolás a beépített chromecast-al. (ha felrakod a videostream plugint a chrome böngésző alá és abba be tallózod a film/sorozat könyvtárát majd a tv-re át castolod)
-
waccamár
senior tag
válasz
waccamár #98095 üzenetére
Mac Mouse fix megoldotta, ingyenes: https://mousefix.org/
-
waccamár
senior tag
válasz
waccamár #97691 üzenetére
Update: 10-kor adtam le es mar haza is ertem, nalam van. Nem akksi-hiba volt. Elvileg szetszedtek, "megigazitottak" a csavarokat. Es jo lett
ott helyben billegett kocsit, de mar tenyleg csak kicsit, azt mondta a tag, hogy a macbook vizszintesebb mint az a legtobb asztal
itthoni asztalomon egyaltalan nem billeg mar.
Big up az Almarium pro-nak az extra gyors javitasert.
-
Divinity
őstag
válasz
waccamár #97600 üzenetére
Kb nekem is csak ezért van iPhone
semmi bajom vele, megelégedéssel használom, csak úgy mint előtte a Pixel 4 XL-em. Viszont iPad meg Mac mellé egyszerűen kényelmesebb, iMessage-re is ahol lehetett átálltam, szuper kis ökoszisztémát raktak össze de nekem kb ennyi amiről szól az iPhone hisz elég sok nyűgje is van azért
-
vadászcsiga
félisten
-
Årpi
őstag
válasz
waccamár #97572 üzenetére
Persze, az is teljesen megérthető
Nekem simán nincs kedvem akár 3-4 cserén meg ilyesmiken végigfutni, aztán lehet azoknak meg más nyűgje lesz. Illetve nálam tényleg elhanyagolható a dolog, ha nem billegtetem direkt akkor a mindennapokban nem is biztos, hogy feltűnt volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7Vpro-1185G7/48GB/512GB/Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest