Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egyébként már nem érdekel, mivel a madzagos Razer kiválóan működik, szóval problem solved.
Azonban ma kíváncsiságból rányomtam egy Logitech M500 kábeles egeret. Döbbenten vettem észre, hogy szaggat. Ez is. Gondolom az OS X nem szereti a lézert (sem). Amúgy baromi jó egér, rettentő kényelmes és precíz. De mint sok másik, ez is csak Windows alatt.
-
Nekem meg sem nyikkan. Azonban Chrome alatt Flash filmek közben brutálisan pörög. Ezt leszámítva no problem. Sajnos a Flash Mac-en ilyen, de kikopóban van szerencsére...
Nem érdekel, hogy vékonyabb legyen, de 13 colon 4-magos procinak örülnék. Más nem is kellene...
-
madle
őstag
A 13"-os rMBP-k ventije szokott alapnál nagyobb fordulaton pörögni, ha ilyen alap dolgok vannak vele bogarászva? Mint pl. böngészés, youtube, HD film... most várom az új szériát és gondolkodtam, hogy lecserélem az Airt a kijelző miatt, de ha hangoskodik a retina akkor felejtős, mert nekem többet ér, hogy semmi hangja netezgetés közben. Az Appleblog adásában láttam a 2015-ös retina pro indokolatlanul pörgette néha a ventiket kisebb feladatoknál, ha jól emlékszem.
-
EXA
aktív tag
Sziasztok!
Valaki nem tudja,hogy Xcode-ban, hogyan tudom egy program kimenetét a terminálban kiíratni, mint pl CodeBlocks-ban?
-
megema
őstag
válasz
Black Dragon
üzenetére
Én nem vagyok oda az OLED kijelzős ötletért. Pofásnak pofás, de valahogy abszolút nem hiányzik egy Pro-ra. Ha ezzel teljesen eltűnnek az Fn billentyűk (nem lehet átváltani azok megjelenítésére), akkor meg pláne. Talán egy MacBook-ra passzolna.
Az USB C-re váltás is fájó lenne egy "munkagépnél".
-
bmakszim
őstag
válasz
Black Dragon
üzenetére
Én nagyon remélem, hogy ez csak egy új, nagyobb 13" Macbook és nem a Pro széria. Elég nagyot csalódnék, ha az utóbbi gépre is ráerőltetnék azt a borzalmas billentyűzetet és kidobnák az összes hasznos csatlakozót.
-
Black Dragon
addikt
Szép elképzelés, hétfőn kiderül mi lesz belőle.

-
gergobox
tag
Sziasztok, tegnap napkozben betortek a lakasunkba es eltulajdonitottak a MacBook-om. Amit a laptoprol tudni kell, egy 2010-es UniBody feher MacBook international english billentyuzettel, 8GB rammal, 200-as HDD-vel, optibay a Superdrive helyen, a Magsafe toltokabel korbetekerve szurke szigeteloszalaggal. Kepek a laptoprol
Ha barki talalkozna a geppel vagy az alkatreszeivel kerem jelezze. Koszonom!

-
r4z
nagyúr
válasz
csipszikutya
üzenetére
De állítja magának is, csak kissé engedékenyen áll hozzá. Többet throttlingol és jobban melegszik, mintha fixen maxon futna, tapasztalat. Vannak hozzá programok, pl SMCfancontrol, ha végeztél a játékkal, ki is léphetsz belőle, és a rendszer veszi át a vezérlést.
MÁV-os wifivel természetesen nem lesz probléma.
Az akkutól nem kell tartanod, jó minőségűek a cellák. 1000 ciklus alatt veszít 20%-ot a kapacitásából specifikáció szerint.
TigerCat: Ez kétoldalú. Egyrészt ott van az, amit mondasz, másfelől viszont a friss oprendszerek támogatása sokkal jobb bármelyik PC gyártóénál. A 2007-es szériák egy részén is támogatott az El Capitan, viszont Windows vonalon már a 2011-es gépekre is alig találni Win10 drivereket.
-
csipszikutya
senior tag
Nem állítgatja magának a ventillátort? Nem fogok sokszor játszani rajta, de ha igen, hol fogom tudni állítani?
Nem a fájlok méretével van a "gondom" hanem inkább azoknak a számával. A legkisebb mappámban is ~1400 word, excel, jpg és stb van.
Nagy ritkán a mostaniba is használom az sd kártyát, nem veszem észre, hogy lassabb lenne (ssd-vel még nem volt dolgom laptopba). De majd meglátom, hogy van-e rá szükségem, köszönöm a tippet!Egy másik, fontos kérdés: MÁV-os wifit szereti a gép? Nem ritka a 3-4 órás vonatozásom sajnos és szükségem van az a netre.
Másik kérdésem: Az akkuja ennek is "hitelesítve" van bizonyos számú töltési ciklusra mint egy iPad mondjuk? Mert részben a jó akku idő miatt vettem meg.Köszönöm!
-
TBMC
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
Ha hazaérek meglesem. Köszi!
Az oldalukon vettem.Más: képzeld a mx mastert unifying enyhén laggolt nagyon de nagyon ritkán de laggolt mint írtam fentebb is, nyílván nemkell bemutatni neked eleget cumiztál ezzel Te is , tudod milyen roppant idegölő pláne grafikázás közben. Viszont kipróbáltam simán bluetoothal a vevő egysége nélkül, és már 2 napja így tolom vele az ipart és egyszerűen tökéletes, nincs jerky moving, se semmiféle lagg, semmi az ég világon. Minden nagyon smooth (lekopogom). Mindezt az 5k imacen. (az rmbpron még nem tezsteltem külső kijelzővel)

-
Kivéve, ha külső kijelzőt is használsz. Akkor szívás van sajnos. Írtam róla eleget... Egyébként tényleg jó cucc. Az említett BT-os egér nekem sajnos szintén nem vált be, de minap eléültem egy 21-es iMac-nek és még a hozzá adott VT-os Magic Mouse is vállalhatatlanul laggolt. Mentségére szóljon, hogy az adminisztrátopr csajnak ez fel sem tűnt, vígan egerészett vele... Szóval erősen felhasználó függő is a dolog. Reméljük a Logitech beválik majd neki.

-
r4z
nagyúr
válasz
csipszikutya
üzenetére
LOL-ra bőven elég lesz az Air is, csak játék előtt tekerd maxra a ventit, hogy ne főjön meg.
Ha meg ilyen nagy fájlokkal dolgozol, a helyedben megfontolnék egy külső SSD-t is. Egy mSATA és USB3 csatolós házat akár zsebre is tudsz vágni, és egy nagyságrenddel gyorsabb az SD kártyáknál.
-
csipszikutya
senior tag
válasz
csipszikutya
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Az logitech m557 egér korrektnek tűnik és még az ára sem vészes, köszönöm!
Játszani csak a LOL-al játszok amikor időm engedi. A mostani Asus laposon játszogatnék vele az Air mellet, de ez nagy és nehéz az Air-hez képest és mivel sokat jövök-megyek az országba nem mindegy, hogy mi húzza a vállamat/hátamat. De akkor el fog futni rajta, hálelúja.
Azért nem szeretnék mellé hozzá külső HDD-t mert egy adott munkafolyamat nálam 2-3 napig tart a gépen és a legnagyobb méretű munkám is max 70 GB. Itthon nem izgat mert van NAS, azzal bőven elvagyok. A kis micro sd-t pedig csak bele dugom osztjónapotkínálok' !Köszönöm a válaszokat!

-
Ragnar95
félisten
válasz
eladogeppc
üzenetére
Érthető is, mivel a renderelés egy processzorigényes feladat, emellett az IGP-t is használja erősen.
-
Ragnar95
félisten
válasz
eladogeppc
üzenetére
A gépház nehezen, mert akkor fel is robbant volna a proci, meg le is égett volna a bőröd

-
eladogeppc
veterán
Én felraktam a BF9-et, tök jól megy AIR-en. Sőt egy iMovie kódolás 3 óra alatt meg se kottyant neki.
Olyan 80-100 fok között volt a gépház.

-
totron
addikt
válasz
csipszikutya
üzenetére
Játékra ne Airt. 128GB SSD és 1Tera HDD ideális megoldás lehet.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
csipszikutya
üzenetére
nekem logitech m557-es egerem van, BT-s kiválóan működik
-
buci30
addikt
Egy mid 2011-es Mac air
Processzor neve: Intel Core i5
Processzor sebessége: 1,7 GHz
Processzorok száma: 1
Magok teljes száma: 2
Memória: 4 GB
Taroló: 128GB SSD
Mennyi uj onnan garanciával stb nem használtan.Linket ha tud valaki köszönöm!
-
lmno
őstag
válasz
csipszikutya
üzenetére
Wireless egerekkel hadilábon áll az OSX, nagyon kevés működik rendesen. Ami nálam tesztelve, az a Logitech Anywhere MX 2, de csak a saját érzékelőjével jó, nem bluetooth-on keresztül. Viszont ez jóval drágább (20k körül van).
-
csipszikutya
senior tag
Sziasztok!
Életem első macbookját jövőhéten szerdán kapom kézhez.
Már nagyjából minden előzetes infót tudok amire szükségem van.3 kérdésem lenne még:
1.- bármilyen egeret rá tudok dugni? Az utolsó teszkóstól a mondjuk 60ezres csodáig? Valami jó kis vezeték nélkülit szeretek, tudok ajánlani 5-10.000 ft-s kereten belül?
2.- nagyon ritkán játszénék is vele, LOL-al. Gondolom elviszi a 2016-os Air?
3.- 128 gigásat vettem sajnos, de a win-es laposon 1 terán is nehezen férek el (jó, 500 gb csak film) de amivel dolgozom az cirka ~240 gb, ezért 2-3 db 128-as micro sd-vel szereteném folyamatosan bővítgetni. Tudja kezelni őket, ugye?!Köszönöm!
-
TBMC
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
szintén ugyan ez, de nekem nemakarnak felülre kerülni a mappák
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk: illetve de, de némely mappáknál érthetetlen módon nem.

megpróbálok átszokni a return to rename és minden mást úgyis egérről vezérlek mostanság, így mellőzöm az xtrafindert. a totalfindert fenthagyom a folders on top miatt számomra az egy must have. -
Ahogy látom alapértelmezetten ilyen. Nálam legalábbis...

(#40756) lmno
Belépni Enterrel és visszalépni Backspace-szel még egyszerűbb. Nekem legalábbis. Persze, több mappán felfelé navigálni és nem a visszavezető úton haladni nem, ezt aláírom. De Total Commander-ben ez is megoldott. Én speciel nagyon szerettem. Az, hogy kinek-mi a kényelmes, azt hadd döntse el ő és ne az évek. Egyébként rengeteg fájlt menedzselni lényegesen egyszerűbb kétablakos fájlkezelővel, mint Explorer/Finder ablakokban szerencsétlenkedni az egérrel, vagy tapipaddal. Erre a nyakamat tenném...A funkciósort többet használom, mint a fényerő, léptetés, stb. gombokat, így nekem az az elsődleges. Szerencsére ezt meghagyták opcionálisan eldönthetőnek, de kíváncsi leszek, meddig marad így...
-
lmno
őstag
Cmd+o? Én Cmd+lefele nyíllal nyitom meg + lépek be a folderbe. Cmd+felfele nyíl meg vissza.
Értem hogy megszokás, de haladni kell a korral pláne ha már Mac-et veszünk
A Total Commander mániát sem értem Win alatt, egyesek nem tudnak létezni nélküle. Én is használtam DOS-t meg NC-t, de most 2016-ot írunk 
-
TBMC
addikt
megszokas miatt

porgok forgot a millio mappam kozott nap-mint nap es a cmd+o az oruletbe kerget. az fn f2 re pedig alapbol raall a kezem meg anno windowsbol. igy szamomra "sajnos" egy nelkulozhetetlen funkcio.TigerCat: szoktam forkliftet hasznalni en is, bar azt akkor inkabb csak ha szerverezek, folders on top funkciot nem is kerestem ott, ot hol lehet beallitani?

-
lmno
őstag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Ja, nekem is fn-el mennek a funkcióbillentyűk; a fényerőt meg a hangerőt kicsit gyakrabban állítom, mint átnevezgetek.
-
buvartacsko
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
egyébként nálam f2-re a fényerő megy feljebb, és nem is akarnék fn-el szenvedni ilyen téren.
appot meg amúgy jobban szeretek spotlightból vagy launchpadről indítani, finderből nagyon ritkán indítok valamit, és olyankor se bánom a cmd+o billentyűkombinációt, így engem pl nem zavar, de átnevezésnél még jobban is örülök ennek. nekem pl kézre áll ez az egész.
-
Az F2 megszokásból nekem is be van állítva (nagyon rááll a kezem és állandóan rányomok), de ezt meg lehet oldani simán a beállításoknál is, nem kell hozzá semmi. Viszont az Enterrel megnyitás nekem is hiányzik. Baromira logikátlan, hogy arra az átnevezés megy, amikor mindenhol máshol elsődlegesen a megnyitás, vagy az adatlap elküldése, mentés, stb. a funkciója. Gondolom valami jogi dolog lesz a háttérben, amit aztán a sok idióta apple fan intuitív funkcióként magyaráz és véd körömszakadtáig. Amúgy pedig Forklift forevőr. Enterrel megnyitok, F2-vel átnevezek, mapák felül és minden parancsot kedvemre szabhatok. Be is van állítva, nagyon kezes, de sajnos néha muszáj használni a Findert is.
-
TBMC
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
totalfinder a folders on top miatt
xtrafinder pedig a rename es return funkciok miatthamarosan integralva lesz vegre a totalfinderbe is a f2 rename es return to open funkcio - azt igertek a fejlesztok, hat remelem mihamarabb.

mas: megvettem vegul az mx mastert , tokeletes, kenyelmes szamomra, de nagyon ritkan itt is elofordul a jerky motion / lagg vicc, es semmit nem lehet ellene tenni, csak kabelen megoldott ugye mint Te is irtad, de egyszeruen ez felfoghatatlan szamomra, hogy mi a budos feneert tortenik ez OSX alatt.

-
Papa-Het
aktív tag
Tud valaki olyan streamelő készüléket, ami vagy bluetooth (ez lenne a legjobb) vagy wifi-n keresztül továbbítja a gépről (OSX) vagy iOS rendszerről a zenét, a a hangcuccba? A google chromecast audio motyóját néztem, az wifi-s és nem vagyok biztos hogy mondjuk tudok közben böngészni a neten ha wifin keresztül csatlakozik. A Harman Kardon Soundstick-hez hasonló rendszert szeretnék. Van egy ezeréves Orion fadobozos hangfalpárom, videoton erőlködővel (legjobb) és ezt szeretném "felokosítani". Tud valaki valami megoldást rá?

-
drzozo
senior tag
Csak kérni kellett tegnap, és lám, a 12MB arany színben is bruttó 370k az edigitálnál.
-
TBMC
addikt
ez nálatok is így működik?
már hónapok óta fennálló problem egy ideig le is szoktam róla de mostanság nagyon szükséges lenne a cmd+tab pláne h gesture ként van egérre bindelve, de egyszerűen nem úgy akar működni ahogy kéne. se az imacen, se az rmbpron...nálatok is ilyen?
videó -
totron
addikt
Hogy tudok minden személyes adatot semmissé tenni a gépen? Van erre metódus vagy formáz, újratelepít?
-
lmno
őstag
válasz
Rage47
üzenetére
Van logika benne.
Az X az adott ablakot zárja be, pl. böngészőből nyitsz többet, akkor csak az aktuálisat zárja be, de attól még nem lép ki a programból. Cmd-q kilép és bezárja az összes ablakot.
- meg csak lerakja a tálcára, be lehet állítani, hogy ne oda jobbra rakja, hanem a saját ikonjára. -
Ragnar95
félisten
válasz
TigerCat
üzenetére
A legszebb, hogy a gyári appok maguk sem következetesek e téren, van, amelyik nyitva marad akkor is, ha nincs már megnyitott lap, pl Preview, Safari, de van, amelyik bezárul, pl AppStore.
És még csak azt sem lehet mondani, hogy azon appok záródnának be, amelyek 1 ablakosak, mert pl a Naptár is nyitva marad, míg a Jegyzetek nem. -
válasz
Rage47
üzenetére
Az X bezárja az ablakot. Nyiss meg pár Safari tabot és zárd be X-re kattintva, majd kattints a dokk ikonra. Mivel az alkalmazás tovább fut, új ablakokat nyit.
Speckó túl sok logikát nem látok benne, mert ha nem kell egy app akkor azt kilövöm, de így működik. A Safari anno sokszor megszívatott, ha külső alkalmazásból nyitottam meg linket. Hajlamos volt mindent eldfelejteni a megnyitottak közül, de szerencsére már nem így müxik és a meglévők mellé nyitja. Akár fut a böngésző, akár nem.
-
Mi a különbség, ha X-et nyomok, vagy tálcára (-) rakom az adott appot? Például a Mail appot.
-
Peetey91
senior tag
válasz
eladogeppc
üzenetére
Nekem egy Speck SeeThru védő tok van rajta, azzal nem csukódik le. Bár én 2014-es rMBP-n használom.
-
a000
őstag
Sziasztok!
Family share-ingel kapcsolatban lenne kérdésem. Iphone-on és ipad-en szépen látszik a family calendar, viszont macbook-on nem látszik. Minden calendart szépen mutat kivéve a family share calendart. Be van állítva az e-mail cím meg minden hozzá mégsem látszik. Van esetleg valkinek ötlete?
Köszi -
Tibi86
aktív tag
Hátha valakit érdekel 512GB-os rMB 400k-ért...

EdigitalEnnyiért nem rossz szerintem.
-
válasz
eladogeppc
üzenetére
Szerintem ha cipeled, akkor tedd bele valami bélelt tokba, egyébként nem nagyon kell semmi rá. Én legalábbis így használom és az Air-t is így használtam.
-
r4z
nagyúr
válasz
eladogeppc
üzenetére
A cover miatt, volt is róla szó nemrég.
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
Kérlek nézzétek meg kérlek, hogy ez normális-e ?
VideoVettem egy hulla vékony cover-t, és ettől már lecsukódik. 2014-es és 2012-es modellnél ezt nem tapasztaltuk.
Köszönöm előre is !

-
general
addikt
kicsit off.
cimbinek mac pro-ja van, late 2013, megeszik az ilyen non-ECC-s ramot, vagy csak az jó bele?
-
mazsidrazsé
csendes tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Köszi a választ.
Időközben megoldódott.
Valamiért 3 táblázat került egymás mögé, a felső elcsúszott és a mögötte lévőnek a széle látszódott.
Ami furcsa, hogy a mögötte levő két másik táblázatban is a legfrissebb adatok voltak.
Elképzelni sem tudom, hogy ez hogy jött össze. -
válasz
mazsidrazsé
üzenetére
Excelben is megesik az ilyen. Simán elcsúsznak a cellák... Szerintem valami megjelenítő hiba, amit sajnos az alkalmazás eltárol. Próbálj újat létrehozni és áttenni az adatokat, adott cellákat. Úgy jónak kell lennie.
-
mazsidrazsé
csendes tag
Szisztok
Number-ből, hogyan tudom eltüntetni a bal oldalt található narancssárga cellákat?
Nem módosítottam semmit benne, ezt a táblázatot használom évek óta.
Nem is engedi kijelölni a narancssárga részeket.
Ott elvileg nincs is cella, olyan mintha a dátum cella lenne megduplázva.Szerk:
Visszatöltöttem TImemachine-ból és ott is duplán szerepelnek. -
TBMC
addikt
mert iszonyú buta, sajnos profibb szintű a képleteknél, ráadásul amikor már több file van összelinkelve katasztrófa, le sem tudja kezelni.
Rage47: beépített keyboard viewer? - ezt most nem értem. nem a spec. karakter előhívásával van a gond OSXen, hanem WINDOWSon (parallelsbol futtatva) az adott bill. kombinációra nem ír semmit.

Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- AliExpress tapasztalatok
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
(googleból mint kiderült..) 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)