Hirdetés
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Ja, nem az anyagi része érdekelt, ott sok egyéb szempont is van, csak annyi volt a kérdés, hogy látsz-e paramétereiben olyan különbséget, ami miatt visszalépés.
TB eszközöket még nem kezdtem el használni és ez nem lenne a végleges megoldás, ezért ez nem érdekel.
Amennyire tudtam, utánaolvastam a 2014-2015-ös generációváltásnak, az érdekelt, hogy elkerülte-e vajon valami a figyelmemet.
Közben elkezdtem nézni még mást is, beszámítással venni használt, de még Apple garanciális rMBP 13"-t hasonló paraméterekkel, azt elszámolnám, esetleg megtartanám tovább.
Tanácstalan vagyok, de az a k*** Excel kifogott rajtam, nagyon kell a Win VM.
Persze a mozgósítható pénzemet közben kölcsönadtam néhány hónapra, mondván, hogy őszig úgysem lesz komolyabb előrelépés, úgyhogy sokat most nem tudok költeni, azért nézegetek mindenképpen még éppen megfelelő használtakat, ami átmehet cégesen és nem zsebből kell finanszíroznom. (Családi cég és egyedül én költök gépre, a többiek mást szeretnek, autó, kert, szóval nehezen igazolható döntés sok pénzt költeni Mac-re.)
-
válasz
ArrayOfLilly
üzenetére
Nagyjából hasonló dilemmában voltam én is, csak Retina MacBook Pro kapcsán. Úgy döntöttem megveszem, mert a munkámhoz kell, pénzt keresek vele és ez a legfontosabb. Ha kijönnek az újak, majd megnézem azokat is. Legrosszabb esetben eladom kicsit áron alul és veszek egyet. Maximum hasalok egy kis pénzt, de közben dolgoztam, kerestem, így máris nem hangzik olyan rosszul. Tehát én nem csak a hardverek közti árkülönbözetet nézem ilyenkor. Elszámolni nem tudod véletlenül? Mert ebben az esetben Air-ből én inkább vennék újat számlával...
Egyébként pedig nagyon klassz kis masina az Air, simán megvehető most is. 256-os SSD-vel és 8GB RAM-mal pár évre teljesen jó választás. Főleg akkor, ha kifogod akciósan...
i5-i7 nem kritikus, de a 4-8 GB memória, 128-256 GB tárterület már nem mindegy. Annak idején emiatt váltottam nagyobbra és azt kell mondjam, 100%-ban megérte.
A TB-ot használom, szuper cucc, de ha nincs eszközöd, szintén nem lényeges.
Szóval, ha van kis pénzed és el is tudod számolni, vegyél újat. Ha számít az árkülönbözet, a használt is megteszi, de ebben az esetben nincs garancia, bukod az ÁFA-t és ennek is megzuhan az ára, amint bejelentik az új generációt. Húzd a strigulákat jobbra-balra és meglátod...
-
randras
veterán
Én azért nem ASUS-t vettem, mert annyira kínosan a Macbookot másolta, hogy szégyelltem volna, meg ez a körgravírozott fedlap nekem nem jött be.
-
eladogeppc
veterán
Azért veszik mert olcsóbbak. És abban hitben leledzenek, hogy a W10 lesz olyan mint egy OSX.

-
r4z
nagyúr
válasz
salesman
üzenetére
A DAC-nak a forráskészüléktől független a hangja, ez a lényege. Mondjuk megfelelő hangsugárzók vagy fejhallgató nélkül nincs sok értelme DAC-ot venni, mert nem éri meg. Olvass utána, mielőtt vakon ajánlást kérsz ilyen témában, mert így semmi értelme az egésznek. A DAC topikban biztosan többet tudnak mondani az ajánlott modellekről, mint mi itt. Az összefoglalójukat mindenképpen olvasd el.
A Vox mindenképpen megér egy próbát, ha már ingyenes, rajta kívül az Audirvanat próbáltam még DSD-hez, de 80$-t nem voltam hajlandó fizetni a teljes verzióért.
-
randras
veterán
-
kiszi07
senior tag
Hali, két hete volt egy kérdésem, hogy lehetne azt megoldani, hogy windows és mac alatt is olvasható legyen a külső merevlemezem. Kaptam rá egy választ, hogy Tuxerával nfts-be, majd utána jó is volt. Most megint használnám és csak olvasni tudom mac alatt - most nfts-t ír.

-
válasz
ArrayOfLilly
üzenetére
Én azt mondanám, hogy vedd meg, a régit add el - máris nem olyan nagy az árdifferencia. Ezen kívül ha minden igaz év végén új gépek jönnek, elképzelhető hogy akkor meglesz a végleges megoldásod is. Addig pedig bőven elég a kinézett új air - sőt. Lehet hogy le se cseréled. Bár a 11-es nekem tuti kicsi lenne, de a te helyedben inkább a 12-es MB felé nézelődnék majd csere ügyben, viszont az jövő tavaszig - ha követni lehet a cég frissítéseit - nem kap utódot szerintem, úgyhogy arra többet kell várni mint az MBP-kre. Szóval ha mostanában kell én azt megvenném a helyedben.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Sziasztok, adjatok tanácsot.
Van egy 2015-ös 11-es MBA-m, teljesen alap kiépítés (4/128GB), merthogy (mint meséltem már sokszor, kipróbálásra vettem, aztán így maradtam), na most ASAP szükségem van több helyre meg RAM-ra, mert nagyon kéne rá egy Win VM, és ez így most nem nem fér rá, anélkül is szűkösen vagyok.
Halogatom a következő gép megvásárlását, mert 2016 közepén nem akarom a jelenlegi változatot felturbózva megvenni semelyikből, ameddig nem láttam a pár hónappal későbbi frissítést. El se tudom dönteni egyelőre, hogy MB vagy MBP 13" legyen az utód.
Most viszont látok egy 2014-es Air-t, 11-es, mint az enyém i7-tel, 8GB RAM-mal és 256GB SSD-vel 234-ért az aprón, ez egy gyors és fájdalommentes ideiglenes megoldás lenne. Ahogy nézem a legkomolyabb hátrány a TB vs. TB2 csatlakozó, ez engem jelen pillanatban nem érint és nem hosszú időre tervezném, az i5 vs. i7 különbség kompenzálja az egy évet kb. Szerintetek hülyeség cserélni vagy ezzel ellennék ameddig megtalálom az igazit?
-
bmakszim
őstag
-
Imy
veterán
Valaki használja a MacBook optikai hangkimenetét, de az eszköz előtt egy digital/analóg átalakítóval? Azaz arra akarok kilyukadni, hogy milyen átalakítót érdemes venni? Valami olyan érdekelne, aminek jó a hangminősége, és kis helyen is elfér. Egy újabb csöves erősítőt tervezek, és akkor beletervezném a dobozba az átalakítót.
-
Lazika
senior tag
Hali! Kb mikorra varhato macbook air/pro frissites? Szeptember? Koszi
-
manacz
csendes tag
Köszönöm neked is!
Annyi kérdésem lenne még, hogy van lényegi különbség egy 2012-es és 2013-as Air között? Azt látom, hogy az alap órajel más.
De ha egy árban lenne esetleg egy 8 giga ram-os 2012-es évjáratú gép egy 4 giga ram-os 2013-as géppel, akkor nyugodtan választhatom a 2012-es évjáratot?
Vagy azért elég rendesen érződik a processzor fejlődés?
(Notebook (pláne Apple notebook) hardverben nagyon nem vagyok otthon.) -
-
manacz
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék elkezdeni ismerkedni a Swift nyelvvel és a későbbiekben dolgozni is vele ha úgy alakul.
Mivel nyilván nagyon kezdő vagyok, nem hiszem, hogy óriási igénybevétel érné a gépet.
Az lenne a kérdésem, hogy mennyire javasoljátok az Air szériát az ilyesfajta szárny bontogatáshoz?
Vagy inkább spórolnom kéne egy Pro-ra? Nagyon tetszik a Retina felbontás, de újonnan nem fér bele. (Az Air még talán éppen) A régebbi Retina gépek hardverei jól viszik ezt a nagy felbontást? Gondolok itt az első 2012-es modellre, de a 2013-ra is.
Köszönöm a válaszaitok!
-
madle
őstag
Le akartam szedni az iMovie-t Mac-re aztán most látom, hogy az fizetős? Nem volt eredetileg ingyenes az iWork-el? Vagy ez nem tartozott bele?Megvan, nem voltam bejelentkezve az Appstore-ba

-
0pityesz0
tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék,nem tudom jó helyre írok e. 4. gen time capsule-on tárolt filmet szeretnék lejátszani win laptoppal.Használom hozzá az airport utility programot.
Azt veszem észre hogy a 10GB-nál nagyobb fájlokat nem játsza le a pc (1080p,720p filmek). VLC-vel próbálom őket indítani. Valamit nem állítottam be,vagy mi lehet az oka? -
xors
senior tag
ohho, így már értem

közben észrevettem, hogy chrome -ban viszont működik a dolog
-
xors
senior tag
Nekem azért bűzlik a dolog, mert nemrég ment magától szépen. Gondolom h google -ék nem szeretik ha blokkolják a hirdetéseiket, aztán ezt találták ki
RazorGTR1 full screen -nel az a baj, hogy akkor aktívnak kell lennie az ablaknak -
r4z
nagyúr
válasz
hszilard666
üzenetére
Igen, valami ilyesmiről van szó. Tedd teljes képernyőre, úgy nálam működik az automatikus lejátszás.
-
xors
senior tag
Safari alatt a youtube automatikus lejátszás nektek megy a háttérben? nekem csak akkor ugrik a következő számra, ha megnyitom a lapot...

-
randras
veterán
Használ valaki külső HDD-t titkosítva? Milyen titkosítóprogrammal?

-
Simán bevállalnám, az Air az egyik legjobb hordozható gép, 8 GB-tal pedig szépen, gördülékenyen megy majd. NTFS-hez van ajánlás az összefoglalóban, a TV-hez átalakító kell, de nem kritikus. A Thunderbolt viszont bitang jó cucc (ha van hozzá eszközöd).
A 6-7 év nem kevés, főleg az akku miatt, de mivel alu házban van, ha vigyázol rá, nem hullik szét. Szoftveresen nehéz megtippelni, de ahogy a fórumtárs írta, szinte mindenre van/lesz megoldás.
Én egyedül a 128 GB-os SSD-t tartom kevésnek, ezt leszámítva príma kis gép.
A többi eszközöddel együtt az ökoszisztéma nagyon kényelmes és klassz dolog, így együtt nézve mindenképpen azt mondom, vedd meg. Nem bánod meg. (Egy hete nincs gépem. Dolgozni tudok, mert mindig van egy szabad gép a cégnél, de ez hiányzik a legjobban. Vagy is rettentően.)
Itt is lesz desktop mod?

-
totron
addikt
Piros fény szűrődik ki a fejhallgatókimenetből - bug vagy feautre? OSX alatt esetén sosem láttam, most sem mindig. Szisztémát ezidáig nem tudtam felállítani.
-
r4z
nagyúr
A 6-7 év vége felé két gond merülhet fel: az akku elhasználódása, valamint a szoftveres támogatás megszűnése. Bár utóbbit könnyen ki lehet trükközni ma 8 éves hardveren is, egy esetleges platformváltás még keresztbe tehet.
Mástól nem kell tartanod, hétköznapi használatra még sok év múlva is elégnek kell lennie a hardvernek. A perifériákat ugyanúgy kezeli, mint bármilyen másik PC, ebben nincs semmi megkötés, ahogy kábeleknél se kell semmilyen extra átalakító. Ha valamihez Windows kell mindenképpen, virtualizálni és OS X mellé telepíteni is tudsz, van gyári támogatás is hozzá.
A Skype-ról már most elmondom, hogy jelenleg egy kalap szar (köszi a "támogatást", MS), videohívás közben teljesen feleslegesen járatja 60-70% körül a procit.
-
vans?
őstag
sziasztok,
evek ota gondolkodom egy Macbookon, de eddig mindig le tudtam beszelni magam rola, hogy tul sokba kerul, nem hasznalom ki, stb... iPhone-t es iPad-et hasznalok, most gondolkodom egy 8GB-os Air-en. ([link] ez jo vetel nem?)
Felek viszont a korlatozasoktol, amik esetleg fajhatnak Windows utan...Kulso meghajtot ra tudok egyaltalan dugni? At kene hoznom partiz giga adatot.
TV-re hogy tudom radugni? Van gondolom valami HDMI atalakito 10k-ert...
Ezzel a 8 gigas verzioval tervezhetnek 6-7 evre, vagy ez irrealis elkepzeles?
koszi a valaszokat!
-
petata
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
Köszi

Azt hittem legalább érezni majd a terhelést, de lényegében melegedni is annyira akart csak, mint netezés közben (ott is érezhető azért, de csak meg kell hajtani ezt a brutális kijelzőt). Eddig nagyon pozitív.
Ha van rá mód, tápról használjam egyébként? Mert a folyamatos merítgetés anno leamortizálta az Airem akksiját hónapok alatt.
-
petata
őstag
Jézusúristen, hogy repíti a 15"-es rMBP a FCPX-et. FHD videóvágás és -effektezés, mindez teljesen hangtalanul abszolválva. Imádnivaló gép.
-
totron
addikt
MBP, nem OSX-szel inditom, a full fényerű, fehér kezdőképernyőt ki lehetne kerülni valahogy? Elég kellemetlen. Ez a boot előtti csoda mi célt szolgálna amúgy és honnan jön?
-
drzozo
senior tag
Nem segített. Most beállítottam, hogy új fül megnyitása esetén a google-t hozza be, így legalább annyit sikerült elérni ezzel, hogy egyből tudok keresni, de továbbra sem a felső cím részben.
-
drzozo
senior tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha Safariban megnyitok egy új lapot (fület), azt be lehet állítani, hogy egyből tudjak gépelni a címsorba? Csak mert jelenleg bele kell kattintanom a trackpaddel, hogy el kezdjen villogni benne a kurzor. Chromban nem volt korábban ilyen problémám, új fül, és már írhattam be a weboldal címét vagy épp a keresőszót.
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
Kérnék egy kis segítséget.
WinClonePRO-val Windows 10 USB 3.0 SSD-re van telepítve.
Valami nem kerek, mert 1 hét működés után néha nem tud bootolni a Windows 10.
Minden frissítés tiltva, stb..
Azért lett ugye a külső megoldás, mert kevés a belső tárhely. De így nagyon gáz, hogy hetente egyszer vissza kell klónoznom image-ből a rendszert.Az SSD lenne hibás ? A külső IcyBox hibázna íráskor ?
Köszönöm előre is a segítségeteket !

-
muszurkefal
aktív tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Hát az az egyik része, ami miatt kell Win. Mert elvileg úgy nagyobb az fps.
Néztem rMBP-s lolos videókat, hát nem voltam elájulva az fpstől. Játszható, de a 3 éves, leharcolt Dellemen 150+ az fps, macbook pro-n meg 40-ig leesik.
A másik része meg az Office programok. Tudom, tudom, hogy van macOS-re is, de meg akarom tartani a windows kényelmét is a kényelmesebb laptophasználat mellett. -
FIREBLADE78
addikt
válasz
muszurkefal
üzenetére
Nem tudtam,hogy játszani akarsz. Egérrel nem volt baj.
-
muszurkefal
aktív tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
És ha Win alatt rádugok egy Logitech egeret?

LoL-t egyébként is érdekes lenne tacspaddal játszani. -
FIREBLADE78
addikt
válasz
muszurkefal
üzenetére
Nem mellesleg iszonyat rossz használni a wint rajta,mert tácspad nem műxik rendesen. Nekem win8 alatt ez volt,gondolom más win alatt is.
-
Beethoven
tag
A diablo2-t nem tudom telepíteni mert ezt írja ki: Nem nyithatja meg a(z) "Diablo II istaller" alkalmazást, mert a Classic környezet nem támogatott többé
Mit kell tennem hogy tudjam telepíteni és játszahassak vele? -
r4z
nagyúr
válasz
muszurkefal
üzenetére
-
muszurkefal
aktív tag
Sziasztok!
Van ez a Parallels meg hasonlók, amivel Win-t lehet tenni Macbookra. Az lenne a kérdésem, hogy ezt kikerülve megoldható az, hogy egymás mellett éljen a kettő operációs rendszer? Vagy ezt maga a Parallels csinálja?
Úgy szeretném, hogy a Win futtatásához ne kelljen feltétlenül futnia az macOS-nek is mellette.Vannak ugyanis olyan programok, amelyekhez nekem mindenképpen Win kell.
Ha egy Macbookon van WIn és macOS operációs rendszer, akkor melyik alatt futtatva lesz több fps egy játéknál például?
rMBP-on hogyan jelenik meg a Windows? Elcsúszik esetleg?
Látom erre már van válasz, úgyhogy tárgytalan.Köszönöm a válaszokat

-
randras
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Igen.
-
randras
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Paragon Camptune X-el lehet átméretezni, törölni az OSX Bootcamp asszisztensével.
-
FIREBLADE78
addikt
Keresőben értelmes válasz nincs. Hogyan tudom törölni a bootcampen levő winfos 8-at? Illetve át lehet ezt méretezni? Picit kisebbre venném. Aztán megy fel a win 10
-
r4z
nagyúr
válasz
BLOODSHOT
üzenetére
Csak tipp, de nem lépi túl a fényképező áramfelvétele a 900mA-t? OS X alatt csak bizonyos Apple eszközök kaphatnak nagyobb áramot (1.1A) a Macektől, a monitor viszont rendelkezhet túlmérezett táppal, ami meg tud hajtani nagyobb fogyasztású perifériákat is.
A System profilerben az USB részen látod a fogyasztási adatokat.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
megema
üzenetére
Én utálom megosztani a netet. Eleve, ha nem éppen akkor kapcsolom be a Personal Hotspotot, amikor éppen csatlakozni szeretnék, akkor többnyire nem látom - ki- és visszalép. Aztán meg zabálja az aksim. Harmadrészt a csak mobil netem sokkal olcsóbb, mint amikor a telefon-előfizetésemhez veszek. Az iPademen 10x annyi adatforgalom így 2x annyiba se kerül.
-
megema
őstag
válasz
ArrayOfLilly
üzenetére
Személy szerint, iPhone felhasználóként nem hiányolom a mobilnet modemes MacBookokat, mert nagyon kényelmesen meg tudom osztani így is. Nekem felesleges lenne a beépített modem. Az már más kérdés, hogy sok a bug, pl. a megosztás megszüntetése se olyan vaj sima, mint mondjuk egy éve.
-
BLOODSHOT
senior tag
Sziasztok,
az lehetséges hogy az USB 3-mat máshogy olvassa a Windows mint a OSX?
Van egy usb 3.0 ás fényképezőgépem, amit nem tudok 3 napja a mac-el párosítani.
Kizárólag úgy olvassa az OSX ha a Thunderbolt Display-re van kötve a fényképezőgép…
Lehetséges az hogy esetleg sérült az usb 3 csatlakozó a fényképezőgépen, de még a Windows tudja olvasni az OSX nem, csak ha “jel erősítőként” közte van a thunderbolt display?
Több maccel, több kábellel kirpróbáltuk.
-
válasz
ArrayOfLilly
üzenetére
Az egérről ne is beszéljünk inkább. OS X-en a legtöbb fejfájást az okozta...
:-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Vicces képek
- Kerékpársportok
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik
- További aktív témák...
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest