Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
pana0017
senior tag
Használjátok az El Capitant? Elég stabil ahhoz már hog kiváltsa a Yosemitet? Ha nem akkor külön partíció és párhuzamosan használható a kettő?
-
Ragnar95
félisten
400-ért árulnak mások is ugyanilyen gépet, csak 2,7-es procival 2,9 helyett, de sajna ez a plusz a legtöbb felhasználót nem érdekli, így nem nagyon fogsz tudni többet kérni érte az alap modell áránál.
Megpróbálhatod 400-ért, de gyanús, hogy annyiért inkább azon eladóktól vesznek, akik folyamatosan árulják a Maceket ennyiért, így lehet kénytelen leszel kicsit lejjebb menni árban, főleg, hogy magyar billentyűzettel is van 400-ért eladó gép. -
Megane2000
aktív tag
Üdv!
Van thunderbolt - vga átalakító kábelem. Működik rendesen azonban néha el-elmegy a kép 1 pillanatra. Ez minek köszönhető szerintetek? A kábel nem eredeti. Ez okozhatja a hibát?
-
-
danilla
őstag
-
drzozo
senior tag
Annó Windows-ról lementettem egy külső hdd-re a fáljaimat, hogy majd a Mac-re csak át kelljen másolnom. Volt egy rejtett mappám, amiben kb. 2GB-nyi dokumentumot (kb. 100 képet, docx., stb.) "tároltam". Mielőtt rámásoltam volna Windows-ról a pendrive-ra, visszaállítottam, hogy ne legyen rejtett a mappa. Ezután természetesen normális módban rámásoltam.
A mai nap pendrive-ról átmásoltam ezt a mappát a osx-es dokumentumok közé, viszont a mappában csak 5 elem található... Ráadásul teljesen random módon, nem értem, hogy miért csak azok. A mappa infójából az derült ki, hogy 2,2GB a mappa, de csak 5 docx. van benne, ami összesen kb. 2MB. Tehát nem látom a maradékot.
Visszamásoltam pendrive-ra az osx-ről a mappát, és kipróbáltam újra Windows-on. Ott bezzeg látja az összes dokumentumot.
Mitől van ez, és lehetséges-e azokat osx-en "elővarázsolni"?
-
-
PNP
őstag
válasz
Ragnar95
üzenetére
De pont ezzel van a gondom. Rákerestem az Apple oldalán, és kiadta, hogy Retina MBP 13", early 2015, de semmi konkrétabbat, hanem ugyanitt felsorolta a CPU, SSD opciókat. És persze ezek szerepelnek a cimkén külön (ezen mondjuk nem értem, hogy a 2.9 GHz CPU-hoz, ami feláras, miért a legkisebb SSD tartozik, de bizonyára lehetett így is rendelni, bár az oldal csak upgrade-et említ). Amit viszont nem tudok, hogy milyen lokalizáció, milyen vga van benne, stb.
-
Papa-Het
aktív tag
Kikészít az iTunes-iPhone kapcsolat.... egyszerűen kikészít... képtelen szinkronizálni az alkalmazásokat. Ha törlök valamit az iPhone-on, és ezt nem az iTunes-ból teszem, de ott megvan az alkalmazás, akkor képtelen visszaszinkronizálni rá... azt írja ki, hogy nincs feljogosítva a gép, hogy telepítsem őket. De kedves iTunes, felvan már kb fél éve... tud valaki megoldást erre a roppant irritáló problémára?

-
vasi89
őstag
igen nekem is tuxera van fenn. NEm értem akkor
De csak filmeknél van ez a gond, zene, program pedig jó. Viszont programot pedig csak úgy tudok telepíteni ha átmásolom belső tárolóra, ha hdd-ről akarok telepíteni akkor kiírja h sérült file és utána már átmásolás után se tudom installálni. Viszont ha a telepítőt egyből visszamásolom gépre akkor tökéletesen lefut gépről. Lehet hogy valami az ntfs kezeléssel van? -
Kephamos
addikt
Koreai MBP és koreai Jony Ive. [link]

-
Piazza
tag
Sziasztok,
Új Mac tulajként kérdésem lenne...
Air+Huawei e3372 (T-mob) stick-el kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Kapcsolódik, térerő max-on, de nincs net.
A gép azt írja hogy offline állapotban van... wi-fi-ről megy a net, ha arra váltok.Kell valamit engedélyezni?
-
PNP
őstag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy mennyit érhet a gépem, és a konfig beazonosításához is kérnék egy kis segítséget. Nyertem, de sajnos nem tudom megtartani, és mivel bontatlan, és így is szeretném eladni, csak a dobozon lévő adatokra tudok hagyatkozni:
MBP 13.3/2.9GHz/8GB/128GB/MAG/INT
Utóbbi kettő mire utal?
Serial alapján ezt hozta ki: https://support.apple.com/kb/SP715?viewlocale=en_US&locale=en_US
Ez alapján 2.9Ghz-hez 512GB SSD társulna, amit lehet upgrade-elni 1TB-ig. Ezek szerint downgrade-elni is lehet 128-ra?Köszönöm előre is.
-
madle:
Jó kérdés... Nekem semmi gondom vele, leszámítva az indítási problémákat, amelyek a legutóbbi frissítés óta jöttek elő. A kapitány szerintem jó lesz, nagyon várós...func93:
Csak akkor melegszik komolyabban, ha külső kijelzővel, lehajtva használom és kihajtom a belét is. Böngészéssel, office munkákkal meg se nyikkan... Most épp 45 fokos Safarival, Mail-lel, szövegszerkesztővel iTunes-szal, Forklift-tel, Naptárral, Wunderlist-tel, Skype-pal. -
func93
senior tag
Nállam is jelentkeznek folyamatosan ezek a hőfok problémák.
Ölbe: Facetime, Safari 70-75fok vagy uTorrent, Safari 80 fok...
Volt már SMC reset is
mbr late 2011
-
Attila!
tag
Van valami ötletetek hogyan szerezhetném be ingyen a pages/numberst? Nem én vagyok a gép első gazdája így sajnos nem tudom leszedni ingyen...

itt vagy privátba is jöhet válasz -
madle
őstag
Az Air-hez képest tényleg akkora pluszt jelent a Retina kijelző? Soha nem láttam még élesben, csak kíváncsi lennék mennyire nagyobb élmény.
Nekem nem fontos a hordozhatóság mert csak itthon használom szobában a gépet, max nappali. De ha tényleg annyival szebb és megéri az a plusz pénz, akkor lehet bevállalnék egy váltást.Először komolyan furcsa volt az Airt bámulni, egy Thinkpad IPS panel után. De gondolom a Retina még ennél is többet tud.
-
Ragnar95
félisten
-
csab2
veterán
Sziasztok!
Egy gyors kérdést engedjetek meg:
Az Air-rel bármilyen USB-Ethernet átalakító működik?
Konkrétan erre gondolok. Tudom, hogy ott van, hogy Windows és Linux kompatibilis, de egy csomószor nem pontos a leírás.
Előre is nagyon köszönöm a gyors választ! -
TBMC
addikt
Skacok! mennyire normalis 2014 late 15" rmbpro 85-90-95fokos proci homerseklet??? es mocskos meleg a haz felul a bill folott. a hutes megy de egyszeruen alig huti vissza. a vicc az, hogy parallels fut rajta semmi mas + egy 64bites win, akarmit elinditunk a win en egybol felugrik a proci homerseklet. de csak ha a wint elinditom mar alapbol felugrik 65-70fok ra.
tudom hogy a virtual win terheli, DE a van 3db 13" rmbpro amin szinten fut neha windows, es soha de soha nem megy 60fok fole!
illetve mindig arramforrashoz vannak csatlakoztatva, es a 15" a magsafe adapterje oly forro, hogy kb meg sem lehet fogni, eleg durva.
ezek mennyire normalis jelensegek?
mindezek mellett a kijelzoje vibral a #999999 szurkenel, az egesz kepernyo, ugyh emiatt tuti megy gariba.
-
csabi94
őstag
válasz
megema
üzenetére
Nekem is csinálja, mert a monitor ébredéskor kicsit hülyíti a gépet. Egy pillanatra látni is ha fel van hajtva, hogy úgy érzékeli először, hogy külső monitor van, aztán egy pillanatra mintha nem lenne rákötve semmi, aztán utána kezd el rendesen működni. És ez az egy pillanat zavarja be, mert emiatt átméretezi az összes ablakot. Ha ugyanaz lenne a 2 eszköz felbontása, nem lenne gond, de nálam pl. a gép 1440x900, a külső monitor pedig 1920x1200-as.
-
megema
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
Persze, ez nyilvánvaló.
Amúgy kétféleképpen használom. Vagy elaltatom billentyűkombinációval és kikapcsolom a monitort, vagy felugrok a gép elől (majd bekapcsol a képernyőkímélő, illetve később elalszik a gép) és bekapcsolva hagyom a monitort (ami elalszik). Előbbi esetben nincs gond, mert először bekapcsolom a monitort, majd amikor már képet ad, ébresztem a gépet. Utóbbi esetben viszont a gépet keltem fel, és ettől tér magához a monitor. Ilyenkor viszont összehúzza az ablakokat.
-
válasz
megema
üzenetére
Nem lenne szabad ezt csinálnia. Ha indításkor (vagy alvásból visszatéréskor) megy a külső monitor, akkor nem kellene összekuszálnia. Ha közben lehúzod, vagy ha nem volt csatlakoztatva és úgy altattad el, majd külső kijelzővel ébreszted, akkor persze minden máshol lesz, de amúgy rendben kellene lennie az ablakok pozíciójának.
A monitort soha nem kapcsolom ki, még akkor sem, ha lehúzom.
Így magától kikapcsol ha lehúzom, vagy altatom az egész gépet és visszakapcsol, ha újra csatlakoztatom, vagy felébresztem.Ja, amúgy Thunderbolt kábelen megy. Bár ez gondolom nem számít különösebben...
-
megema
őstag
Másnak is van olyan gondja, hogy ha a gépe külső monitorra kötve automatikusan elalszik, akkor ébresztéskor a bal felső sarokba kerül és összemegy az összes ablak? Olyan, mintha a gép saját kijelzőjéhez igazodna a méretük és elrendezésük. Ha kézzel altatom, akkor nem csinálja.

Régóta jelen van a probléma.
-
Papa-Het
aktív tag
Mással is előfordult már, hogy nem tudta szinkronizálni az iPhone-ját a Mac-kel? Az iTunes 10 ből 7 alkalommal képtelen összeszinkronizálni az eszközöket, akárcsak most... hiába próbálnám újra, azt írja ki hogy: "Az iPhone nem szinkronizálható mert a szinkronizálási munkafolyamat meghiúsult." - ötlet?

-
bupemko
senior tag
Engem DCommander-nél az érdekelne, hogy hogyan lehet megoldani, hogy lássa a bedugott pendrive-ot? Nekem csak az OSX volume-ot mutatja (AppStore-os verzió).
-
vasi89
őstag
Sracok az mitől van, hogy ha Dcommanderben vagy Forkliftben másolok pl pendrivera vagy HDD-re egy filmet akkor átmásolja szépen viszont nem tudom utána lejátszani pendriveról. Gépen simán nem indul el, a TV pedig azt írja ki h nem támogatott formátum de ez hülyeség mert mkv-t nézek rajta mindig illetve ha másik programmal másolom ugyan azt a filet akkor tökéletes. pl mucommanderrel vagy simán ráhúzom finderben. Csak filmeknél van ez és ott is csak 720p filmeknél, sima bd-ripnél nincs gond. Valami újabb Yosemite bug? Egy ideje már megvan ez a gondom forkliftnél de nem törődtem vele mert nem eredeti program viszont a Dcommander az igen, appstoreból vettem.
-
Ragnar95
félisten
válasz
lugosi
üzenetére
Az utóbbi időben pont elég sokat használtam akkuról

A 7+ órás üzemidő bőven elég számomra, ígyis kihúz 1 teljes napot az esetek 90%-ában, amikor meg már nem bírná, bedugom tölteni.
Erre írtam, hogy egyéni preferencia kérdése, én inkább keresek áramforrást bármi áron, mint hogy kifolyjon a szemem a gagyi felbontástól. -
rjg
őstag
válasz
Alex91
üzenetére
A Synology topik után itt is szerencsét próbálok, hátha nem mindenki olvassa innen azt is:
Tudnátok segíteni a Transmission Remote Gui OSX alatti beállításában? Szeretném beállítani az elérési utakat, hogy ne kelljen mindig kézzel átírni, de hiába kerestem, olvastam át a Google-ban talált javaslatokat, egyik sem oldotta meg.
Szerk: ez az egy dolog, amiben nekem a Download Station többet tudott, ott ez out of box működött. -
Alex91
félisten
válasz
buvartacsko
üzenetére
Macbook 12"-os volt jo 100k-val olcsobb a hivatalos arnal.
-
pana0017
senior tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Este volt 6% kedvezmény mindenre de úgy 376 volt a legkisebb Retina.
-
Alex91
félisten
Macbook 367k edigital MOST!
-
Ragnar95
félisten
Egyéni preferencia kérdése, én semmi pénzért nem áldoznám fel a kijelző adta előnyt + 2-3 óra használatért. Az a +2-3 óra annyit nem számít, a -0.5kg kb semmit nem számít, viszont a kijelzőt folyamatosan nézed, így ott számít, hogy a lehető legjobb legyen.
Mondjuk nálam nincs is más lehetőség, 15"-on csak rMBP van
-
KMan
őstag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Vitatkozom!
Az Air sokkal praktikusabb, hordozhatobb gep. Ha valasztani kell a retina kijelzo vs. 10-12 oras uzemido kozott (amit az uj Air-ek mar tudnak) akkor en a mobilitasra szavazok. Nekem a mostani gepen is 13"as Air es a kovetkezo is biztosan az lesz, retina nelkuli. -
Ragnar95
félisten
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
iMovie
-
FIREBLADE78
addikt
Tudtok olyan videó szerkesztő,vágó programot ami netán ingyenes is?

-
Kephamos
addikt
Meggyőztetek.
300-ért jó vételnek számít? Nézegettem a használt piacot és elég vegyes a felhozatal. Most 360-ért lehet újonnan kapni a szóban forgó rMBP-t. -
-
pana0017
senior tag
Egy valami nem tiszta, ezért kavarodtam meg én is. Retina kijelzős a gépe vagy még a régebbi Pro-ról van szó?
Szerk.: a 2014 évjárat vagy vásárlás időpontja?
-
TBMC
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
igy igaz

parallels, vmware avagy bootcampel futtatott win jocskan csokkenti az uzemidot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos autók - motorok
- Parkside szerszám kibeszélő
- World of Warships
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Diablo IV
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3190 - Intel N3350 I 4GB I 64-128SSD I 11,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10750H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 W11
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Sony Ps5 konzol slim
- HP ProBook 455 G7 15,6" Ryzen 3 4300U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 244 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Amugy modellszamot keress a dobozon, pl. MF839*/A

De csak filmeknél van ez a gond, zene, program pedig jó. Viszont programot pedig csak úgy tudok telepíteni ha átmásolom belső tárolóra, ha hdd-ről akarok telepíteni akkor kiírja h sérült file és utána már átmásolás után se tudom installálni. Viszont ha a telepítőt egyből visszamásolom gépre akkor tökéletesen lefut gépről. Lehet hogy valami az ntfs kezeléssel van?