- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V2 - origami
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
válasz
Rage47 #87576 üzenetére
Én már többször elgondolkodottam, hogy a következő gépem egy iPad(Pro) lesz, mert elvileg leginkább már csak tartalmat fogyasztok a gépen. Aztán meg mindig rájövök, hogy nem is... Amatőr szinten zenélgetek, és jó hagy van egy csomó cucc erre, de megint vehetnék meg mindent. A másik még inkább réteg dolog: van pár kütyü (Rasberry Pi, stb.) itthon, amik SD kártyát használnak, az iPaden nem tudom megírni ezeket... És még egy halom apróság, pl. PDF reflow, konvertálás, stb.
Én is úgy érzem, hogy önmagában az iPad nem elég, kell mellé minimum egy Mac Mini, de akkor már két eszköz (persze mindegyiknek a saját előnyeivel) kell és árban is ott vagyok, minha vennék egy Macbook Pro-t... -
Mattb
senior tag
válasz
Rage47 #87236 üzenetére
Szia!
Én legelabb 3 éve használom a magic Mouset, jelenleg a 2-est január óta.
Nekem azikeabankapható parafa alátét van a billentyűzet és az egér alatt, ezen teljesen tökéletesen működik az egér. Nem cserélném le, jók a gesztusok nagyon.
Sima fa asztalon valóban nem a legjobb, nyilván függ a feluletetol , hogy hogyan volt megmunkalva. -
Lall
veterán
válasz
Rage47 #87236 üzenetére
Van, de ritkán használom, mert mind kemény felületen (asztalon), mind puha textil padon ugrál, mászkál, nem pontos. Az irodában is inkább egy madzagos Microsoft egérrel dolgozom, mikor monitorra van dugva a gép. Az tökéletesen működik.
Talán az egyetlen mac kiegészítőm, amit megbántam, mert hosszútávú munkára kényelmetlen és a felületet sem találtam még meg amivel pontosan tudnám használni. Egyetlen előnye, hogy az akksija "végtelen" ideig bírja. De a trackpad sokkal jobb.
-
Vasy09
őstag
válasz
Rage47 #85130 üzenetére
Nem. Én 256-tal vettem, s mikor vittem Head88 kollégához takarításra, akkor vele cseréltettem ki. Ő intézte az SSD-t is! Most egy 512-es gyári samu teszi benne a dolgát.
Mondjuk nem volt olcsó, de ez legalább tuti, hogy jó, meg ugye Head88 még garit is vállalt rá!
Szóval csak ajánlani tudom őt!Amúgy szerintem te is ki tudod cserélni, mivel nem egy atomfizika, ha van hozzá megfelelő csavarhúzód, hogy levedd a gép alját!
-
xors
senior tag
válasz
Rage47 #81432 üzenetére
The program covers eligible MacBook, MacBook Air, and MacBook Pro models for 4 years after the first retail sale of the unit.
Vagyis ha 4 év után megy tönkre akkor ... -
-
válasz
Rage47 #69994 üzenetére
Fotószerkesztéshez egyértelműen jobb, viszont grafikai munkákhoz nekem a sima Pixelmator inkább kézre áll. De meglátom, talán meg tudom szokni. Sajnos vannak dolgok, amelyeket másként kell csinálni és egyelőre zavar, ugyanakkor nyilván megadom az esélyt, hogy idővel ez legyen az elsődleges.
-
SharpSA
veterán
válasz
Rage47 #68788 üzenetére
Ja hogy azt a kis hívást abblakot... Azt valóban nem lehet mozgatni.
A rágott almánál azt hiszik ők szarják a spanyol viaszt. Lehetnének a legjobb és legkedveltebb cég, de nem akarnak azok lenni.
Majd ők megmondják mi jó neked: tartsd másként a telefont és társai, meg amit írtál te is.
-
SharpSA
veterán
válasz
Rage47 #68785 üzenetére
Én nem nagyon használom, de most megnéztem. Megnyitottam, bal oldalon a híváslistát látom, jobb oldalon saját magam és akárhol fogom meg az ablak tetjét, tudom mozgatni. Sőt a képemre, a kamera által adott képre akárhová nyomva is lehet mozgatni az ablakot. Erre gondoltál?
-
Peace
nagyúr
válasz
Rage47 #60354 üzenetére
Na szuper, ez jó hír! Köszi!
"Gyárilag telepített állapotában, alapértelmezetten van néhány alkalmazás, amelyek egyébként fizetősek, ha nem új eszközt vásárolsz. Pl.: iWork csomag"
Ezért ijedtem meg, mert ez szerepelt az összefoglalóban. Akkor már csak azt kell megtudni hogy a fenébe jutok el a 10.13-ig 10.7.5-ről...
-
wm2
őstag
válasz
Rage47 #57689 üzenetére
de azt is tegyük hozzá, hogy milliós cto 15" gépből jóval kevesebb fogy, mint a tucat 150ezres asusokból, arról nem is beszélve, hogy a kijelzőkopás kb. itt az, ami egy xps-nél a "coil noise", nem tudják megoldani, vagy ott a bill kattogás, az amd dgpu probléma és még sorolhatnák, persze összességében említeni nem lehet egy Asus-t a Mac-el
-
general
addikt
válasz
Rage47 #53122 üzenetére
- mi az amit automatikusan betesz iClouba? ezt tudom beállítani a Rendszerbeállításoknál?
- ez a felhő egy backup vagy csak tulajdonképpen egy folyamatos szinkronizáció a bejelentkezett eszközök között? ha törlök bármelyik eszközről bármit az iCloud-on belül, minden eszközről is törlődik vagy csak a felhőből/adott eszközről?
tehát az érdeklne, hogy ha feltöltök ebbe a felhőbe valamit, akkor az ott is marad, amíg magából a felhőből nem törlöm vagy ahogy valahol törlöm, akkor a felhőből is eltűnik? (mert így nem backup, csak szinkronban tartás, backupnaknem is használható...)
-főleg telón érdekes ez, mert ott pl jó lenne, ha van 100 fotóm mondjuk, amit feltöltenék iCloudba, de a telóról törölném tárhely felszabadítása végett, ilyet lehet? -
-
lmno
őstag
válasz
Rage47 #52382 üzenetére
Nekem speciel designban a MBP ver mindent, de ez nyilván egyéni preferencia kérdése.
Nem használtam még hosszabb ideig XPS-t, de amiket olvastam/láttam róla pl.:
- touchpadje bár fasza, de még mindig nem éri el a MB szintjét
- ventije gyakrabban felpörög, kevésbé leterhelt állapotban is
- anyaghasználat gyengébb (pl. láttam olyat hogy dülöngélt az asztalon, be lehetett nyomni itt-ott, + még mindig nem tudod kinyitni egy ujjal)
- akksija nem bírja annyi ideig
- a skálázás még mindig nem az igazi Win alatt, tehát sok szívás lehet a 4K kijelzővel
- a webkamera idióta helyen van a vékony keret miattEzek közül sokminden apróságnak tűnik, de ha megszokod őket, nagyon zavaró lehet az átállás.
-
válasz
Rage47 #48967 üzenetére
Szerintem érdemes, a legjobb fájlkezelő Mac-re. Az App Store verzió is rendben van, amint lejár a Béta, azt is frissítik ha jól tudom. De szerintem megveszem a nem sztóros verzsönt is, mert elvileg valamivel többet fog tudni az Apple korlátozásai miatt, amelyeket itt nem kell figyelembe venni. De majd meglátjuk...
-
wm2
őstag
válasz
Rage47 #48245 üzenetére
Pedig qrva jó dolgokat lehetett csinálni:
Spotlight helyett gyszerűbb és jobb a Find_any_File. De aki nem járatos az OSX fájlrendszer világában, az maradjon a spotnál.
Az értesítési központ megint egy halálosan idegesítő dolog. Főleg mikor bebugol egy háttérképre. Kuka. Aztán jöhetnek is a scriptek, amivel sokkal egyedibbé tudod varázsolni a desktopod. Minden információ ott van előtted (cpu használat, ram, háttértár, időjárás, logok stb.) Kb. minimális erőforrás használattal. Mint linuxon és csak a fantáziád szabhat határt. Legalábbis azt hinné az ember, mert a baj az, hogy a macOS ennek már keresztbe tett és erölteti saját értesítési központját. Persze mindjárt jön vki, hogy "ez milyen szép".
-
wm2
őstag
válasz
Rage47 #48236 üzenetére
jah értem
írd be a keresőbe "mac geektool desktop". Régi macesek azzal kezdik, hogy az értesítési központot a spotlightal együtt kivágják a ...ba.
Aztán jön a több eye candy szarság és + 20-30% erőforrás. Ez még 10.10.5-nél stabilan működik. Most azért már vannak gondocskák, de megoldható.
-
wm2
őstag
válasz
Rage47 #48223 üzenetére
Tetszőlegesen testreszabható volt.
De a vicc nem az, hogy Tiger korabeli maradt, hanem közben legyilkolták a terminált és a GeekTool-os egyedi mac desktopokat is elfelejtheted. Pedig már a Leopard idejében full the future volt egy XP/Vista után a dashboardot hackelni, nemh amilyen dolgokat Mavericks alatt ki lehetett belőle hozni. iTerm segítségével neki lehet állni bütykölgetni, de egy frissítés már haza vágta így a rendszerem. Sőt pár napja csak "top"-oltam egyet terminálban és újraindult a gép.
Vhogy nem a szívem csücske ez a bugtenger Sierra sem.
-
Frontiner
aktív tag
válasz
Rage47 #48109 üzenetére
Hello!
Tudnál segíteni? Én is ilyesmi progit keresek, de se ez amit te javasoltál se hasonlóak (dont sleep,coffeine) nem oldják meg a problémám. Teamviewert szeretnék használni, ami addig működik is szépen amig le nincs hajtva a mac fedele. Amint lehajtom rögtön megszűnik a kapcsolat. Estleg tudsz vmi speckó beállítást? (Teljesen új mac felhasználó vagyok
) Köszi,üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Apple MacBook
- Cyberpunk 2077
- Építő/felújító topik
- Akciókamerák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- MakulátlanGaranciális MSI Cyborg GAMER 15,6"144Hz!i5 13420H(12X4,6Ghz)RTX 4050 6GB VGA,16GB DDR5 RAM
- Hp 15,6",AMD A10(4X2,9Ghz),8 GB RAM, Jó állapot
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év gari
- HP EliteBook 840 G5 512gb SSD. I5 Proci 87%akksi
- Macbook Pro Retina 2017 94%-os akku, nagyon szép állapot
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Fókusz, tér, élmény Dell U2913WM Ultrawide monitor
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest