Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bog

HÁZIGAZDA

válasz Thor71 #48 üzenetére

Ez alapvetően az IT Café területe, nem a mienk. Mi elsősorban eszközökkel foglalkozunk, nem pedig szolgáltatásokkal (nyilván van ezek között egy metszet). De leginkább azért skippeltük a témát, mert az ilyen területeken tényleg mások jártasabbak, gyorsabbak, jobban informáltak, vannak kapcsolataik pénzügyi illetékesekhez, kártyakibocsátókhoz, fintech területhez, nekünk viszont ez kívül esik a szakterületünkön. Tökre nem tartom szerencsésnek, amikor csak azért kotyogunk bele egy témába, mert pont egy adott cég mobilokat is gyárt, a Vision Pro sem volt itt téma és a Xiaomi rúdporszívó sem. Ahol evidenciák vannak (bírósági ítélet egy tiltásról, szabadalmi huzavona) ott nyilván nagyobb magabiztossággal tudunk nekiugrani egy ilyen anyagnak, mint olyan területen, ahol sok a feltételezés és egy gazdasági fókuszú szerző talán kisujjból kirázza az összefüggéseket, én sajnos nem vagyok ilyen.

Szerk: hidd el, hogy volt róla házon belül eszmecsere, hogy nekivágjunk-e egy ilyen anyagnak, de olyan gyorsan jöttek legutóbb is az információk a net minden bugyrából, hogy percről-percre változott a képlet, nem lett volna könnyű rendet vágni ezek között, aztán végül meg is oldódott lassacskán. Más kérdés, hogy kétszer beleszaladni ugyanabba a pofonba Apple szinten rohadt kínos - és megint más kérdés, hogy statisztikailag mérhetetlen kevés ügyfelet vesztettek ezzel, ami viszont baromira megmutatja az Apple ügyfélmegtartó erejét. (Ez mondjuk szerintem egy jóval érdekesebb téma, szívesen neki is ugranék, de szerintem kapásból három napos munka, arra pedig egyszerűen nincs kapacitás.)

Új hozzászólás Aktív témák