- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt,72
senior tag
Még nemigen való arra, hogy ezzel váltsd ki a fizikai okmányok szerepét.
Az Egyesült Államokban is csak 4-5 állam tette lehetővé, hogy a Tárcához hozzáadott vezetői engedéllyel igazolhasd magad. Nálam az a szerepe, hogy meglegyen az iratok digitális másolata, és bár több alkalommal is elfogadták már tőlem is, erre (jogszabály híján) jelenleg nem érdemes alapozni, mert nem kötelesek elfogadni. Még nem.
Annyiból kényelmes, hogy a telefon mindig velem van, a tárca és az iratok viszont nem feltétlenül, például lakáson belül nem kell elmenni az iratokért, ha űrlapot töltök ki, mert itt van nálam a telefonban, az iratok pedig egy másik helységben, a lakáson belül (ugye, ott nem hordja magával senki sem).
Tárcát nem is hordok, csak ritkán (készpénzt sem használok), az iratok mivel kártya méretűek, könnyen viselhetőek, e célra direkt olyan tartót szereztem be, amin van egy kis fém csíptető, ami alá befér a vész esetére magamnál tartott 10, vagy 20 ezres bankjegy (áram szünet, terminál hiba esetén ki tud segíteni, amúgy évek óta nem nyúltam pénzhez, az Apple Pay és iPhone duó mindenütt működik, a legkisebb településeken is
). Idővel biztos, hogy a személyazonosság igazolása is telefonnal fog történni, e felé tartunk, de még nincs kész az EU jogszabály erre. Majd meglesz…
Az appot nyugodtan próbára teheted, éppúgy a telefonon tartja a titkosított adatokat, mint a Tárca.
-
-
kajarin
csendes tag
Nem kell Apple Pay-hez, a pénztárcádban lévő kártyához sem kell, annak az adatait "másolja" le magának, és teljesen offline is működik. (Nyáron a tengerparton is a Watch mindig rajtam van, nincs e-sim benne, de tudok fizetni vele, ezért is szeretem.)
Egyébként ez az automatizálás az iOS 17 óta tud jól működni, előtte is működött, de nem futott le automatikusan, mindig meg kellett erősíteni, az elég idegesítő volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen autót vegyek?
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Google Pixel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest