Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ez nem készülékazonos tapasztalat, csak Samus. Rootolt kernelről már hallottam CWM nélkül, de sztem CWM -et nem tudsz telepíteni kernelcsere nélkül (mármint Samun, Odinnal). A CM -ek és a gyári romok viszont más kernelt használnak. Tehát egy átálláshoz teljes radír kell, pit -tel és repart -tal. Pit nélkül nem szabad repartot kijelölni (talán nem is engedné az Odin). Szóval nem tudom, hogy mit csináltál, de jobb lenne újrakezdeni a kályhától. Vagyis egy teljes, gyári rom, pit -tel és repart -tal. Aztán mehet egy CWM -es recovery -t tartalmazó, gyári romhoz való kernel.
-
Ezeket tudom, mik

Igen, első körben CWM-t akarok a gyári recovery helyett. Elvileg fel is tettem, de a telefont simán bekapcsolva, nem az Androidopt bootolja, hanem helyből a CWM-et.
Vol+ + Home + bekapcsolásra meg a stock recovery jön be, szóval valamit nem jól csináltam
Tegnap sikerült olyan szinten elküldeni, hogy csak Odinnal tudtam visszatolni rá az Androidot, de ott én voltam a béna
(Mondjuk akkor már nagyon késő volt, lehet le kellett volna rootolni a CWM próbálkozás előtt?
Szerintem az kimaradt... Az első próbálkozásnál mondjuk rootoltam a telót, de akkor is csak a gyári mellé tettem a CWM-et...) -
ksanc
őstag
Üdv!
Nem is olyan régen volt hasonló téma.
Először utána kellene nézni a fogalmaknak, mi is az a CWM, CWM recovery, Cyanogenmod, Android és utána feltenni még egyszer a kérdést, mert nem tudni, mit is szeretnél pontosan, mert kevered a fogalmakat.CWM recovery-t szeretnél a gyári helyett?
-
Hello!
Nem találok jobb topicot. Szóval akadt egy Galaxy Y teló, amin gondoltam megtanulok CWM, Cyanogenmod-ot telepíteni.
Most ott tartok, hogy sikerült a CWM-et az Androisd "helyett" feltenni, azaz mindig abba bootol, ezzel mit lehet tenni? egyáltalán hogyan lehet kivédeni?
Visszateszem ODIN-ból a gyári szoftját (egy ilyenen már túl vagyok
), csak most már a saját recovery helyett akarnám a CWM-et felhegeszteni 
Köszi minden segítséget...

-
GEPESZ66
veterán
Eddig az Xperia L gyári, Sony naptárját használtam.Ennek a szinkronizálását a Google fióknál tudtam bejelölni.
Ha feltelepítem a Google naptárat, akkor kiveszem az eredeti naptár szinkronizációs pipáját a fióknál, vagy mit kell tenni? Hol kell beállítani a feltelepített Google naptár szinkronizálását? -
Bozek
nagyúr
És ennek mi köze van az Android szakmai topic-hoz?
(#13393) Rubyra1n: Ahhoz meg a GO Notifier kell.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Rubyra1n
üzenetére
Jó lenne tudni, hogy milyen launcher-t használsz, mivel az már elsőre látszik, hogy nem a gyárit. A gyáriban megjeleníti, másiknál meg kiegészítő kell hozzá (például Novánál Tesla Unread, Apexnél Apex Notifier).
De a hasonló kérdéseket legközelebb szerintem inkább ide írd be, mert ez alkalmazásfüggő dolog.
-
Rubyra1n
tag
Olyan kérdésem van, hogy miért nem jeleníti meg sms üzeneteknél, vagy nem fogadott hívásakor az sms üzenetek jobb felső sarkában illetve a telefon jobb felső sarkában, ha volt 1-2-3... nem fogadott hívásom vagy volt 1-2-3... beérkezett üzenetem amit nem olvastam el. (Sony Xperia Z3 telefonról van szó 4.4.4 rendszerrel) Vagy milyen appot kell letöltenem hogy azt ott jelezze?! Előre is köszönöm! Lásd mellékelve a képen miről is beszélek:

-
ksanc
őstag
válasz
cappa72
üzenetére
Hát a lenti panelen a 4-es láb szépen ki van vezetve a szalagkábelre ami megy a főpanelhez, de azon már nem mondom meg, hogy megy-e bárhova is
Meg ha bedugom vagy kihúzom a cuccot, akkor csinál egy "home" funkciót, tehát mintha megérinteném a home gombot.Mindegy, elvileg nem is érnék rá ilyesmikkel vacakolni

-
-
ksanc
őstag
válasz
cappa72
üzenetére
Köszi!
Micsoda disznóság!

Általában az MTK telók nem támogatják vagy csak az alja ilyen?
Akkor marad a /data/clockworkmod, csak backupnál ezt a mappát ki kell hagyni, de még nem találtam meg, hogyan is kéne módosítani a forráskódot

Bár nem tudom, mit vacakolok, rajtam kivül mindenkinek műkszik az SD kártyája.
Csak nem hagy nyugodni a dolog... -
ksanc
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Simán. Főleg, ha nem a rendszerfájlokhoz szükséges lib fájlok. Attól, hogy a system/lib-ben vannak, nem biztos, hogy nem kompatibilis más rendszerrel.
Gondold el, ha telepitesz egy apk-t, az sem fog android verziótól függő csomagokat felpakolni, minden rendszerben ugyanazok a .so fájlok lesznek.De milyen lib fájlokat másolgattál?

-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!Az létezhet hogy egy nexus 5 android lolipopp verziójábol kimásolt .so fájlok müködnek pl egy jelly bean-es telefonon?
Ugyanis én a Lolipoppban levő system/lib mappából másoltam át pár .so fájlt és a logcat-ban megjelentek a hozzá kapcsolodó infok,ráadásul zölden
Lehetséges lenne hogy müködik? -
ksanc
őstag
válasz
Keeperv85
üzenetére
Nyílván nem túl nyerő...
Ez a portforwanding már meghaladja szerintem a képességeimet
somatom: jaja, köszi, elvileg van ilyen lehetőség, de hogy kezeli is-e, azt majd kipróbálom. A 6.0.4.4 tudja elvileg, Carliv meg egyébként is upgradelt recoveryket csinál

Valamikor gyártottam is ilyen kábelt. Az Aroma File Managert már integráltam a rendszerbe, szóval gyorsan kiderül, hogy működik-e alapból. Ha a csatolás megy, a többi már eccerű

-
törölt tag
válasz
WOT-H-A-C
üzenetére
Én még csak sd -t csatoltam, de azt tudtam írni/olvasni Aroma -val. Szvsz. az sem gond, ha a mentés vmi belső tárhelyre készül, ha az írható/olvasható CWM -ben. Kell a belső táron tárolni egy Aroma fájlkezelőt (sztem elővigyázatosságból egyébként is hasznos), CWM -ben csatolni a külső meghajtót és Aroma -val lehet oda/vissza másolni a mentést.
-
Keeperv85
nagyúr
Hát ez így nem túl nyerő helyzet... már csak azért sem, mert az SD-t azért preferáljuk, mert hát ugye az külső. Ha elszáll az egész NAND esetleg, akkor is ott lesz. Ha kimosod véletlen a telót, akkor is. No de a belső tárhelyeket bármikor érheti bármi olyan hatás, hogy volt mentés, nincs mentés...
Lehet egyébként portforwarding útján rögtön PC-re is backupolni...

-
ksanc
őstag
Jah, igen, működik szépen, amig nem a /data-t akarom backupolni, merthogy kissé rekurziven megpróbálja az éppen mentésben lévő data.ext4.tar.gz fájlt is menteni, ami érdekes, gyorsan elfogyó helyet eredményez

Kell egy szűrést csinálnom, hogy a clockworkmod mappát hagyja ki, de egyébként jó lenne.
Illetve most nézem, hogy egy meglévő mentést is backupolt. eh, de bele lehet zavarodni.
De a szűrés azért kellene. -
ksanc
őstag
keeper, te biztosan többet tudsz ezekről:
szóval most azzal próbálkozom, hogy hogyan lehetne custom recovery-vel KitKat alatt backupot csinálni, de nem az SD kártyára, merthogy az nincs

Viszont rendes belső SD sincs, csak emulált a /data partición (/data/media) ugye.CM11-es recovery-k meg tudják ezt csinálni?
Egyelőre a kedvenc Carliv CTR 2.5 recovery-t módositgatom 10.1 alatt, itt a probléma az, hogy nincs /emmc, vagyis belső SD.
Azt trükköztem, hogy a /data/clockworkmod-ba csinálja a backup-ot, müködik is szépen.
Rendes CM11-es custom recovery-vel van jobb megoldás?
Mondom, SD kártya kilőve, mert az bedöglött a W450-en, bármit teszek bele, süket. -
ksanc
őstag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Miért szeretik ezeket öszekeverni??
CM SECURITY, nem a tényleg nemsokmindenrejó Clean Master!
És azt is írtam, hogy MINIMUM, vagyis első körben jó lesz...
-
air
nagyúr
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Hányszor mondtuk már el, hogy a Clean Master egy kalap sz@rt sem ér?
Inkább Airpush detectort futtass, vagy töröld azokat az alkalmazásokat, amiket nem a Play-rôl telepítettél! -
-
-
Köszi, megpróbálom.
Egy olyan kérdésem lenne még hogy az hogy lehet hogy a telefonon van több mint 100mb hely, tehát a beállításokban ezt írja az alkalmazásokon belül és felmegyek google play-re és le akarok tölteni egy 10mb-os valamit és kiírja hogy hiba nincs elég hely.
Ez hogy?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ksanc
őstag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Hát úgy egy CM (Cleanmaster) Security telepítését javasolnám minimum

Az majd remélhetőleg kipucolja a telódat és nem jelennek meg hülyeségek. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- HP EliteBook 850 G6 15,6" i7 -8665u, 16GB RAM, Radeon X550 2GB, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- Mega Akció! Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus 17H! I7 13700H / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szerintem az kimaradt... Az első próbálkozásnál mondjuk rootoltam a telót, de akkor is csak a gyári mellé tettem a CWM-et...)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

crok