- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- iPhone SE 4 dummy pózol a kamerának
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Microsoft a céges Copilot Chattől reméli az AI terjedését
- Friss rendereken a Galaxy S25 Slim
- Garmin topik
- Mobil flották
- Ekkora lehet az iPhone Air és a Galaxy Slim akkumulátora
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacik25
tag
válasz Orionhilles #17319 üzenetére
hátha: [link]
-
lacik25
tag
-
lacik25
tag
válasz NoOne1976 #15252 üzenetére
myphoneexplorer PC-re.
Amúgy legegyszerűbb, ha vodás simet beteszed a droidba, felszinkronizálod a felhőbe, majd kicseréled a T-s simre, s visszaszinkronizálja magát a belső memre (nem a simre!).whYz: elvileg csak annyit, a legjobb, ha ugyanúgy teszed fel, mint a régit. A z új readme-jét nem árt elolvasni, hátha ír a frissítés menetéről.
[ Szerkesztve ]
-
lacik25
tag
Mind a kettőre ugyanazt a google akkuntot felteszed, akkor az, amit a felhőbe szinkronizál bármelyik account, az a másikon elérhető lesz.
Persze, ez csak a google progijaira igaz.
Egyéb esetben olyat progit használj, ami a felhőbe szinkronizál, és akkor dettó előbbi.
Simán fájlokat a bittorrentsync-kel lehet.[ Szerkesztve ]
-
lacik25
tag
válasz NoOne1976 #15208 üzenetére
Myphoneexplorer-t próbáld.
Gyári állapot a beállítások - biztonság környékén van.
A telszámok nem vesznek el, mert szinkronizáltál, a gmail webes felületén ellenőrizd, ami nincs ott, az a telón maradt (vagy sim-en), myphe-nal mentsd le.
Amúgy neveket, telszámokat, emailcímeket gmail-fiókban érdemes tárolni (és oda menteni, ha rákérdez), így telcsere esetén megmaradnak a felhőben.GEPESZ66: a 200 soknak tűnik, 50 alatt szokott kevés lenni, próbálj egyenként frissíteni (a legnagyobb helyigényűt először), ne az összeset egyszerre.
[ Szerkesztve ]
-
lacik25
tag
válasz #79335424 #15188 üzenetére
Szerintem sincs minipc-m se tv-s kütyüm, tehát semmitsenem tudok.
Azt írtam, lehet, hogy gyorsabb lesz, tehát ki kell próbálni, s a sambán kívül még 3 progit is említettem. Amúgy egyazon protokolon is elképzelhető, hogy más sebességet produkál egy-egy alkalmazás.
Abba azért nem nyugodnék meg, hogy egy file-kezelő ftp-szervere határozza meg a vas "1000kB/s" -nyi átvivő képességét.
Samba segítségről meg 5 x növekedésről meg szó sem volt. -
-
lacik25
tag
válasz St3ven #15134 üzenetére
Próbáld újratelepíteni az I'm sleeping -et, és "visszabarmolni" valahogy.
Ha nincs root, akkor rendszerszinten vajmi keveset tud csinálni, a felhasználói settingsben maradt a rossz érték.
Rendszertisztító progi esetleg segít - sdmaid v CM master clean vagy mi (amit sokan szidnak, de ha az SD nem oldja meg, küldd rá őt is).
Ha van multiuser, hátha másik profilban jó lesz a led (csak tipp, nem ismerem ezt a multiusert).
Meg lehetne próbálni (csak rootolás után) Titánium backup-pal egy másik (ugyanilyen), jól működő teló (a sleeping-progi) TB-s mentését importálni. -
lacik25
tag
válasz WOT-H-A-C #15016 üzenetére
GScriptLite a back23.sh segítségével dd-mentést csinál.
ez van a scriptben:
# CreateDir
mkdir /sdcard/backup_# ddImage
dd if=/proc/mtd of=/sdcard/backup_/firmware.info
dd if=/dev/mtd/mtd0 of=/sdcard/backup_/preloader.img
dd if=/dev/mtd/mtd1 of=/sdcard/backup_/dsp_bl.img
dd if=/dev/mtd/mtd2 of=/sdcard/backup_/nvram.img
dd if=/dev/mtd/mtd3 of=/sdcard/backup_/seccnfg.img
dd if=/dev/mtd/mtd4 of=/sdcard/backup_/uboot.img
dd if=/dev/mtd/mtd5 of=/sdcard/backup_/boot.img
dd if=/dev/mtd/mtd6 of=/sdcard/backup_/recovery.img
dd if=/dev/mtd/mtd7 of=/sdcard/backup_/secstatic.img
dd if=/dev/mtd/mtd8 of=/sdcard/backup_/misc.img
dd if=/dev/mtd/mtd9 of=/sdcard/backup_/logo.img
dd if=/dev/mtd/mtd10 of=/sdcard/backup_/expdb.imgmount -o remount,rw -t yaffs2 /dev/block/mtdblock11 /system
cat /sdcard/Install/BackUp/yaffs_back_2.3/gen/mkyaffs2image > /system/bin/mkyaffs2image
chmod 4777 /system/bin/mkyaffs2image/system/bin/mkyaffs2image /system /sdcard/backup_/system.img
/system/bin/mkyaffs2image /cache /sdcard/backup_/cache.img
/system/bin/mkyaffs2image /data /sdcard/backup_/data.imgCsak ugye ez yaffs, de példának talán jó (meg a dd-k után kitörölve).
-
lacik25
tag
Akkor én egy senki vagyok, mert első gondolatom 'természetesen' egy full SPFT rom volt (ahogy én is vagy 15 ubootot kipróbáltam, hátha a lesett telóm sötét képernyőjére fényt hoz, mielőtt kicseréltem). Ha mégiscsak vezérlési gond, akkor elvileg lehet szoftveres is. (A lehetetlent mindig meg kell próbálni, mivel a gépeknek - meg növényeknek, köveknek - is van lelkük; bizonyítsd be az ellenkezőjét...)
LCD-t meg nem gyártanak minden telótípushoz külön (ahogy a notiknál, tv-knél sem), csereszabatost kéne találni egy szerviz raktárában (csak egy sima próba-rádugásra, hogy kizárható legyen egy esetleges alaplaphiba az új lcd megrendelése előtt. -
lacik25
tag
válasz Werroka #14971 üzenetére
Ha az "akkor nem csinálja abban a pár mp-ben, amíg el nem sötétedik a kép" azt takarja, hogy semmilyen hiba nincs (se futó sávok, se árnyalatok nincsenek s az ikonok sincsenek beleégve), tehát pár másodpercre "parancsra" mindig megjavul, az szerintem az lcd vezérlése körüli anomáliára utal.
Mivel gőzöm nincs a belső működéséről (a külsőről se sok), reményt legalábbis látok arra, hogy ne kelljen lcd-t cserélni.
Egy ki-be szerelést mindenképpen meg kéne próbálni (+ egy másik, akár kishibással tesztelni - nem egyszerű szerezni, de talán egy szervizben segítenek pár percre kipróbálni egy náluk levő hibással).
Recoveryben is jó lenne tudni, mit mutat.
kis info: [link] + a thread tovább. -
lacik25
tag
válasz Drizzt01 #14956 üzenetére
Odin on Windows 8.1: [link]
Installing an unsigned driver in Windows 8 (x64):
[link]
Amúgy 32 v 64 bites a 8.1-ed?
A Kies tesz fel magának usb-drivereket, lehet, hogy az Odin is, meg kéne próbálni ezt az omapot uninstallálni (rendszervisszaállítással a legideálisabb).
Kiesből 2 verzió is van, vigyázni kell [link], odint nem tudom. -
lacik25
tag
válasz Drizzt01 #14950 üzenetére
XP vagy tégla.
[link]
(S így legalább mindig kéznél lenne a legutolsó használható vindov.)
Az usbviewt nem használom, csak mások ajánlották, én a sárga jelnél jobb egér tulajdonságok - jobb szélső fül részletek - hardverazonosító és azt jobb egérrel kimásolom.
(persze csak sárga állapotban, kéknél nincs semmi gondolom.)[ Szerkesztve ]
-
lacik25
tag
válasz Drizzt01 #14948 üzenetére
usbview: [link]
ehhez hasonló: USB\VID_1F3A&PID_EFE8&REV_02;3: oszt erre keress omap drivert a gugliban.
De ha továbbra is 8.1 alatt próbálod a szinte lehetetlent, akkor kár mindenért.
Ha a drivert sikerül is trükökkel megetetni a vinnel, utána a fleselésnél lehetnek gondok.
Keress driver telepítés error 8.1 alatt témában. (digitális aláírás vagy kompatibilis mód). -
lacik25
tag
válasz Drizzt01 #14938 üzenetére
Közben kedvenc MTK-s utility-oldalamon találtam egy érdekes progit, SuperFlash: [link]
Van odin mód, sim unlock, remove lockscreen, pin, password.
Közben látom, sárga, ez nagy gond, eszközkezelőben meg kell nézni a tulajdonságok-hardverazonosítónál (vagy usbview-val) a device ID-t s arra keresni omap-drivert (ha a sárga drv inf-je nem tartalmazza ezt az ID-t).
Ha benne van, akkor driver-telepítési hiba, itt olvasgass: [link] -
lacik25
tag
válasz Drizzt01 #14884 üzenetére
Szerintem az eszközkezelőben csak arra 2-3 mp-re lesz stabil a driver (azaz csak akkor, arra a 2-3 mp-re jelenik meg az omap-driver eleve), amíg a rádugás után sikeres download-módba kapcsolódás hiányában (sikertelen fleselés) a teló megszünteti a download-módot, ilyenkor eltűnik az akár sárga, akár normál driver (legalább is LG, MTK6573-89, A13 így dolgozott nálam).
Ezt a 2-3 mp-et elkapni kell sok türelem, próbálkozás, trükközés.
JIG-ről ezt írják:
"USB jig is a simple circuit that allows you to reset the download mode and also get into it for Samsung smartphones (can work on other Samsung phones besides the Galaxy S2) just in case something goes wrong. On a soft brick, this can save your phone as it will enter into download mode. Think of it as a reset switch."
JIG házilag: [link]
ebayen 1-2 usd. -
lacik25
tag
válasz Potyesz83 #14932 üzenetére
Full mentésről itt a fórumon sok infó van. SPFT, MTDroidtool, gscipt lite backup, adb shellben dd-vel. Bár sok értelmét nem látom a mentésnek, mert 3-4 verziót már próbáltál, ezek később is ugyanúgy feltehetők.
4pda-n a 4 verzióhoz is csak 1 félét (a D-t) írnak, ezek a fiúk eléggé értenek hozzá (nekem a telóm és a 2 tabom is elfogad idegen romokat).
Valószínűleg tartalmazza mind a 4 típus drivereit (pld. az uboot-ban 3-5 lcd driver van - s szegény MTDT mindig azt írja ki, amelyiket megadtam, még a factory test is!), a sim-ért felelős baseband-et meg nem írnak minden telóhoz külön.
Óvatosságból a preloadert és az uboot-ot kihagyhatod elsőre, s ha a lock, imei gond megmarad, akkor télleg 0-ról újra.
+ ez a cwm-visszaállítás is okozhat gondokat, meggondolandó.ksanc: sőt, nagy gond esetén volt már full memória teszt is, ami ennél a formatnál is nagyobb pusztítást tud okozni.
-
lacik25
tag
válasz Blue Eagle #14873 üzenetére
Persze a /data-ba, vagy az uncle-mentésből vagy droidtoollal kézzel. Mivel full auto v. whole flash formatot szoktam, ezért nvram elhal; vagy idegen mentés kipróbálása hozza a saját imei-ét.
Amúgy én nem ezt 3-4 rom + cwm-mentésből maradt szerencsétlenséget foldoznám (ha ez a sim me lock meg is javulna, később bármi lehet.
Nulláról kéne kezdeni - 4pda-s SPFT-s gyári [link] romot feltenni (hátha ez a lock is megjavul - s max elválik az t..nortól...) és utána csinosítani, lockra gyógyírt keresni stb.
(Most, hogy előkerült a forrás, akkor már semmi gond!) -
lacik25
tag
4pda-n ezt a D-t ajánlják mind a 4 altípushoz.
Egy előzetes SPFT + MTDT teljes mentések után talán szerencsésebb lenne mindent beixelve fleselni ebből a D-ből, ezek az összetevők hivatkozhatnak egymásra (régen írták, hogy uboot + boot.img lehetőleg egyszerre cserélendő).
Az imei a legkisebb gond, romoláskor mindig visszaírom s kész. -
lacik25
tag
válasz Drizzt01 #14821 üzenetére
8-8.1-10 alatt fleselni szinte reménytelen, 7-esen is szerencse kell hozzá.
Az asztali gépen a partició végéből le kell csippenteni az xp részére 5-10 gigát (sajátjával vagy EaseUS Partition Master pld.), s a végén az xp által elrontott bootmanagert 8.1 telepítővel helyreállíttatni.
((nincs SIM? aszittem ez telefon, mindenesetre sim és sd nélkül érdemes fleselni, minél kevesebb dolga legyen szegény telónak közben.)) -
lacik25
tag
válasz Drizzt01 #14810 üzenetére
Ha a vin érzékeli a rádugást, akkor mennie kell.
Szűz XP alól érdemes, a driverek is jobban szeretik, mint a 7-8-10-et.
(másik - rövidebb, vastagabb - kábellel, alaplapi (nem előlapi) usb-ről, nem hubon-hosszabbítón át, SIM-nélkül, SD-nélkül (ha a fleseléshez nem kell).
És türelem, sok próbálkozás (akár 20-50 is!).
Végszükségben a JIG ebayról. -
lacik25
tag
válasz DrojDtroll #14809 üzenetére
A SIM-kártyádat tedd be egy "viber-képes" telóba-tabletbe, ott regisztráld a számodat, aktiváld, majd a pc-n tedd fel a vibert, első induláskor a telszámod beírása után a "viberes" telre küldi az aktiváló kódot, amit a pc-n begépelsz.
SIMet vissza lehet tenni a sajátodba.
[link] -
lacik25
tag
Nem, az a gyári beállítások visszaállítása - mindent töröl, új telót gyárt.
Itt írtam - gyári backup-átköltöztető progi: [link]
Az alkalmazások kezelésénél menüben az adatok részben tárolja a böngésző saját beállításait, mentett jelszavakat, könyvjelzőket - tehát törlése a böngészőt állítja vissza gyári alapértékre. Ily módon lehet bármelyik progit lenullázni. -
lacik25
tag
Nem ismerem, de nem hiszem, hogy tudna helyi menüt létrehozni egy idegen progiban, inkább a megosztás-share révén veszi át a jegyzeteket, így viszont egyesével kell menteni.
A gyári backup-ot kéne megnézni, azt mondja magáról, hogy átköltözésre van.
Operát uninstalláld s akkor már bútolhacc nyugodtan (netalán kevés hely esetén a droid úgyis feldobja a helyfelszabadítás lehetőségét)! -
lacik25
tag
Beállítások > Alkalmazások > Alkalmazások kezelése
adat és cache törlés
Amúgy gyári backup progi:
[link]
[link]
itt javasolták a Gnotes-t: [link]
"Telepítse az Gnotes app-ot, lépjen be a gmail fiók-ba, várja meg az első sync -et.
Utána a gyári app-ban a jegyzetet küldje Gnotes app-al és felmegy a gmail-hez."
Nálam 2.36-os droidon 0 szabad helynél simán uninstallál bármit - csak installnál kényes a helyre ez a dög. Ja, helynyeréshez elég csak pár program frissítését törölni, ha nem akarsz komplett progit leszedni.
A 30 MB-ot csak biztonságból írtam, de nálam 0-nál is újra felállt a rendszer (csak kicsit lassabban persze, és felajánlja a takarítást...). -
lacik25
tag
válasz kerrtész #12729 üzenetére
Pár tipp teló gyorsításhoz:
Ha nincs root - autorun manager: [link]
infók: [link]
rootolás - gyomlálás (megtáltosodik a teló): [link]
ROMolás: [link]
+ google appok, task-killerek, live wallpaper, fészbúk stb. mellőzése, app2sd vagy link2sd, progiból kilépés home gomb helyett, minél sűrübb bútolás, widgetek minimalizálása.
(Pdanet driver talán segít, hogy lássa a PC.) -
lacik25
tag
App Cache Cleaner - 1Tap Clean 5,08 MB feltelepítve - nem kell root!
[link]
Ideiglenesen uninstallálni pár progit, hogy min. 30 MB szabad legyen, vagy a programok kezelésénél a böngésző adat és cache törlése.
Ezután lehet nyugodtan bútolni és pc-vel összedugni.
Ha tudnánk a belső jegyzeteket készítő progi nevét, lehetne ötletelni annak mentésén.
Totalcommander ADB-pluginnal látja a teló belsejét is (nem tudom, root nélkül is?), s vele vagy droidos filekezelővel a jegyzetkészítő app nevére rákeresni a jegyzetek helyére.
Amúgy a vin rendszerparticiót is le lehet nullázni, sőt még a linuxot is!
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Okos Otthon / Smart Home
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- 3D nyomtatás
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- EAFC 25
- Politika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...