- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
atillaahun
veterán
válasz
Altbrucke #17910 üzenetére
Köszi, jónak tűnik, mindjárt felrakom és megírom mit tud.
(#17909) RexpecT
Nem tudom mit értesz zárolás alatt, de nekem háromszor vonták le az összeget, és nem 1$-t, hanem 5xx forintot, mindháromszor pontosan ugyanannyit. De az a baj, már netes számlatörténettel sem tudom visszakeresni mert régen volt. Mindegy is, úgyis átszoktam már a warez-ra.(#17923) Csedit
ADW Notifier, de csak ADW Launcher-rel megy.(#17964) csukasi
Ha kitörlöd a bankkártya regisztrációdat az nem segít? -
atillaahun
veterán
válasz
hodostamas #17905 üzenetére
Hogy én erről eddig nem tudtam.
Pedig háromszor fizettem ki az első és ezért utolsó Market-en vásárolt App-omat.
Viszont ha ezen a checkout-on is csak egyszer szerepel akkor nem lehet reklamálni? -
atillaahun
veterán
ES File Explorer-hez ért valaki? FTP beállítások érdekelnének. Nem tudom beállítani, de már abban sem vagyok biztos, hogy azt tudja amit én be akarok állítani.
Elméletileg az SDm-ből csinálna FTP server-t, hogy elérhető legyen bárhonnan mondjuk egy böngészőn keresztül nem? -
atillaahun
veterán
válasz
Mauzes #17288 üzenetére
Letöltötted a külön telefonodhoz való codec-et a Mobo-hoz?
Nálam Blade-n nagyon szépen stream-el belső hálózatról meg dropbox-ról is még filmet is. Meg is lepődtem, hogy nem akad semmi, mintha csak SD-n lenne. Az igaz mondjuk ha belepörgetek azon gondolkozik néha 1-2 mp-t. -
atillaahun
veterán
Nézegettem most az órarend programokat, de kevés tud Widget-et, és nagyon összetömöríti őket, alig fél bele valami infó.
Tudtok esetleg olyat, ami el tudja fektetni a Widget-et, és nagyfelbontású képernyőn (6x10) is szépen széthúzza? -
atillaahun
veterán
válasz
HollyBoni #17067 üzenetére
Max újraindulgat. Felfordulni szerintem esetleg akkor tudna ha 20%-kal túlhúzva 50 fokban kocsiban töltőről tolnád vele az online navigációt 3G-n kihangosított zenehallgatás mellett.
Vagy berakod éjszakára tölteni a párnád alá.
Mer volt már rá példa.
Egyébként általában úgy tervezik őket, hogy a legszélsőségesebb körülményeket is bírják. Ha meg mégis kinyúvadna, akkor visszaviszed garanciába és semmit nem tudsz semmiről.
(#17072) aggleány
Hát ha engedélyezted a menübe, akkor az EX-be is működik. Lefele simogatod eltűnik, felfele meg visszajön. Persze ha nincs teljesen kikapcsolva. -
atillaahun
veterán
válasz
atillaahun #17027 üzenetére
Szóval végignézve a futó alkalmazásaid (szolgáltatások) egyik sem gyanús. Főleg hogy nagy részük a rendszer darabja.
Erre így sajnos már nem tudok mást mondani mint, hogy Beállítások > Adatvédelem > Gyári adatok visszaállítása. Mindent töröl, kivéve az SD tartalmát. Ami fontos azt mentsd le, vagy szinkronizáld valahogy előtte. -
atillaahun
veterán
válasz
spiritex #17024 üzenetére
Nem. A név megtévesztő ugyan, de annak csak a GPS-hez van köze.
(#17018) spiritex
(#17022) spiritexNa most már én is belekavarodtam, de szerintem egyik se jó.
Akkor pontosítanék, Beállítások > Alkalmazások > Futó szolgáltatások > fenti fülek közül az utolsó > FutóNem várj, mégiscsak az első volt a jó asszem. Mindjárt kibogozom...
-
atillaahun
veterán
válasz
St3ven #17012 üzenetére
Ha az egyszerűség ekkora előny a plusz tudással szemben végülis érthető, hogy terjed a program.
Én valószínűleg ott tévedtem el, amikor azt hittem azért vesz magának valaki okostelefont, mert ki tudja-, de legalább szeretné használni a számtalan lehetőségét.
De most már látom, a túl sok fórumozás negatívan befolyásolja a józan ítélőképességet.Azt egyébként elismerem, hogy a Skype valóban nem volt a legjobb példa, mert mint írtad zabálja az akksit, és nem mellesleg az adatforgalmat is, Mobilneten pl. nagyon gyilkos.
A videótelefonálás még mindig csak néhány készüléken támogatott, a VOIP percdíjai pofátlanul magasak és igen, a kontaktok státuszát sem szereti túl gyakran frissíteni. Ráadásul ki sem lehet kapcsolni. Egyébként ha már itt tartunk a Fring is ilyen, mármint ez utóbbi beállítását tekintve.
Úgyhogy én sem használom egyiket sem. Igazából nem hiszem, hogy az olyan típusú programoknak, amik csak saját magukkal tudnak kommunikálni nagy jövője lenne. -
atillaahun
veterán
válasz
spiritex #17010 üzenetére
Nem hiszem hogy lenne ilyen bármelyik gyári romban is. A szinkronizálás, meg háttéradatok nem befolyásolják a WiFi-t ilyen tekintetben.
Biztos jól értem egyébként, azt mondod, hogy a WiFi teljesen ki van kapcsolva a beállításokban, aztán véletlenszerűen bekapcsol, és elkezd szinkronizálni, vagy mi történik még?
Egyébként ezt valószínűleg valamelyik program csinálja. Írj egy listát a Beállítások > Alkalmazások > Futó alkalmazásokról.
-
atillaahun
veterán
válasz
St3ven #17005 üzenetére
"Jogos a kérdés, de valószínűleg a folyamat egyszerűsége az oka ennek, és szerintem pont ezért is terjed annyira.
Gondolj bele, az egyszerű android felhasználónak, aki nem jár fórumra, a marketről is csak úgy véletlenül hallott fél éves androidos lét után, csak annyit kell tennie, hogy egy appot feltelepít, beírja a telszámát, és ingyen beszélgethet az ismerőseivel."
Skype-on meg a felhasználónevedet kell beírni ugyanehhez. Ráadásul mivel elterjedtebb, több ismerőst találsz rajta, tud videóhívást, és VOIP-ot is, ha kell. Meg ugye van PC-s változata is.
"Ennyire még a barátnőm meg a szüleim is ráveszik magukat; nem kell regizni a VoIP szolgáltató oldalán, creditet vásárolni, emailben aktiváló linkre kattintani (brrr), a progiban beállítani a SIP-et, vagy megkérni mindezekre valakit. Ez mind csupa olyan dolog, ami neked és nekem megvan kb. 2 perc alatt, de más erre azt mondja, hogy én ezzel nem fogok szórakozni."
Azért gondolom azt te is tudod, hogy Viber-ral csak olyat hívhatsz, akinek szintén fel van telepítve a program, SIP/VOIP alapon pedig feltétel nélkül bármilyen telefonszámot, akár külön telepített program nélkül is (2.3.4). Így lehet nem túl reális e két dolog összehasonlítása.
-
atillaahun
veterán
válasz
St3ven #16996 üzenetére
Akkor viszont nem egészen értem, hogy mi ez a nagy felhajtás körülötte. Itt most nem csak a te hozzászólásodra gondolok, olvastam már pár helyen, hogy dicsérik.
Pedig ilyen program már eddig is volt egy halom, és azok már régóta tudnak videótelefonálást akár csoportosan is, plusz SIP/VOIP hívást is. Csak, hogy egyet mondjak Fring, ez meg ha jól értem egyiket se. -
atillaahun
veterán
válasz
Mauzes #16959 üzenetére
Szerintem azt írták, hogy csak a gyalogos megy. Bár én se próbáltam még.
Nekem mostanába meg a tetves navi nem akar menni. Térképen szépen belövi a helyzetem pár másodperc alatt 10 méterre pontosan, de mikor navira váltok az meg perceket gondolkozik, pedig szintén mutatja már a helyzetem, és a megtervezett útvonalat is, csak azt írja, hogy vár a GPS-re. Csak tudnám mi a tökömet csinál.
Már frissítettem is.
-
atillaahun
veterán
válasz
aggleány #16944 üzenetére
Én ADW Ex alatt leirtottam a dockbar-t,és raktam a helyére szimpla asztali ikonokat. Úgy kijön arányosan a 4, vagy ahány oszlop van az asztalon.
(#16947) RootRulez
Én is épp most raktam fel, és a Dropbox, meg LAN miatt nagyon tetszik, hogy lát mindent a helyi hálózaton, és bármit megtudok nyitni/streamelni.
Viszont ha még kényelmesebb megoldást akarnék, és nem ES-en belül másolgatni fájlokat telóról a gépre, hanem PC-n szeretnék ezt csinálni egy FTP alapú megosztással, mint ahogy a SwiFTP is működik, akkor azt hogyan állíthatom be?
Mert végignyomkodtam már az összes szerver beállítást, de mindig sír valamiért, hogy nem jó. -
atillaahun
veterán
válasz
hodostamas #16832 üzenetére
Épp most akartam én is mondani. De hogy-hogy nem lehet ezt ép ésszel felérni azt nem tudom.
Egyébként én még háttal is felveszem félkézzel.
(#16825) Narxis
Ki. Az egy hulladék. Nincsenek benne beállítások. Konfigurálhatósága 0. Még jó hogy nem fizettem ki érte azt a pár ezrest, amit nem szégyellnek elkérni. -
-
atillaahun
veterán
válasz
zsolt19900 #16756 üzenetére
Nem ismerem a programot így nem tudom, de ha eddig nem jöttél rá, akkor gyanítom, hogy sehogy. Ezért is használok én DroidWall-t (tűzfal), és csak azokat a programokat engedem netre, amiknek valóban szüksége van rá, a több meg marad a seggén.
(#16768) dahaka1
Ha a számlálóra gondolsz, szerintem azt csak a dockbar ikonjait jeleníti meg alapból. De egyébként én is ADW Notifier-t használok, mert az tud Chuck Norriz módot is. -
atillaahun
veterán
Elméletileg Mobo Player tud streamelni, de mikor megadom neki a linket meg se moccan, vagy ha böngészőn keresztül nyitnám meg a fájlt vele, akkor meg valami hibát dob, de nem tudom elolvasni, mert 1 mp alatt eltűnik.
Ránéznél esetleg, hogy neked se megy, vagy csak nálam nem stimmel valami?
-
atillaahun
veterán
válasz
dokee78 #16643 üzenetére
Én TrafficStatsPro-ot használok. Nem jó, de az összes többi még rosszabb. Ez sem képes pl. a Youtube, és a VOIP/SIP alapon forgalmazott adat mérésére, viszont App-onként mér le/fel-töltést bájtra pontosan. Mivel nem minden típusú program forgalmat jelzi ki a listában, így a részadatok összes kevesebb lesz az összegnél. De az összeg a valódi. Meg persze ez mér WiFi-t is.
-
atillaahun
veterán
Aki mélyrehatóbban kívánja tanulmányozni a geek életvitelt, és közbe jól szórakozni az nézzen The Big Bang Theory-t. Ha meg különösen geeklány érdekli, akkor 4. évad, Amy személyisége lesz a nyerő. :-)
-
atillaahun
veterán
válasz
aggleány #16480 üzenetére
Na, hát nem egy leányálom úttörőnek lenni. Majd az utókor elismer. Esetleg. Főleg ha megírsz addig még pár tucat cikket.
Előzőre egyébként azért nem reagáltam, mert nagyjából kielégítő volt a válaszod. Másik kolléga meg semmi okosat nem tudott mondani, ezért őt büntetésből további kérdéssel zaklattam, amit már inkább letojt.
(#16542) aggleány
Kocka. ~Nem a test. -
atillaahun
veterán
válasz
Tesztelo.hu #16574 üzenetére
A hely az tiszta, de az üzemmód hogy jön a képbe? Nem vizsgálgattam éppen a szolgáltatók lefedettségi térképeit, de éppen hogy a 2G-s hálózatot építették először, így az érhető el több helyen nem? Azt tudom a sebességbeli különbség jelentős a 3G javára, de hogy jön az a pontosság meghatározásához?
-
atillaahun
veterán
válasz
Tesztelo.hu #16544 üzenetére
De GSM tornyok alapján nem nagyon pontatlan a helymeghatározás? Te próbáltad már?
-
atillaahun
veterán
válasz
aggleány #16474 üzenetére
"Régebben morcos voltam, ha egy kérdésre válaszoltam, és ugyanazt a választ csak a fiúkollégának köszönték meg, ma már nem érdekel."
Viszont lányként jelentősen több, tartalmasabb és gyorsabb választ kapsz a kérdéseidre. Még mindig te jársz jobban. Én is fontolgattam már egyébként a névváltást mondjuk rozi-ra, valami kis copfos kislány fejecske avatar-ral betársítva.
-
-
atillaahun
veterán
Az eredeti topicban nem sok esélyt látok a válaszra, így bátorkodnék itt is feltenni a kérdést.
Olvasom, most szóba került az SD, én is éppen egy szép nagyot tervezek venni, viszont nem szeretnék rá sokat költeni, így arra gondoltam a sebességén spórolnék.
USB-n nem sokat másolgatok a kártyára gépről, (inkább csak egyszer tenném rá a dolgaim, hogy kéznél legyenek) így ha egy Class 2-eset vennék, akkor más tekintetben nem hátráltatná, vagy lassítaná a telefont, ugye? -
atillaahun
veterán
Nekem is eszembe jutott még egy dolog a -hogyan spóroljunk a WiFi-vel kapcsán- bár inkább csak általános okolás végett, mert az eredeti kérdező már látszólag nem érdekelt.
A próba még csak tervben van, addig marad amit olvastam róla - Tasker: ha valaki jellemzően csak X (~2) helyen használ WiFi-t, teszem azt otthon és munkahelyen/iskolában, akkor GPS koordináták alapján a progi tudja automatikusan kapcsolgatni.
Bár jogosan merül fel a kérdés, hogy a félig meddig készenléti értelemben vett GPS nem-e fogyaszt többet mint a WiFi. -
atillaahun
veterán
válasz
atillaahun #16379 üzenetére
Még annyi, hogy a WiFi szimpla kereső módban szerintem alig fogyaszt, főleg ha nem néhány másodpercre van állítva a fent említett érték, mivel nem próbál meg automatikusan rámászni a talált hálózatokra, csak kijelzi azokat. Ami húzza az akksit az az adatforgalom, főleg ha a háttérben történik automatikus szinkronizáció formájában, a user tudtán kívül.
-
atillaahun
veterán
Találkozott már valaki olyan programmal, amivel a Google Docs-ra/ról lehet szinkronizálni? A SugarSync túl bugos, DropBox meg túl kicsi. :-(
-
atillaahun
veterán
Nem tudjátok hogy lehetne rávenni Marketet hogy ne csak a magyar nyelvű értékléseket mutassa? Emiatt most nem váltanék vissza angolra.
-
atillaahun
veterán
válasz
zsirfecske #16168 üzenetére
Köpönyeg még mindig kaka, már mióta írtam a fejlesztőnek, hogy hegessze már bele abba a tetves app drawerbe az ikonját, mer a widget olyan ronda, hogy közízlést sért, máshogy meg ugye nem indul. Aszonta jó persze tervbe van. Úgylátszik azóta kiesett belőle.
-
atillaahun
veterán
válasz
Robez88 #16068 üzenetére
Partíció csak akkor számít, ha mókoltál rajta valamit, de gyári állapotban erről akkor nincs szó.
Gondolom a gyári Launcher-ed is fent van még, arra vissza kellene váltanod, és megnézni, hogy abban működnek-e a widgetek. Ha nem akkor több mint valószínű, hogy az ADW kavar be valamit, ez esetben kezd el szépen végigböngészni a beállításait, hogy miknek van köze widgethez. -
atillaahun
veterán
válasz
nagash #16061 üzenetére
Viszont a Market-en vásárolt alkalmazások account-hoz vannak rendelve, így azokat nem fogod majd tudni használni a másikkal, csak ha újra megveszed.
(#16062) Robez88
Mit értesz eredeti widget-ek alatt? És hogy nem lehet őket használni? Hibaüzenet van, vagy csak szimplán nem jelenik meg semmi miután megpróbálod kirakni?
EXT partíciót használsz? -
atillaahun
veterán
válasz
canniball #16060 üzenetére
A program(ok) működésének feltétele, hogy a Beállítások > Hely és biztonság > Vezeték nélküli hálózatok használata be legyen pipálva. Enélkül (elméletileg) a Google sem kap logot.
Wifi vagy mobilnet nem szükséges, a helyzetedet szimplán a közelben lévő mobil adótornyok sugárzott jeleinek erősségéből állapítja meg háromszögelős módszerrel. De ennek elég nagy a hibahatára, akár több száz méter is lehet, attól függően mennyire lakott területről és milyen lefedettségről van szó. Nyilván SIM kártya, és aktív hálózat szükséges hozzá.
Ennek sokkal fejlettebb változata, mikor a közeli WiFi spot-ok alapján határol be, itt már inkább csak pár tíz méteres tévedésről beszélhetünk. Viszont ez Magyarországon még nagyon kezdetleges, ugyanis adatvédelmi okokból hozzánk még nem engedték be a Google Street View autóit, amik az adott országok WiFi térképeit is készítik.
Ez utóbbi módszerhez egyébként bekapcsolt Wifi szükséges a telefonon, ami a háttérben folyton keresi a hálózatokat. -
atillaahun
veterán
válasz
kalmarattila #16046 üzenetére
Location Cache, két hasonló program is van a Marketen. A Google által tárolt legutóbbi 50 cellainfó és 200 wifispot által közelítőleg behatárolt helyzetedet mutatja. Logot szerintem sem ezek sem más programok nem tudnak küldeni. :-( Ezt még egyelőre csak a nagytestvér csinálja automatikusan saját felhasználásra. A dolog egyébként nem lehetetlen, írjon esetleg a fenti programok fejlesztőinek.
-
atillaahun
veterán
válasz
hodostamas #15983 üzenetére
Most megnéztem másik gépen, ugyanez, router reinstall után is hasonlóképpen. Viszont a belakott telót meg inkább nem gyalulom le emiatt, úgyhogy asszem akkor marad a tetves kábel dugdosása.
Mindenesetre köszönöm a segítséget, meg a javaslatot.(#15984) canniball
Hogy érted, hogy másik irányból? -
atillaahun
veterán
válasz
hodostamas #15962 üzenetére
Nah kipróbáltam, sajnos ezzel is pont ugyanaz történik, nem tudja befejezni a másolást, a végén befagy, és hiányzik egy kis darab a fájlból.
Nem tudom már micsináljak ezzel a tetves windózzal, azon kívül persze, hogy jól letörlöm, és nem rakom fel többet. -
atillaahun
veterán
válasz
hodostamas #15972 üzenetére
Hogy én mekkora tuskó vagyok.
Mondom milyen érdekes itt ez a 4 jegyű szám, vajon mi lehet, áh mindegy biztos nem fontos.
Egyébként azért odaírhatták volna, hogy hé paraszt ez itt > a jelszó. -
atillaahun
veterán
válasz
hodostamas #15966 üzenetére
Ezt mondom, kiírja, hogy onair a jelszó, illetve ezt írja ki ugye: ftp://onair@192.168.1.111:2221, de hiába írtam be neki egyszer, nem tetszett, és azóta nem kéri újból ez a tetű windóz, csak folyton dobálja a hibaüzenetet, hogy hibás tökömtudjami. De egyébként http alapon böngészőből meg sehogy sem enged be.
Nincs valami felhasználónév is? Mert azt is kéri ugye.
-
atillaahun
veterán
válasz
hodostamas #15962 üzenetére
És mi a jelszó? Mert onair-rel nem enged be. Ha a címsorba írom, vagy a felugró ablakba, sehogy sem.
-
atillaahun
veterán
Aki használ SwiFTP-t, nálatok megy a másolás rendesen nagyobb fájloknál is? Mert nekem pár MB feletti daraboktól már teljesen befagy. De most nem tudom eldönteni, hogy az XP hibája vagy a programé. Igazából bármilyen nagy fájlt átmásol majdnem a végéig, aztán mintha nem tudná lezárni, csak gondolkozik a végtelenségig. Ha feladatkezelőből bezárom a folyamatot a fájl megmarad, de az eredetivel összehasonlítva mindig hiányzik néhány száz bájt a méretéből.
-
atillaahun
veterán
Annak aki szereti használni a keresőt, alkalmazás telepítésnél jelentkező "missing shared library" hiba megoldása: root-olt telefonra pl. Root Explorer-rel be kell másolni a com.google.android.maps.xml-t a /system/etc/permissions-be, a com.google.android.maps.jar-t pedig a /system/framework-be, majd ráadni (hosszú nyomás a fájlon) a megfelelő (ami az összes többin is van) engedélyeket (permissions), és újraindítani a telót.
Nálam ez megoldotta a gondot.
A fájlokat egyébként többnyire bármilyen főzött romból be lehet szerezni, amibe google programok vannak telepítve. -
atillaahun
veterán
válasz
rayman2006 #15796 üzenetére
Sajnos nem hiszem, én csak a Voice Searchről tudok, amibe egyelőre nincs magyar nyelv.
-
atillaahun
veterán
válasz
delbarta #15708 üzenetére
És szerinted a kliensek vagy a szolgáltatók miatt vannak nagyobb eltérések a hangminőségben?
Csak mert felraktam végre egy olyan romot amiben megy alapból a VOIP, hogy legalább ez a változó kiessen a tesztelés során, mert én is olvastam pár helyen, hogy jobb mint bármilyen külön program.
Szolgáltatók közül viszont kettő van csak, amiknek szerintem érdemes a magyar mobilpercdíjaival foglalkozni, a Voipcheap, és az Easyvoip, mindkettő 10 forint körül, csak velük meg nem merek bepróbálkozni, főleg hogy VOIP-os témával foglalkozó magyar fórumot sem találtam az egész tetves neten, pedig nem egy órát töltöttem el a keresésükkel. Vagy rég kihaltak már, vagy nem foglalkoznak mobilos témakörrel. :-(
Valakinek nincs ötlete esetleg hol olvashatnék hiteles infókat a témában, ahol hozzá is lehet szólni?(#15721) S. Szabi
Én is kipróbáltam elég sok lock screen kiiktató programot, sajnos mind hibás, most épp Widgetsoidot használok többek között erre is, de azt is kapcsolgatni kell néha, mert nem képes sokáig megtartani a beállítást. Sajnos nem tudok segíteni érdemben, ez egy szar téma. -
atillaahun
veterán
Most fontolgatom, hogy rátoljak-e 10 €-t az Actionvoip-os regemre, hogy 2.3-mas natív klienssel VOIP-olhassak.
Van aki már használja ezt a párosítást, vagy bármely más szolgáltatót?
Igazából nem merek utalni, tartok tőle, hogy használhatatlanul gyenge lesz a minőség. -
atillaahun
veterán
válasz
supercharley #15686 üzenetére
Erre még esetleg az jutott eszembe, hogy nálam pl. AnySoftKeyboard, meg gondolom más programok is mentik a kívánt kifejezéseket a szótárba, és legközelebb márt azt is felajánlják a javaslatok között gépelésnél.
(#15681) andrás47
Google Navin kívül nem nagyon tudok más ingyenest. -
atillaahun
veterán
válasz
supercharley #15679 üzenetére
Igen néztem, de az Android Losthoz hasonlón az sem csinál semmit webes felületről net nélkül, ráadásul még fizetős is. Komolyan nem értem mért használják ezeket ennyien.
Te pl. végigtesztelted rendes fizetős smsekkel, hogy minden opciója működik-e?
Meg az a dolog is, nemelyikbe, hogy adjak meg egy másik számot aztán majd oda küldi a GPS koordinitákat, meg az új SIM számát, hát nincs még egy telefonom, sajna csak egyre tellett, mért nem lehet, hogy szimplán emailben küldi meg az adatokat, vagy még ott helyben a webes felületen kiírja?
-
atillaahun
veterán
válasz
kutkut #15669 üzenetére
Mindkettőt próbáltad? Mert ugyanolyan néven két különböző van, bár működésüket tekintve nincs nagy eltérés.
Több angol szolgáltatóval is?Ha sehogy sem jó, esetleg még próbáld meg mobilnetről, mert akkor valszeg wifin, IP alapján mért be. Plusz még egy lokalizáció is szóba jöhet, hogy a teló nyelvét angolra állítod, bár kétlem, hogy ez utóbbi sokat számítana.
Vagy valamiféle proxy server programokkal lehetne még mókolni ha nagyon fontos, hogy angol ip-jű serveren keresztül látszódj, bár ehhez sajnos részletesebben nem értek.
-
atillaahun
veterán
válasz
lorcsi #15658 üzenetére
Én IM+-t használok, csak ajánlani tudom. Kezeli az összes messenger-t egyszerre (msn, facebook, gtalk, skype, icq, miegymás), és van benne Push mode, amivel kíméli az akksit, mert bezárhatod a programot, mégis megjönnek az üzenetek, és folyton online is vagy.
Előtte Ebuddy-val toltam, de nekem elég bugos volt, nem mindig jöttek meg rendesen az üzenetek, és az online listát is igen ritkán frissítette, meg néha nem is volt hajlandó magától újracsatlakozni ha megszakadt a net, vagy váltottam wifi és mobilnet között.
(#15664) beteg
Én Backup to Gmail-t nagyon szeretem, híváslistát meg mms-eket is feltölti Gmail-re, meg ha kell vissza. Viszont fizetős. De majd valaki javasol szerintem ingyenest is. -
atillaahun
veterán
Hát csak annyi, hogy azóta már megfeledkeztem róla, de ezúttal nem teszem, már rakom is fel.
Most olvasom egyébként a funkciókat, ha ez tényleg mind működik, akkor az lenyűgöző.
Főleg ez: * make your phone speak with text to speech, csak elképzelem, ahogy a tag széles vigyorral a képén számolgatja mennyit fog ezért kapni a sufni GSM-be, mire beszól a telefon mondjuk egy olyat, hogy látlak cigány ne bújj el! -
atillaahun
veterán
válasz
CoolBoy323 #15599 üzenetére
Lehet, bár szerintem inkább visszafelé. Miért te mikor tesztelted a Lookout-ot? Én kb. fél éve, akkor már működött a webes felületről GPS aktiválás.
Hát ha a tolvaj bemegy egy házba, az még nem feltétlen kizáró ok, nekem épületeken belül is talál jelet a GPS többnyire. Bár nyilván kell neki pár perc.
Az hogy csak 10 perccel később megint csak nem akkora nagy hátrány, mert este-éjszaka lefuttatod párszor, és máris jó eséllyel megtudtad hol lakik a tag.Vagy hogy éppen hova jár inni.Tényleg vannak hibái, de most ennél többet mit tehetsz?
(#15602) Tesztelo.hu
Erről most hallok először, mármint a tartózkodási hely ilyen jellegű megosztásáról a Latitude-ben, de tényleg nem hülyeség. Bár a mobilnet azért erősen korlátozza a használhatósági fokot. Sokan vannak még akik nem használják, náluk a szimpla távolról GPS aktiválós megoldás jobban beválik, nem is beszélve arról, hogy jó eséllyel a tolvaj első dolga, hogy kihajintja a SIM-et a telóból, és akkor feldughatom a mobilnetem. Ezért kell olyan program, ami új SIM kártya esetén is képes GPS koordinátákat küldeni. Ami azért annyira még nem elterjedt ebben a körben sem. -
atillaahun
veterán
Én is teszteltem a napokban, amiket írtál csak megerősíteni tudom, egyébként most kivételesen törtről váltottam a hivatalosra, és jobb lett, mivel megszűnt az eddigi hangos navigációs bug, hogy ismétli önmagát, ezért lemarad. Illetve a törtben az újratervezés is nagyon tohonya volt. Egy dolgot kivéve nagyon elégedett voltam vele, ez pedig a tervezett út idejének megbecsülése.
Nem tudom ti néztetek-e már hosszabb távokat, amiket rendszeresen megtesztek, hogy mennyi útidőt ír hozzá, de nekem úgy tűnik az autópályák forgalmát valahogy nagyon elszámolja. Állandóan túlterheltek, egy Miskolc - Bp. ~190 km-es szakaszra, aminek nagy része autópálya, általában közel 3 órát ír, vagy többet, még éjfélkor, vagy hajnalban is. Pedig betartva a sebességhatárt, még a legnagyobb forgalomban is jócskán 2 órán belül jövök ki. Kivéve persze ha van valami komoly dugó.
Más szakaszokat annyira nem ismerek de érdekelne nálatok hogy alakul a hosszabb ismert útszakaszok becslése.
Ha ilyen "kisebb" hibákat javítanak, meg kiegészítik néhány plusz funkcióval akkor mondjuk mehet rá a 4-5 csillag. Amit még gondolom velem együtt sokan várnak az a Street View, de ahogy olvastam ennek hiánya nem feltétlen a Google hibája.Más.
Megjött a havi számla. Volt rajta 4 külföldre írt sms. Mondom mi a tököm?! Rákeresek a számra, hát valami Google Voice-s szerver. Akkor ugrott be, hogy felraktam nemrég a programot újból a telóra, mert olvastam, hogy azt is nemrég engedélyezték az országban, de a telefonszámom hitelesítésénél ugyanúgy hibát dob. Pedig többféleképpen is próbáltam, de valószínűleg ezt nem kellett volna, mert minden alkalommal levett. Igaz, hogy csak darabonként 44 forinttal, de ez akkor sem volt szép főleg, hogy semmi erre utaló értesítés nem jelent meg. Ráadásul ugye még csak tovább sem engedett.
Egyébként ez már nem az első ilyen kellemetlen pénzügyi tapasztalatom a Google-val. -
atillaahun
veterán
És mért nem állítod vissza a biztonsági mentést?
(#15018) ERPY
Hát attól, hogy mindkettő be van kapcsolva egyszerre, csak az egyik lehet aktív, bár gondolom ezt te is tudod. Most végülis minek a függvényében akarod váltogatni őket? Még mindig nem értem.(#15020) sqpp
Na asszem el kell mennem lassan aludni, ezt már annyira se értem mint az előző kérdést. -
atillaahun
veterán
Most nézem csak, hogy factory reset ROM flash után?! Az má milyen? Szerintem elég lesz az előtte is, utána nem szokás wipe-olni. Egyébkét ott a fórum amit linkeltél, csak úgy pörög, miért nem oda írsz?
Biztonsági mentést gondolom nem csináltál. Akkor csak rakd újra úgy a ROM-ot Recoveryből SD-ről, hogy semmit nem csinálsz se előtte se utána. Ha változatlan töltsd le újra hátha hibás a fájl. Másik SD kártyával is érdemes lehet még esetleg próbálni ha nagyon makacskodik.
-
atillaahun
veterán
Igen másodszorra már megláttam, bocs. Angollal hogy állsz? Esetleg Modaco vagy XDA? Hátha ott aktívabb a telefon topicja. Az a baj most látatlanba így én se tudok rá sokat mondani. Honnan szedted le? Leírás volt hozzá? Hibaüzenet volt közbe, bármikor? Melyik résznél fagy be? Recovery bejön?
-
atillaahun
veterán
Milyen telót és op rendszert használsz? Nálam Blade-n 2.3-mas főzött romon alapból működik így a wifi és mobilnet váltogatás. Mindkettő be van kapcsolva. Ha van wifi azon lóg, ha nincs átvált mobilnetre, ha megint van wifi visszavált. Azt hittem ez egységesen így működik minden Android alatt.
Nálad abszolút nem vált magától semmit? -
atillaahun
veterán
válasz
#40993792 #14921 üzenetére
Ha állítottam volna be, akkor mással próbálná megnyitni, de semmivel sem próbálja, csak kiírja hogy nem nyert. Mondjuk telepítéskor alapból lehajintottam a gyári fájlkezelőt, meg még pár tucat más szemetet, eddig nem gondoltam rá, hogy köze lehet hozzá. Nem tudom, mindenesetre nem FC-zik semmi, és egyéb rendellenességet sem tapasztaltam. De mindegy, van vagy 10 féle fájlkezelő, előbb-utóbb csak megtalálom amelyikre szükségem van.
Egyébként GSF17-ről van szó. -
atillaahun
veterán
válasz
Tarantula33 #14906 üzenetére
Megvizsgáltam, nem találtam benne ilyen lehetőséget.
Asszem most komoly erőkkel fel kell kutassam a Total Commander-t.
-
atillaahun
veterán
válasz
Tarantula33 #14905 üzenetére
Jólvan hülye vagyok, már rájöttem, hogy az Es nem És, hanem a neve.
Ránézek, köszi.
-
atillaahun
veterán
válasz
Tarantula33 #14906 üzenetére
Odáig nekem is megvan, hogy file manager, viszont azt szeretném tudni, hogy melyik!
-
atillaahun
veterán
Emlékszik valaki mi volt a neve annak a fájlkezelőnek, amivel lehetett hozzárendeléseket állítani a kiterjesztésekhez? Ha beállítom és letörlöm, utána is működni fog?
-
atillaahun
veterán
válasz
Fireman67 #14890 üzenetére
Régen sokan használták, de alap-, meg már a tovább főzött CM-ekben is eleve bent van az Extra beállítások között a processzor matatása, meg sok egyéb tuningolási lehetőség. A GB leak-eket ugye nem tudod tuningolni, alap órajel meg le van véve minimumra, úgyhogy ott megint nincs sok értelme. Esetleg 2.2 alatt lehet érdemes játszani vele.
-
atillaahun
veterán
válasz
wrathchild #14863 üzenetére
Az a gond, hogy sosem láttam még SG-t, csak a Blade-emen futó Android-hoz tudok viszonyítani. Ez az akksi töltési idő megnövekedés elég érdekes így magában. Merülni nem merül észrevehetően gyorsabban mint eddig?
Ha tényleg csak annyi program fut, ráadásul semmi rendkívüli nincs köztük akkor nem egészen érhető. Viszont az összes RAM és szabad RAM értékeit jó lenne ha ki tudnád hámozni valahonnan, ugyanis míg nálam is csak 256 MB volt a Blade-ben az nagyon hamar betelt, és az okozott hasonló lassulást.
Esetleg tegyél fel egy Android System Info-t, és add meg belőle a fontosabb adatokat, memória-, és processzorhasználatot, meg a futó App-ok listáját, hátha az máshogy látja.Mindenesetre akkor járnál a legjobban ha a telefon saját topic-jában érdeklődnél, lehet, hogy ott egyből vágnák a témát.
(#14883) Fireman67
Szimpla processzor húzó(/toló) program. Természetesen szükséges hozzá, hogy az adott rom kernel-e támogassa az overclock-ot, mert anélkül az sem megy.
Igen van benne pár hasznos funkció, hogy milyen hőmérsékleten, vagy töltöttségi százaléknál vegy le a max. órajelet egy bizonyos szint alá. -
atillaahun
veterán
-
atillaahun
veterán
válasz
wrathchild #14859 üzenetére
Feladatkezelőben vagy alap beállítások között meg kell keresi a futó programok/folyamatok menüpontot és leírni ide mik találhatóak ott. Illetve ugyanitt az összes és szabad RAM mennyisége is érdekes.
Milyen lassulásról van egyébként szó? Programok lassan töltenek be, és sokáig tart váltogatni közöttük, vagy pl. az asztalon vagy böngészőben akadozik a mozgás, scrollozás? -
atillaahun
veterán
Épp ezt akartam elkerülni, hogy ha betelik, akkor létre kelljen hozni még 6 másikat. Az áraik irreálisak. Google meg ad 10 vagy 20 GB-t, évi 5$-ért. Semmilyen korlát nincs, viszont arra meg program nem létezik, amivel telóról lehet rá rendesen feltölteni.
A lényeg az lett volna, hogy egy biztonsági tárhelyként szolgáljon, ahova kb. olyan 10 GB-nyi fontos cuccomat fel tudom tölteni, és akkor arra már nincs többet gond, hogy elvész. Ugyanezt a teló SD kártyájára is, és valahogy összeszinkronizálni, de ha az nem megy még az sem baj. A lényeg csak annyi lenne , hogy telóról vagy PC-ről bármikor, bármekkora és bármilyen kiterjesztésű fájlt fel tudjak rá tölteni, meg persze le is.
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ASUS TUF Gaming F16
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest