Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • snowdog

    veterán

    válasz air #45635 üzenetére

    Abban a konkrét esetben nem ért semmit, aztán volt eset, amikor meg meglett a telefon. Tehát nem érdemes mindenből általánosságot kreálni.

    "A Sziget-fesztiválon egy önkéntes, B. Ádám nyúlta le egy olasz fiatal talált tárgyként leadott készülékét. Balszerencséjére azonban a tulajdonos egy alkalmazást telepített a telefonjára, amely lefotózta a tolvajt, és a GPS-koordináták kíséretében elküldte a képet a megadott e-mail címre."

    Azon kívül hogy meglett a telefon, a tolvajt is elkapták. Gondolom annak idején többen is olvasták ezt a hírt. Én pont ennek a hírnek a kapcsán figyeltem fel ezekre az alkalmazásokra.

    És mit mond a szakember?
    "Minden okostelefon tulajdonosnak érdemes felkészülni egy esetleges lopásra. Ezt tanácsolja Csizmazia István IT-biztonsági szakértő, az Antivírus blog szerzője, aki szerint a népszerű platformokra számos olyan nyomkövető alkalmazás érhető el, amellyel egy másik készülékről egy internetes térképen megnézhetjük, merre van az elveszett, ellopott telefonunk, és távolról törölhetjük róla a személyes adatainkat."

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák