Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freezee
senior tag
Sziasztok,
Tudtok ajánlani olyan programot, amivel meg lehet nézni pontosan mi van egy telefonban? ( CPU, GPU, memória, kijelző, SD card mérete stb)
Elég sok kínai klón van és egyre jobbak kívülről. Mivel nem vagyok szakavatott egy ilyen programmal gondolom meg lehet lesni hogy tényleg az van-e benne aminek lenni kell.
Köszi -
LonGleY
veterán
válasz
Laca1212
üzenetére
Én arról beszélek, hogy pár karakter plusszal olyan szinten megnehezíthető a procedúra, hogy nem kérdéses, van-e értelme egy kicsit hosszabb jelszót választani. Az ilyen 6-8 karakteresek esetében abszolut elérhető a feltörés egy átlag gepen is. Ha téged ez nem aggaszt, az a te problémád.
-
LordRajZoL
aktív tag
Szinkronizálásra én bittorrentsync helyett ezt kezdtem el használni
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bv.wifisync
Igaz itt az ingyenesbe sok minden nem automata, de van egy két előnye.
Nem kell Pc-kliens, nem kell gép Ip-t vadászni.
Nekem bevált -
Troy.
addikt
válasz
Siriusb
üzenetére
Manuálisan futtatom őket, akkor működnek.
Várjon a befejezésére opciónál, válaszd az igent.
Ez eddig nem-en volt, átállítottam.A történetben nem mutatja, hogy futottak volna. Illetve a reggeli igen, mert manuálisan hajnalban belőttem hoyg 19.-én reggel ébredjen.
Miért kell megadni napot, hónapot, évet mikor minden nap futtatni akarom? Talán az kavar be.
üdv -
maestro87
őstag
Hali!
Ti melyik böngészőt ajánlanátok Android 4.0-ra?
Jelenleg az UC Browser-t használom, ez gyorsabb mint a beépített böngésző, de azért ez is irtó lassú és processzor zabáló alternatíva.
Meg jó lenne még valami zene lejátszó alkalmazás is ami szinkronizálná a PC-s zenefájlokat is és widget-e is van. Ilyet tudtok ajánlani? (az is jó ha csak kezeli a felhőtárhelyeken lévő zenéket).
Természetesen ingyenes alkalmazás kellene! -
-
air
nagyúr
válasz
barnabasss
üzenetére
-
barnabasss
tag
Sziasztok.! Bocsi a kellemetlen hulye kerdesert de nincs valahol olyan oldal vagy szoftver vagy valami ilyesmi ami top android alkalmazasokat szed ossze?! Vagy tudtok mondani olyanokat amik "alapok" egy androidos telefonra gondolok itt irodai idojarasi appra..
-
LonGleY
veterán
válasz
raziel01
üzenetére
6-8-ról volt szó. Abból azért vállalnám csak a kisebbet, mert nem tudhatom pontosan az idejét, és egy játék kedvéért nem fizetnék lényegesebben nagyobb villanyszámlát, ha nem gond. :] De mindennek a lényege pontosan az, hogy pár karakter is milyen sokat számít. 10 fölöttibe biztosan nem mennék már bele az exponenciális nehezülés miatt.
-
-
LonGleY
veterán
Játszhatunk egyébként egyet. Kérnék szépen valakitől egy 6 karakteres RAR vagy ZIP fájlt, benne egy TXT-vel, abban pedig egy szóval. Meglátjuk, mire mentek egy ilyen hosszúságú jelszóval (VS egy átlag gép). :] A 8-at azért nem vállalom, mert AMD lévén eszik rendesen a masina.
A karaktervariálás rendben van, nyilván számít az is. Az én megoldásom a rendes szavak használata a saját, megyjegyezhető eljárásom szerint kis-nagybetűzve, illetve van pár speciális karakter is benne. Ahol fontos (és nem kell megjegyezni a jelszavakat), ott meg komplett randomot használunk.
-
galaxys80
veterán
válasz
LonGleY
üzenetére
Én egyáltalán nem botránkozok meg.
Gondolom a Nemzetbiztonsági Hivatalban,CIA-nál esetleg a NASA-nál dolgozol, így állandóan heckerek támadásának vagy kitéve.
Viccet félretéve.Felesleges ezt ragozni.Te így érzed magad biztonságban, míg mások ennél sokkal kevesebb védelemmel is.
Nem kell mindenáron meggyőzni a másikat. -
Troy.
addikt
Hello!
Azt akarom beállítani az e-robot segítségével, hogy éjfél után 10-15 perccel kikapcsoljon a wifi, reggel pedig be.
Ez így jó? [link]Most huszadikán 0 órakor biztos ki fogja kapcsolni, csak az a baj, hogy 21.-én nem ismétli meg. üdv
-
Eagl3
veterán
Sziasztok. A facebook maasangerem valamiert nem jelzi ha uzenetet kapok, a chat fej sem ugrik fel pedig belepve ott vannak az uzeneteim. A beallitasok rendben vannak, telefon ujrainditas sem segitett. Van esetleg tippetek?
-
LonGleY
veterán
Miért, egy ilyen oldal az egy ultimate válasz mindenre? Ez is csak egy algoritmus a sok közül, illetve egy bizonyos számítási teljesítményt vesz alapul a becsléshez.
Illetőleg a 11 karakter mégsem 8... Én a 6-8-ak ellen szólaltam fel eredetileg is. Az, hogy a képregényen 11 van, az lehet, hogy nem a legjobb példát jelentette. De ezen fölösleges annyit lovagolni. Már akkor is előrébb lennénk, ha mindenki 11 karakteres jelszavakat alkalmazna.
-
LonGleY
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Igen, de a te példád azért ilyen szempontból mégiscsak kivétel volt. Nyilván ezért jók a kétlépcsős azonosítások. De ha azt mondanám, hogy a Gmail-em esetén használom, akkor biztosan megbotránkoznátok, hogy én aztán valóban paranoiás vagyok, és mindjárt el is ástok a virtuális bitszemét aljára (főleg, ha megtudnátok, hogy 32 karakteres randomot használunk a webes adatbázisaink védelmére).
-
air
nagyúr
válasz
LonGleY
üzenetére
A jelszó feltöréseknél is van egy gazdaságossági szempont. Magyarul megéri-e a ráfordított időt a megszerezhető adat, információ hasznossága.
Természetesen minden kód, jelszó stb. feltörhető, csak idő kérdése. Lehet, hogy mire feltöröd, és hozzájutsz az információhoz, az már érvényét veszti.
NSA figyel piszkosul és veszettül töri a kódokat. Elfognak egy terroristától származó üzenetet, amit 4 nap alatt fel is törnek. Az üzenetben az volt, hogy holnap - 3 nappal korábban - megyek és felrobbantok valamit. Megérte?
-
LonGleY
veterán
Engem nem zavar, ha valaki gyenge jelszót használ, tényleg.
De már törtem fel 6-7 karakteres RAR jelszót a saját gépemen
pár nap alatt... Az időigény egy pontosan kiszámolható dolog.
Plusz, egy olyan dologról beszélünk, ami egy átlagos IQ-val bíró
ember agyát nem terheli le, nem kerül semmibe.Ez online nyilván nehezebb lenne, hiszen elég gyorsan letiltanának,
ha másodpercenként több ezer jelszóval próbálkoznék. De mondom,
itt elsősorban az offline jelszótárolókról volt szó.canniball: Szerinted hogy a töcsben jön ide egy külön
autentikációt igénylő oldal? -
LonGleY
veterán
válasz
raziel01
üzenetére
Valóban (ez is attól függ, ki vagy és milyen fontos dolgaid lehetnek), de ti állandóan ezzel a Facebook-al jöttök, én meg inkább általánosságban beszéltem a jelszavazásról. És onnan eredt ma a téma, ahol igazán lényeges: a jelszótárolók mesterjelszavának megadásából.
-
LonGleY
veterán
válasz
galaxys80
üzenetére
A msáik problémakör egyébként az ugyanazon jelszavak használata minden oldal esetén. Személy szerint abban pl. nem bíznék, hogy soha nem lesz egy olyan nCore admin sem, aki ne lenne kíváncsi mondjuk, hogy az oldalukon tárolt jelszó jó-e a megadott email fiókjához. Ezek olyan rizikók, amiket az épeszű ember (főképp, akinek fontos adatai vannak) nem hagy (jel)szó nélkül. Ha valakinek futja annyi agyi kapacitásra, hogy megjegyezzen egy teszem azt, borzasztó hosszú 16 karakteres jelszót, az miért ne tenné meg? A rövidekhez ma már nincs szükség atomerőműre.
-
LonGleY
veterán
válasz
galaxys80
üzenetére
Nem az a paranoia, ha valaki normális jelszavakat használ, hanem az a hülyeség, ha valaki a feltörés lehetőségét kérdőjelezi meg. A világháló tele van erre specializálódott botokkal. Ne hidd, hogy nem próbálják tömegesen feltörni pl. a véletlen megosztásban hagyott jelszótároló adatbázisokat...
Én nagyon jól alszok rövid jelszavakkal is.
Tégy így! Marinéni ellen bizonyára védve vagy.
-
galaxys80
veterán
válasz
LonGleY
üzenetére
"Mégis ki a bánat akarná jóskapista FB,Gmail stb... fiókját feltörni?"
Erre a kérdésre várnám a választ.

Látom továbbra sem válaszolsz a kérdésemre csak hajtod a magadét.
Mindegy, ha így érzed magad biztonságban akkor tedd ezt.
Én nagyon jól alszok rövid jelszavakkal is.
-
LonGleY
veterán
Nyilván nem angol szótárszavakat kell használni. Ennyi ésszel bírni kell azért egy jelszó generálásakor... Magyar szavak ragozva, egy-egy kis-nagybetű, 1-2 szám a végére, mindez a megfelelő hosszban. Azzal soha, semmi sem bánik el. Az ilyen 6-8 karakteres randommal még az én gépem is végezne pár nap alatt.
Nekem 15 tredecillion years jött ki az enyémhez hasonló jelszóra. Ha nem baj, nem várom meg, míg végzel vele...

-
LonGleY
veterán
válasz
galaxys80
üzenetére
A legnagyobb baki a fejekben: nem a barátnő ellen védekezik az ember.
Hanem ember + számítógép (brute force) ellen. Ezeknek a 6-8 karakteres
jelszavak a molyfinggal egyenértékűek. Ez nem paranoia, hanem
a berögzült hülyeségek korrigációja gyakorlatilag nulla ráfordítással. -
galaxys80
veterán
válasz
raziel01
üzenetére
Én meg 5-6 karakteres jelszavakat használok,ilyen FB és társai oldalakhoz.

Mégis kis a bánat akarná jóskapista FB,Gmail stb... fiókját feltörni?
De,ha mégis akkor egészségükre.
Szerintem néhány embernél már eluralkodott a paranoia.
Bankártya stb fontos jelszavaimat meg a fejembe tárolom.

-
LonGleY
veterán
válasz
bendess7891
üzenetére
Én amúgy is néha Dropbox-ba pakolom. Ha megfelelően hosszú a jelszó, akkor azzal nincs probléma, soha nem feltörhető.
Amiről sokaknak le kell szoknia, azok a 6-8 karakteres jelszavak. 2014-ben azok már l..szt sem érnek. Minimum 16 ajánlott, de a hosszabb még jobb. Az ilyen kis mondatokat megjegyezni is könnyű, nem kell, hogy minden karakter random legyen, az butaság. A jelszó hossz a lényeg.
-
bendess7891
csendes tag
válasz
LonGleY
üzenetére
És ráadásul, ha nincs benne tényleg nagyon bizalmas adat (pl. bank... én arra egy külön adatbázist használok alkalmazáson belül), akkor simán mehet a file mondjuk dropboxba, vagy SkyDriveba és mindig friss minden eszközön az összes bejegyzés. A mobilos KeePass is simán eléri (csak pár kbyte szóval az se gond).
-
LonGleY
veterán
válasz
tybsen
üzenetére
Jelszógenerálást ezek is ismernek. Én inkább a random (ráadásul fizetős) programokkal lennék bizalmatlan. Az, amiket írtam, a két legismertebb a témában (persze az agyonreklámozott RoboForm, és az amúgy hasznos, de online LastPass mellett). Mivel minden platformra van megoldásuk, nem fogod elhagyni a jelszavaid. Ezek nem kapcsolódnak netre, és tudni lehet, hogy milyen védelmeket használnak, megbízhatsz bennük.
-
LonGleY
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Mi az, hogy ne felejtsem? Eleve azzal kezdtem - te voltál az, aki helytelenül írta le a nevét. Míg PC-n Password Safe-nek hívják, droidon PasswdSafe-nek (a készítő nem ugyanaz, de attól még hivatalosan összetartoznak, ahogy az olvasható a hivatalos oldalon).
És igen, van, akinek nem két darab jelszava van. Nekem körülbelül 150 különféle bejegyzésem van (mindenhol más jelszót használok, és sok ügyfelem adata is abban van). Erre ez az egyedüli normális és biztonságos megoldás, nem egy ColorNotes-ban vagy Excelben való szerencsétlenkedés. A PC-n való vezetés alap, és ott jön képbe, hogy jó a droidos kliens megléte, amikor muszáj előhúznom egy kódot, és csak a telefon van nálam. Adja magát... Mi olyan nehéz ezen elképzelni?
-
vadászcsiga
félisten
válasz
scarabaeus
üzenetére
Miről beszélsz? Átlag userek ilyen strukturált adatbázist viszonylag ritkán használnak, vagy itt mindenki ilyen fontos ember? Egyszer kellett átmásolnom iPaden a jelszavaimat, ázota egyenként, tehát a pc kliens nekem abszolút harmadlagos.
-
galaxys80
veterán
Én egyszerűen csak a colornote-ban tárolom a kódjaimat.
Jelszóval védem és kész. -
scarabaeus
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
1 db 10 karakteres kód számára nem szükséges jelszótároló. Mesterjelszóval védeni egyetlen jelszót?
Sok tucat, szépen berendezett (URL-ek, megjegyzések, banki adatok) strukturált jelszóadatbázis összeállításával épp úgy két hete foglalkoztam (platformváltásom volt, a fix pont a PC maradt, csak a mobil részen volt váltás, és nem akartam export-importtal foglalkozni, hanem végre rendbe tenni az egészet), szépen ráment egy délután, PC-n.
-
raziel01
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Azért fontos, mert PC-n sokkal kényelmesebb belegépelni a jelszavakat meg rendezgetni őket csoportokba.
Telón már csak olvasni kell.LonGleY: Tubemate akkor is letölti a videót ha mobilon le van tiltva a lejátszás. Ha pedig nem akarja az ember letölteni akkor 1 kattintás a Tubemate-ban rámenni arra, hogy asztali nézet. Így simán nézhető mobilról is a videó. De én inkább leszedem HD-ban.

-
tybsen
addikt
válasz
LonGleY
üzenetére
Lehet, hogy csak bizalmatlan vagyok, de pont tegnap volt az amazon app store-ban is egy hasonlo program a napi ingyenesek kozott, le is toltottem. De: mennyire biztonsagosak ezek a programok, vagy inkabb ugy kerdezem, hogy csak nekem fura vagy para ez, hogy egy helyre minden jelszot megadni? Igazabol en csak a jelszogeneralas miatt talaltam erdekesnek, de ha Ti hasznaltok ilyet, hogyan hasznaljatok, nem adtok meg pontos felhasznalonevet, csak pl "gmail" es az ahhoz tartozo jelszo? Vagy aki hasznal ilyen programot, tenyleg mindent beleir, konkret felhaaznalonev vagy a peldanal maradva a pontos gmail cim es jelszo paros?
-
dik
őstag
Helló!
Kellene egy kis segítség esetleg valaki elárulhatná hogyan kell beállítani a MIUI Digital Weather Clock a helyet mondjuk Orosháza? Elég amatőr kérdés elnézést érte, de akármit irok be new york-l van megáldva! Persze ha valaki ismer hasonló kinézetű de még egyszerű ilyen progit azt is szivesen fogadom lehetőleg ingyenest!
Köszönöm a segítségeket előre is! -
LonGleY
veterán
Nincs. Azon a videón, ami nem engedélyezett a mobilos lejátszásra, nem lehet segíteni. Amúgy nem értem az ilyen feltöltőket, mert felháborító és értelmetlen a tiltás, de ez van... viszont ez nem attól függ, hogy te előtte megnézted-e PC-n vagy sem.
A megtalálást úgy tudod megkönnyíteni, hogy mindkét helyen használod az accountodat és ami tetszik, azt vagy berakod egy saját listába, vagy kedvencnek jelölöd, de amúgy az Androidos kliensben is előhúzható az előzmények részleg (bal oldalt van a menüsor közepén), így jelölgetni se kell. Ha bizonyos készítőktől nézel általában videókat, a feliratkozás sem elvetendő ötlet. Értékes tartalmak esetén megérdemlik.
-
oleeg
tag
Sziasztok!
Olyan problemam lenne, hogy viszonylag sokszor futok bele olyan videoba a youtube-on amit PC-n megnezek, de amikor a telefonon akarom megnezni, akkor ha nehezen meg is talalom nem tudom lejatszani, mert a hibauzenet szerint a video keszitoje nem engedelyezte, mobil eszkozon is megnezheto legyen a video. Erre van valamilyen megoldas? Ami szabalyos es nem kell mokolni hozza. Bar belegondolva sejtem, hogy nincs.

-
Richee11
senior tag
Sziasztok!!!
Tudtok ajánlani olyan alkalmazást, amivel egy helyen tudom tárolni az összes felhasználó nevemet és jeszavamat? És mondjuk az egész alkalmazást egy kóddal vagy jelszóval le tudom zárni?
Előre is köszi a segítséget!!!
-
rantotta
csendes tag
Sziasztok
Asus tablet akksija alvó módban is nagyon hamar lemerült, a futó alkalmazások között a médiaszerver van jelezve mint ami ~80%-ban felelős ezért.
Szinte csak böngészésre használom illetve 1-2 egyszerűbb játékra.
Kép, film, zene semmi.
Mi a megoldás, hogy ez a médiaszerver ne szívja le az akksit?
Koszonom elore is -
Melack
veterán
válasz
malphitee
üzenetére
Türelem. 1 órán belül 2x? Noh.
De kérdésedre a válasz: dodol launcher, és ahhoz van iOS theme. 7es, nagyon jól meg van csinálva. Nálam is az volt sokáig.
Hmm, multiplayer játék barátnővel... Ahhoz minek is telefon?
-
válasz
malphitee
üzenetére
Fél perc Google keresés eredménye: iOS 7 Launcher Retina iPhone 5

-
malphitee
senior tag
Melyik a play-en a legjobb alkalmazas ami hasonlit az ios7 re? Menu ikonkeszlet minden, mintha ios lenne a kezemben.linket kernek.
Illetve telefonon milyen real time multiplayer jatekok vannak? Csajommal akarok jatszani estenkent valami jatekkal de nem talaltam semmit playen.
-
-
malphitee
senior tag
Melyik a play-en a legjobb alkalmazas ami hasonlit az ios7 re? Menu ikonkeszlet minden, mintha ios lenne a kezemben.linket kernek.
-
scarabaeus
őstag
válasz
raziel01
üzenetére
Ezekben az esetekben nem a (rövidebb-hosszabb munkával amúgy is visszafejthető) algoritmus titkosságán van a hangsúly már. Olyan egyirányú függvényeket alkalmaznak, amelyeknél a matematika az, ami védi a védendőt, nem az így-úgy elrejtett algoritmus. Nyugodtan ki lehet tenni a forráskódot, az nem titok, sőt.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 8/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 pro+ 512GB,Újszerű,Adatkabel, 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.

cca 75-től nincs jelszó tárolva a *ux rendszerben.

crok
mobilizmo