- MWC 2026: csápolt a robot, majd dobott egy hátraszaltót
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Counterpoint szerint a belépőszint szívja meg leginkább a memóriák drágulását
- Google Pixel topik
- Apple Watch
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
speedbump
tag
Sziasztok.
Kicsit halottnak tűnik ez a fórum, de hátha lesz még válasz

15 év teljesen más jellegű programozás után elkezdtem ismerkedni az Android-dal. A nagy cél egy egyszerű emlékeztető alkalmazás írása. Az alkalmazásomnak két része van/lesz.
Az egyik maga a felhasználói felület, ahol a felhasználó felvihet új emlékeztetőket, szerkeszthet vagy törölhet már meglévőket. Az emlékeztetőket egy lokális sqlite adatbázisban tárolom. Ez a rész teljesen készen van, jól működik, egészen elégedett is vagyok vele mint első próbálkozás.
Igenám, de egy emlékeztető alkalmazásnak nem ártana emlékeztetnie is a felhasználót néhanapján, és ezzel a dologgal teljesen el vagyok veszve. Az programomnak kellene lennie egy olyan részének ami a háttérben fut és időnként (pl óránként) megnézi az adatbázis és üzenetet küld a felhaszálónak (pl notification-t) ha épp lejárt az egyik emlékeztetője.
Itt meg vagyok lőve, nincs ötletem. Ennek a service-nek (persze lehet, hogy nem Service) már a telefon indításakor működnie kellene és természetesen az felhasználói felülettel egyszerre kellene települnie. Ezt hogy lehet megcsinálni? Egyáltalán mit használjak ilyenkor? Service? Broadcastreceiver? Valami más?
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Dell Latitude 5591 i7/500GB M2 SSD/ 32GB DDR4
- Honor Magic8 Lite 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/512GB Új,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- LG 45GR65DC-B 45 / 5120x1440 / 200HZ / VA /
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Apple iPhone 15 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4302
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3702
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest