Hirdetés
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
angyalpc2
aktív tag
Sziasztok
Lenne pár kérdésem:
Hová lett a vonalzó a layout készítőből? Lásd kép:
[kép]
Hogy lehet bekapcsolni, vagy honét lehet tudni, hogy egyes objectum elemek milyen
(persze látom az XML-ből...de hát az nagyon nem fejlesztésbarát)
Azt se tudom hogy a felső (programnév) és alsó (gombok) sávok mennyi helyet vesznek el.Gondoltam összedobok egy kis programot...a vége több órányi szívás lett, megoldás nélkül.
Szeretnék csinálni egy olyan progit, amin az egész kijelzőt kitöltő kép van...tehát sem oldalt, sem felül nincs fehér hézag.
Továbbá a program arról szólna, hogy valamelyik formát a képen meg kellene nyomni és arra valamit csinál.
Na most eleinte próbálkoztam úgy hogy az alakot körbevágtam és ImageButtonként beraktam.
Megdöbbenésemre, kinagyította széthúzta a gombot.Ebből arra következtettem, hogy a kép vagy is az ImageView és a ImageButton Dpi/pixel értéke(értelmezése) nagyon nem azonos.
most ez komoly?
Próbáltam a scaletype-ot is állítani, de egyik rosszabb, mint a másik.
Gyakorlatilag vagy ide oda tologatja, vagy csinál egy fehér keret a gombnak.Így végül a gombot rejtetté tettem, valahogy még működik is...
Egészen addig amíg el nem fordítja a telefont az ember.
Ott előkerül a rejtett gomb a kép alól.Hogy lehet ezt megoldani?
Már annak is örülnék, ha ez normálisan működne, de esetleg azt hogy lehet megcsinálni, hogy ne egy négyzet alakúk kivágást jelenítsen meg, hanem csak az alakzatot, a többi rész átlátszó?Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest