Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- Ultrák küzdelme várható Európában 2026-ban
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag

Igen, többek között pont ezért szerettem volna enum-ot használni. Rosszul fogalmaztam: már a C-ben is nagyon szerettem, amikor még tized ennyit sem tudott.Mondjuk azt még mindig nem értem, hogy pontosan mi is az, ami olyan "nagy". Egy integer konstansnál nyilván nagyobb, de egyébként éppen pont akkora kell legyen, mint egy másik objektum-hivatkozás (mármint egy osztálypéldányban.)
Vagy az osztály létrehozásához szükséges nagyobb terület? De számít ez az egyszeri fél-egy kilobyte?Most már egy egyre speciálisabb billezeten ügyködünk, ahol eredetileg 1000 billentyűvel számoltam. Ha ezt beszoroztam egy-egy osztálypéldánnyal, akkor elég elképesztő értéket kaptam. (Többet, mint az első számítógépem agya, pedig ez csak egy billentyűzet.)
Viszont magát a billentyűzetet képként jeleníti meg. Nekem csak kb. félmillió képponttal kell számolnom, de az új gépeken ez megtöbbszöröződött. A képek mérete mellett eltörpül a - humán fogalmak szerint - gigantikus adatmennyiség. (jó, ettől még nem kell pazarolni.)
Viszont rögtön jött ebből egy másik kérdés is: a dokumentáció óvva int a képek gátlástalan használatától, mert elfogy a terület. Nem töröltem ki az elavult képeket (véletlenül), és érdekes módon nem kapok hibaüzenetet még sok-sok egész képernyőnyi tárolt kép mellett sem.
Megváltozott vajon a memóriakezelés, és nagyobb területet kap a program? A dokksi szerint 16 mbyte körül van minden program lekorlátozva, aminek már számításaim szerint el kellett volna fogynia.
Új hozzászólás Aktív témák
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Boldog Új Évet Kívánunk 2026-ra!
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest