Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kront

    tag

    válasz cidalain #79686 üzenetére

    értem én, hogy gőzgép, de... csudri topiktárs felháborodását is megértem.

    azért valljuk be, túl van ez dimenzionálva a Google részéről. és nyilván nem biztonsági, hanem "piszkos" üzleti okokból. ha valaki csak sima tartalomfogyasztásra használja a tabletet, mint pl. én is, akkor semmivel nem több a tablet, mint egy tv vagy egy nyomtató, és azok tulajdonosait sem szokták kötelezni mindenféle fiókok beállítására, titkos cserkész kézfogások elsajátítására, és nem úgy oldják meg, hogy ha véletlenül elnyomsz a tv távirányítón egy gombot, akkor az egy olyan féltéglává változik, amin a konnektoros ki- és bedugás sem segít.

    a netbankkal való párhuzam is sántít. a netbank a pénzügyek kezelésére lett kitalálva, míg a tablettel lehet bankolni is. már aki akar. (nekem pl. eszembe sem jutna, pedig 3 tablet is van a polcon) a golyóstollam sincs leláncolva és retinaszkenner sincs beleépítve, pedig azzal töltöm ki a csekkeimet, amit a bankom bevált. és a wc papír tartómon sincs lakat (láttam már ilyet közintézményben) mondván, meg kell óvni attól, hogy egy vendégem "illegálisan használja vagy elvigye".

    a régi androidoknál - ahogy írod is - korrekt megoldás volt, ami törléssel megvédte az adatokat, de nem lehetetlenítette el a tulajdonost.
    és nem kellene feltalálni egy korrekt megoldáshoz a jégkocka receptjét, mivel az összes üzleti laptopon (amiken azért vélhetően értékesebb adatok lehetnek, mint egy tableten és anyagilag is húzósabb az "elvesztésük") vagy hardveresen vagy szoftveresen már sok éve tökéletesen megoldott ez a biztonsági kérdés. a felhasználó szíva... ellehetetlenítése nélkül.

Új hozzászólás Aktív témák