- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
yanpec
senior tag
válasz
djnice #25441 üzenetére
Szerintem felesleges erősködni. Èljenek csak a saját kis világukban. Èn az ilyen embereken csak nevetni tudok. Egy párszor már próbáltam èn is jóhiszemüen tèríteni(felnyitni a szemüket) tök felesleges. Csak lehurrogást kaptam. A magyar emberekben mèg sokáig az fog èlni, hogy a Kínai szar, csak az Amerikai v. Nyugati a király.
-
junkpod
veterán
válasz
djnice #25426 üzenetére
OMG! Nem hiszem el, hogy tényleg megint a mindent torlunk moderálásra szánták magukat, nyoma sem maradt a valóságnak. Így aki oda téved medi8er vásárlása előtt azt látja, hogy milyen jó az és milyen sz@rok a kínai boxok.
Na ez az üzleti érdekek mentén végzett cenzuralas. (Akarva, akaratlanul) Fúj. -
Technoman
őstag
válasz
djnice #25418 üzenetére
"Igazad lehet, csak furcsa, mert én nem ilyen vagyok....."
Ezért vagyunk mi itt, ők meg ott.
Egyébként, ilyen szituációban, már én is kaptam hideget-meleget, amíg ré nem jöttem, hogy felesleges embereket meggyőzni. Van aki, csak a saját (zsebe) kárán jön rá az igazságra.
-
Technoman
őstag
válasz
djnice #25416 üzenetére
Nem erről van szó.
Képzeld el, megveszed életed (eddigi) legjobb/mindent evő cuccát, cca 50-80 ezer csengőbongó, magyar aranyforintért (és ez nem csak az "olcsó" nemandroidos Mede8er-re igaz, próbálj csak téríteni, a Popi/Dune topikon. Keresztre fognak feszíteni)
Erre jön egy arc, aki behányja a fórumodon -minden hátsó szándék nélkül-, pusztán technikai/technológiai okítás miatt, hogy uezt vagy ennél kicsit jobban, ill. többet tudó kínai XY márka is van már, csak fele(tized)áron. Te nem "hentelnéd" le? Dehogy nem, mert ez pusztán -minden emberi technikai tudás nélküli- emberi reakció (főleg itt, hazánkban)
Én is ilyen voltam, de aztán fejlődtem és vettem egy ilyen "kínai szart" és rácsodálkoztam a világra.A Med-et meg gyorsan eladtam.
UI.: Most látom a fenti árat egy kicsit alul szabtam. A Popi/Dune mostani vonala (ha jól tudom a Mede8er már lassan nem élő márka) már inkább a 100-as árat tapossa. Bocsi
-
Technoman
őstag
válasz
djnice #25324 üzenetére
Mert neked mindig kavarnod kell
Egyébként pont arról jöttem át ide (MED600X, előtte meg Dune volt). Nem egy rossz készülék, csak már nagyon elavultak voltak, a szolgáltatásai (főleg a JukeBox)
Amíg nem ismertem az LE-t, nekem is ez volt a véleményemDe már nem mennék már vissza, egyikhez sem.
-
sugarforce
addikt
válasz
djnice #25324 üzenetére
Mindamellett, hogy igazad van a "kinai vackokat" illetoen, azert valahol oket is meglehet erteni, nehol azert eleg hitterito szaga volt a dolognak, megha nem is annak szantad. Nem vitainditonak szanom, csak ha mar beirtad ide, volt kis idom es elolvastam. Mar az elejen sejtheto volt, hogy a fo szoszolonak vmi eloitelete van a "kinai szutykokkal", velhetoen 200ft ert vett 8500 mah-s akksit, vagy 15 ezerert iphone xet vero telefont, aztan csalodott, igy minden ami olcso kinai, az mar biztos szar. Persze ezt, aki 2nel tobbszor rendelt barmi random dolgot ebayrol vagy valami hasonlo oldalrol, mar tudjuk, hogy nem feltetlen igaz.
Ha latogatsz mas topikot is, akkor tapasztalhatod, hogy nem nagyon szeretik a topiklakok, ha az adott markan kivul mas ajanlasa is megy, plane ha hitkerdesse teszik a dolgot, pld. lasd barnelyik random konzolos topik. -
blakey
titán
válasz
djnice #25261 üzenetére
Csak 100-as LAN-nal rendelkezik, tulajdonképpen egyiknek sincs semmi baja csak épp annyi, hogy egyik se legyen hibátlan és mindegy, hogy Amlogic, Zidoo, Himedia, Dune vagy Popcorn. Ez a mai trend. Mindenre lehet megoldást találni, tudom, fillérek egy USB-LAN adapter, stb, de ennek nem így kéne működnie, veszed, elhelyezed a polcon, beállítod és kész.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
djnice #25161 üzenetére
Minden Kodinál, 7.0.3.012l-nél is van? Illetve most látom, hogy this is a global Krypton bug.
-
blakey
titán
válasz
djnice #25141 üzenetére
Naná, hogy egyre több van, de azt írtam, hogy nem minden 4K-s anyag HDR, na meg eddig is tudtuk, hogy nincs HDR az S905-ökön és amelyikben nincs HDR az bizony nem konvertálgat sehova csak akkor éesz jó ha a csomagban benne van a REC709, de nem is értem, hogy ezt most miért újdonság számodra? Más is bajlódott ezzel, S905X-re váltott és kész.
(#25138) TCr
Planet Earth első részét leszedtem HDR-ben is, abban csak BT2020 van így számomra kuka, de ezt tudtam is, hogy ilyenkor nem lesz jó, azért nem szedek olyat ami nekem nem jó, történetesen csak a BT2020 nem jó. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
djnice #25008 üzenetére
Nfs hiba csak ezzel a készülékkel? Csak bd lejátszáskor?(mondom, popi a200 simán viszi ugyanonnét, a másolás is megy)
Valami szoftveresen nem jó. De furcsa és gyanús, hogy ilyen másnál is volt és a megoldás nem egy átkonfigurálás volt. De tuti, hogy a probléma gyökere a kis fekete dobozban van. A kérdés, hogy ott hol.
Amúgy, az LE nálam is ugyanaz -
M_AND_Ms
veterán
válasz
djnice #24960 üzenetére
Az a furcsa, hogy mindig ugyanazokon a helyeken akad meg, és mint írtam ugyanarra a kábelre aggatott Popcorn a200 simán játsza. Ez utóbbi miatt kizárnám a hálózati problémát (méréssel is igazoltam a sebességet).
Szóval, nekem még mindig cache kezelési problémának tűnik. (de az is lehet, leszedem újra a release-t a tegnap takált források valamelyikéből, vagy leszedek valami mást, hasonló bitrátás bd anyagot...hátha, csak a nálam lévő anyagban van valami hiba) -
blakey
titán
válasz
djnice #24962 üzenetére
Amiket felsoroltál, pont az a lényeg, de nem ezt akartad érteni. Soha nem azt írtam, hogy valami azért sz@r, mert olcsó, hanem azért olcsó mert sz@r.
Majd ebbe is bele lehet kötni, de szerintem érthető a lényeg, nincs rá garancia, hogy 2 ugyaolyan olcsó modell hasonlóan fog működni, erre sok példa olvasható itt is, máshol is.
A wifire meg csak annyit tudok írni, hogy bizony erősebb jóval az átlagnál, arról nem tehet, hogy a router nem megfelelő és egy routernél soha sem lesz jobb egyetlen eszköz wifije sem. Tudom, mindig azzal jössz majd, hogy az olcsobb is ugyanazt tudja, de ez nem általános igazság, van olyan amelyik tudni fogja, de nem mindegyik, ennyi.
Minix távját soha nem használtam, mármint a kicsit, a Minix A2 Lite-ot használom, az is gyári, hibátlanul müködik.
HBO Go nem referencia értékű, akinek fontos az tudja, hogy milyen rendszerű boxot kell venni, Neo U1 2 éves modell, 5.1 Androiddal, az már nem fog változni, U9-H az újabb és azon megy az HBO Go. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
djnice #24909 üzenetére
Ez azért nem igaz.
Már itt is írtam róla, hogy nekem is vannak anyagaim, amit a Popi simán játszik az s905x box LE-vel meg cache elfogyással csak akadozva. Mindkét készülék ugyanott van, ugyanarról a nas-ról, ugyanarról az nfs megosztásból játszik. Egyszer egyik van a kábel végén, máskor a másik.
Hiába a jobb és korszerűbb hardver, én szoftveres problémára gyanakszom. Olvasgattam neten, állítgattam az ott javasoltakat, de semmi változás.Nem adom fel, mert ma már a Popinak is egyre több anyaggal van némi gondja (pl mikroszaggatás), tehát váltanék róla.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
djnice #24623 üzenetére
X96 (905X) AVerTV Volar Green HD-vel stabilan dolgozik
-
-
vcsabi
csendes tag
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
djnice #21697 üzenetére
Szerintem a kollégának nem a CEC-el van baja, hanem a TV távirányítójának valamelyik gombja ugyan azt a jelet küldi, mint a box bekapcsoló gombja. Nálam 2 LG TV van, egyikkel sincs gond a CEC-el. Egyébként ha a boxon kikapcsolod a CEC-et, akkor nincs olyan hogy a másik fél nem szabványos implementációja miatt mégis működik. A box olyankor egyszerűen ignorálja.
-
ekrisztian
őstag
válasz
djnice #20829 üzenetére
Köszi!
Egyenlőre kézzel megcsináltam.Minden frankó.
Csak tvheadend hibaüzeneteket kellene kiírtani
Csak hogy ne legyen, mert amúgy mire bekapcsolja a tv-t, már nem látom a hibátszóval akár maradhatna így is.
7végén próbaként egy WD Mybook 1.5Tb hdd-t, rákötöttem a boxra.
De nem sikerült mountolni.
Van valami trükkje az NTFS hdd mountnak libreelec alatt? -
gery2123
őstag
válasz
djnice #20509 üzenetére
Hali!
Nem akarom elkiabálni de szerintem megvan a gond.
Csináltam egy advanced settings.xml(szerintem ez e a megoldás de nem árt), nagyobbra vettem a buffert és kikapcsoltam a MPEG4 gyorsítást, mert úgy volt bekapcsolba, hogy minimum full hd felbontás esetén. (Főleg a hd adások akadtak)
Így tegnap és ma nem csinálta ezt a fajta akadást.
Bízom benne, hogy így már nem lesz vele gond.
Próbáld ki hátha megszűnik a gond! -
gery2123
őstag
válasz
djnice #20507 üzenetére
Valamikor a héten felrakom a "c" aztán kiderül, hogy megy e. Ha azzal is csinálja, akkor állítok a buffer méretén. Mondjuk azt ma megcsinálom, nem sok idő.
Bízom benne, hogy nem lesz gond vele, azért is vettem 1/8-at, mert Libreelec mellé bőven elég.
Eddig is 1 Gb rammal ment a rendszer (Intel J1900 as lappal), de az megy csak szervernek most már.Ha esetleg valami eszedbe jut/bárkinek írjon
-
-
blakey
titán
válasz
djnice #20144 üzenetére
Pont most szerettem volna linkelni, mert megnéztem két buildet ebből és nagyon jó, még úgy is, hogy nincs HDR képes megjelenítőm, a színek is jobbnak tűnnek, stb. Végül "el lett dobva" a "Full Nougat kernel" és a Nougat-Frankenstein (korábbi Nougat biuldek ilyenek voltak) lett fejlesztve, nagyon jó az irány, a 8.0.2a továbbfejlesztett változata. Nekem tetszik.
-
gorje
senior tag
válasz
djnice #19678 üzenetére
Baratomnak nezegetek pont most boxot. Optikan keresztul mukodik a dts stb? Nem ertek ezekhez de tudom, hogy baratomnak fullos az erositoje es azert lenne lenyeges, hogy minden mukodjon. Mintha olvastam volna, hogy csak s905-el mukodik?
Felhasznaloi tapasztalatok pozitivak? Azt tudom, hogy ajanlott keszulek.
M8S II neztem de ez jobb valasztas igaz?
Tuneres eszkozok mennyivel dragabbak?
-
dugesz77
őstag
válasz
djnice #19350 üzenetére
Nem kezdem. Csak annyit mondtam,hogy egy hosszabb kábelnek lehet nem jó a legolcsóbbat megvenni. Nem hiszek a drága kábelekben. Külön marhaság amikor azt írja valaki,hogy ezzel a drága kábellel most zöldebb a fű, kékebb az ég. Ilyen nincs. Ez adat kábel. Kb. olyan mintha valaki drága Sata kábelt szeretne venni,mert az jobb. Inkább úgy fogalmaznék egy minőségibb kábelnél talán kevesebb a hiba amit javítani kell a végén. Szemben egy audió/hangfalkábelnél viszont igenis számít a kábel anyaga/árnyékolása//csatlakozók minősége.
-
DoItYourself
Topikgazda
-
Joshi
titán
válasz
djnice #18817 üzenetére
Nem a megértésről volt szó hanem a látott különbségről. A média lejátszós topikban is példázódtatok a Realtek 1295 vs Amlogic 905 képminőségbeli különbségről, aztán olyan képeket linkeltetek be amit nagyon nézni kellett hogy észrevegyen valamit a user. Nem véletlenül írtam hogy ezt otthon a kanapéból nézve ember legyen a talpán aki különbséget tesz. Ugye ez az LE7-8 között is igaz. Na mind1 legalább van téma.
-
gg72
veterán
válasz
djnice #18716 üzenetére
Segíts egy kicsit, hogy pontosan mit is nézzek a videó (chroma teszt) már megvan.
Illetve ami nem egészen értek, hogy az illető azt írja (ha jól értem), hogy a Krypton konvertálja a 10 bitet 8 bitté és ez 10 bites források esetén bandingot okoz. De korábban meg arról volt szó, hogy a Krypton adja a jobb képminőséget, közben az meg konvertál? Vagy kszaq ezt már javította a 8-as LE-ben és az illető ezt használta fel a saját build-jében?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- Call of Duty: Black Ops 7
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest