- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
válasz
DoItYourself #37494 üzenetére
Holnap kipróbálom mert már aludni kell. Reggel korán kelek . Addig is kösz!
-
Imi1981
veterán
válasz
DoItYourself #37492 üzenetére
NTFS
-
Imi1981
veterán
válasz
DoItYourself #37459 üzenetére
Na kipróbáltam és úgy ha a mini mx-re van kötve a vinyó akkor látja az x96 is (szóval fordítva is működik). De így rosszabb a helyzet mert most az x96 minin nem lehet beleléptetni (se pörgetni) és valamivel lassabban is reagál. Visszacsináltam úgy, hogy az x96 minire kötöttem a vinyót. Rájöttem arra, hogy valamiért a 2 GB fölötti filmeket nem lehet tekerni! Az alatti akár milyen felbontás lehet léptetni tekerni és ha az egyik 1.99 gb még jó de ha 2.1 gb már nem . Miért lehet ez a 2 gb-os korlát? Fájlátviteli sebesség 4 MB/s stabilan ami nem túl sok de 6-8 gb-os filmekhez bőven elégnek kell legyen.
Használok seedszervert és onnan bármelyik boxal még a 15 gb-os filmekben is tudok léptetni /pörgetni (a neten 55-60 megabit) pedig az külföldi szerver. Bocs kicsit hosszúra sikeredett. Bárki tud segíteni megköszönném. -
Imi1981
veterán
válasz
DoItYourself #37459 üzenetére
Kösz! Hazaérek kipróbálom.
-
Imi1981
veterán
válasz
DoItYourself #37454 üzenetére
Azt leírtam ebben a hsz-ben link hogy mik vannak ott.
-
Imi1981
veterán
válasz
DoItYourself #37449 üzenetére
Hogy kell azt? Nem értek ehez.
-
Imi1981
veterán
válasz
DoItYourself #37449 üzenetére
Nincs ilyen hozzáadási lehetőség. Vagy legalábbis ilyen néven. Van upnp kiszolgáló , ftp kiszolgáló , webdav htpp ,vvebdav https, webkiszolgáló könyvtár http, webkiszolgáló könyvtár htpps, Windows hálózat SMB, secure shell (SSH/SFTP ), hálózati fajlredszer (NFS), RRS forrás. Ennyi.
-
hunaqua
addikt
válasz
DoItYourself #37426 üzenetére
Akkor ezt túlbeszéltük..
-
adi1234
tag
válasz
DoItYourself #37060 üzenetére
Miben tud kevesebbet a S912 a S905X-től LE-ben ?
Véleményem szerint inkább ami különbség az a GPU .
-
ginola
addikt
válasz
DoItYourself #37052 üzenetére
A felsorolt két boxot honnan érdemes venni?
-
zsoca929
aktív tag
válasz
[És erről]mi a véleményed?
A hardverapro-n hirdetik 20-ért, igazából alig drágább mint az új az s905x cpu-val ,de acélosabb deszkával a 912-es miatt. -
zsoca929
aktív tag
válasz
Nagyon köszi az infót.
Ezek közül mindenképp a 2giga ram és 8/16 giga rom-osat választanám,ha már nem sokkal drágábbak mint az alapj 1/8asok..
Igazából az a nagy kérdés,hogy a himedia "etalon" q10-esénél érezhetően gyengébbek kép és hangminőségben, magyarul megérik az árukat, vagy 3x annyiért 3x annyival is tud a q5 pro vagy q10 mint ezek?
Olvasgatom a teszteket, de vegyesek a vélemények róluk. -
szeva000
addikt
válasz
DoItYourself #36985 üzenetére
Huuu, köszi...spmc-vel megy rendesen, úgy néz ki eddig
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Persze, de én praktikus tanácsokkal is szolgálhatok, mivel láttam az "Ameddig a lábam bírja" filmet, ezért ebben szakértőnek tartom magam. Simán ki lehet jutni onnan, nem probléma.
-
Csicsóka
őstag
válasz
Ha megy a wifi, és egyéb hw, akkor nem érdemes. Nincs lényegi változás.
S905-ön már ez is jó volt, X-el voltak problémák, amik megoldódtak az rc4.1-ben.
Köszi előre is a vígasztalást! -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
DoItYourself #36761 üzenetére
Igen, én is befejeztem a kiserletezgetést.
LE 8.2.x alatt nem mukodik TVheadenddel rendesen.
LE 8.90.x felrakva a box-ra elso inditas utan ujraindulgat amikor a HDMI-CEC tv taviranyito vezerles bekapcsol
Gyári 6os Android ugyanugy ujraindulgat amikor a HDMI-CEC tv taviranyitot bekapcsolom
OSMC RC4.1 alatt mukodik, 600MHz feletti csatornákat nem tudja scannelniEz az OSMC elég érdekes állat, ennyire átgondolatlan felülettel nem találkoztam még, mindenhol van egy kis beallitani valo, menukbe lépkedni allandoan, ha kell valami 2 vagy 3 helyen is részletekben tudom állítgatni illetve amit nem tudok telepiteni repóból azt egy masik helyen kell bekapcsolni mert telepitve van alapbol csak le van tiltva. YT általánosságban hulladék és képtelen normális felbontásban lejátszani a videokat.
-
szasza0802
tag
válasz
DoItYourself #36774 üzenetére
köszönöm, így próbáltam, nem történt semmi, azaz, backup-ba belépve a fájlkiválasztásnál megjelenik egy rakás becsomagolt fájl (godolom az image fájl tartalma) amiken látszik, hogy almappákban vannak. Innen így nem tudom mit kéne kiválasztani, mert minden fájl csak egy része az egésznek. Ha egyet váalsztok és a frissítésre megyek akkor újraindul aztán a bejelentekő képernyőn lefagy a box.
Azt meg nem is igazán értem hogy miért kell plusz egy zip fájl (bármilyen).Mit tudok tenni? Valami még hiányzik?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
DoItYourself #36756 üzenetére
Igen, rájöttem, nem bootolt vele. Most kuzdok VPN telepitessel...
-
robi12ster
tag
válasz
DoItYourself #36498 üzenetére
Ha elinditom a le-t. Utána kell ssh-val rákapcsolódni, és
Idézem:Ha már fut a LE, akkor lépj be konzolon SSH-n keresztül (PC-ről pl. a PuTTY programmal), és add ki az installtointernal parancsot, és kövesd az utasításokat.
-
Khaosz55
addikt
válasz
DoItYourself #36493 üzenetére
Persze megvolt a táp ki-be. Majd próbálok egy másik tápot. Úgy kapcsoltam ki hogy ki volt fagyva kép.
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #36458 üzenetére
Nem, ez még sosem próbáltam. Ránézek, bár van különbség az LE, és az OSMC indulásában eMMC-ről.
Kártyát kivéve, elindult rendesen az OSMC? -
Ejelhar
senior tag
válasz
DoItYourself #36447 üzenetére
Köszönöm, most bajt, veszélyes dolgot nem írtam le, csak egy felesleges/értelmezhetetlen karakter miatt sikertelen lesz az akció.
-
dethroner
veterán
válasz
DoItYourself #36447 üzenetére
Köszönöm Neked is
Úgy is marad, nincs kiválasztva rá tartalom.
(#36448) dugesz77 Á, nem. Amit megnéztem, azonnal törlöm is le, nem tartogatok. Ezért is mondtam, lehet a felhasználók 99%-ban hasznosnak találják ezt a szolgáltatást, de számomra nem bír semmiféle értékkel.
-
Lacko66
tag
válasz
DoItYourself #36391 üzenetére
Az sd kártyán a Videos mappa.
Köszi a sebességmérős linkeket és a segítséget. -
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #36359 üzenetére
Örülök, hogy minden simán ment. Nálam is, mind 3 vason ennyire egyszerű volt használatba venni. A nagy, gyors SD-k problémáján még dolgozok. Ma is lesz még egy módosított initrd.
-
Pelican
őstag
válasz
DoItYourself #36323 üzenetére
Szerintem az OSMC már eleve úgy bootol, hogy megvárja a hálózatot.
Legalábbis úgy tűnik a képernyőre írt szövegekből.
Végül sokadik indításra abbamaradt a kezdeti fagyás, most már indul elsőre.
Az NFS és az SMB tallózás nem megy továbbra sem, de a zeroconfban lévő SMB szépen betallózza az összes SMB megosztást és azzal működik is.Csicsóka:
Ja, értem, köszi! -
darvinya
titán
válasz
DoItYourself #36292 üzenetére
Nincs annyi ragtapasz.
-
adi1234
tag
válasz
DoItYourself #36222 üzenetére
Megtaláltam , nagyon szépen köszönöm .
-
Locutus
veterán
válasz
DoItYourself #36178 üzenetére
Köszi az infót. Úgy nézem X96-ot most 49 €-ért kapnék
A másik amit néztem, a Minix U1, ebből használtan is van, illetve új 105€.
124€-ért van Minix U9-H is S912-vel. Erről a chipsetről az van az összefoglalóban, hogy nincs csak alpha librelec van rá, de a hivatkozott LE fórumon úgy látom, hogy már van rendes is, amiben minden meg van oldva?
(amazon.de árakat nézem, hogy a visszaküldés, meg a garancia biztosított legyen)Igazából azon gondolkodok, hogy Ok, hogy nem kell 4K meg HDR nekem, tehát ehhez nem kéne a power S905 felett, de az egész rendszer nem zökkenőmentesebb működésű, ha van 8 mag, meg GbE is? Igazából a mostani Egreat R6S is lejátszik mindent amit kell (na jó, 99%), csak az piszkál régóta, hogy a szoftvere viszonylag buta, és zötyögős, illetve a távirányítója is gagyi. Szóval, 124 €-ig azért még csak elmennék, ha van értelme.
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #35938 üzenetére
Pedig ez a vas ruszki piacra készült elsősorban, és még náluk sem találtam semmit.
Mintha nem létezne... -
tukko1
aktív tag
válasz
DoItYourself #35884 üzenetére
DoItYourself: Már próbáltam és már az összes hdmi bemenetet is kipróbáltam!
Tudna nekem linkelni valaki egy Openelec-et S905X-hez?
-
krsanko
tag
válasz
DoItYourself #35918 üzenetére
Rendben,bár úgy gondolom,ha pár nappal ezelőtt az RGB szintér-ről kb.20 hozzászóláson keresztül folytatott,a számomra teljesen érhetetlen párbeszéd nem volt gond,akkor ez is megért volna egy misét.
Én nem érzem annyira OFF-nak ezt a témát,de... A véleményem az,hogy ezek a boxok az első megfizethető 4k képes lejátszók nagyon sok embernek és jó lenne tudni,hogy ezt milyen módon lehet kihasználni,ill.rendszerbe illeszteni.Ebbe az új 4K "szabványerdőben" gyorsan el lehet veszni.
Majd azért utánanézek,ja és peace -
Pelican
őstag
válasz
DoItYourself #35918 üzenetére
De jól tudod, a 4k nem ugyanaz mint a HDR. Ezt írtam én is, hogy bár az erősítőm kezeli a 4k-t de nem kezeli a 4k HDR-t. Nem csak nem engedi át, hanem a hangot sem tudja kiszedni belóle. Ezért nem jó a splitter.
-
Polllen
félisten
válasz
DoItYourself #35725 üzenetére
-
dethroner
veterán
válasz
DoItYourself #35606 üzenetére
Eddig nem volt jelszó a pc fiókon. Jól elvoltam nélküle, most már úgy tűnik használni kell.
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #35284 üzenetére
Hát, nem. Vagy is lehet, de enter-t ütni nem tanácsos utána. Sok két betűs alias van, de a reboot, és halt csak egy, vagy a könyvtárszintek közt pontokkal lehet navigálni. Sok éve kialakult rendszer ez már nálam, cipelem mindig, bármelyik Linuxot is használom.
-
Cs7
tag
válasz
DoItYourself #35090 üzenetére
Köszi! Igazából H.264-es 320p körüli mkv-k nézésére illetve alap netezésre használnám, annyi extra igénnyel, hogy KODI alól 2.0-ás hangot az AV-n tolnám ki külső hangeszközre. 720p és 1080p nagy ritkán, 4K egyáltalán nem lenne. Lehet, hogy nem mérvadó, csak az újabb android ill. a nagyobb memória miatt gondoltam időtállóbbnak a minit, ilyen felhasználásra is felejtős az S905W? Vagy LibreELEC-et használva ua. időtálló lenne a sima X96 S905X is? Előre is köszi!
-
zsoika
addikt
válasz
DoItYourself #34917 üzenetére
Igen köszi. Egy megerősítés azért kéne.
Link
Super mario és lego ra kellene. -
pixta78
senior tag
válasz
DoItYourself #34784 üzenetére
A Mocsárba vele! :-)
-
krsanko
tag
válasz
DoItYourself #34784 üzenetére
Azt hiszem én levontam,vissza a feladónak.Ezen sem volt UPDATE&BACKUP app és nem is tudom rátenni.
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #34761 üzenetére
Nem emlékszem mióta, de jó régen már, az MXQ variánsok is bootolnak bármelyik USB-ről, az enyém is.
Az s905_autoscript végig keresi mind a 4 portot.Részlet belőle:
if fatload usb 0 ${loadaddr} kernel.img; then if fatload usb 0 ${dtb_mem_addr} dtb.img; then bootm ${loadaddr}; else store dtb read ${dtb_mem_addr}; bootm ${loadaddr}; fi; fi;
if fatload usb 1 ${loadaddr} kernel.img; then if fatload usb 1 ${dtb_mem_addr} dtb.img; then bootm ${loadaddr}; else store dtb read ${dtb_mem_addr}; bootm ${loadaddr}; fi; fi;
if fatload usb 2 ${loadaddr} kernel.img; then if fatload usb 2 ${dtb_mem_addr} dtb.img; then bootm ${loadaddr}; else store dtb read ${dtb_mem_addr}; bootm ${loadaddr}; fi; fi;
if fatload usb 3 ${loadaddr} kernel.img; then if fatload usb 3 ${dtb_mem_addr} dtb.img; then bootm ${loadaddr}; else store dtb read ${dtb_mem_addr}; bootm ${loadaddr}; fi; fi;
if fatload mmc 0 ${loadaddr} kernel.img; then if fatload mmc 0 ${dtb_mem_addr} dtb.img; then bootm ${loadaddr}; else store dtb read ${dtb_mem_addr}; bootm ${loadaddr}; fi; fi; -
krsanko
tag
válasz
DoItYourself #34761 üzenetére
Köszönöm,du.szétkapom,úgysincs gari rá,így meg nem tudja kolega használni.Neki mindenképpen LE kellene.
-
krsanko
tag
válasz
DoItYourself #34755 üzenetére
Sajnos a hátsó USB az nem jó,az oldalsók működnek.Melyiket érted 1-es ill 4-esnek?
A droidból közvetlenül LE indító appokon (power menű,LE rebbot)már túl vagyok,nem indítja el egyik sem.
A zip fájlos indításhoz szükséges UpdateBackup app-ot meg nem tudom rá feltenni,eror-t ír ki.Kártyaadaptert is cseréltem,nem jött be.
Tegnap felhívtam az eladót-nagyon korrekt-annyit mondott,hogy az Ebay-on vette és nekem is gyanús hogy ez egy klón egy tök egyedi firmwares 5.1.1-es droiddal.A droid menűje is teljesen más mint az én MXQ Pro-mé.Du csinálok képeket és akkor hátha....
Erősen zsákutcában vagyok. -
krsanko
tag
válasz
DoItYourself #34712 üzenetére
A közvetlen LE indítás nem működik,a UPDATE&BACKUP app nincs meg Valakinek?Mert nem találom a Play árúházban sem ,meg a neten sem sehol.
Egy link is jó. -
krsanko
tag
válasz
DoItYourself #34712 üzenetére
Alapból nincs fent a droidon a Restore&Bacup app,de letöltöm és megpróbálom a ZIP-pes indítást.Köszi.
-
the radish
senior tag
válasz
DoItYourself #34699 üzenetére
Köszi. Nekiállok kutakodni.
-
darvinya
titán
válasz
DoItYourself #34681 üzenetére
Hozzál erősítőt és összekötöm.
-
darvinya
titán
válasz
DoItYourself #34651 üzenetére
Nekem van T95N/T95X-nél, hogy 3.5 jack aljzat AV és SPDIF(coax) egyben.
-
gorba537
tag
válasz
DoItYourself #34662 üzenetére
Erre nem is gondoltam. Szerencsére egy "nem sokat használt" gomb az OK jelére kapcsol be. Hát azt hiszem ez ellen nem sokat tudok tenni. Bár érdekes, hogy ha ez a power gomb, akkor visszafelé miért nem működik. Csak bekapcsolja. Köszönöm.
-
kenand
veterán
válasz
DoItYourself #34657 üzenetére
Nem is kritika miatt írtam...csak megemlítettem, hogy korábban még létezett olyan is.
Csak korábban az árba -meg a box méretbe- még belefért egy teljesebb felszerelés. Most az árverseny és a miniatürizálás miatt már csökkennek a portok..
-
kenand
veterán
válasz
Nekem van egy régebbi boxom Mygica ATV1200, azon még 4 USB port optikai és koaxialis digitalis audio kimenet és analog RCA hangkimenet is van. (tény nem 20 USD volt annak idején...)
Feher macbookban is 3.5mm-es analog jack-ben van az optikai SPDIF is.
-
krsanko
tag
válasz
Kapizsgálom,akkor az AV kimenetbe "integrált" optikai kimenet valamiféle PC-s szabvány?
Ha 4 pólusú AV dugót dugsz bele akkor analóg AV kimenet,ha mini-Toslink dugót akkor optikai?
Ezt nem tudtam,ha ez így van,akkor megkövetem a kínai tervezőket. -
mexel
veterán
válasz
Akkor félreértettem, mert csak a 3,5-es kimenetet írta, később pedig hogy életre kelthető az av kimenetben lévő SPDIF. Mellé írta hogy a 3,5-ös kimenetet használja. Éppen most nézem a linkelt boxot. Számomra megtévesztő volt az írása elsőre. Így nem sok pláne van a dologban, nem ugyanaz a 3,5 jack kimet mint SPDIF, és 3,5 AV aljzat mint átalakítható SPDIF. Mert akkor ez utóbbi csak " népmesének" tűnik így valóban. Igaz más is írta hogy megy, bár én sem nagyon hiszem hogy ezt a kínaiak beépítenék egy ilyen eszközbe.
SPDIF kimenetet használni SPDIF-nek nem nagy kihívás végül isPelican: ha nem tudod hogy egy hifi lejátszó miért kerül annyiba akkor kár leírni. Pl a válogatott minőségi alkatrészek, a táp aminek a minősége nagyban befolyásolhatja a hangot, sőt még a tápkábel sem mindegy milyen, jól elhelyezett és elválasztott alkatrészek, stb-stb, minden amitől igazán minőségi lesz egy lejátszó.
Tudom hogy nem azért kérdezted mert nem tudod, csak azértmert én írtam, de akkor tudod hogy minden kábelnek "más" hangja lehet, (nekem még az irányuk is meg van jelölve). A kábeleket is be kell járatni, még egy usb-s dac-nál is vannak különbségek usb kábel és kábel között akár. Van cd lejátszóm ami akkor szól legyszebben ha "le van súlyozva" ( ami szerintem már nem igaz de a többi márkatárs szerint igen), de az tény hogy a rezonancia sokat számíthat. van olyan futóművem amin csak optikai kimenet van és semmi más felesleges elektronika nincs nagyon elhelyezve a dobozba hogy a hang a legjobb legyen, a kijelzők is lekapcsolhatóak a komoly eszközökben, mert ez mind-mind ronthatnak a hang minőségén.
Sok egyéb lenne ami már vagy hihető vagy nem, de aki ebben kicsit hangyás az ezt mind elhiszi és jó esetben hallja is.
Na ezekben a boxokban azért ezek a dolgok nagyon nem találhatóak meg még. Igen sok minden számít ezen kívül, de szerintem te is tudod. Ez nem azt jelenti hogy nem szólhat jól a box, de hifinek semmiképpen se nevezzünk egy 10e ft-os készüléket szerintem. -
mexel
veterán
válasz
DoItYourself #34645 üzenetére
Lehet, bár itt páran állították hogy működik nekik, fentebb cikket is linkeltek ilyesmiről, nem tudom mi igaz belőle. Amíg nem próbáltam nem tudok konkrétumot mondani, aki viszont itt azt állítja hogy neki működik akkor az hazudik úgy tűnik. Mondjuk éppen kb 15 hsz-el ezelőtt írták hogy működik konkrét box megnevezéssel is.
Talán ha lesz időm kipróbálom, mondjuk annyira azértnem izgat. Ha találok ilyen dcsatlakozót hozzá akkor egyszerűbb lesz, igaz ehhez az erősítőt is be kell üzemelnem.
Nem pont boxokhoz, hanem más eszközökhöz létezik ilyen gyári kábel is, már találta, ( egyik fele jack a másik rca és az spdif kivezetéshez van)
Van itt egy mecool m8sproplus azon nincs optika, talán kipróbálom. -
krsanko
tag
válasz
DoItYourself #34629 üzenetére
3,5 jack mono aljzat coax kimenet-tel.
Ez a boxom: https://www.geekbuying.com/item/MXQ-Pro-4K-Ultra-HD-KODI-Android-5-1-Lollipop-TV-Box-64bit-Amlogic-S905-Quad-Core-H-265-Hardware-Decoding---Black-361629.html -
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #34597 üzenetére
Köszönöm ez mint igaz de én jobban szeretem a topiklakóktól a magyarul megírt válaszokat mivel én még oroszt tanultam vagy 55 éve.
-
darvinya
titán
válasz
DoItYourself #34557 üzenetére
Kösz, akkor megpróbálom.
-
darvinya
titán
válasz
DoItYourself #34553 üzenetére
Ok olvastam, de ez csak valahova feltöltött és annak letöltött állományból dolgozik.
-
dugynok
senior tag
válasz
DoItYourself #34503 üzenetére
Igen az installtointernal paranccsal csinàltam.
-
retesz147
addikt
válasz
DoItYourself #34296 üzenetére
Lehet, csak az a furcsa, hogy a KIII-on pár másodperc után kisimul...MXIII-en nem...bár ott se konstans, valamikor jobban, valamikor kevésbé szaggat. Nem értek a kódolásokhoz, meg nem egy nagy gond, csak, hátha valami beállítás nem megfelelő, ezért kérdeztem. De ha nincs kapásból rá megoldás, akkor én elengedem....
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #34264 üzenetére
Ennek érdekében a C2 kapott egy olyan U-Boot-ot, ami s905_autoscript macerálása nélkül, egyszerű szöveg fájlból (boot.ini) olvas be boot paramétereket. Igy az S905 jó nagy hűtő bordával megy akár 2.016GHz is.
Részlet a boot.ini-ből:
#------------------------------------------------------------------------------------------------------
#
# CPU Frequency / Cores control
#
# WARNING!!! WARNING!!! WARNING!!!
# Before changing anything here please read the wiki entry:
# http://odroid.com/dokuwiki/doku.php?id=en:c2_set_cpu_freq
#
# MAX CPU's
# setenv maxcpus "1"
# setenv maxcpus "2"
# setenv maxcpus "3"
# setenv maxcpus "4"
#
# MAX Frequency
# setenv max_freq "2016" # 2.016GHz
# setenv max_freq "1944" # 1.944GHz
# setenv max_freq "1944" # 1.944GHz
# setenv max_freq "1920" # 1.920GHz
# setenv max_freq "1896" # 1.896GHz
# setenv max_freq "1752" # 1.752GHz
# setenv max_freq "1680" # 1.680GHz
# setenv max_freq "1656" # 1.656GHz
# setenv max_freq "1536" # 1.536GHz
#
#------------------------------------------------------------------------------------------------------
setenv maxcpus "4"
setenv max_freq "1536"Rossz hír, hogy ez az U-Boot el sem indul más vason. Így boxot nem lehet húzni. Próbáltam mert izgatta a fantáziám.
A LePotato (S905X) már ezt a túlhúzást nem is tudja, ott is van boot.ini de nem merték kockáztatni.
-
ttt
senior tag
válasz
Én olvastam valami olyat/tesztet, hogy a 1,5GHz is kamu, általában 1,2GHz ami kijön belőlük. Bár tényleg irreleváns, ha minden megy
-
kmarci25
veterán
válasz
Biztos így van, de az alap probléma nem is itt van.
Inkább ott, hogy a boot nem egyenlő a bekapcsolással. És ha a box bekapcsolás után (bárhogy is történjen - boxon lévő dedikált gombbal, áram alá helyezéssel) boot-ol, akkor már SSH-n keresztül szerkeszthetőek a távirányítóhoz tartozó fájlok.
-
ttt
senior tag
válasz
DoItYourself #34226 üzenetére
Elmélkedés volt ugyebár, erre kaphattam volna olyat is, hogy pl. nálad valami akkor nem kerek.
De nem rágom ezen magam, csak gondoltam pin-pongozok egy kicsit, ha már flame jött tanácsnak.
-
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #34138 üzenetére
Tudtam, hogy valaki kabátot lopott.
-
blakey
titán
válasz
DoItYourself #34080 üzenetére
Minden lejátszó zsákbamacska, mindegyikből feltűnhet egy hibás széria. Tessék felhívni az olvasók figyelmét. Tehát nem a lejátszóval van a gond.
-
koma106
senior tag
válasz
DoItYourself #33983 üzenetére
Köszönöm, sajnos nincs SD-m, de ha tudnám, hogy azzal gyors, akkor vennék. EMMC-t kipróbálom
Estuary skin gyors, a Rapier, Aeon Nox nagyon-nagyon lassú...2. Erre nem gondoltam, hogy fizikálisan kell eltávolítanom a médiaforrást
. Ha a Clean libray után visszadugom a HDD-t, akkor nem fogja újra beolvasni a médiákat?
-
djnice
veterán
válasz
DoItYourself #33984 üzenetére
A launcher-t és a player-t majd ki kell szedni a firmware-ből és már kész is a 2/16-os Dune.
-
Stehe
aktív tag
válasz
DoItYourself #33944 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom!
Akkor ha jól értem, elég a Windowsos gépen megosztani egy mappát, azt a MiniMX-nek el kell tudnia érnie, ha hozzáadom hálózati helyként...
-
jkutya
tag
válasz
DoItYourself #33513 üzenetére
Köszönöm szépen - rég túl vagyok rajta. Valami miatt nem akar menni - sem hálózaton át, sem lokális vincseszterről normálisan.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
DoItYourself #33447 üzenetére
Igen, én is onnan szoktam jól megcsinálni. Mondjuk az appból könnyebb mint böngészőből.
/Reklám off/ :) -
darvinya
titán
válasz
DoItYourself #33378 üzenetére
Működik, de erősítő nélkül nem tudom kipróbálni, csak menüben SPDIF-re állítva HDMI-n nincs hang.
T95X pedig T95N, egy-két újabb összetevővel. -
darvinya
titán
válasz
DoItYourself #33373 üzenetére
T95N Mini M8Spro
T95X -
Véreshurka
senior tag
válasz
DoItYourself #33338 üzenetére
Most pont megmakkant az NFS megosztásom
, pedig eddig úgy ment a megosztás (frissítettem a media servert, sztem amiatt), azért is gondoltam rá, hogy SMB-n is megpróbálkozom.
-
válasz
DoItYourself #33292 üzenetére
Nekem meg sem mozdul. Szerintem nem ugyanaz az IR freki.
Nem eredeti táv hanem valami klón.Meggyógyult. Nem tudom mitől, talán az újraindítás.
-
sugarforce
addikt
válasz
DoItYourself #33300 üzenetére
Biztosan
-
oxide83
aktív tag
válasz
DoItYourself #33275 üzenetére
A kérdések azért vannak hogy feltegyék őket, akár többször is
.
-
blakey
titán
válasz
DoItYourself #33271 üzenetére
De S912-re nincs ilyen lehetőség a kszaq féle LE eseén és még LE7-es sincs S912-re.
(#33270) mimey
HDMI-CEC-t nem használok, de erősítőn keresztül megy a kép a TV-hez és minden hang megvan és a frekiváltás is jó. Gyakorlatilag hibátlan minden szempontból. -
paolinho
őstag
válasz
DoItYourself #33150 üzenetére
Hát, ha itt lesz meglátjuk. Eddig csak én egyszer próbálkoztam a gyári távkapcsoló tanításával még junkpod leírása és remote.conf-ja segítségével össze is jött. Ez most új kihívás lesz, és azt sem bánnám, ha a klaviatúrája is működne majd.
Szégyenlem, de nem tudom, mire lehet használni az ircode jegyzetelést. Olvasni olvastam róla, de sosem volt még vele gondom. -
Zsötie
tag
válasz
DoItYourself #33142 üzenetére
Egy régi Samsung LCD TV-m van.
Köszi a tippet, kipróbálom. -
trafipax
tag
válasz
DoItYourself #33125 üzenetére
első alternatíva egy X96 box lett volna, de sajna nem tudja a Gbit ethernetet meg a HDR-t, emiatt gondoltam a fent említett boxra.
-
blakey
titán
válasz
DoItYourself #33125 üzenetére
+ Youtube 4K-t Android alatt olyan készülék tud ami Widevine L1-es és HDCP1.x a Netflix, Amazon, stb-hez.
-
blac
tag
válasz
DoItYourself #33080 üzenetére
Sajna nem tudja.
-
Karel666
tag
válasz
DoItYourself #33040 üzenetére
Ennek a távvezérlése jó?
[link]Szeretnék vmi normálisabbat venni a mostanitól!
-
castiels
addikt
válasz
DoItYourself #32935 üzenetére
Erről mi a véleményed?
[ MXQ PRO+ Android 7.1.2 Amlogic S905X 4K KODI 17.3 TV BOX 2GB/16GB ]
-
Karel666
tag
válasz
DoItYourself #33024 üzenetére
Igazából már megrendeltem egy logitech harmony 300 távot, mert kell máshoz is. Elvileg azzal működik?
Addig nem próbálkoznék régi távval, csak ha a harmonyval biztos nem megy.
köszönöm válaszod -
ttt
senior tag
válasz
DoItYourself #33015 üzenetére
Haladnak a fiúk
, csak mire minden használható lesz kb kifut ez a soc
-
Ejelhar
senior tag
válasz
DoItYourself #32990 üzenetére
Szerintem erre az a legkényelmesebb megoldás, ha aktív marad az ssh szerver az LE-n, de lekorlátozzuk elérését, ugyanis lehet tűzfal szabályokat definiálni a kodiban, bár a belső hálón fix IP címet kell birtokolnia annak a gépnek, melyről el akarjuk érni.
Például nálam a fő desktop az a 172.16.168.1 IP-n liheg állandóan.
Na most, azt tudjuk, hogy az ssh default portja az a 22 TCP protokolon, akkor mondjuk meg az LE linuxnak: csak erről, a fenti IP címről fogadjon kéréseket ha az az ssh portjára irányul:
iptables -I INPUT ! -s 172.16.168.1 -p tcp --dport 22 -j DROPEnnyi, ezt be is lehet rakni az autostart.sh file-ba, bootkor mindig felhúzza majd.
Szövegesen értelmezve: a bemeneti láncba ellenőrizze, hogy jön e kérés TCP protokollon a 22-es portra és ha a kapcsolatot kezdeményező host IP-je nem 172.16.168.1, akkor dobja el a csomagokat, mintha soha nem is jött volna. Vagyis már el sem jut a kérés az ssh szerverig ha nem az engedélyezett IP-ről jön. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
DoItYourself #32990 üzenetére
De az, hogy (túlzott) biztonsági megfontolásokból kikapcsolom az SSH-t és az, hogy az SSH-t Putty, vagy Winscp klienssel használom az két külön dolog, két külön téma.
Én arról írtam, hogy egy fájl szerkesztését a Putty, Vi editor páros alkalmazása helyett kényelmesen a Winscp-vel is meg lehet oldani (mindezt egy olyan topiktársnak, aki pont a Vi editor nehézkességére panaszkodott - joggal). Erre bejön ide nekem és elkezdi nyomni, hogy az nem jó, mert az SSH-t nem szabad állandóan engedélyezetten tartani, mert az nagy biztonsági kockázat. Mi van??? Hogy jön ez az eredeti témához?
"mi a helyzet egy belső fertőzés esetén? Mégiscsak egy olyan eszközről van szó, amihez nagyon egyszerűen root jogot lehet szerezni. Pl. adatgyűjtéshez, adatlopáshoz használható."
Persze. De az meg sokaknak fáj, hogy Win10-nél user/jelszó párossal lehet csak megosztani. Ott nem számít a biztonság. Sőt, a Windowshoz nem egyszerű "root" jogot szerezni?
Azért túlzottan ne legyünk már paranoiásak. Ennyi erővel a boxot ne dugjuk a helyi hálózatra se. Sőt HDD-t se tegyünk rá! Meg tegyük tűzálló szekrénybe. Mi több, haza se menjünk - így megúszhatjuk az otthoni esetleges gázrobbanás káros hatásait.Azért az elégséges, elfogadható és józan biztonsági tett, ha az SSH-t (sőt semmi olyat se, amire valóban nincs szükség. Minden másra ott a VPN) nem engedjük ki az Internetre és ha jelszóval védjük (félősebbek kulcsfájllal - amit elkészíteni nem nagy ördöngösség). Túlzásokba nem kell esni. Szerintem... ha már belementünk
-
Yahhher
aktív tag
válasz
DoItYourself #32944 üzenetére
Fut a mytv, digionline, és a hbo go is frankón.
Csak láttam, hogy megint téma volt.Üdv B.
-
Yahhher
aktív tag
válasz
DoItYourself #32944 üzenetére
Igen.
Üdv B.
-
esox
senior tag
válasz
DoItYourself #32956 üzenetére
Köszi, igen tudom már írtad.
Azért kérdeztem konkrét lejátszót, mert X96osból is annyi féle van már...
Közben MECOOL M8S Pro+ lejátszót is megnéztem, amit linkeltél. Szerintem bőven kielégíti a gyerekek igényeit, dvb-t adásokból pedig elég lesz az ingyenes is, azt végül is alapból tudja a tv is, ahogy írtad (Pana G30). -
castiels
addikt
válasz
DoItYourself #32956 üzenetére
Köszönöm, ezt megrendelem, lényegében te is ugyanezt linkelted, csak gearbestről fogom.
MECOOL M8S Pro+ TV Box Amlogic S905X Android 7.1 - 2GB RAM + 16GB ROM EU PLUG
-
darvinya
titán
válasz
DoItYourself #32941 üzenetére
Tavaly augusztus óta használom MyTv app-ot T95N M8S Pro-n, és tavaly november óta X96mini-n.
Mindkettőn tökéletesen működik. -
castiels
addikt
válasz
-
Yahhher
aktív tag
válasz
Szia.
Nem tudom számít-e, de nekem a régi mini mx3-on, meg minix neo-n is megy a mytv. Szetem több mint 1 éve használom velük. Még "rendes" s905-ös gépek ezek.
Üdv B.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
DoItYourself #32931 üzenetére
Szia!
Pont erre akartam rámutatni azzal, hogy valószínűleg más kliensről sem fog menni a connect. Ugye az, hogy fut a mysql és localhost-ról megy, már kiderült, hiszen létre is tudtad hozni az usert, adatbázist, táblát.
SSH-n lépj be, majd futtasd:sed -i 's/bind-address = 127.0.0.1/bind-address = 0.0.0.0/g' /etc/mysql/my.cnf
Majd indítsd újra a mysql-t.
Érdemes lenne megtanulni a vi-t, nem olyan nagy ördöngösség.Szerk.: remélem nem írtam el, mert csak mobilról vagyok. Egyébként lehet, hogy elég lenne csak comment-be rakni, mert a default a *, ami minden interface-t jelent IPv4-en és IPv6-on. A comment-be rakás hasonló:
sed -i 's/bind-address = 127.0.0.1/#bind-address = 127.0.0.1/g' /etc/mysql/my.cnf
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Pedig szerintem megtaláltad a "hiba" okát, a MySQL nálad csak a helyben, a localhoston működik, nem húzza fel magát más interface-re csak a loopback eszközre.
Ha sikerül vi-vel egy kettőskeresztet tenned a bind-address=127.0.0.1 sor elé és újraindítod a mysql-t vagy a cumót, akkor már jó vagy, mert ennek a változónak a default értéke *, vagyis az összes interface-n felelni fog ha kikommentezed.
Amúgy van netstat parancsod? Azzal lehet ellenőrizni milyen szolgáltatások futnak és melyik interface-n, pl:
# netstat -lntp
Active Internet connections (only servers)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
tcp 0 0 0.0.0.0:3306 0.0.0.0:* LISTEN 1212/mysqldEz itt fent azt mutatja TCP protokolon minden interface-en [0.0.0.0] a 3306-os porton [:3306] válaszol valami, történetesen a mysqld service.
Nálad szerintem -módosítás nélkül- csak ez lesz: 127.0.0.1:3306 -
castiels
addikt
válasz
DoItYourself #32935 üzenetére
tudnál linkelni megbìzhatót? Ebay&Gearbest.
-
sugarforce
addikt
válasz
nincs phpmyadmin felülete? - bár ez sokat a problémádon nem segítene, csak jo lenne megnézni, hoyg egyáltalán listenel -e a mysql.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Energiaital topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest