- Mobil flották
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
- iPhone topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
dugesz77 #15949 üzenetére
Szerintem felesleges leszólni azt, aki konyhakész rendszert akar, és hajlandó erre többet is áldozni. Megértem az indokaikat is. A buhera maradjon meg nekünk, még ha csak 10 perc is manapság.
pinnacle: másképp van kalibrálva, valami ilyesmit írt blakey. Keresd vissza itt, vagy a "milyen médialejátszót vegyek" topikban. Elég jó a fórum keresője...
-
envagyok
veterán
válasz
dugesz77 #13786 üzenetére
De tényleg milyen messziről nézed a mekkora tv-t?
Nekem 55-ös tv-m van, kb 3 méterről nézve abszolút semmi különbség nem látható.
Próbáltam tesztábrákkal is, az emberi szem ennyit tud.
Ilyen távolból a 720p és 1080p közötti különbség is éppen hogy csak látszik, de ha leköt a műsor, úgyse azt nézegetem. Így a fullhd-hez ragaszkodok, a 4k-hoz nem.
A másik tv-m 60-as fhd, azt azért nem cseréltem le, mert 4-5 méterről nézve ott semmi értelme. -
kenand
veterán
-
Osynho
addikt
válasz
dugesz77 #13782 üzenetére
Full hd alatt Blu-Ray minőséget értesz? Mert csupán felbontás alapján összehasonlítani a filmeket nem célravezető.
Milyen messziről nézed a tv-det?
A HD hang is csak egy bizonyos szint felett érdekes, olcsóbb hangcuccon elég nehéz meghallani a különbséget egy sima DTS hanghoz képest.
-
Osynho
addikt
válasz
dugesz77 #13776 üzenetére
Ez azért érdekes, mert elvileg a lejátszó nem nyúl a hangsávhoz, csak továbbítja, pont ezt jelenti a passthrough. A kapott jelet pedig az erősítő dekódolja, tehát józan paraszti ésszel, ha valami nem szól, az nem a forrás hibája.
Miért nem a hdmi csatlakozást használod?
-
retesz147
addikt
válasz
dugesz77 #9800 üzenetére
Nekem ma dobta be a postás az értesítőt, de nem tudom mikor tudok érte bemenni a postára. Amíg nem tudom megmondani, hogy T3, vagy MX3-at küldött, addig
nem linkelem.
T3-nak rendeltem, de Silent is. Ő sajnos MX3-at kapott.Legkésőbb pénteken linkelem, vagy visszakaresed. Egyébként nekem is és Silentnek is napra pontos 1 hónapos szállítás volt valós TN-el Aliról.
Na jó, itt a link, de csak saját felelősségre és sajnos feedbackeken is MX3-ak szerepelnek.....benéztük....Én most egy M2S és a Riii 8+ háttérvilágítása között gondolkodom....kell e a világítás?...
M2S jól használható, nincs vele gond? minden működik LE és Droid alatt is? Touchpadja használható? -
Beni2360
félisten
válasz
dugesz77 #8507 üzenetére
Hát akkor más nem jut eszembe az antenna miértje.Utána olvasva ezt találtam ez talán befér oda. De gondolom nyák nélkül a nyákra forrasztani.De mivel 4 éves cikk lehet, hogy már lerágott csont.
De mint mondják minden vicc az újszülöttnek új. -
Beni2360
félisten
válasz
dugesz77 #8462 üzenetére
Hát igen azon a wifi antennán én is kiakadtam - már múltkor is akartam kérdezni de nem vétellenűn nem egy távtartó szerepet is játszi az az antenna féle? Nincs neki a házban helye ahol beilleszkedik és ott további vezetékek futnak vagy csak a levegőben lóg? Az én telómban van hasonló de lapos érintkező és a hátlapban a többi antenna rész.
-
Beni2360
félisten
válasz
dugesz77 #6869 üzenetére
És síri csend a LAN sebességről az csak 100-s és a négy USB portból csak kettő tud egyszerre dolgozni, ha harmadikra dugsz akármit meghal az egész nem reagál semmire, legalább is az enyém. Jó stabil gépezet LE megy az SD kártyáról szépen. Ritka de 12 V a táp és figyelni, hogy nem bedugni a másik 5V gépezetbe mert az 5V gép meghal.
Kb 10 hónapja 43 $ volt. -
Pelican
őstag
válasz
dugesz77 #6834 üzenetére
A Raspiknak híresen szar az USB tápellátásuk, és csak erős táppal mennek megbízhatóan, főleg ha HDD-t is akaszt rá az ember. Nálam 250-500 mA-t eszik a raspi3 magában (terheléstől függően), HDD-vel 400-600 mA (induláskor akár 900mA is lehet), szóval elvileg elég lenne egy 1A-es táp, de a mezei adapterek, amire akár 3000 mA-t is ráírnak, általában nem elegek hozzá. És a mai 2,5"-os külső HDD-k induláskor is beérik 500-600 mA-rel...
-
válasz
dugesz77 #5312 üzenetére
a Remix OS -t PC már próbáltam, elég jó kis cucc(pedig egy ősrégi CL4.es MicroSD ről futott csak) ha BOX on is úgy fut az szuper lenne!
-
Pelican
őstag
válasz
dugesz77 #5029 üzenetére
Tudom, ezért cseréltem erősítőt. (H/K AVR140 -> AVR161S)
Arra nem gondoltam, hogy 4k képesség is fontos lehet az erősítőnél, mert a 4k tévét később vettem, de szerencsére pont van ebben az avr-ben 4k pt.
DIY-nek írtam, hogy minden rendben, ami ki tud jönni az optikain, az kijön. -
interstate76
addikt
válasz
dugesz77 #4865 üzenetére
Én meg azt mondom, hogy aki médialejátszásra S912-es eszközt vett, az magára vessen és ne másban keresse a hibát. Ez nem konkrétan neked szól, hanem úgy általában minden olvasónak. 2 db S905-ösöm van itthon, érkezik egy wines is, szeretem próbálgatni az új cuccokat, mégsem rendeltem S912-est. Minek? A jól működő szoftver legalább ugyanolyan fontos, mint az erős vas. A Beelink Mini MXIII-as röhögve viszi az összes alkalmazást és játékot, amit feltettem rá. Talán a PSP-emulátorhoz jól fog jönni az erősebb CPU és GPU, de egyébként nem tudok olyan dolgot mondani, ami miatt érdemes lenne hardvert fejleszteni.
(#4879) envagyok Ez is felhasználófüggő (mármint a játékra történő felhasználás). Mi egy Xbox630-at adtunk el és ahelyett van a Beelink Mini MXIII: a Kinectimalst és a Kinect Disneyland Adventurest kb. 2 éve végigtolta/végigtoltuk, a többi ugrálóssal pedig alig játszott, szóval kb. 2 játék hiányzik a gyereknek (abból az egyiket meg fogja kapni, mert van droidra is, de fizetős, szóval karácsonyra vagy születésnapra pont jó lesz), ugyanakkor van kb. 8-10 olyan game telepítve, ami hiányozna neki, ha visszaváltanánk Xbox360-ra. A tableten/telefonon való játékról pedig az a véleményem, hogy sokkal jobb, ha kényelmesen elhelyezkedve, kontrollerrel játszik, mintha egy kis képernyő felett görnyedne, ráadásul így olyan játékokkal játszik, amiket én telepítek neki, és még véletlenül sem tesz fel semmiféle szemetet Play-ről. Szóval megértem az Xbox360-fanokat, a valaha volt egyik legjobb konzolnak tartom, de már semmi pénzért nem váltanék vissza rá.
-
FreedomHUN
senior tag
válasz
dugesz77 #4488 üzenetére
Igazából, Apple tv3 volt itthon. De néha kikészült a plex szerver hacktől, és az istennek nem játszotta le a feliratot. Ezt most eladtam, úgyhogy durván 50 dodó a határ esetleg 60. Amit te linkeltél 100 felett van ennyit nem szándékozok most költeni. D azért köszi
Beelink GT1 most elkezdte piszkálni a fantáziám -
a8l
aktív tag
válasz
dugesz77 #4356 üzenetére
A T95x az s905X chip-es ami nem jó LE-hez, tehát nem vagyok előrébb vele teszt jelleggel.
Nincs annyi pontom, azért nem fogok review-eket írni olyan cuccra ami meg sem érkezett hogy kapjak pár pontot. BG-nél meg alig van pontom, 627 pontom veszett el jan1.-én(nem figyeltem)
GB-nél van most kb 4$-ért pontom.
Ami szóba jöhet az:
A95x (S095) 27,18$ ebből lesz kb 23$ pont levonás után.
A95 28.89$ Ez lenne kb 25$
MXQ Pro 29,45$ -4$
T95M 29.91$ -4$
TX3 29.49$ -4$Közös jellemzőjük hogy mindegyikben lassú 10/100-as Lan van és 1gb/8gb.
Ezek közül melyik lehet a legértelmesebb választás?
Legolcsóbb A95x lenne. -
a8l
aktív tag
válasz
dugesz77 #4348 üzenetére
25$ alatt nem lehet venni s905 boxot, ha lenne most is 22-ért akkor már venném is. 56volt a 912-es darabja és eddig nekem mindig szerencsém volt. Ennél sokkal nagyobb értékesebb csomagok is átjöttek .
Alapvetően Mp lesz de néha másra is lehet használni. Jelenleg úgy látszik hogy hibátlan Mp gyári állapotban is.
Már csak vmi nas féle kéne amit elér minden eszköz akkor is ha a gépem ki van kapcsolva. Az asusban van 3tb hdd, vennék mellé még 1-2 ugyanolyan wd red-et csak kell valami ami működteti. -
Beni2360
félisten
válasz
dugesz77 #4050 üzenetére
Eddig csak az egyik változatnál( való színű a 004 mert most 003 fut és nem voltak gondok egyből lehetett nyelvet választani) volt ez a gond.Én amikor telepítettem eddig mindig az első a nyelv választás volt semmi cicó nélkül és meg volt. De ez már a múlt mert a 005 töröltem a fent leírt hibák miatt de ezen a boxon MINI MX-G a 002-nél is csinálja, hogy pecekig nem elérhető a NASom. Már kártyát is cseréltem. (Bankot nem akarok)
-
interstate76
addikt
válasz
dugesz77 #3797 üzenetére
Én majd akkor veszek S912-est, ha Gearbesten lesznek 50 USD körül (náluk tudom pontokkal csökkenteni az árat). Meg persze ha jók lesznek a felhasználói tapasztalatok.
(#3796) vargalex Hajrá, hajrá!
Mint már írtam, az én Mini MX-em ma megérkezett, és az elmúlt 1 órámat rá is tudtam szánni, így gyorsan be is laktam a kicsikét. Villámgyorsan és problémamentesen ment rajta minden (wipe cache majd wipe data/factory reset recoveryből, utána pedig a megszokott programok telepítése), egy dolgot nem értettem: a wipeolások után nem kellett volna eltűnnie róla minden, a kis kínaiak által letöltött és telepített programnak? Olyan 4-6 progit kézzel kellett eltávolítani az Alkalmazások/Letöltött menüpontból, mielőtt feltettem a sajátjaimat.
Ezt leszámítva fennakadás nélkül ment rajta minden, ugyanolyan gyors, mint a Mini MXIII. Memóriaigényes alkalmazásokkal nem teszteltem, ill. a böngészést is csak 1 megnyitott lappal próbáltam ki. Amikor végeztem minden telepítéssel (ez olyan 30 programot jelent), akkor olyan 250-300 MB szabad RAM maradt.
A 2, szokásosnak mondható "hiba" maradt:
- a Horizon Go elindul, de az adások nem mennek (ez - mint tudjuk - nem készülékspecifikus, hanem a rootnak és a 4.4-esnél magasabb verziószámú androidnak köszönhető)
- nem megy a multitask: pl. Play Áruházból telepítgetem a Saját alkalmazások/Összes menüpontból azokat, amiket fel szeretnék tenni a kis kütyüre, közben nyomok egy Home gombot, de amikor a legutóbb használt alkalmazások között elindítom a Play Áruházat, akkor nem oda kerülök, ahol félbehagytam a telepítéseket, hanem a nyitóoldalra. 1 GB RAM-mal szerelt készüléknél szerintem ez nem feltétlenül baj, hamar betelne a memória, ha nem zárna be mindent, amit épp nem használunk, de azért bosszantó is tud lenni.Azt elfelejtettem megnézni, hogy van-e rá frissítés, de úgyis LE kerül rá és NAS-ként fog funkcionálni, csak most sajnos nincs itthon egyetlen, 2,5"-es HDD sem, amire ráférnének a dolgaim, így a beüzemelés egyelőre várat magára.
Konklúzió: ha szavakba tudnám önteni, hogy mennyire megérte az árát (21,89 USD volt, amikor néhányan rendeltünk belőle), akkor át kellene nyergelnem egy irodalmi topikba.
(#3798) envagyok Android alatt melyik usb-s dvb-t tuner működik, mire kell figyelni kiválasztáskor? Olyat szeretnék, amibe be lehet dugni a tetőantennáról levezetett koaxot, és nem olyat, amelyiknek saját, kicsi antennája van. Thx!
-
Mankó
veterán
válasz
dugesz77 #3784 üzenetére
Na rendeltem gyorsba 2x mini mx-et és egy mini mxiii-at is. Milyen és mekkora sd kártyát vegyek hozzájuk?
Ha az egyiken pl. a III-ason neteznénk is, akkor vállalható az androidra telepített Kodi? A netezős darabon csak szimpla mkv-k fognak futni a tv-n usb-ről, és azon is fog szólni. A másik 2 csak szimpla média lejátszónak kell, kodival. De az is lehet, hogy a III-asat megtartom magamnak, ha a sima mx is jó egyszerű netre és filmnézésre. -
envagyok
veterán
válasz
dugesz77 #3609 üzenetére
Mennyit vásárolsz, hogy ennyi pontod van?
@DoItYourself :
Jaja.. Nem oszthatja meg. Persze..
Azt hittem a Linux nyílt.
Egyszerűen kakaskodik, irigykedik.
Eddig egész szépen tejelt neki a projekt.
Gyakorlatilag összeollózott mások által fejlesztett termék feltöltéséből egész szép "sörrevalót" keresett.
De amióta kszaq is ráállt, ráadásul kadenciahelyesen, senkit nem érdekel már Alex. -
gulac12
tag
válasz
dugesz77 #3501 üzenetére
Az általad ajánlott KO Game Box alkalmazás adware és malware fertőzött, a cikkben is említve van: (I’ve been informed the app may contain adware and malware] simply shown as “Game” in the main menu.) Nem okoz et gondot?
-
KTU
addikt
válasz
dugesz77 #3501 üzenetére
Köszönöm!
Van benne saját Keymapper.
Retro játékok is.
Super MarioTerios T3+ ami valójában GEN GAME S3 gamepad, teljesen jól működik.
Gyerekek már nyúzzák!
-
vargalex
Topikgazda
-
válasz
dugesz77 #3509 üzenetére
Próbáld a saját box -odról lementeni a dtb -t az az igazi!
de közben már a kolléga linkelte a T95M 2/8.gigás BOX hoz való dtb -t, én pedig adom a 1/8.as verzióhoz ha esetleg olyanod lenne! Sunvell_T95M_1-8Gb_dtb.zip
a t95 Max -ról már korábban linkeltem be infót Beelink M18 vs Sunvell T95 Max
A híres Beelink M18 -at legyőzte tehát rossz nem lehet, én is ezért választottam ezt!
16.án feladták már, remélhetőleg 2-3.héten belül megérkezik és tudok nyilatkozni róla bővebben!
-
gabywap
tag
-
vargalex
Topikgazda
válasz
dugesz77 #3159 üzenetére
Én sem tudom segédeszköz nélkül kivenni. Hosszú körömmel rendelkező nők előnyben.
(#3164) Csicsóka: utólag akár csökkenthető is lenne az ext4 partíció mérete, majd létrehozható új partíció. De a Windows pendrive-ok, illetve memóriakártyák esetén csak az első partíciót hajlandó használni. De Linux alatt nincs akadálya. Más kérdés, hogy van-e értelme.
-
dugesz77
őstag
válasz
dugesz77 #2868 üzenetére
Hátha más is belefut ilyenbe esetleg kipróbálna más launchert is. Találtam egy kis segítséget melyik/hogy néz ki alul a teljes telepítő az összes launcher-el letölthető. Ez a HphTv Launcher egész jópofa.
-
TheProb
veterán
válasz
dugesz77 #2812 üzenetére
ja tényleg, akartam is kérdezni. Kodi nálam csak 2 magot (cpu0,1) mutat ha megnyomom az "o"-t. Miért nem látja a másik 2 magot?
(#2811) tomcat1977: Hali!
Hát, csináltam már kb mindent, többször is. csináltam 2x androidos factory resetet, Kodi-t is többször reinstalláltam, de semmi. Aztán kipróbáltam a beta verziót, de azt nem támogatja a PlexKodiConnect, így le is töröltem. Meg a junkpod által ajánlott vidon.me-t, amiben már minden gond nélkül ment minden. Utána ezen felbuzdulva visszaraktam a Kodi stable verziót, majd telepítés után töröltem minden adatot és a cache-t az alkalmazás kezelőből. Azóta jó. -
-
junkpod
veterán
válasz
dugesz77 #2762 üzenetére
Szerintem pedig nem. Különben semmi szükség nem lenne a frekivaltasokra. Hangon rögtön észre venned, hogy nyávog. Megjelenito=display=tv.
Android alatt nekem pl ez a funkció kiszámított a freki váltás nélküli lejátszást. De képnél sem sebesseget váltanak, az mindig állandó, inkább pull-down és hasonló trükköket alkalmaznak. -
TCr
veterán
-
TCr
veterán
válasz
dugesz77 #2702 üzenetére
Nincs otthon semmiféle billentyűzetem.
A célom, hogy Harmony-val irányítsam Beelinket is, de azt még nem csináltam meg, ráadásul a Harmony is csak a Beelink távosát fogja "lemásolni", így esélyes, hogy arra sem fogok tudni "info" gombot varázsolni.
Pedig az "info" gomb mellett egy "fullscreen" gombra is szükségem lenne.(#2703) envagyok: bakker tényleg, erre nem is gondoltam, köszi!
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
dugesz77 #2498 üzenetére
Itt vmi félreértés lesz, ezt írta:
Ahogy korábban már írtam nekem az Egreat MXq Pro 4K is Max 1500MHz em ketyeg, pedig tényleges S905 soc van benne nem az x!
És nem szoftveresen van lekorlátozva, mert az A95X és Suvell T95 Firmwre el is ugyan úgy 1,5GHz a max órajele!Neki nem A95X van, csak felrakta az A95X és a T95 fw-t is, ha jól értem.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
dugesz77 #2476 üzenetére
Elvileg az aktuális kernellel 80 °C-nál veszi vissza az órajelet az Odroid C2. Ugye abban is S905 SoC van...
-
Halihólaci
tag
válasz
dugesz77 #2442 üzenetére
Nekem is minden géphez az M2S van, (meg azért persze pont ez a Logitech-ből is van kettő...) egészen használható. Arra kell csak figyelni,h bár elvben készenlétre meg ha nem használod, ez zabálja az akkut-elemet. Szóval sajnos le kell kapcsolni! Javasolt az akkus változat! Abban a Nokia BLC5-nek látszó akku van, 4-5 hétig el megy vele bekapcsolt állapotban, aztán töltés!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Sorozatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged