- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dolphine
addikt
válasz
dugesz77 #27750 üzenetére
Világos!
5.1 hang kellene. Jelen esetben van egy 7.1 hangrendszerem a PC-hez (Creative Inspire T7700), de mivel csak jack csatlakozós, így biztos, hogy másik hangrendszer kell.
A 4K egyelőre nem kell. Az anyagokat (filmek, sorozat) NAS-on tárolom, onnan szeretném majd elérni. A 3D sem létszükség.
Az Internetet valószínűleg LAN-on keresztül kapja.
A KODI az mindenképpen kell!
Milyen infóra van még szükség? -
kalapacsolok
senior tag
válasz
dugesz77 #27612 üzenetére
2 wifi stickem van, egyikkel sem megy
dlinkesek. Hiába indítottam újra, semmi. Ez a tenda tuti megy ezzel a típusú boxszal, mitn az enyém, Te is ilyennel használod?
https://www.gearbest.com/tv-box/pp_656048.html?utm_source=email_sys&utm_medium=email&utm_campaign=shipping -
pinnacle
nagyúr
válasz
dugesz77 #27448 üzenetére
Igen az indító nagyon komor, valamit változtathattak volna a KIII óta. Beelinknél azért jól eltalálták. Háttérképet ugye lehet cserélni?
-
blakey
titán
válasz
dugesz77 #27093 üzenetére
Igen, wifi adapter is megoldás meg egyéb dolgok, de ha benne van akkor tudja azt minden egyéb okosság nélkül.
A Mecool M8S boxokból is sok van, általában ajánlottak is, de most ugye van egy-két box amiben a wifi driver nem támogatott LE alatt, hogy ez megoldódik-e vagy sem, nem tudom, az S912-es boxokra is azt írták, hogy nem lesz LE, aztán mégis lett, persze levédik magukat, hogy nem működik megfelelően, de meglepően jól működik, még az LE9 alfa fázisában is nagyon jól teszi a dolgát. Megvárom a 3-ok boxomat és akkor nem fogo tudni dönteni, hogy mégis melyik legyen a fix lejátszó, egyzserűen az van, hogy használom az egyiket, majd "jaj vajon a másikon, hogy működik2, akkor azt használom, de hosszútávon ez nem állapot, el kell döntenem, hogy melyik legyen a stabil, jól működő eszköz. Amikor megjött a Pro L, feltettem az akkor alfa LE9-est, 1 óra után kukáztam, mert nem működött megfelelően, felment az akkori legfrissebb LE8-as, minden nagyon jó volt, közben jöttek az LE9 frissítések, és mindegyiknél javultak a dolgok, feltettem 5 napja a legújabb LE9-est és tényleg nagyon jó, semmi olyan hibát nem produkált mint korábban, szóval jól haladnak a dolgok, 1-2 apró röccenés van pl. infó gomb megnyomásakor vagy néha feliratnál is (bár ez egyáltalán nem zavaró), egyébként meg hibátlanul működik, legalábbis eddig.
Röviden, szerintem mindenre van remény ha nincs más lehetőség a box kiválasztására, de az ugye két esélyes dolog. Reménykedni mindig lehet és kell is, hátha megoldják. -
consono
nagyúr
válasz
dugesz77 #26062 üzenetére
Sziasztok, nekem ma jött meg (2 hét alatt, meg is lepődtem) egy w95 2/16-os. Gondolom kell pár nap, hogy belakjam, egy RPi0-t fog váltani. Kíváncsi leszek a hosszútávú tapasztalatokra, a zeró már a megjelenése óta üzemel, különösebb gondok nélül (Openeleccel). Android+SPMC a tervezett szoftver, HBOGO-t, Netflixet tud a TV-m doboz nélkül is.
-
Oszilaci
senior tag
válasz
dugesz77 #25905 üzenetére
"Aki ennyire képtelen az miért is kéri ki magának ha nem jön rögtön a segítség."
valamit félre olvastál ,nem azt kértem ki ,nem kellet rögtön segítség és nem is követelőztem csak szerencsétlenkedtem és megkérdeztem hogy valakinek megy e a dolog rendesen.
És vissza is olvastam ,sőt az összefoglalót is olvasgatom már egy ideje csak tudod mindenkinek lehet rosszabb napja és nem mellékesen meg nem én kezdetem az oltogatást... és a személyeskedést sem.de köszönöm vannak itt normális fórumozók is akik segítettek ,nekik köszönöm a segítség megoldódott a probléma
-
mexel
veterán
válasz
dugesz77 #25606 üzenetére
Igen, köszi már megtalátam közben. Sajnos az ingyenességre nem fogok kártyaszámot adni nekik, így az app már törölve is. Azt is olvastam hogy nincsfhd anyag max hd. Ha az app elindul a boxon addig hogy lehet böngészni azmár jó, vagy csak akkor derülne ki ha a lejátszást is indítanám?
-
blakey
titán
válasz
dugesz77 #20490 üzenetére
+ az sem mellékes, hogy itthon is kapható, érdemes minden lehetőséget fontolóra venni.
-
Suineg
senior tag
válasz
dugesz77 #20262 üzenetére
Úgy gondolom ha dollárban fizetsz ugyanannyit a GearBest-en EU raktárból szállítva, az átszámolva mégis csak olcsóbb mint a német amazonról euroban.
Én a GearBestről vásároltam, szombaton rendeltem és csütörtökön hozta a DPD futár igaz kb.:1,5 dollárral többet fizettem a szállításért. -
kazan23
aktív tag
válasz
dugesz77 #19769 üzenetére
Sziasztok, én régi kövület vagyok S802+projektor+SPDIF felállással. Családban felmerült az igény egy dobozra, de TV-hez. Már majdnem kattintottam a buy-ra, amikor ezt láttam mindkét linkelt doboznál (M8S II, NEXBOX A95X - B7N):
Support 5.1 Surround Sound Output: No
Ez mit akar jelenteni? Gondolom Kodiból a DD és a DTS 5.1 kijön a TV 2.0-ján azért, nem?
Amúgy van lényegi különbség az M8S II és a NEXBOX A95X - B7N között a 2/8 vs. 2/16-on túl?ttttorrrenttre van jobb opció, mint a TT?
-
TaliGa
aktív tag
-
Tampa3535
csendes tag
válasz
dugesz77 #19564 üzenetére
experten van különben nem tudtam volna beállítani az első kettőt sem. tudod ezt
adenciahelyes videólejátszás beállítása Kodiban
Settings >
> Video > Playback > Adjust display refresh rate to match video: On start / stop
> Video > Playback > Sync playback to display: off
> System > Video output > Vertikal blank sync: Let driver choose / disabled???????de ezt a video outpotot nem találom expertben sem.talán azért nem kadenciahelyes a lejátszás.
-
djnice
veterán
válasz
dugesz77 #19349 üzenetére
Te is kezded... mielőtt folytatod, ajánlom hogy tanulmányozd a TMDS protokollt.
Ha nem érted, sok-sok bizonyítást találsz a neten hogy ha nem hibás a kábel, akkor bitről-bitre ugyanaz az adat jön ki mindegyik kábelen, raw hdmi capture-rel ellenőrizve.
Ha hibás, akkor random fehér pontok (sparkles) jelennek meg a képen vagy egyszerűen nincs kép. -
dugesz77
őstag
válasz
dugesz77 #19102 üzenetére
Árban ez viszont most elég jó a SCISHION V88 PRO pontozva 26,65$-ért elhozható.
-
Shingen
addikt
válasz
dugesz77 #18956 üzenetére
Nekem a tvm és az RGB led sor távirányítója volt ugyan az. Hangerő növelésre színt váltott
Az is jó lehet.
Hogy oldottad meg végül?Már kezdek parázni, előre, még most jön a led szerelés ráadásul RGB.
Főleg külön ledcsíkos lesz a TV és az alatta lévő asztal, 2 ledcsík lesz vezérelve.
Na majd az lesz szép ha a Tv táv megbolondítja az egész rendszert.Ok gomb kapcsolja a boxot, hangerő gombon meg majd váltanak színt a led szalagok.
pffffffffffffffffffff
Már előre tiszta ideg vagyok. -
Joshi
titán
válasz
dugesz77 #18967 üzenetére
Egyszerre két képernyőn?
Ne bassz, nálatok egymás mellett két képernyő van?Ha nem akarod érteni a vakteszt fogalmát akkor ne akard, de ne magyarázd meg nekem hogy mit jelent. Köszi.
De hogy segítsek: elindítasz egymás után több videót, majd a delikvensnek meg kell mondania hogy szerinte melyik volt jobb képminőségű. Ha itt kijön az általatok preferált LE 7 vs 8 különbség a 8 javára, akkor elmondható hogy jobb a 8. Teccik érteni?
-
Joshi
titán
válasz
dugesz77 #18807 üzenetére
Abból a szempontból én interstate76 fórumtárs véleményén vagyok, hogy már az LE7 is úgy volt "hypeolva", hogy teljesen natív képet biztosít. Ugye ez feltételezi a színhelyességet és más egyéb dolgokat. Na most akkor az LE8 már natívabb?
(#18808) blakey "HDMI capture segítségével is meglehet állapítani bizonyos dolgokat és ugye 7-es esetében volt olyan megállapítás, hogy hozza az elvárható alap képminőséget, referenciáról senki nem beszét, de a kötelező megvolt és ez akár a belenyúlásmentes kép is lehet, ha meg valaki azt tekínti referenciának akkor ami alatta van az gyengébb, ami felette van az erősebb."
Rendesen ferdíted a dolgokat. A médialejátszós topikot is át lehetne nyálazni és ott olvashatóak olyan kijelentések, ami az LE pozitív képminőségét azzal magyarázta, hogy nem nyúl bele a képbe és azt látod amit a rendező megálmodott. Mi ez ha nem natív képmegjelenítés? Most akkor az LE7-el nem is azt láttam amit a rendező megálmodott? -
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
dugesz77 #18587 üzenetére
Konklúzió nálam az lett,hogy ha lemondok a hd hangokról akkor tökéletes a gyári XBMC-t
Hol kell lemondanod róla? Minix XBMC alatt van HD hang.(#18588) user112
Jó a kiszemelt viszont nem tudom milyen billentyűzetre gondolsz, ha légegérre akkor mindenképp ajánlott és ha az android mellett jó médialejátszás is fontos vagy csak az akkor ott a LibreELEC. -
dugesz77
őstag
válasz
dugesz77 #18351 üzenetére
Meg is érkezett ma a Minix. Két órát próbálgattam a saját androidos kodi-át meg egy-két játékot. Ez eddig a leghasználhatóbb droidos rendszer boxon. Fél órája felcsavartam rá az új g-s LE-t . Megy minden elsőre. Jó féle irányító ez az A2 lite a giroszkópos része is egész érzékeny. Most egy ideig biztos nem veszek boxot, ez elégnek érzem mindenre.
-
Technoman
őstag
válasz
dugesz77 #17981 üzenetére
interstate76
Persze igazad van, ez a fejlődés. Ez így jó. Én is így látom. A fejlődés nem állhat meg.
Én pld a h265 miatt, de főleg mert a KODI a katalogizálásban (JukeBox) nagyon elvarázsolt a Dune/Popi/Med8er-hez képest. (ebből sajna a h265 egyenlőre még nem jött be, a fő oldalon továbbra is tiltott)dugesz77
Most ezt mondjuk, hogy minek még több, ezzel is elvagyunk. A 4k-t mint csúcsot már egy 6-8e-s Ali box is tudja (papíron)
De itt liheg már pár HDR-s lejátszó, aztán -állítólag- még ebben az évben kijön a 8K is a Toshibától/Sony-tól, Pedzegették már a 360 fokos "VR" filmeket is, mint új parasztvakítást a 3D óta...
Szóval, a shownak természetesen folytatódnia kell.
Hogy mikor lesz a "magos" és az "aszfaltos" oldalakon ezekből "tötögetős" cuccos, ki tudja?
Na, részemről game over, mert már túltoltam az offolását a topiknak. -
-
Technoman
őstag
válasz
dugesz77 #17816 üzenetére
Fórumos ittlétem alatt, azt véltem felfedezni, hogy mindenkinek -mivel vagy 200 félét boxot használunk- más LE kiadás jön be.
Nekem csak ezekkel az idegesítő micro lagokkal van gondom. Mivel melóügyből kifolyólag is érzékeny a szemem, ezek nagyon zavarnak engem. Érdekes, hogy a régebbi kiadással nem röcög.
Egyébként minden másban elégedett voltam, az eddigi össz. 8.xxx verziókkal.Lehet, hogy hülyeség (de ugye, minden mindennel összefügg), de nálad milyen érték(ek)re van állítva a gyors tekercselés, mert nálam a régebbi ill. a 8.xxx verzióknál +/- 1 perces intervallumra volt állítva, most 10 ill. 30mp-re vannak állítva és nincs gondom.
-
kmarci25
veterán
válasz
dugesz77 #17703 üzenetére
Ezt kaptad az általad rendelt helyett. Nincs itt semmi csoda, elnézte a kínai. 2 dolgot tehetsz szerintem: ügyfélszolgálathoz fordulsz, reklamálsz és visszaküldöd a terméket (ha PayPal-lel fizetted, akkor a PP kifizeti a postaköltséget), és ők küldik azt amit ténylegesen rendeltél. Vagy kérsz refundot. Ez utóbbi keményebb dió, mert kb. egy árban vannak, és ki tudja, hogy az ügyfélszolgálat megérti-e, hogy miért nem jó az, amit küldtek, annak ellenére, hogy tényleg nem azt rendelted.
Joshi: inkább a beállítzásokról kéne screenshot, mert ebből semmi nem látszik.
-
Dayco
tag
válasz
dugesz77 #17421 üzenetére
Ettől lehet esetleg jobb/szebb is, árban mehet fentebb, ha az valamivel többet tud.
Egyébként mennyire jellemző, hogy kell fizetni ezekre áfát? Rendeltem már többször is ebayről 20-30 ezer Ft-os dolgokat, de eddig sosem kellett semmi plusz költséget fizetnem. Vagy a szerencsén múlik? -
dugesz77
őstag
válasz
dugesz77 #17346 üzenetére
Illetve Eu raktárból most van M8S 2/8-as 45.25$+6,4 postáért
(#17347) Janaboy Alin most várni kell. Megy a 7. éves banzáj és most szinte mindent feláraztak. Meg 25$ felett van ott is szinte az összes ami áfahatár feletti, én akkor már egy nagyobb webshopból rendelném(Banggood,Gearbest). De igazából nincs Alival sem rossz tapasztalatom eddig csak ennél az értéknél én biztosabbnak érzem a nagyobb webshopokat. -
gorba537
tag
válasz
dugesz77 #17178 üzenetére
SMB helyett próbáltad NFS-el? Azt gyorsabbnak mondják, én is azt használom.
(#17180) blakey HDR ide vagy oda vagy a Mini MX-et vagy M8S II-t vennék. Különbség a kettő között a Mini Mx:
+Giga lan
-HDR
M8S-nél:
-Giga lan
+HDR
Én már nem tudom melyiket rendeljem. Mindkettő bennt van a kosárban és 5percenként cserélgetem őketwááá
-
Technoman
őstag
válasz
dugesz77 #15961 üzenetére
Pont az a lényeg, hogy (egyelőre*) nem szeretnék rá LE-t telepíteni. Mint ahogy azt blakey kolléga is említette, ezen a Minix Kodi forkja is tökéletesen fut (nincs röcögés, döcögés, akadozás)
Ha mégsem jön be, vissza viszem a cseh cégnek, hisz van 14 napos elállási jogom.* Persze az is ki lesz -de csak- próbálva
Ami az én (Venz V10) részemről előlépést jelentene
- gigabit LAN (vs 100 LAN)
- 2 GB RAM (VS 1 GB RAM)
- használható Android (ezt ugye nem kell ecsetelnem)
- jobb Wifi (hagyjuk)
- BT (-)
- terméktámogatás (ezt sem kell ugye elmagyarázni)
- még így is olcsóbb, mintha egy dedikált lejátszót vennék a "nagyoktól" (Dune/Popi)(#15938) beluudj
Az tetszik a távban, hogy világítos (ez nekem mindent megér) + intelligens is, mert nem csak lekapcsolódik ill. gombnyomásra bekapcsolódik a világítás, hanem a beépített girószenzornak hála, világítás alatt, ha megfordítom, akkor mindig az éppen használt aktuális oldal gombjai világítanak (!). Ez nagyon durva. Nem kellett semmit sem telepíteni, bedugtam és müxik.
+ ja ,a CEC TV távval szemben ezeknek a távoknak van egy óriási előnyük. Van dedikált "Home" gomb (főmenü), nem kell a "Return" gombot, mint a hülye 1000x megnyomni(#15964) Somatom
Látod, ezért beszélünk el egymás mellett.
Te 1-2 GB-os SD-t töltesz le, én min. 720p-t. Te nem vagy érzékeny a röcögésre, én a munkámból fakadóan igen. Te PC-s csipogókon hallgatod a múvit, nekem rendes Yamaha erőlködöm van, mellé meg emberes méretű Technics hangfalak. -
mettek
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Yettel topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen monitort vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Mobil flották
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Panasonic LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged