- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Magisk
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #58141 üzenetére
3.14-es kernelnél lehetőséged sincs mást kiválasztani, hogy mi legyen a "passtrough"-nál.
Ez igaz, meg ha jól tudom a HDMI és az optikai kimenet ugyan arról kap jelet.
Az ng verzióknál már arra is van lehetőség illetve ha a hangtovábbítást másra állítottam, mint amin nekem jó akkor már nem volt hang, valahol a kettő között van az igazság.
Majd teszek egy próbát az x86-os LE-vel a NAS-on, már úgy is nagyon régóta érik (már csak a 3D miatt is). Ott teljesen külön van a HDMI és az optikai kimenet.
-
Faby
senior tag
válasz
blakey #58136 üzenetére
és junkpod!
Köszönöm a segítséget, de végül nagyon banális lett a megoldás, az erősítőn kellett bemenet típust állítani, át kellett
DVD
-ről tenniD-TV/CBL
-re. Nagyon régen nem használtam az erősítőt, kellett egy kis idő, míg mindent végignéztem.
Érdekesség, így van hang akkor is, ha az elsőDefault (AML--M8AUDIO Analog),PCM
és akkor is, ha azAML-M8AUDIO,HDMI
opciót választom ki.
Még1x köszönöm!ztsoft neked is köszönöm, működik. Igen, utólag azt is kipipáltam, így lett azoknak is hangja.
-
gyűrű
addikt
válasz
blakey #57804 üzenetére
Azzal kezdtem tegnap is.. amúgy nekem sanszos hogy beállítható valahogy, mert amikor működött akkor a netflix full hd-n, és a nasról a 4K-k mentek nagyon szépen CE alatt. Közben volt egy droid frissítés aztán egy új CE telepítés is.. Szerintem itt a wifi és az ethernet kavarodik össze... ha 14 napon nem javítom meg, akkor megy vissza a geekbuyinghoz.. A hétvégén elkezdem előről, 0-ról a routertől a box-ig..... Az androidon egy reset esetleg menjen? Bár az nem nagyon szólhat bele a CE-be... A többi boxnál otthon sose volt gond a smb eléréssel, ennél meg igen, az NFS viszont pikk pakk megy.... nem látom mi a különbség.. Szétszedésen kívül minden tanácsot szívesen fogadok mindenkitől.. Köszönöm
-
tototto_hun
csendes újonc
válasz
blakey #57799 üzenetére
Ők azt mondták küldjem vissza mert 14 napon belül vagyok, csak fizessem ki a küldést és vissza adják a vételárat, de Hongkongba már szerintem a vám is probléma lehet.
Most próbálom netflixet és ahogy nézem ez hd, szép éles. De mondjuk a narcos mexico első részébe belefagy az egész box majd újra indul.
Hbo valóban sd, kodin keresztül plex nagyon gyors. -
gyűrű
addikt
válasz
blakey #57783 üzenetére
Szia, megnéztem parancssorral is valóban B. Avval a dtb-vel fel is települt.
Az érdekes hogy a droid alatt ha a wifi nincs kikapcsolva, akkor a droid nem írja hogy lan csatlakoztatva, pedig de.
Android alatt speedtest applikációval a digis net 930/320-at mutatott.
Coreelec alatt ha a wifit kikapcsoltam, és épp elérhető volt ssh-n (mert nem mindig) akkor az iperf3 oda-vissza mutatta a gigabitet. Viszont ott csak az amber led világít, a zöld nem. NFS-ről beolvas, de a smb-nél valamikor lefagy.. Szerintem valami a belső hálozatomon interferál. Majd ránézek még. tehát a gigabites lan is működik, csak valamiért nem mindig.. -
Pelican
őstag
válasz
blakey #57776 üzenetére
Tudom, hogy szeretnél belém kötni, de a kontextusban szerintem érthető volt amit írtam.
"Azt honnan lehet látni hogy a GT-King rev a vagy rev b chippel szerelt vajon?"
Egyébként ha fut rajta a legújabb nightly akkor b.
Ha valakinek van egy GTK-ja és azt tapasztalja, hogy a legújabb nightly fut rajta, tehát nem döglött bele a frissítésbe, akkor tudható hogy rev B-je van.
Akinek rev A van a GTK-jában, az bizonyára észrevette, ha a legújabb nighgtlyra frissített, hogy a legújabb nighgtly nem fut rajta, mert változott a dtb, magasabbra lettek állítva az órajelek, amit az már nem bír el.Ahhoz hogy fusson az utolsó nightly az A-n, ahhoz tudni kell, hogy A van a dobozban, tehát ott már fel sem merül a kérdés, hogy A vagy B.
-
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #57726 üzenetére
Biztos nem beszél hülyeségeket Oleg, eltér a két rendszer indítása, de hogy miért kellene újra flashelni a droidot a CE indítási kísérlet után az nem világos nekem sem. Az LE, és a CE is ugyan azt a módszert (AOSP boot image) használja pedig, ezért sem értem én sem miért nem indul a CE ezen a vason.
-
gyűrű
addikt
válasz
blakey #57692 üzenetére
60 euróért is jó ár lehet. Nyilván tesztelve van már...
és a 4K60-ig tud is mindent. A Netflix 1080p-is tudja ?
a jelenlegi S912-eim csak 720p-ig mennek a Netflixnél..ha igen, akkor lehet hogy ebből is rendelek majd a GT-King mellé, van még itthon tv ahol nincs media player..
A 912-es ek pedig mennek a barátoknak..@trance89 : nem és hivatalosan nincs is támogatva a belső telepítés [link]
-
Strangers
tag
válasz
blakey #57680 üzenetére
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek! Van, vagy pontosabban volt egy Beelink MiniMX III-am, amit sajnos valamiért nem lehet bekapcsolni! Utoljára rendesen működött:
Szeretném megkéredzni tőletek mit javasolnátok helyette ami legalább olyan tudású, minőségű, de persze jobb az sosem árt! Néha filmekre de elsősorban koncert filmekre használom a hang minőség fontos lenne!Köszönöm ha lesz válasz!
Üdv mindenkinek!
-
nyirzoz
aktív tag
-
junkpod
veterán
válasz
blakey #57674 üzenetére
"Nem kell félni semmitől. Sz@r boxokat nem kell venni, de ezt már többször írtam. CE valamit vállalt, ha valakinek más kell akkor használjon mást, tudja, hogy a CE mit támogat és aszerint választ."
Hát pont ez a félelmem. Pont az volt a lényeg, hogy "szar boxokat" vettünk fillérekért és egy ingyenesen elérhető közösségi fejlesztésű szoftverrel a legkomolyabb gyártókat is leköröző rendszert kaptunk. Ezért tart ez a topik is ennyi hsz-nél... -
-
gyűrű
addikt
válasz
blakey #57649 üzenetére
az eredeti beírás asszem ez volt: adamg - CoreELEC Team
If anybody is prepared to wait 2 weeks you will see there will be a S922X/2GB device available for €55 which runs circles around S905X2.Tehát olyan S922X/2GB ami nagyjából a S905X2 teljesítményével mérhető.
55 euroért kb ez van a piacon ma: [link]
-
stigma
addikt
válasz
blakey #57642 üzenetére
Akkor lehet érdemes lesz a napokban figyelnem a fórumot/oldalakat mert a méltó utódja meglehet a Beelink GT1 ultimate-nek?
Nekem 2db S912-es boxom van itthon, nagyon imádom őket amire kell mindenre jó.
Igaz ~80dolláros áron vettem őket de nem bántam meg, mert baromi jó boxok, de akkor lehet berendelek 2db-ot ha nem kapkodják el -
Beni2360
félisten
válasz
blakey #57504 üzenetére
Érdekes az új Android 9.0 Amlogic S905X2 Smart TV BOX bekapcsolásánál a droid betőltése után átváltott a TV HDR módba.
Megnéztem a beállításokban a és a kimenet 4K volt állítva. Gondolom érzékelte a TV-t és át állította magát. Na de én vissza vettem 1080p-re zavart a HDR.
Ez meg nekem:4.9-es kernelnél tudod.... Kínai.Van már valami ajánlott CE erre a boxra 4/32 GB-s?
Küldenél elérési linket és dtb ? -
Mankó
veterán
válasz
blakey #57480 üzenetére
Nem lenne baj az xml beállítással, ha tudnám, hogy miket is írjak be. Tudom ott van a linken, de ott nekem már a számok sem passzolnak. Nem tudom, hogy mit ad még pl az 1 Gb-hoz, de biztos több, mint aminek lennie kellene.
Miket érdemes még xml-be állítani? esetleg valami leírás hozzá?Többit átállítottam, tv a falon, hdmik a hátoldalán, körülményes a box külön próbálása.
junkpod: A kodi 18.3-as verzió. Azért vettem 4k-ra,mert kilógott az óra. Nem jelez frekiváltást a tv, lehet azért mert az erősítő felfele konvertál.
Ha 60 hz-re állítom, össze vissza ugrál a kép.
Ritkán film alatt random elmegy a kép 1-2 másodpercre, aztán megy tovább rendesen. Eddig a virágbolti filmekre gyanakodtam, de aztán lehet, hogy tényleg a kábel lesz a bibi.
-
Mankó
veterán
válasz
blakey #57476 üzenetére
Film módon is uaz a helyzet, azzal kezdtem. Összesen a kép kinézete a különbség, a mozgást sajnos nem befolyásolja.
Box AVR-hez kapcsolódik, az AVR pedig a TV-hez. Az AVR 4k, HDR képes. A box kábelének tudnia kell a HDR-t, az AVR-ből menő kábelt nem tudom, szerintem az nem tudja a HDR-t, csere db rendelés alatt.
CE beállítás profi módban van, képek is úgy készültek. Xml beállítások semmi.
Csatornák 5.1-ben, de a TrueHD hangsáv különbségét jól hallani.
CE-ben 4:2:2 colour subsampling engedélyezve.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #57467 üzenetére
Jogos, köszönöm a kiigazítást.
(#57471) Mankó
Nálam ez van beállítva az S912-n, a memorysize 300 MB, Byte-ban megadva. A 1.5 GB az 1610612736.
<advancedsettings>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>314572800</memorysize>
<readfactor>6</readfactor>
</cache>
</advancedsettings> -
ztsoft
őstag
válasz
blakey #57452 üzenetére
Én is sokat kísérleteztem a 48H6400-án ezzel, hogy valamilyen elfogadható eredményt kapjak. Nekem a MotionBars demó videók (1080p 23.976, 24 fps) segített a csoda "Motion Plus"-t valamennyire be tudjam állítani ("Elmosódáscsökkent." és a "Torzításcsökkentés"-t állítgatva). Valahol olvastam, hogy így ki lehet használni a 120 Hz-es panelt, ezt kikapcsolva "csak" 60 Hz-en megy.
-
Mankó
veterán
válasz
blakey #57431 üzenetére
Fent van a CE. Színek gyönyörűek, jobbak, mint a Droidos Kodi esetében. HDR-rel fenntartásaim vannak, nem tudom ezt kell e látnom. Alapból a filmek nagyon sötétek, amikor erőteljesebb a fény, akkor gyönyörű a kép, ellenben vakoskodni kell.
Hang jobb mint droid alatt.
Mozgás, van amikor tökéletes, máskor meg mintha kimaradnának képkockák és darabos, kockás lenne.Javulhatnak ezek a dolgok a későbbi CE frissítésekkel?
A lassúság úgy néz ki cachelési hiba volt, már megoldódni látszik.
-
Mankó
veterán
válasz
blakey #57329 üzenetére
Igazad van, de jó lett volna, ha simít a tv mozgás megjelenítésén.
Már azon is járt az agyam, hogy cserélem a tv-t egy oledre, egészen addig, amíg meg nem láttam egy összehasonlító videót, ahol az oleden még jobban látszódik ez a hiba.
Ok, ez nem a lejátszó hibája, úgy néz ki én akarok túl sokat. -
Mankó
veterán
válasz
blakey #57324 üzenetére
Na lássuk sorjában.
- LE alatt vannak HD hangok a Mini MXIII-al, pedig az 10-esbe került akkor, CE-vel talán megoldódik
. MXIII +16.1-es Kodi, megy az 5.1 és a lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz. Lehet az hiba, de ott működik együtt, azért is csodálkoztam, hogy itt nem.
- saját HDMI kábelével meg jött az erősítő OSD menüje. (User hiba)
- nem mindenhol recseg, inkább zizeg a hang, csak néhány számnál, ami a másik lejátszóval jól szólt. Lehet az a gond, hogy a Hangtovábbításnál nem engedi át az erősítőnek a hangkezelését, mert pl a Hangtovábbítás eszközénél nem a Hdmi jelenik meg, hanem ...android, audiotrack... - lehet hülyeséget beszélek, -
gyűrű
addikt
válasz
blakey #57271 üzenetére
blakey@ A CE-t kidobták a kodiból, (támogatásilag) vagy mi az oka hogy logót kellet váltani?
Összeveszett valaki valakivel?Ha csak a khadas, meg az ondroid marad mint irány a CE-nek akkor ennek nem nagy a jövője itt...
A hozzászólásokból látom, hogy a userek nagy része nem fog ennyit adni értük, ráadásul a legtöbben nem fejlesztői szemlélettel vennék, hanem médialejátszásra.wim 3 : 170 dollár, plus tréfa.. Kb. lassan egy csaknem új xbox one-x 1TB is kihozható ennyiből... pedig ott tényleg kapsz hardvert a pénzért .
Nah mindegy.. egyelőre a 912-es h96 prok működnek. Ha használhatóbb lesz a gt-kingen a CE akkor esetleg ~ 100 usd-t adnék érte.. just my 2c -
vargalex
Topikgazda
válasz
blakey #57266 üzenetére
A commit-okból az látszik, hogy 374 különböző e-mail címről commitoltak, ezt nem nevezném kevés fejlesztőnek...
[gavarga@gavarga-e5540 CoreELEC]$ git log | grep Author | cut -f 2 -d "<" | sort | uniq | wc -l
374
Pl. OpenWrt alatt jóval kevesebb fejlesztő visz jóval több device-t...
Persze, értem hogy garanciát arra tudnak vállalni, ami van nekik.
-
junkpod
veterán
válasz
blakey #57240 üzenetére
Erről meg van a véleményem. Ugyan azt az utat járja be a CoreElec mint amikből kifejlődött, xbmc, Kodi, LibreElec... Előbb utóbb mindegyik fejlesztő közösség a populáris szürke zónából áttáncol a kényelmesebb, támogatott hardverek zónájába. Ugyanolyan könnyedén fogunk tovább lépni egy újabb Kodi forkba, ha a fejlesztők ezt az utat választják. Kár érte.
-
-szabi-
addikt
válasz
blakey #57250 üzenetére
Részedről el is dőlt: "nyugodtan szedjétek össze, sokat segít".
Ezen az oldalon majd minden 3-4 hozzászólás a tied, kijelenthető oszlopos tagja vagy a topiknak, ha te is így vélekedsz annyi következtetés levonható ebből így közösségi alapon semmi nem lesz.
Inkább vegyünk drága dobozokat. -
-szabi-
addikt
válasz
blakey #57235 üzenetére
Tudom, hogy nem minden esetben.
Saját tapasztalat.
Viszont ahogy említésre került itt többségünk noname dobozt használ.
Tapasztalatom (1 doboz alapján) mikor remote.conf másolás működik az mindig jobb mint meson-ir.
Szóval ezekről senki nem szedi össze az infókat, hacsak nem mi tesszük meg közösségi alapon. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
blakey #57240 üzenetére
Ha csak ezekben különbözik és amúgy a CE és a lejátszás funkcionalitása, minősége ugyan olyan, akkor ezek nem áthidalhatatlan különbségek. Mindre van megoldás, jobb hűtést lehet faragni rá olcsón (már amelyik Box-on ez elégtelen, de annyira nem hiszem, hogy gyakori volt), és a Wi-Fi-t is pótolni lehet és akkor még mindig mesze van a Minix U-9H árától. Most írhatnám, hogy elenyésző azok száma ebben a Topic-ban is, akiknek pont Minix Box-uk lenne.
Nem tudom technikailag mennyire más most ezeket az új SOC-okat támogatni, de ha ugyan olyan lenne, mint az S905X és az S912 esetén, akkor miért nem működhetne ez is ugyan úgy később az olcsó "noname" Box-okkal? Persze ha nagyon más, akkor azt is megértem. De ezt így már ilyen rövid idő alatt látni/tudni lehet, hogy ez áthidalhatatlan gond lesz és nem is változhat a jövőben?
-
-szabi-
addikt
válasz
blakey #56942 üzenetére
Hi
Ne csak azon mérgelődjek, hogy nem működik és ne csak a pirosat lássam hanem tegyek is valamit, ezt indítottam:
Távirányító használata Coreelec rendszeren
Kérném a topiklakókat segítsenek az adatok gyűjtésében.üdv
-
gyűrű
addikt
válasz
blakey #56962 üzenetére
Nekem nem probléma ha nektek nem..
Már nem csinálok skineket csak magam szórakotatására nyúlok bele néha Az utolsót amit big noiddal és phillel csináltam együtt, az a nox volt...
Ezt csak azért tettem fel mert mert a piros CE logo színe nekem pirosan tetszik.Az alap estuary skinnel ezeket megcsinálni pár perc csak..
Amúgy is csak az látja aki azzal használja, én pl nem.. A bootlogót és a betöltőképet sem látom csak a sajátomat, amit én cserélgetek.. De valóban nem pont ez a lényeg...
Ejthetjük ezt is , ezért volt off.. -
gyűrű
addikt
válasz
blakey #56909 üzenetére
Én már régóta az estuary mod V2-t használom és abban magamnak lecseréltem a logót...
Viszont a CE-sek, nem nagyon törték magukat, (nem írták a skint rendesen) mert csak a red színnel jó a CE logó színe.
Más színt válaszva nem..
Amit a mod v2-höz magamnak csináltam ott mindegy, a felszín színétől független a logo színe..CE estuary:
Saját estuary mod V2-m..just my 2C
...ha valakinek kell írjon, és elküldöm a Estuary mod V2-höz módosított fájlokat..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Házimozi belépő szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Steam Deck
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- One mobilszolgáltatások
- Audacity - hangszerkesztés
- Milyen videókártyát?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest