- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
No-IP-nek is csak
windowsos van ha jól tudomVan Linux is, de Entware alatt nem hiszem hogy le lehet fordítani, ahhoz korlátozott (bár Synology alatt is csak Entware telepíthető és azért pár dolgot meg tudtam csinálni) , de meg lehet nézni a függőségeket
Esetleg Csicsókát kérdezd meg ő jobb Linuxban
De találtam Entware csomagokban is
inadyn - 2.3.1-2 - Inadyn is a small and simple Dynamic DNS, DDNS, client with HTTPS support -
lanszelot
addikt
Video length..: 02:22:12
Size..........: 33.7GB
Video codec...: AVC - High@L4.1
Framerate.....: 23.976
Bitrate.......: 29679 Kbps
Resolution....: 1920*1080
Aspect ratio..: 2.35:1
Audios........: DTS-HD Master Audio angol 4403 kbps 6.1
Dolby Digital magyar 448 kbps 5.1 /default/
Subtitles.....: angol, magyar, magyar forced /.srt/de minek a beállításáról?
Minden? az millió kép lenneCoreelec és a tv is alap beállításon vannak, én nem állítottam semmit.
Felbontást csak, mert mondtátok. -
lanszelot
addikt
Ez megint kínai.
Nincs ilyen, telepítés tárolóból, Thordia add-ons , ennyi, ha rá nyomok akkorsikeresen csatlakoztatva.Most már sikertelen csatlakozás.
és? kiegészítőkben még mindig szürke a beállítás, vagy mit csináljak?
nem tudok felhasználót, vagy jelszót állítani.
"beállítasz a kiegészítőben felhasználót/jelszót, és egy Transmission GUI-val tudsz rá csatlakozni" -
lanszelot
addikt
kodi-t vágom, még xbmc ként kezdtem használni több mint 10 éve.
sak sose mókoltam.
Az zavar össze, hogy 3 helyen 3 féle dolog van., és egy sincs normálisan leírva. Inkább emlékeztető, aki már csinálta, annak jó.Felraktam a CE-re a thordia-t, de nics beállítás lehetőség /szürke/, csak ott van.
Pont ezt akarom elkerülni, hogy minden marhaságot telepítek, nem jó, és megint kukára vágom a rendszert, és 3 nap mire vissza szedem, ha vissza szedem.
Win10-et is már tele raktam volna szeméttel a leírásokból, azt is kukázom, és jaj de jó lesz.Még mindig nem tudom mit kezdjek ezzel.
ftp-n nem tudom elérni /igen állítottam felhasználót, jelszavat is, de hiába, ha nem tudom hogy lehet elésrni a boxot win10-ről/ -
lanszelot
addikt
Még mindig nem megy:
"Ezt a repo-t feltelepíted" mi az a repo? hova telepítem? box? win?
"és megkeresed a Transmission-t és telepíted," hol keresem? hova telpítem? repo-ra? box-ra?
Ha boxra, akkor hogy? ftp?
ez már az akárhanyadik verzió, de nem értem.
Itt van ez, ez teljesen világos lenne, ha tudnám, hogy küldöm át...ftp?
Vagy ez ugyanaz mint amit te írtál? Mert ebbe nincs repo vagy mi.
De az átküldés nem tudom mit jelent. -
lanszelot
addikt
Végre eljutottam oda, hogy megnézem milyen filmet nézni az eszközzel....pocsék
ummmmm....rezgések vannak a képben, ha gyorsan mozog.
35Gb mvk file, W10 alatt ilyen gond nem volt.
Gondolom ez vmi beállítás gond lesz.
Először eszeveszett sok rezgés volt, de észe vettem, hogy csak FHD, át raktam UHD -ba , így valamivel jobb lett, de még mindig rezeg.
Mi lehet a gond?
Panasonic TX-43HX580BZ a kijelző, ha ez számít -
-
Imi1981
veterán
Nem jelentkeztem be. Nem tudom számít e de egy régi s905 tv boxon csináltam és full reset után tehát tiszta ce-n. Vagy a full reset nem törölte az Api key-t? Az addonon belül full üres az a rész szóval szerintem törölte a full reset. Kipróbálom az x96 max plus - on is azt megírom itt.
-
lanszelot
addikt
Sikerült!!!
Először is köszönöm szépenEzzel sikerült, és most már ha bedugom az adaptert azonnal indul is.
Tehát minden hiba a rossz rom -ból eredt. /ezt is tudjuk, hogy felmegy a rossz rom/
Ez a rom már 2/16 -ot mutat, viszont a 4k megy rajta. /CE-n nem, de jó az úgy/
Ezek szerint ezért mondott le ilyen könnyen az eladó, mert tudta, hogy mókolt áru.
Hmmm... hát most nem jött be neki.A CE-t valahogy megpróbálom mellé heggeszteni, mert csak 1db sd kártyám van, és az a 4/32-be kell.
-
spiky03
veterán
Megnéztem a videót. Korábban már láttam, lehet ezzel csináltam én is már nem emlékszem.
Most töröltem a korabbit csak a kulcsot hagytam meg.
Igaz én olyat nálam nem találtam a beállításokban amit Te írtál, így a legelsőt választottam.Este kipróbálom, hogy megint bemásolok mindent, aztán kiderül.
Ha most sem lesz jó akkor nem lesz YouTube.
Mondjuk annyira nem is nagyon használtam még a boxon. -
lanszelot
addikt
Elvileg az mindegy hogy 2 v 4 vagy 16 v 32
Ugyanaz az os megy ráViszont eredeti OS alatt ment a 4k, és 32Gb tárhely volt 4gb rammal.
23gb volt szabad tárhely
Ertem hogy vmi nem kerek ennél, de fura -
lanszelot
addikt
áram alá helyezve azonnal nem indul, várni kell 5 percet, úgy hogy áram alatt van, és elindul magától. De így mindig indul.
áram alá helyeztem 5 percig nyomtam a reset, CE amivel a másik elindult, nem indul.
Felraktam a 2GB-s dtb.img file-t, és azzal elindult, működik rendesen.Tehát a rom nem jó a sima androidon.
CE alatt a "brick"-en működik a távirányító is,
Bár ha újra indítom az 5 percet meg kell várnom, hogy elinduljon. -
lanszelot
addikt
Hello,
Ezzel még mindig nem boldogulok,
"
SSH-n keresztül kiadod ezt a parancsot.cp /flash/vfd.conf /storage/.config/
Újraindítás után már működik az óra. Ha OpenVFD kiegészítőt is feltelepíted akkor tudod állítani miket jelenítsen meg."Nem tudom mi az az ssh
másik : brick x96 - CE re én is gondoltam, de hogy indítsam arról? Mivel nem tudom elindítani, magától indulgat csak
-
lanszelot
addikt
kép2
van kép de itt áll, azaz kifagy, tehát a rom nem jó, méghozzá a boot része.
óra megy, csak a boot fagy ki.telefonra is fel lehet tolni custom rom-okat, ami kifagy, persze hogy fel megy.
a rom nem jó attól még felmegy
pl védelmi szempontból nem engedi tovább futni /rosszul kalibrát vezérlő miatt pl/ -
lanszelot
addikt
Nos, sikerült megfejteni /véletlen/
kb 5 percenként, ha be van dugva usb vagy táp elindul magától.
Ha csak usb akkor felcsatol és azonnal le is csatol.
Ha táp akkor hosszabb ideig van felcsatolva pár másodperccel, és lecsatol, mert bootol.
Bedugtam usb és táp
mikor indult, refresh, és kirántottam a tápot
így burning tool meglátta, de le is csatolt, viszont ott maradt burning toolban
nyomtam egy startot, és csak usb vel vártam, mikor felcsatolt, burning tool azonnal beszedte, és végig ment a csík
zöld, kész
Lehúztam, nem indul, meg kellett várni a kb 5 percet
elindult, és ez lett
kép1 kép2
tehát nem jó az a rom
Gondolom próbáljam másikkal -
lanszelot
addikt
Hello,
Annyit sikerült elérni, hogy az óra működik.
Ne kérdezd hogy resetet, pint mindent nyomtam, mert nem akart semmit, aztán egyszer csak booot, majd óra.
De a win10 nem látja, és hdmi-n nincs kép
Usb a Usb a Kábelt készítettem net leírás szerint, ugyanazok a lábak, ugyanazokkal össze kötve.
Valaki ki tudja mérni így vannak e a lábak?
Csak usb3 van a pc-en, nincs usb2, az lehet baj? Mert usb 2 -t írnak.
Melyik usb be kell dugni a kábelt a boxon? usb2 v usb3?
220ba be van dugva a box, gondolom be kell. -
lanszelot
addikt
Nos, másként alakult a dolog:
-az eladó azt mondta ne küldjem vissza, mert csak posta költség neki, küld másikat.
-megjött, azonnal indult CoreElec -el, ugyanarról a kártyáról amiről a másik nem.
-tehát hibás volt az eszköz, valószínű azért is kukázta a frissítés.2 kérdésem volna:
-a távirányító nem működik /ce alatt/ és tudom mókolni kell, egyik file bemásol, másikkal vmit kezdeni kell, igen, olvastam, de nem tiszta mit kell a 2ik file-val csinálni abban kérnék segítséget.-azt olvastam, hogy lehet, hogy a másikon az android volt hibás nem a hardwer, és hogy még így téglából is vissza lehet hozni. male usb a -> male usb a kábel kell csak, plusz a rom.
Ebben tudna vki segíteni? Itt a másik, hogy kukkolom meg milyen rom az ami jó rajta?
Honnan szedek romot hozzá...ilyenek -
ORCA58
addikt
Ezt sokan leírták, de a tapasztalatom nem ez. 40 év alatt még egy elektronikai eszközöm sem ment tönkre, amit 202-ba kellet dugni, pedig mindig áramtalanítom azokat. Régebbi készülékeken áramtalanító kapcsoló is van.
csonkadavid
Messze nem 1 millás, hanem 260 ezer volt. Egyébként van Youtube, de nem reklámmentes, már pedig nekem az kell, ha lehet! -
preludium975
tag
Egyébként kipróbáltam ezt a Reboot to LibreElec appot, sajna az a recoverybe rebootol.
úgyhogy úgy néz ki nekem marad a kikapcsolás, ha CE-t akarok használni...
#77979 pinnacle:
annyi a lényeg, hogy itt linkelt DroiDMester egy hibás img-t, azzal nem érdemes próbálkozni, mert nem fog működni. Amit lentebb linkelt ugyanitt elgatito nevű felhasználó, azt az img-t kell használni, ezt. -
preludium975
tag
-
preludium975
tag
Kezdem feladni
3 géppel próbáltam már, két win10-essel, és egy win7-essel, a win7-es annyit írt ki amikor bedugtam a boxot, hogy az eszközillesztő szoftver telepítése sikertelen volt, vagy valami ilyesmit. A win10-esek még csak ennyit se. Ez elég érdekes, mert felraktam az Amlogic drivert. Az SD kártyás megoldással meg csak annyi a gond, hogy amikor felmásolom az img-t azzal a BurnCardMaker progival, és megpróbálok bebootolni rá az X96-on az SD kártyáról, egy zöld android logó ugrik fel a TV-n egy piros x-szel mellette.
-
kulup
tag
Van itt egy ilyen is :
How can I pay through Paypal?
AliExpress supports PAYPAL as payment methods for orders to below countries currently:
United States, United Kingdom, Spain, Portugal, French, Italy, Germany, Israel, Netherland, Poland, Norway, Sweden, Saudi Arabia, United Arab Emiratesd
Kindly note Paypal is only available when seller activated Paypal for his/her store.Elvileg Magyarországról nem működik, de lehet, hogy megoldják valahogy okosba :-)
-
pinnacle
nagyúr
Ezt nem válasznak szántam.
Melyik most a legjobban ajánlott Androidos média lejátszó? X96Max+?
Már nálunk is kapható a Google Chromecast TV, mondjuk 2x annyiba kerül, mint az Androidos lejátszók. Annyiban jobb, hogy nemcsak FHD hanem 4K Netflix is megy rajta, ami Androidon nem lehetséges? Viszont a Google meg lehet nem tud hálózaton megosztott filmeket lejátszani, és külső tárhely sem csatlakoztatható hozzá. -
lanszelot
addikt
Nem fake, ott van szétszedve a linkeken amiket dobtam
X96 Max Plus 2.0
itt fullos rendszer info van
minden ott van amit kértél feljebb, azért linkeltem, de ide is beszúrtam
rendszer verzió is ott van feljebb a képen 2020 07 23Androidon minden ok, ott 4GB van, és 4k is van...stb
-
nfsu17
veterán
Hm. De nem filmnézés közben indul újra, hanem ha nem csinálok semmit. Tehát áll a menüben és kész. Plusz tegnapig semmi baja nem volt, amíg ezt a hülye dvb-t be nem akartam üzemelni.
De szvsz az X99 tápját rádughatom, mondjuk az nem tart semeddig. Köszi.
Vagy még szűzre legyalulom és megnézem úgy. Ha úgy jó, akkor visszateszem megint a mentést, hátha úgy már jó lesz. -
kress
aktív tag
honnan tudnek hozza firmwaret vagy barmit szerezni? van valami tutorial valamerre hozza? (ugye mivel egy noname valami se honlap se semmi, sima androidot sem tudom honnan lehetne szerezni hozza, a fentebb irt slimboxot nem akarom felrakni amig nem ir valamit a support nehogy amiatt ne fogadjak el a kart)
-
Zsadi
őstag
Emlékszel hogy ugyanezt csinálta nálam is (tudod, még képeket is küldtem a tarhelyekrol) pedig stabil verzió volt :
Újraindítom droiddal jó.
Majd amikor droidból indítanám vissza a Kodit, mindig a recovery jön be.
De ha rakok bele sd-t, amiről felment, akkor jól indul.
Utána sd ki, és megy a CE újból.Az okát azóta sem tudom. De már az android teljesen gyalulva, csak CE van fent.
-
-
Beni2360
félisten
Köszi a munkádat, segítségedet.
Hát a mai napon 3x szétszedtem és igen szép a hűtési megoldás és az egész belseje de nem találtam reset gombot. Most 4x-re megnézve sincs beforrasztva.
Gondolom marad a rövidre zárása.
És akkor az SD változat a könnyebb megoldás mivel nem kell kábelekkel vacakolni. kell hozzá kijelző? -
Beni2360
félisten
Félre érthetően írtam a beszerzés a ROM-ra vonatkozott van A-A usb kábelem.
Még nem dolgoztam Burn Card Maker-rel.Kérhetek priviben segítséget? Vagy linket.
Reset gomb nincs ezen a boxon.
Na közben lejöttek a dolgok. Mégse.
A kábeles megoldás kellene de ahhoz még kell egy progi a winre.
valami bruntool vagy micsoda. -
joydrv
aktív tag
Akkor lehet az lesz, hogy felteszem újra. Köszi!
Tudom volt arról szó, hogy kell kikapcsolni, hogy utána ne frissítsen. Úgy rémlik nem elég kikapcsolni a menüben, hanem az autostart.sh-ba is be kell írni. Ezt a ssh-n keresztül kell mindenképp létrohozni, vagy, ha van ilyen fájlom bemásolható totalcommenderen keresztül is a Configfiles mappába? -
kzkz
őstag
A Mi box S-t senkinek nem ajánlom, tele szoftveres hibákkal, amit már évek óta nem javítanak. Érdemes benézni a topicjába.
Lecseréltem egy Fire Tv 4K-ra, ez viszont stabil, elsőre minden megy rajta, nincs fagyás, úgy működik, mint az álom, és minden funkciója jó is. És kb felébe kerül, mint ez a Nokia box. -
kzkz
őstag
Nokia Streaming Box 8000
Operating system: Android™ 10
Chipset: Amlogic S905X3
CPU: Quad-Core Cortex-A53
GPU: ARM Mali-G31 MP2
SDRAM: DDR3: 2 GB
Flash eMMC: 8 GB -
zsolee73
tag
A tieddel is megpróbáltam este, nem láttam jelentős javulást.
Kb. minden 20. megnyomásra nem reagál, aztán a 21-re vagy 22-re ismét.És amit észrevettem, ha pl. scrollozok egy sorozat sok része között a keresőben (folyamatosan nyomom a fel vagy le nyilat), egyszer csak megáll a futás. Felengedem a gombot, majd újra hosszan nyomva pörgeti tovább. De ez sem mindig...
-
kokokka
addikt
Le volt mentve mindig mindegyik, másolással illesztettem be a megfelelő helyekre, mégsem működött soha egyik sem. A harmadik telepítés után megpróbáltam az elsőt és a másodikat is, de egyikkel sem indult a Youtube. Érdekes módon ahogy csináltam egy új API-t és ugyanezzel a módszerrel beillesztettem a megfelelő helyekre egyból működött. Akkor nem tudom mi a gond, de hidd el, hogy három nyomorult számsort TXT küldéssel simán rá tudok engedni a felületre. Másolás beillesztéssel még csak el sem lehet rontani. Mégsem ment.Vagy én nem tudok valamit. A mostanit is elmentettem egyből, kíváncsi leszek, ha egyszer újra kell raknom a rendszert, akkor ez jó lesz-e. Remélem az nem mostanában lesz, mert most minden nagyon jó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest