- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Az a baj már régen csináltam. Van a kód, pl x96max-nál a
0x40 116 #ON/OFFItt a szöveg az csak tájékoztató jelleg, azt el is hagyhatom úgyemlékszem, vagy bármit odaírhatok nem? Az On/OFF az a 116-hoz tartozik
De ha másik gomb kódjához írom a 116-ot akkor az fogja kikapcsolni.
-
mexel
veterán
Köszönöm! most még egy kérdés lenne. A funkciók amik a gombokhoz vannak tárolva azoknak nincs valami leírása? Pl a codec info az a 24 ha jól tudom.
Az "X" - STOP az a 45 azt hiszem.Nekem 2 kód kellene: az egyik a "Next subtitle", ehhez eredetileg a "down" van írva de az nem tudom milyen kód.
A másik a "Next languagae" lenne. Ehhez gyárilag "leftquote" van írva de a kódját nem tudom.Jó lenne ha nem kellene a keymap editorba írnom, mert a távon van pár gomb ami nem használt és ahhoz rendelném aremote.conf-ban
Ja és élékép TV-nél mi lehet az infó ami lejátszás alatt mutatja a tartalmat? Nem show playlist és nem info, nem találom mi lehet.
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
Köszi, ez jó ötlet, megnézem.
Beni: működik a CEc és a gombok, csak atv OK gombjának nem ugyanaz a kódja mint agyári távnak. Így ha az egyiket beállítom a másikon nem megy.Sajnos a gen.xml annyira kusza és nem is látom benne azt a számot amit beír
Minden módosításkor az egész gen.xml teljesen máshogy néz ki
-
mexel
veterán
Hopp, valóban. De miért nem láttam azt? Akkor meg sem köszöntem nyilván. Akkor most: Köszönöm a választ.
Viszont gyorsan megnéztem, ki van kapcsolva az értesítések megjelenítése, de ez alapból ilyen, szerintem ez nem arra vonatkozik amit kérdeztem.
Ez elvileg arra van ha egy kiegészítő frissül, azt írja ki. Ez nem a lejátszás alatti részre vonatkozik talán, azt nem írja. Olyat még mindig nem találok sehol hogy lejátszás közben ne legyen üzenet.
Nekem csak a hibaüzenetet dobja fel. -
Technoman
őstag
Eddig azt hittem, hogy a mostanság "kölcsönzött" filmekkel van a gond (újabban, főleg 4K HDR filmeket nézek), azokat kódolják rosszul. De amikor már az 1000 éves, még HD sorozataimnál is elkezdett röcögni, akkor már gyanút fogtam.
divan:
Leírásod alapján megtaláltam.
Performance/CPU Govenor, ami nálam a Performance-on van.
Dobok vele egy próbát. -
Joshi
titán
Még azt tudom elképzelni, hogy valami blokkolja az appot mikor keres. Van egy Digi Gigabites optikai router és azután van egy másik router ami adja a wifit. Lehet hogy ez kever be.
Na, kipróbáltam a Samsung Galaxy A41 telómon és mobilnettel hibátlanul megy, wifin meg csak teker a kereső kör. Akkor a wifi nem tetszik neki valamiért.
-
vargalex
Topikgazda
Így, ahogy írod. Ezen anyagok lejátszása esetén a CPU szinte végig 667 MHz-es alap órajelen jár. Persze valamennyit azért melegszik. Ezért szoktam én CE esetén a CoreELEC tárolóból a Program kiegészítők alatt található System tools kiegészítő telepítése után SSH-n bejelentkezve a
stress-ng -c 4
parancs futtatásával tesztelni. Ez egészen egy ctrl+c megnyomásáig (vagy a -t / --timeout paramétert használva a megadott másodpecig) 100%-on terheli a 4 magot (a
-c
paraméter után megadott szám). Ekkor természetesen folyamatosan a maximális 1908 MHz-en járnak a magok. Közben lehet figyelni Kodiban, vagy másik SSH-n bejelentkezve acputemp
paranccsal, vagy konfigurált OpenVFD esetén a kijelzőn a hőmérsékletet...
75˚C elérése esetén (S905X3-nál) pedig érdemes lehet megnézni admesg
kimenetet is, szépen látszik, hogy kapcsolgatja a CPU magokat...#86674 CoF: hacsak nem akarsz mindenképpen ventit használni, akkor szerintem teljesen felesleges. Ha nincs nagyon szem előtt, akkor elég, ha lepattintod az alját és fúrsz rá néhány lyukat...
-
vargalex
Topikgazda
Lehet, de a service az számomra továbbra is a szerver... Fentebb láthatod, hogy nem engedélyezett samba (azaz SMB service esetén) is működik a samba client, tudok is csatolni kézzel:
tx3:~ # mount -t cifs -o username=root //192.168.22.200/Downloads /storage/test/
tx3:~ # df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
devtmpfs 1.9G 4.0K 1.9G 0% /dev
tmpfs 766.4M 10.5M 755.9M 1% /run
/dev/mmcblk1p1 511.7M 220.4M 291.3M 43% /flash
/dev/loop0 199.0M 199.0M 0 100% /
/dev/mmcblk1p2 13.5G 142.2M 13.4G 1% /storage
tmpfs 1.9G 0 1.9G 0% /dev/shm
tmpfs 4.0M 0 4.0M 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs 1.9G 2.3M 1.9G 0% /var
tmpfs 1.9G 0 1.9G 0% /tmp
//192.168.22.200/Downloads
3.6T 2.5T 1.1T 70% /storage/test
-
Joshi
titán
Ha CE-vel használod, akkor gyakorlatilag nincs szerepe az Android felületnek. Itt inkább a hűtés lehet jobb ha egyáltalán foglalkoztak vele. Meg kell nézni egy szétszedős videót.
ui.: egyébként se értem, hogy mi értelme van egy boxon Netflixet, HBO Go-t, Youtube-ot futtatni, hiszen egy valamire való tévében ezek már régóta elérhetőek.
-
kokokka
addikt
Ugyan az lesz, mint a mostani S905X3-as box-ok CE-vel, csak a a dune felületnek hála kezelhetőbb, felhasználóbarátabb lesz. Érdekes, hogy még a Plus is "csak" 32Gb-os lesz, pedig ebbe az (amúgy valóban nem vészes) árba azért még a 64-es is simán belefért volna. Bár sokaknak gyakorlatilag nincs haszna a nagyobb berlső tárhelynek.
-
kokokka
addikt
Arra azért kíváncsi lennék, hogy mikor nő fel az android addig, hogy egy normális appal (akár Kodival) teljesértékű médialejátszóként lehessen használni. A SLIMBOX alatt nálam most már majdnem ilyen a Kodi, de a hang része valamiért nem teljesen stabil. Bár most néztem meg egy Atmos-os filmet, direkt droid alatt, teljesen hibátlan volt. Csak akkor jöttem rá, hogy nem is a CE-t használom, amikor a Kodi-ból kilépve az adnroidos felület jött be
Lehet, hogy már nincs messze az idő, hogy csak android legyen egy médialejátszó alatt.
-
Elemental
addikt
Szeva!
Az általad magyarított estuary mod v2-őt használom matrixon, plusz a színezett media flag-et. Tegnap egy film nézése után lefagyott fél percre, majd törlődött a magyarítás is és a színes media flag is. Ma újra tettem őket, majd a film végén, miután kiléptem a főmenübe ismét fagyott, majd visszaált alapra.
A kodival nem babráltam.
Volna ötleted, hogy miért?Esetleg más tapasztalt ilyet?
-
aldebaran
addikt
Ez az eredeti, nem? Ugyanez van, ha a hivatalos kodi repo-ból telepítem.
De egyébként jelen esetben ez segített:
What worked for me was the following:
Browse to Kodi > addons > plugin.video.youtube > resources > lib > youtube_plugin > youtube > helper > and open: video_info.py
Scroll down to lines 689-690 and 'comment them out' using 'hash tags' like this:'Accept-Language': 'en-US,en;q=0.8,de;q=0.6'}
# if self._access_token:
# headers['Authorization'] = 'Bearer %s' % self._access_token
page_result = self.get_watch_page(video_id)
Then REBOOT Kodi.
I still sometimes see the 'No Stream Available' error, but clicking the video again seems to allow it to play. -
aldebaran
addikt
Amikor exportálom a filmeket nem ajánlja fel, hogy hova tegyem, fogalmam sincs, hogy hova teszi.
A thumbnails mappában a mappák nálam számok 0-f-ig és a képek nevei ilyesmik: 000a7dc7.jpg.
Átneveztem a thumbnails mappát valami gagyira, újraindítottam az eszközt, de továbbra is mutatja a képeket, nem cachelte újra.
az artwork dump minden egyes film mellé odatette a képeket a fájl nevével elnevezve + fanart1-2-3 + landscape + poster + thumb, de clearlogo, clearart nincs közte.
Volt a Leaia-ról mentésem, azt importáltam vissza a Mátrix telepítése után, lehet, az a gond. Szerintem újra fogom tenni az egészet 0-ról, újra-scrape-elem és meglátom, milyen lesz.
Köszi a segítséget! -
blakey
titán
Nem adák fel, van megoldás, hamarosan tudni fogtok róla.
Egyébként nálam hibamentesen megy a 19.2_rc1. Egyeseknél akadnak gondok, van aki a UPnP hibás működését okolja, azzal tudta produkálni a hibákat, mással nem. Szóval nincs feladva semmi. Valószínűleg egy wrapper lesz ami a szükséges dolgokat "meghívja" és a többi nem lép működésbe.
Akinél hiba van az próbálkozzon a május 22-i vagy 1-el korábbi Nightly-val és a korábbi cdm-el, ott történt egy tcmalloc módosítás ami úgy tűnik, hogy egyes boxoknál, bizonyos helyzetekben gondot okozhat. Tegnap 3 órát nyüstöltem és nem volt semmi gondom a 19.2_rc1-el, másnál meg véletlenszerűen újraindult, stb. Pedig ment a Netflix, HBO, Widevine a legújabb. -
blakey
titán
Nálad a mátrixnál látszik valahol az advancedsettingsben beállított Cache előtöltés a progressbaron?- igen, látszik
Ezt a hsz-t most látom. A DTS Core most került bele a CE Matrixba, nézd meg a legújabb Nightly-kat, a hangtovábbításnál a DTS-HD alá került. A Kodiba is bele fog kerülni ha a fejlesztői elfogadják
Nem azokhoz az erősítőkhöz készült amik ismerik, ahogy minden más sem. -
Imi1981
veterán
Nekem elég az 1080p mert csak fhd tévém van. Van egy xiaomi mi box s-em és azon sokkal szebb a netflix mint x96 max plus ce alatt 720P - ben! Pedig igazából ott is csak 1080p-ben megy mert a tévém is 1080p de mégis sokkal szebb! Nem hülyeségből írtam, hogy nem jó minőségű 720P ce alatt a netflix mert látom.
Igazából utálom a mi box s - t mert egy gyenge lassú (kodi kezelése főleg ha be van kapcsolva a kandenciahelyes lejátszás) . Gt kingben gondolkodtam de abban az árban van sok alternatíva úgyhogy jól meg kell gondolni melyiket vegyem.
Vargalex Az x96 max plus - ról kérdezett az elején ezért gondoltam azon érdekli megy e vagy sem a netflix és hbo go.
-
kokokka
addikt
Igen, újraindítottam. Lehet, hogy nekiállok tesztelgetni, de ez kb. száz átírást és újraindítást jelentene
Ezt csak találomra lehet vagy van valami kiindulási alap ahhoz, hogy milyen számot kéne beírnom?
szerk. : nem lehet, hogy nem a gyökér mappába kell másolni? csak mert találtam egy ilyet :
and place it inside it skin.confluence/720p folder
-
kokokka
addikt
Aha. Ez is érdekes (és jó) ötletnek tűnik! Tehát indítasz egy zenét és egyből átdob magába a lejátszóba? Mindegy, honnan indítod? Úgy értem, hogy mindegy, hogy fájlok közül játszod le fájlkezelőből vagy a médiatárból? És amikor STOP-ot nyomsz oda lép vissza, ahonnan a zenét indítottad? Mert akkor ez is jó megoldás, hisz a fontos az lenne, hogy így váltsak az indítandó zenék és maga a lejátszóprogram között. Abban esetleg segítenél, hogy álljak neki ennek?
-
bzs73
őstag
A fejlesztőknek jelezted? Vagy tudnának rá megoldást, vagy javítanák ha tényleges hiba. Én reggelig melózok, de holnap megnézem én is ezt a keresést gt king-en.
A lényeg egyébként, hogy én is próbálkozok folyamatosan a matrixal, de egyenlőre nekem a 9.2.6 a fő ce, az hibátlanul megy. A 9.2.7 végül is csak a beletekeréses hiba, sávosodás miatt nem jó.
-
vargalex
Topikgazda
Én is a kiegészítő keresést próbáltam természetesen. Úgyhogy ez nem Kodi hiba. Lehet CE hiba (kipróbálni nem tudom, mert csak S905-öm van, ott nincs Matrix), ezt nem tudom megítélni. De ez egy olyan alap hiba, ami biztosan nem ment volna át a tesztelésen. Úgyogy én azt mondanám, nálad nem stimmel valami. Próbáltad másik microSD-ről, vagy pendrive-ról? Biztosan az eszközödnek megfelelő verziót, illetve dtb-t használsz?
-
blakey
titán
Nekem egyelőre 1 kiegészító hibás, (PKC), de az általános, nem OS függő. Nem használok semmilyen egyéb felszínt, nincsenek különleges kiegészítőim és minden jól működik CE 19 alatt. A kereséssel sem volt gondom, RC3 van fent. hálózatkezelés is rendben. Küld log-okat a fejlesztőknek.
-
gyűrű
addikt
Mivel vannak akinek problémás volt a CE- 19 matrixra optimalizált estuary skin
9.2.7- vagy előbbi tehát Kodi 18-ra való felrakása, ezért itt az a verzió is..
Telepítése hasonló, kicsomagolni bemásolni az addon mappába, újraindítás után engedélyezni a kiegészítőknél > skin.estuary.matrix.CE_V1mod -
-
aldebaran
addikt
Köszi!
Én Zephyr2-t használom, de sajna már nem frissítik, ezért keresek másikat. Mi a jobb, szerinted, ami sötét és függőleges menüs? Ha tudsz, megköszönöm.
Néztem az aeon tajo-t és a nebula-t, de valami kis dolog nem tetszett egyikben, vagy másikban. Főleg, hogy widget-ként nem tudom a youtube feliratkozásokat kitenni, mint a zephyr-ben. -
bzs73
őstag
Üdv!
Igen, most egy pen-re feltoltam én is a 9.2.6-ot, és ott vajsima minden léptetés, beletekerés. Már a 9.2.7-nél is van ez a sávosodás beletekerésnél, mátrixon meg rc1-rc2-n is megvan. Néha kevésbé látszik, csak a képernyő alsó felébe, de néha meg félképernyős, nekem elég zavaró, mer sokszor csak este belenézegetek a filmekbe, kedvenc jelenetekbe, sok a koncert is, ott is sokat beletekerek. Nekem egyenlőre marad a 9.2.6. Egyébként gt kingre 9.2.6 után már csak 1db img fájl van, nincs rev-a, rev-b.
A skint pedig köszönjük, király!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpársportok
- War Thunder - MMO Combat Game
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest