-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pinnacle
nagyúr
Köszi mindenkinek! USB adapterrel elindult a telepítés.
Matrix RC1-et tettem fel, frissített RC2-re utána fekete képernyő. RC2-t próbáltam 2g_1gbit dtb-el, resizing, reboot fekete képernyő. Nexus,
4g_1gbit
-el működik. Akkor ezek szerint az X96Max Plusom kártyaolvasója, nem bírja az Samsung PRO Endurance-et. -
aldebaran
addikt
-
®abstract®
őstag
Nekem X96MP box van & ugyanezt használom droid alatt. 24 colos fhd monitoron. az,hogy a vp9 fosch szerintem nettó hülyeség
teszteltem az avc & av01 formatumot de nem láttam dift.a másik az,hogy amikor az utobbi 2 kodeket bekapcsoltam gyakran előfordult,hogy a videok el sem indultak. szóval a vp9 kodek igenis jó-evvel semmilyen video lejátszási problema nincs
meg a H264 el sem.
az avc & av01 gondolom 4K & hdr eseteben lehet erdekes erősebb hardveres boxon. -
pinnacle
nagyúr
Láttad, hogy végig CE-ről kérdeztem. Netflixen ki lehet kapcsolni a vp9-et. Szerintem még pont te mutattad régen.
Igen, Netflixen ilyen szétmálló kép volt a probléma, de azon nem is érhető el az FHD, 4K. Te komolyan látsz különbséget Youtube FHD-n (mert csak is lehet választani) vp9 és a h264 között? Miben nyilvánul meg? Én semmit. Egyformán tökéletes, de ha a h264-en jobban melegszik, akkor a vp9 a jobb választás.
-
nfsu17
veterán
most erre mit írjak, komolyan?
körtét az almával?
Te sticken nézed, ő meg CE alatt akarja...szerintem.
Ott nincs av01, hiába jobb, nem tudja nézni...akkor azt kell nézni, ami van. vp9
Hiába finomabb a pálinka, mint a víz, a sivatagban azért a fél karod adnád egy pohár vízért is. -
pinnacle
nagyúr
vp9-en kívül milyen kodeket láttál még 4K-s Youtube felvételen? Úgy emlékszem X96Max-on is azért állítottam be ezt, mert a Youtube csak ezt használja 4K-ban, gondoltam FHD-ban is jó lesz. Inputstream adaptive beállítás nekem nem korlátoz, hiába van beállítva 1080p, Youtube beállítást veszi alapul. Így viszont ugye nincs értelme 4K-ra állítani, mert a képminőség nem lesz jobb, csak a box melegszik jobban.
Elemental megnéznéd neked bekapcsoláskor mennyit a hőmérséklet? Nekem egyből 38°C.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Nem tudtam milyen néven van, csak korábban ajánlották. Videó minőségre melyik a legjobb? Én az Adaptívot használom.
Jól hangzik amit írsz, hogy a kis szeleteket nem lehet bufferelni, de Androidon, PC-n viszont lehet látni. Azért 20-30mp elég jó. Szerintem nekem azért akad néha, mert 2-3mp buffer sincs. Mi mástól akadhatna? Gigabites internet, ASUS 65P router. Lehet a DIGI vacakol?
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Gondolom a Youtube buffert se állítani, se kimutatni nem lehet. Ctrl>shift>O sem jelzi. Viszont akkor mire érvényes az internet filesystems? Mert Netflixen, Disney-n, HBO-n sincs buffer vagy csak a Ctrl>shift>O nem tudja megjeleníteni. Nincs olyan kiegészítő ami jelzi?
-
Janaboy
veterán
Nem, a lejátszás még most is szarakodik.
Ez főleg több részes sorinal idegesítő, hogy van hogy 2-3x le kell állítanom és indítani megint, amíg nem indul.
De látod válasz nem jött, nem tudom h Mavens milyen bug list alapján dolgozik, ha egyáltalán ez rajta múlik és nem Kodi bug. -
Elemental
addikt
-
Csabi1984
addikt
A firestick 4K MAX nem rossz készülék de nem minden esetben Kodi barát. Sokszor kiléptem majd elakartam indítani egy szürkés kép fogadott. Előszőr le kellett állítanom a kodit a háttérben futó alkalmazásoknál és utána ha elindítottam bejött a kodi.
Jelenleg Amlogic Boxnál maradtam a KODI miatt. -
e90lci
senior tag
Az ok,azt gondoltam valahogy bele lehet túrni a beállításaiba CLi-n.De akkor nem.
Bocsi az előbb benéztem ha az alapértelmezett hangsávnál ha be van állítva a magyar,és /20 alá esik a stream mondjuk 18/20 akkor van magyar,ha felé pl 24 akkor valami cmd nyelvet ír.Gondolom kínai nyelv.Hát akkor ennyi.
Köszi a segítséget srácok.Cof-nak is. -
pinnacle
nagyúr
Egyet vennék tőled, ha rtl88x2cs van benne. Azért jó lenne ha ki tudnád próbálni BT hangfallal. Mondjuk biztos jó lesz.
CoF X96Max Plus-nak gyengébb a hűtése. Ha jól emlékszem a rosszul elhelyezett hűtés miatt, jobban melegszik, mint az X96Max. Egyébként nincs utódja az X96Max Plus (2)-nek?
blakey azt amit a Zsadi ír. Én sem tudtam Plus 2-ről, itt írtak először róla, ebben is rtl88x2cs van.
-
pinnacle
nagyúr
Szia blakey! Tudnál segíteni ebben a Bluetooth problémában? Nem kaptam választ, lehet rossz helyre írtam? Szerintem nem az X96Max miatt nem megy a Bluetooth, mivel Androidon működik, hanem a Matrix hibája.
Ha X96Max-ra szeretném feltenni a CoreELEC-Amlogic.arm-9.2.8-Generic.img-et, hátha azzal működik a hangszóró, (ng-vel nem), melyik device tree kell?Egyébként valakiknek CE-n működik X96Max-al Bluetooth hangfal?
-
Zsömica
aktív tag
Ezt nem kell jobban tudni - főleg neked (is) lehetne ennyi tapasztalatod ha követted az elmúlt évek történéseit ill. a CE és a boxok evolúcióját..!
Nemrég még azt hintették itt hogy nem lesz X4-re CE, én már akkor leírtam hogy előbb utóbb dehogynem - és tessék..! Ugyanez volt az X3 megjelenésekor is a "minta" és lám hová fejlődött..!
Szval nem kell itt semmilyen team tagja lenni ahhoz hogy ezt bárki "felfedezze" - csak követni kell a logikát a történésekben.., de bárki azt követ - amit/akit csak akar sztem..! -
Zsömica
aktív tag
Szia - ezt a titkos menüt én is kipróbáltam az erősítőmön ( Onkyo TxRz 810) de nekem erre a gomb kombinációra meg sem rezdült..! Elképzelhető hogy ezen a típuson nem is használható..?
A poén az - hogy az Ugoos AM6b-mmel nekem is el-el tűnik pillanatokra a kép - de csak a főmenü alatt; az erősítőn is látom ilyenkor villogni a hdmi feliratot; viszont hogy ha megnyitom pl. a Maven féle kodi-t - onnantól minden rendben, meg sem rezzen a kép - pedig már én is mindent kipróbáltam..! Az X96 Max-al viszont atomstabil a kép - ha felcserélem a kábeleket/bemeneteket az Ugoos akkor is szivat..! -
mexel
veterán
Ahogy írtam a box nincs nálam, kb 200km-re van a gazdájánál. Csak a napokban valamiért jött hozzám és előtte szóba került hogy van egy ilyen box-a, androiddal, demár nem használja mert nem túl jó a droid. Felajánlottam hogy gyorsan felteszek rá egy CE-t. Előtte látatlanban kerestem remote.conf-ot. A gond az volt hogy a távot otthonhagyta
Így csak a CE ment fel sd-re és bíztam benne hogy jó lesz. Bekapcsolni bekapcsol azzal amit felraktam, csak irányítani nem lehet. Ő elég laikus, igaz a winscp- és az sd-re másolás az megy neki, de komolyabb beívatkozást - telefonos irányítással már nem hiszem hogy tudok majd csinálni. Időm sem lesz rá. nyilván ha itt lenne a box megoldanám, de így elég nehéz
Csak segítenék szívesen neki mert megérdemelné.
-
mexel
veterán
Akkor valami más beelink lesz. Talán GT1? Az biztos hogy s912-es Kb 10 percig láttam, addig s-re feltettem egy ce-t beállítvade a távját nem hozta a tulaj. Aztán ment is haza, messze tőlem. valami távot kellene csinálnom rá. Bekapcsolbni bekapcsol azzal a remote.conf-al amit itt találtam, de aconf üres, csak az az egy funkció van benne
-
-
norbinator
csendes tag
Szia!
Köszi megnéztem, sajnos a dual boot-hoz külön storage kellene. Illetve volt egy emuelec addon kodihoz, de ahogy látom annak a fejlesztése leállt. Egyelőre megpróbálok megbarátkozni a kodi emulator képességeivel, ha nagyon nem megy, akkor felteszek egy emuelec-et vagy batocer-at és azon megpróbálok belőni egy kodi autostartot, mert ezekben elvileg elérhető a kodi. És akkor csak ki kell lépnem belőle, ha emulátorozni akarok.
-
Beni2360
félisten
Én most ugrottam másodszorra neki és sikeredett beizzítani. Nem akart megjelenni a listában a 4 verzió, hiába indítottam újra. Na mire megtaláltam, hogy a beállításokban van egy engedélyezési opció ami kimaradt a leírásból és alig találtam meg a beállításokra hogyan tudok belépni. Ugye a kikapcs gombnál kell jobbra navigálni ez is bele mehetne a leírásba. Majd még ismerkedünk. Gondolom az alneműben ugyan úgy lehet a mappákat külön külön berakni mint az alap skinben.
-
aldebaran
addikt
Lehetne egy kis csicsa még
PL:
A kijelölés lehessen 2 színű, mint az AZ2 resurection-ben
Default háttérnek lehessen képet beállítani, amit lehessen halványítani, mint az AZ2 resurectionben
Megjelenjen az almenü, ha a "balra" kattintok a menün.De most is teljesen használható, gond nincs vele.
-
Zsömica
aktív tag
Én is nemrég adtam túl egy Beelink Gt1 mini-n; teljesen rendben volt - csak már sok volt a box itthon. Most a gyerek szobájába van egy X2-es Max; a nappaliban az X3-as, egy Ugoos és egy HTPC ; én sem érzek most lefedetlenséget az igényeimhez.., ja de...! Várom már az új LG oled-eket..!
-
Csabi1984
addikt
Ugyan azon videót (1080p-s film) a Corelec+Kodi-val mondhatni alig látom a különbséget, hogy nem 4K, míg ha Androidra letöltött Kodit használom akkor alacsonyabb a kép minősége. Lehet, hogy ahogy Blakey kolléga írta "optimalizáció"hibája
Másik: Próbáltam lejátszani egy DV filmet az Android+Kodi alatt szaggatott mint atom míg CoreElec+Kodi lejátssza csak mivel az eszköz nem DV képes csak HDR-be nyomatja de nincs laggolás.
-
devil-k
nagyúr
Elég régóta használok már Kodit, hogy tudjam, ez nem user error. Ez egyszerűen szar fejlesztés eredménye. Az Apple tv alatt (Infuse) nem kell ilyennel küzdeni, nem kell átnevezni a fájlokat, felismeri őket letöltött névvel is.
Flowtation
Inkább boldogabb lennék, ha kevesebbet kellene át/visszanevezni. Állítólag van olyan addon amivel a letöltött tartalmakat jobban ismeri fel. Ez valós? -
Fastfact
csendes tag
Lehet hogy nem fogalmaztam pontosan, de a családi videókat is PKC-n szeretném lejátszani.
A Plex szerveren létre van hozva külön könyvtárként Filmek, Sorozatok, Családi videók. A könyvtárak típusai beállítva filmek, sorozatok, egyéb videókra. Az egyes könyvtárakban jól is szerepelnek a tartalmak.
A Kodiban viszont a Filmek menüpontban vegyesen vannak a filmek és a családi videók. A sorozatok jó helyen vannak. A Videók menüpontban lejátszási listaként látszanak a Plex könyvtárak, itt szintén jó helyen vannak az egyes anyagok.
Azt szeretném elérni, hogy a filmek menüpontban csak a filmek szerepeljenek. -
tomy86
addikt
Köszönöm, de félreértettél. Nem albumonként akarom látni a lejátszások számát, hanem egy összesítő számra lenne szükségem, hogy az összes albumból, hányat hallgattam már meg. Például, ahogy a "Music.AlbumsCount" megmutatja, hogy van 300 album a médiatárban, szeretném azt is látni, hogy ebből meghallgatott 123. A Kodi wiki oldalán nem találtam erre infót, ezért lehet, hogy nem megoldható.
Nem olyan fontos, csak egy ötlet és nem tudom, hogy én vagyok a béna vagy tényleg nincs erre lehetőség? -
mexel
veterán
Igen, erre jutottam én is, csak éppen megoldhatná a rendszer ha a zene funkció megy akkor értelmezze a gomb parancsokat mint a többi esetben is. Semmi megoldás nincs erre? Érdekes módon az x96 távján lévő léptető gomboket érzékeli rendesen ha beállítom, egy másik táv-on nem, pedig azon is vannak léptető gombok és be is vannak állítva a remote.conf-ban. Szóval kicsit katyvasz a dolog. De végül is nem fog érdekelni majd megoldja magának az illető ha nagyon akarja, ez csak plusz lenne
-
xrvman
őstag
Köszi Neked is, a Netflix is sikerült!
Bár jobban örültem volna egy minimálisan bővebbnek, de így is jó lett, méghozzá úgy, hogy a WidevineCDM letöltését, telepítését kérte, melyet engedtem neki.Korábban a Matrix telepítéshez valóban nem kellett reset sem, azt is köszi.
A Coreelecnél beállítottam a képernyő kalibrálást, ám Netflixnél mintha önnálló életet élne, kilóg újfent mindenhol elég sokat. Igaz, most nem FHD 60Hz, hanem csak FHD 24Hz (TV-n a távszabályzó info gomb lenyomásakor mutatja miként üzemel épp a TV)
Még nézegetem, milyen beállítások vannak a Netflixen belül. -
xrvman
őstag
Köszönöm, akkor felteszem a 19.4-Matrix-ot.
Még sose csináltam ilyet, mert a hozzáadott kártyán már ott volt a működő verzió.
Kérhetek egy leírást miként csináljam?
SD kártya a kezemben, be tudom tenni a laptopba és tudok másolgatni.
Viszont emlékszem, a távirányítóval voltak gondok, valamit be kellett másolni, hogy rendesen működjön. Megtaláltam, remote.conf volt. Ilyesmi van a Matrixhoz?
A Netflixhez mit kell tennem, hogy menjen, mit kell letöltenem, bemásolni és telepíteni? -
mikrofon
veterán
Ehhez tudnál valamit küldeni, hogy mit kell majd beállítani?
Mert emlékeim szerint volt olyan amikor magától nem váltott hanem meg kellet nyomni egy gombot hozzá, vagy a menüben a parancsot (MATCH FRAME RATE).Illetve le szabad frissíteni az új androidra? Azon lévő hibákat kijavították már?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Milyen routert?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Autós topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- PlayStation 5
- Kerékpársportok
- Yettel topik
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- További aktív témák...
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged