-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
Pelican #60120 üzenetére
Gondolom mind a kettő végső célja az installtointernal, mert az, hogy most megy SD-ről és a data meg eMMC-ről csak félmegoldás. Oké, a borítóképek 1 másodperccel hamarabb töltődnek be, és a BOOT idő is gyorsabb így, meg régebbi SD-ről is pörgősebb a rendszer, de egy gyorsabb SD is már filléres tétel. Én azzal tisztában vagyok, hogy egyik napról a másikra nem lesz meg a végső cél, ezért kell az alapokról építkezni
-
-
Valkűr
addikt
válasz
Pelican #59541 üzenetére
Inkább pontatlanul fogalmazom. Van egy mappa amiben több minden talalhato, gyari letoltesekről beszélek. Benne a film, mellette a felirat, nfo etc. Igy ertettem a tobb mindent. Azert a CE-re, pontosabban a kodira gyanaxom, mert sehol mashol nem jött elő ez a problema. Szoval alapbol nem szoktam hozzanyulni amit letoltok. A filmek cimet 1x probaltam atnevezni ahol a fő mappa neve pld: The.walking.Dead.1080p2019.noname etc..Ez csak egy pelda. De a filmek zöme ilyen elnevezesben jön le. Ezeket 1x neveztemat The Walking Dead cimre, es valaminek nem tetszett, az almappakhoz nem nyultam ..
-
válasz
Pelican #59189 üzenetére
Persze hogy volt(4.óra hoszája ezzel görcsölök), mindent kihúztam a tápból vártam is 3.percet utána de semmi.
Vagyis a szokásos van mikor elkapja és tökéletes CE alatt és Droid alatt is, aztán egy újabb áramtalanítás és újra ilyen szar, amikor jó és nincs kihúzva a táp, akkor jó restart után vagy átlépve CE rendszerbe is.
De ha elveszed a tápot tőle akkor újra szar és van hogy 8-10.X is el kell játszani hogy táp kihúz elindít megnézed nem jó, akkor megint táp kihúz elindít és így tovább..., aztán egyszer megint sikerül elkapnia és jó minden, de olyan is van hogy minden jó tápot kihúzom és marad jó eljátszom 3-4X és még mindég jó aztán az 5.táp ki-be után újra szar.Szóval itt nem hozott semmi javulást a frissítés, pedig direkt nem OTA engedtem fel hanem img-ből tettem teljes gyalulással.
-
kovakovi77
tag
válasz
Pelican #59132 üzenetére
Ahogy láttam az óra jelek dtb-fileban vannak belőve. (Van olyan box amihez pont emiatt van 2db dtb file ha jól emlékszem mert nem birja a sebességet)
De épp elég az ha az u-boot-minden portot felránt-1-re és innen indul a betöltés vagy mindent le húz 0-ra és így indul a rendszerbetöltés.
Utóbbi esetben csak azok az egységek, funkciók működnek amik kapnak tápot.
Pld-esetembe a Sata csatinál elfelejtette bekapcsolni a tápot, de adat forgalom az ment a vonalon XDJAV: Upsz indulási freki uBoot lövi be:
Board ID = 1
Set cpu clk to 24M
Set clk81 to 24M
CPU clk: 1200 MHz
Set clk81 to 166.6M
smccc: 00047da6
dtb-ben már csak az androidnak mondja meg meddig mehet. -
-
válasz
Pelican #59126 üzenetére
Nem ordítok csak 2 szót írtam naggyal!, de akkor válaszolj X96MAX nál miért nem javult meg CE alatt? most 7.végén le frissítettem mind 2 DDR4.es X96MAX ot Android 9 re (V311P_20190722) és ezek után sem javult a helyzet CE alatt, pedig droid alatt hibátlan
Mit értesz az alatt hogy nem ugyan az persze hogy nem ugyan az, mivel egyik S905X2 a másik 922X persze hogy nem ugyan az, de ami a lényeg hogy teljes USB burning tool frissítés volt tehát mindent frissített nem csak system és kernet.t mint általában az OTA szokott tartalmazni, még sem lett jó, de droid alatt továbbra is tökéletes
-
-
Stalki
csendes tag
-
-
Beni2360
félisten
válasz
Pelican #59052 üzenetére
Ez a remota.config mappa colt a boxon. Gondolom amikor a táv power gombját élesítettem az előzőek alapján.
Ezt csináltam a neten utána nézve:this file is configuration for each factory remote device
# work_mode 0 :software mode 1 :hardware mode
# repeat_enable 0 :disable repeat 1 :enable repeat
#
# factory_code each device has it's unique factory code.
# pattern:custom_code(16bit)+index_code(16bit)
# examble: 0xff000001 = 0xff00(custom cod) 0001 (index)
#
# release_delay unit:ms.release will report from kernel to user layer after this period of time
# from press or repeat triggered.
#
# debug_enable 0 :debug disable 1 :debug disable
#
# SW MODE:
# bit_count how many bits in each frame
# tw_leader_act time window for leader active
# tw_bit0 time window for bit0 time.
# tw_bit1 time window for bit1 time
# tw_repeat_leader time window for repeat leader
# REG
# reg_base_gen set value for PREG_IR_DEC_BASE_GEN
# reg_control set value for PREG_IR_DEC_CONTROL
# reg_leader_act set value for PREG_IR_DEC_LEADER_ACTIVE
# reg_leader_idle set value for PREG_IR_DEC_LEADER_IDLE
# reg_repeat_leader set value for PREG_IR_DEC_REPEAT_IDLE
# reg_bit0_time set value for PREG_IR_DEC_BIT0_TIME
#*************************************************************************************************************
#amlogic NEC remote
factory_code = 0xbf40fe01 - ez lett cserélve amit az ssh-n olvastam ki.
work_mode = 0
repeat_enable = 1
repeat_delay = 120
repeat_peroid = 33
release_delay = 121
debug_enable = 1key_begin
# table TR99X2, type: NEC
0x140 KEY_POWER
0x113 KEY_ENTER
0x141 KEY_MUTE
0x118 KEY_VOLUMEUP
0x110 KEY_VOLUMEDOWN
0x116 KEY_UP
0x11a KEY_DOWN
0x151 KEY_LEFT
0x150 KEY_RIGHT
0x113 KEY_OK
0x119 KEY_EXIT
0x111 KEY_HOME
0x14c KEY_MENU
0x101 KEY_NUMERIC_0
0x14e KEY_NUMERIC_1
0x10d KEY_NUMERIC_2
0x10c KEY_NUMERIC_3
0x14a KEY_NUMERIC_4
0x109 KEY_NUMERIC_5
0x108 KEY_NUMERIC_6
0x146 KEY_NUMERIC_7
0x105 KEY_NUMERIC_8
0x104 KEY_NUMERIC_9
0x143 KEY_SETUP
0x10f KEY_INFO
0x142 KEY_DEL
key_end
-ezek töröltem de így sem volt jó.
repeat_key_begin
repeat_key_end
-----------------
Ott a boxon elmentve. -
kovakovi77
tag
válasz
Pelican #58953 üzenetére
Jobb a békesség, igazad van néma gyereknek ....
Nightly vonal. A95XMAX
Szóval usb-wifi rádugva kapcsolható a vezetéknélküli hálózat, de semmit nem talál a közelben a 20190915-verzióval.
20190914 működik.
20190914-es verzió:
CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2-nightly_20190914-Generic.img.gz
20190915-ös verzió:
CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2-nightly_20190915-Generic.img.gz
dmesg,lsmod mind2 verziónál:
[link]
Ha más is kell írd meg mit melyik verziónál kérdezzek le.
Előre is köszi ha továbbítod. -
stigma
addikt
válasz
Pelican #58928 üzenetére
Utoljára kb 2 éve próbáltam ki egy Mecool m8s vagy milyen box volt nálam, az tuti hogy S905X volt és akkor asszem müködött a gigabit de ebben nem vagyok annyira biztos.
Ezért gondoltam azt a legtöbb boxon 1db usb3as és 1db usb2-es port van.
Usb 3.0 azért kellene mert külső 1-2TB-os box lenne rádugva. -
Valkűr
addikt
válasz
Pelican #58869 üzenetére
De most őszintén, kit bántottam meg, vagy mivel hogy elítélsz? Az értetlenség, csak mert soha nem volt dolgom hasonlóval valóban türelmet kíván, de bantani nem bántottam vele senkit. Ha igy jött le sajnálom, nem ez volt a célom. Ezért is köszöntem meg többször is a segitséget, mert sokat segítettetek. Na de akkor lezártnak tekinteném az ügyet, ha van erre mód. Köszönöm!
-
Valkűr
addikt
válasz
Pelican #58860 üzenetére
De megalázott, személyeskedesbe forditotta a beszélgetést! Ez nekem eleg az ellenszenvhez. Az önzetlenség nem a pénzre utal, amit önzetlen adok nem vágom utána más fejéhez. Tudod inkább fizetnék érte, csak legyen valaki aki türelmesen, hozzáertőként segit, nem kioktatóan, lenézően. Sztem nem tettem semmi olyat aminek ezt kellett volna kiváltsa. Nem vagyok mártír, de az igazamért és a tisztességemért kiállok mint minden normális ember. A névváltoztatás nem értem hogy jön ide, régóta terveztem, most megcsináltam. Mi a probléma már ezzel is?! 😲🤔
-
-
cof
veterán
válasz
Pelican #58824 üzenetére
Wifin telefonnal mér 500/300-at szerinted LAN-on nem kéne akkor többnek lenni mint 300/100? Azt meg csak ő tudja megoldani, hogy ugyanazt a szervert válassza ki mérésnél mindkét eszközön, PC-n Windows alatti mérésről még nem nyilatkozott.
(#58826) Tigerteam Amúgy a Digi-nél én csak 1000/300-as csomagot látok, 1000/500-at nem.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Pelican #58628 üzenetére
Erre tippelek én is, de kicsit ellent mond ennek, hogy nem drágább mint az s912 hiszen az odroid is képes volt belőle olcsó board-ot csinálni. Viszont jelenleg majd' minden box túlárazott. s912-ből pedig nincs hiány és nem is volt, igaz azok is drágábban jöttek be anno mint az akkor aktuális s905x. A 922x megjelenése óta viszont elég sok idő eltelt, mégsem jönnek a 905x2 fölé árazva. Nekem furcsa
-
válasz
Pelican #58314 üzenetére
Ezaz hogy menni kéne , de nem megy ezért küldte hozzám a kolléga mert ugyan azok a tünetek néha megy de akkor is szinte csak annyi hogy ip címet kap, de forgalom már nem megy át pont úgy mint a Magicsee N5Max nál kifele szinte 0 vagy néhány kbit, az én kingem ha ment akkor teljesen jó volt le-fel megvolt a 940-960Mbps mióta megcsináltam tökéletes lett, ahogy gyűrű kollégáé is.
De ez a king pont azt csinálja mint a nemrég érkezett N5Max.
-
válasz
Pelican #58265 üzenetére
igen ugyan az a belseje, pedig máshonnan rendeltem mint ő
ami érdekes tlala itt írta hogy nála a LAN: 950/550 Mbps és ő pedig ugyan ott vette ahol én!
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Pelican #58207 üzenetére
Most látom, milyen jó kis cikket írtál a Beelink GT King-ről. Köszönjük szépen!
-
válasz
Pelican #58121 üzenetére
Sajnos a RTL8222BS nem megy a 31.es buliddel sem!
Pedig elég sok BOX ban van Fn-Lnk 6222B-SRB WiFi/BT modul
Holott már a 29.edikeihez írták hogy be került sajna továbbra sincs se Wifi se BT
-
junkpod
veterán
-
-
tomy_cz
senior tag
válasz
Pelican #58096 üzenetére
Tehát akkor elvileg fizikailag, hardveresen tudja a HDMI portja ezeknek a boxoknak?
Jelenleg egy Pulse-Eight féle CEC adaptert használok a htpc-hez LibreElec alatt, ennél talán gombnyomásokra történő reakcióidőre tudok panasszal lenni, egyéb nagy problémám nincs vele. Jó kérdés, hogy ehhez képest a Mecool box milyen ebből a szempontból...
-
junkpod
veterán
válasz
Pelican #57990 üzenetére
sajnos android alatt sem működik jól, max 300kB/s-et írt ki a KODI fájl másolás közben, míg wifivel ez felment 6,6MB/s-re.
iperfet prbáltam NAs és N5MAX között de 0 bit/sec értéket jelzett ki, ha egyáltalán sikerült neki.
Nem tudom, hogy a hálózatomban lehet-e hiba beállítási igény?
ping jelenleg ok, 2-4ms átlagban (wifi laptop és ethernet N5 MAX között), a kábelt a régi MX64 boxból húztam ki, router pedig egy vadi új ASUS RT-AC57U. -
ViktorHUN79
aktív tag
-
stigma
addikt
válasz
Pelican #57887 üzenetére
Pár hónapja a kosárig jutottam, beírtam minden szállításí címet már csak a vásárlás gombra kellett volna tenyerelnem, de meggondoltam magam. Asszem Ordoir XU-4et akartam talán venni.
Valakivel régebben beszéltem privátban és sajnos van úgy hogy nem minden terméket szállít Magyarországra az oldal, és sokszor van az, hogy hoppon maradunk sajnos.
Én még nem rendeltem személy szerint, de egy ilyen N2 2GB-os változatot beszerzek majd e előtte tesztelek egy Rock64-et lejátszási és szerver célra
-
gyűrű
addikt
válasz
Pelican #57779 üzenetére
Nos megjött nekem is a GT-King.. gondolom b verziós mert egyből települt a coreelec. Android alatt 930/340 -es net letöltést mutat, de a coreelecnél a lan kis zöld ledje nem is világít. Tehát úgy tűnik ott vmiért nincs gigabites kapcsolat, a mai nightlyval. régebbiket nem találtam.. sztem valami nem oké.. ssh-n se érem el néha a CE boxot. Majd még hétfőig próbálkozok.
-
blakey
titán
válasz
Pelican #57775 üzenetére
Be ne ismerd, hogy rosszul írtad. "Egyébként ha fut rajta a legújabb nightly akkor b." - ez így nagyon pontatlan hiszen a rev A-n is fut, ha azt írtad volna, hogy mindenféle módosítás nélkül továbbra is fut rajta a legújabb nightly akkor valószínűleg rev B. Semmit nem gondolok hozzá, pontatlan voltál és erre a hsz-re kapnád a kérdéseket, hogy miért revA-n már nem megy?
-
kovakovi77
tag
válasz
Pelican #57749 üzenetére
Pelican, Csicsóka!!!!
SIKER!!!
cfgload 2-es verziojaval működik kép hang van.
Sajnos mennem kell dolgozni igy max melohelyemen nézek bele a mentett logokba,
másra nem jutott időm.https://drive.google.com/open?id=1ityjEN16vCgCZqkYBXPIdLjxfLF8A51k
Pelican külön köszönet a CoreELEC csapatnak!
Esetleg egy elemzést adnának, hogy miért indult el a cfgload2-vel?eth,wifi,bt,sata reszelgetés még hátra marad,
de Android alol sikerült kimentenem a dtb-t amibol bus/port cimeket már tudok vadászni es a 4_1gbit.dtb-t hozzá módosítani.
Még jelentkezem. -
kovakovi77
tag
válasz
Pelican #57714 üzenetére
Elkészült pár log és mentés. Nyilvánossá teszem, több szem többet lát.
mmcblk0-rol kértek az első 4MB-ról mentést, de úgy vélem az mmcblk1-kell nekik mert az mmcblk0-a lett az sd-kartya a boot folyamatban.
Biztos ami biztos mind2-t le mentettem.
Utolsó alkalommal a LibreELEC kernele nem igazán volt informativ a bootfolyamatrol igy hozzá csaptam egy dmsg kimenetet is.
LibreELEC alatt a fw_printenv parancs nem létezett.
printenv-kimenet meg semmit mondonak tünt.
U-boot-ot megszakitottam bootnal (rátapadtam a space-re)
printenv kimenet igy már tartalmasabb képet fest.https://drive.google.com/open?id=1Y28SHGwtALl8JypPk5O-Il0VFG9JPAa3
Megjegyzés ötletelés, nem kell komolyan venni!: Lehet hülye ötlet, de nekem az a első 4MB-eléggé elkódoltnak tünik. (gondolom az u-boot vissza jelző üzeneteit valamiféle txt formában látnom kellene)
Ez viszont azt jelenti, hogy igen elkódolt az u-boot és lehet a kernel is igy van tárolva.
Lehet a CoreELEC kernelét betöltés közben dekodolja(igazábol ilyenkor vágja tönkre)
és e miatt van a bad kernel hiba üzenet.
Ha mégis ez van Libre,Armbiant és több mást hogy tölt be?
2db cfgload próba még hátra van de nagyon hulla vagyok, megyek aludni. ha időben felriadok meg csinálom azt is. -
Csicsóka
őstag
válasz
Pelican #57723 üzenetére
A GTK-t nem értettem először, a Linuxos Gimp Toolkit ugrott be.
Túl régen Linuxozok biztos azért, a GT King nem olyan régi.
Az új VIM 3L nekem tetszik, SPI Flash-ba mehet az U-boot, a M.2 Socket-be pedig egy jó SSD.
A sorok közt olvasva azért ez is jelent valamit :
O/S for HTPC LibreELEC(Linux-5.0+) / CoreELEC(Linux-4.9) -
cof
veterán
válasz
Pelican #57723 üzenetére
Nem az, nekem sem, ahogy a telepítés is már megy a leírásoknak köszönhetően még LE időkből. Ha vennék is ilyen újabb generációt, az USB 3-ért esetleg, egy A95X MAX-ot néztem ki, ez nagyon jó lett volna torrentre, CE-vel, de szerencsére nem vettem meg, mert olvastam, hogy nem megy rajta. Várok én is erre a csodabox-ra, hátha jobb vétel lesz, mint egy más S905X2,S922X.
(#57722) blakey Olvastam, volt itt mindenféle megnyilvánulás, nekem jó az S912 box-om is, 4K-t nem nézek, egy USB 3-ért kíváncsiságból, talán beszereznék egy jövőboxot.
-
cof
veterán
válasz
Pelican #57719 üzenetére
Ha CE-vel jönne, akkor nem igen out-of-the-box, azért csak össze kell legózni, már ha valóban erről van szó. És szerintem aki össze tudja építeni, neki a telepítés sem okoz problémát (már ha nem összeszerelve jön). Én egy olyan megoldásban reménykedem mint az OSMC féle, hogy kiválasztanak egy BOX-ot, amit ugye a gyártóval együtt faragnak szoftveresen, egy X96 Box-ot brandelt át, előre telepített OSMC-vel. Bár igazság szerint engem nem érint, 4K-t még nem nézek, esetleg pár év múlva, addig meg a jelenlegi LE, CE is jó lesz még évek múlva is NAS-ról, ha netán egy idő múlva már nem lenne kompatibilis az S912, S905-el.
-
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
válasz
Pelican #57509 üzenetére
Köszönöm és blakey-nek is a felvilágosításokat.
A kérdésem, hogy állítsam vissza vagy maradhat 1080p?
Tényleg nagyon pici és fórdítva van a HDMI bemenete. És a kábel csavarodás végett nem is fekszik fel az asztalon. Valami keményfa alapra fogom csavarozni és akkor talán már felfekszik rendesen. -
Mankó
veterán
válasz
Pelican #57439 üzenetére
Ha kikapcsolom azokat, akkor vállalhatatlan akadások vannak, siralmas, számomra. Samsung Qled 65Q80R.
Már 3 hete állítgatom, szerintem csere lesz Sony-ra, arról is váltottam. Különben jó a Qled, de tényleg, csak ezzel a mozgás megjelenítésen változtathatnának, vagy valami élhető beállítást adhatnának mellé. -
Egon
nagyúr
válasz
Pelican #57409 üzenetére
Akkor ezek szerint nem is nagyon érdemes szarakondi az Alipay-jel, mehet simán a fizetés a bankkártyáról?
A másik félelmem, hogy egy cca. 11K-s box-nál, ha vámeljárás alá kerül, az egy dolog, hogy végülis nem kell fizetned áfát, mert nem éri el az összege a 10 eurót, de magáért a vámeljárásért elvileg fizetned kell, és bár a Magyar Posta állítólag nem fizettet ilyet, a futárcégek viszont igen, és ott máris 7K ennek az összege, ami eléggé soknak tűnik, az adott értékre vetítve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged