- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz
zazenke #101650 üzenetére
Nálam csak a mátrix csajos hibrid verziók tudták kiakasztani a technikákat de nem volt meglepő.
Inkább magamnak csinálom a dv filmeket. Azokkal nincs gond.
A Paramount féle DV egy külön történet de ott maga a paramount adta ki teljesen máshogyan a filmeket. Azoknál a Ugoos rendszerét és a CE-t is fixálni kellett hozzá. -
szabeska
addikt
válasz
zazenke #101572 üzenetére
Én streamingre nem használom, csakis sima lejátszásra, az összes HD hang átengedése viszont fontos lenne (elvileg a 12 már tudja ezt). Ha hazaértem megnézem talál-e egyáltalán frissítést, és megnézem az Androidot akkor kezdésnek, ennek ellenére érdekelne, mit tegyek fel rá CE-ből
-
maestro87
őstag
válasz
zazenke #99583 üzenetére
Pár hónapos telepítés, a box sincs egy éves. Biztos, hogy nem hardveres, CE-vel mindig szívok. Előtte S912-es boxot használtam, az is lefagyott néha de legalább a power gombot hosszan nyomva újraindult, Ugoos meg még arra se reagál. Valami megakasztja nagyon, én a qBittorrentre vagy az Estuary Mod V2 skinre tippelek. A felszínt most visszaraktam a gyárira, meglátjuk meddig bírja fagyás nélkül. De lehet a torrent lesz a hibás, mert olyan is volt már, hogy a box nem fagyott le, viszont a torrent meg elérhetetlen volt újraindításig.
De az röhej, hogy nem indul újra magától a box fagyás esetén...
#99586 Joshi: Mert itt mindenki azt mondja, hogy CoreElec a legjobb.
Egyébként meg kell a qbittorrent- és Jellyfin szerver és még nem jöttem rá, hogy kell ezeket megoldani android alatt. Illetve olyan alkalmazást se találtam még amivel az androidot tudom irányítani a Yatse app-hoz hasonlóan.
-
cocka
veterán
válasz
zazenke #99082 üzenetére
És az a bizonyos letöltőprogi csak letölti az adatfolyamot és kész vagy a végén remuxolja is? Mert ha csak letölti és nincs remuxolva, egy hagyományos PC is "gondolkodik" pozícióugratásnál, mert ahányszor ugratod, minden alkalommal az elejétől az adott pozícióig végigseekeli. Ez minimális idő és azzal jár, hogy nem tudod azonnal odaugratni a videót sehova. Ffmpeggel remuxolod és jó lesz.
ffmpeg -i <input.mp4> -c copy <output.mp4>
azt kész.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
zazenke #99077 üzenetére
Ez mondjuk elég fura felbontás, milyen videók ezek? Meg azt megnézted, hogy interlaced (váltóképsoros), vagy progresszív? Az interlaced-nél természetes, hogy megduplázza a frekit, de ettől még nem kellene akadnia. Nekem is van pl. 1480x1080 pixeles videóm, de ez elvileg "hagyományos" 4:3-as képarány.
-
-
blakey
titán
válasz
zazenke #98727 üzenetére
Alapvető probléma, hogy az 5.4.xxx kernelek nem olyan jók, mint a korábbi 4.9.xxx, ebből fakadóan egyes dolgok jobban működnek az utóbbi esetében, nyilván olyan is van, hogy az előbbi a jobb. Az 5.4.210-es kernel + CE20-NE nem olyan rossz, sőt. A CE21 tesztelésre jó, ott még az újabb kernel is befigyelhet (5.5.xxx) másra nem nagyon. Tehát aki kevésbé problémás CE-t szeretne használni a Homatics-on, annak a CE20-NE a jobb választás.
-
blakey
titán
-
snpetit
aktív tag
válasz
zazenke #98062 üzenetére
Ez nem olyan típusú mint a menüs, start-stoppos, felíratos. Pl. a 2. film esetén amikor fut a srác a mezőn 2-szer megakad egy picit, nem folytonos a mozgása.
Hogyan fér hozzá nálad a lejátszó a file-hoz? SMB-én, közvetlen rádugva, plex vagy egy media szerveren keresztül? -
snpetit
aktív tag
válasz
zazenke #98054 üzenetére
Ezen a film is darabos az animáció miatt, de különben nagyon jól látható a folyamatos részeken:
No.Dogs.or.Italians.Allowed.2022.HUN.HMAX.WEB-DL.1080p.DD.5.1.H264-HADE
Ezen is látszódik, főként ha utána megnézed pl. másik lejátszón pl a beépített TV-én:The.Fence.2022.1080p.HMAX.WEB-DL.DD5.1.H.264.HuN-No1
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
zazenke #97994 üzenetére
Az ott bal szélen egy analóg audio jack kimenet? CE alatt működik vajon?
-
herrká
senior tag
válasz
zazenke #97978 üzenetére
Köszönöm szépen, megtennem, de nem értek hozzá. Ez egy régi alap box. cof telepítette a CE-t rá. Belső memória. Még reset gomb sincs rajta...
De sajnos túl messze lakik. Postazgatni kell, sok idő. De lehet ő marad ismét, ha elvállalja.
Ígérte egy másik forumtag, hogy segít itt a közelben. De sajnos kozbejottek neki problémák.
Tőlem meg ennyire telt, hogy még a működő boxot is kinyirtam...Jelenleg nem érzékeli sem a vezetékes kapcsolatot, sem a wifiket nem látja. Üres az ablak a beállításoknal.
-
Gino20
őstag
válasz
zazenke #97692 üzenetére
Köszönöm a részletes infót
Holnap lesz rá időm és megpróbálom.
Igen azt tudom, hogy nem fog menni CE alatt a gyári távkapcs, de ez nem probléma. 1 távkapcs párti vagyok a CEC-nek köszönhetően.
Amúgy próbáltam frissíteni a droidot, hogy naprakész droid és CE legyen, de azt írja, hogy nincs új fw. Erre van esetleg tipp, hogy miért lehet vagy mit bénázok el?
Na közben megtaláltam a régi "support-ot" [link]csak fog menni
-
zazenke
őstag
válasz
zazenke #97690 üzenetére
a te verziód április 30 . CoreELEC-Amlogic-ne.aarch64-21.0-Omega_alpha1-Generic.img.gz néven fut
-
Zsömica
aktív tag
válasz
zazenke #97673 üzenetére
Azért mert van AM6b+ om is - az tudja a DV-t, és szeretem az Ugoos modelljeit - 3 tv-hez kellett player így rendeltem az AM7-ből kettőt, és tartalékban van még a konyhai tv-re akasztva egy X96Max
Ha a Homaticsra gondolsz - akkor egyel már befürödtem - és amúgy is van még mit csiszolni rajta; szval ha kiforrt veszek egy olyat..! -
apszi
őstag
válasz
zazenke #97644 üzenetére
Már tervezem egy ideje, de mivel rákényszerítve nem vagyok (működnek a régiek), így még mindig nem sikerült eljutnom az elhatározásig.
Amúgy csak a plazmával van baja. Ha a Samu LCD-ét kötöm rá, azzel érdekes módon nincs problémája. Lehet, hogy kipróbálok majd egy 19.x-es verziót is, már csak a "szakmai kíváncsiság" miatt is.
-
mikrofon
veterán
válasz
zazenke #97501 üzenetére
Én ezt cáfolnám.
Nekem a DuneHD Homatics van. A Dune alkalmazást nem hajnalom mert számomra nem megfelelő.
Még is 80-85%ban androiddal használjuk: streaming, Spotify, smarttube, képernyő tükrözés/megosztás. De még a Kodi is jól megyCE-re Akkor kapcsolok át, ha egy letöltött filmet szeretnék megnézi. Ezért nagyon jó hogy kevesebb mint egy perc alatt már át is váltottam és fut a CE. Mostanában keveset bíbelődök hogy megkeressek egy filmet lementsem és úgy nézzem.
-
blakey
titán
válasz
zazenke #97350 üzenetére
CoreELEC alatt a Homatics teljesen lekapcsol, az áramtalanítás nem probléma. Android alatt alvóba megy, az áramtalanítás biztos, hogy nem okoz gondot, mert újraindul a box, semmit nem tölt be, hacsak nem úgy van beállítva. Inkább az a probléma, hogy miután újra áram alá helyezed, akkor elindul a rendszer és betölti (betöltené) a médiatárat, kommunikálna pl. a Plex/Emby szerverrel és ha nem találja, akkor belassulhat és percekig úgy tűnhet mintha lefagyna, de egy ssh
reboot
megoldja, ha már elérhető a médiatár. Esetleg alvó módot használsz a kikapcsolás helyett. Ugoos más elven működik, kevés box használja már azt a módszert, de ha a Ugooson is elindulna a rendszer, akkor pontosan ugyanúgy viselkedne. Tehát a Homatics nem "kifagyva kapcsol be".
Ő ha kikapcsolja a tv-t és az CEC funkcióval lekapcsol minden eszközt standby-ba akkor a homatics kifagyással indul vissza a következő használatkor még pl a régi gt king box ott folytatja neki ahol abbahagyta. na ez mitől lehet ? - valószínűleg ugyanaz, mint nálad, nem találja a médiatárat vagy alvóba teszi, ami nem működik CEC esetében, ezen a boxon. Teljes kikapcsolás legyen. Nálam hibátlan. -
blakey
titán
válasz
zazenke #97348 üzenetére
Nem kell mindig, minden áron frissíteni. Homatcs-ra 1,5 héten belül kijön az új FW. Ne írj, olyat, hogy stabilabb lesz, mert egyáltalán nem biztos. Hónapok óta legnagyobb százalékban Homaticson folynak a fejlesztések, tehát elsősorban ott javítanak dolgokat, a többit csak, akkor, ha valaki hibát jelez. Sajnos nem lehet minden boxon, párhuzamosan fejleszteni.
-
zazenke
őstag
válasz
zazenke #97347 üzenetére
ja ez már az és valóban el lőtte a dv-t. amit mond hogy melyik droid verzió kell hozzá az meg még a kanyarban a dune homaticsnál. Csak kíváncsiságból tettem fel . És megjött az ugoosra is a ng-dv frissítése. Most már van wifi hálózata is. Előbb utóbb ez stabilabb lesz mint a homatics. A dungeons film az még most se megy csak hdr-be , de ezt leszámítva nincs vele baj sőt úgy rémlik az egyik sorozat amit most nézek az meg ezen DV még a homaticson csak hdr volt. Most ezt hogy megerősítsem vissza kéne rakni a homaticsra a még működő dv coreelecet
-
gyűrű
addikt
válasz
zazenke #97215 üzenetére
Ha nagyon hazavagná a homatics egy nem béta frissitéssel a CE-t, és nem segítene a fejlesztőknek akkor sincs nagy gond. Megvan a hivatalos stabil működő img, azzal visszatehető, az Atv 11 ami alatt tökéletes a CE is. De nem ez lesz 🙂 Egyelőre egy zárt beta fw ami tegnap kaptunk, az ami kinyirta a CE t ahogy blakey írta.
-
Zsömica
aktív tag
-
Joshi
titán
válasz
zazenke #97202 üzenetére
De mit akarsz az Android részével? Nekem a Homatics (nem Dune verziós) Android felületén csak a stream appok a lényegesek, de azok gond nélkül működnek. Minden másra meg ott van a CE. Persze ma még nem tökéletes, de talán valamikor már egy jól működő rendszer lesz. Mindig ebben bízunk, aztán majd valami lesz.
-
zazenke
őstag
-
Zsömica
aktív tag
válasz
zazenke #97058 üzenetére
Érdekes amiket írtok - mert nekem Maven's Kodi alatt továbbra sincs gondom droid alatt..,a Vimu-t meg azért nem szeretem, .ert nem engedi át a HD hangokat az erősítőnek; az meg nem CE DV verzió amit feltelepítettél..!
https://github.com/CoreELEC/CoreELEC/releases/download/21.0-Omega_alpha1/CoreELEC-Amlogic-ng-dv.arm-21.0-Omega_alpha1-Generic.img.gz -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged