- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
válasz
Truman #50837 üzenetére
De ugyan úgy visszaírja a random jelszót
Az nem random jelszó, hanem a beírt kódolt változata, hogy ne lehessen később kiolvasni a fájlból, ez így rendben van.
Tiltsd le a jelszó kérést,"rpc-authentication-required": false,
ha úgy sem működik akkor meggágyult. Szedd le, és tedd vissza.
-
Csicsóka
őstag
válasz
Truman #50819 üzenetére
Bármit is matatsz a .opt/etc/transmission/settings.json-ban előtte mindig le kell állítani a démont, mert különben nem tartja meg a módosításokat.
.opt/etc/init.d/S88transmission-cfp stop
Majd lehet szerkeszteni, a settings.json-t.
Ez után reboot, és jó lesz.
Ha ezzel nem boldogulsz, van kodi TR addon is, használd azt.
-
-
Beni2360
félisten
válasz
Truman #49540 üzenetére
Mire kellene a box a szüleidnél?
Próbáltál a laptopon wifin keresztül ott esetleg hálózatról filmet nézni? Mert netezni nem kell nagy sávszélesség. Ki kell próbálni, hogy azok a cuccok mennek-e a szüleidnél amit szeretnének. Film nézés nem ajánlott wifin keresztül, nem stabil hálózat. -
blakey
titán
válasz
Truman #49075 üzenetére
Mindegyik előző verzión az mpeg4 gyorsítás "minimum HD"-ra van állítva, mindegy milyen LE vagy CE, és ugyanaz a jelenség. Más miatt vitt bizonyos dolgokat. Tedd "Mindig"-re és nem lesz semmilyen problémád, nekem LE-nél volt régen hasonló hibám.
A "minimum HD" nem azért alapértelmezett, mert az lenne a jó, Minix XBMC alatt a "Mindig" az alapértelmezett és azóta nálam az az etalon beállítás, így nem lesz gond az AVI-kkal HD-nál kisebb felbontás esetén sem.
-
-
blakey
titán
válasz
Truman #49069 üzenetére
Tehát a működéssel van gond hiszen nem megy megfelelően. Tökéletesen értem amit írsz, de az is a működéshez tartozik, hogy hibás vagy hibátlan-e.
Megnéztem mindkét videót, hibátlanul megy, semmilyen laggolás. Azt megnézed, hogy nálad hardveres vagy szoftveres-e a gyorsítás? Hardveres gyorsítással megy nálam és hibátlan. -
divan
őstag
válasz
Truman #49058 üzenetére
Kipróbáltam mindkettőt. Mindkettő megy rendesen.
K1Pro, CoreELEC 20181216 nightly builds
Mini MX CoreELEC 8.95.6
Egyiken sem volt vele semmi baj, ment folyamatosan.Nekem volt data.hu-s accountom, így gyors volt. Töltsd fel google drive-ra szerintem, az a legegyszerűbb, és állítsd a megosztást a link birtokában bárki letöltheti opcióra.
-
válasz
Truman #49033 üzenetére
ki néz már manapság avi.t és DVD.t? Én már nem is emlékezem mikor néztem ilyet talán 15.éve! Én már akkor is MKV.t használtam mikor még nem is létezett LCD/Plazma TV
Ezzel sz.tem az userek 98%a így van tehát érthető hogy az avi már 1000.éve elavult! Amúgy is már egy 100.centis TV.n(nem hogy 130-150) is kín szenvedés nézni egy ótvar pixeles szart, nem értem mért kell ezt erőltetni?
-
DoItYourself
Topikgazda
-
Kroni1
veterán
-
blakey
titán
válasz
Truman #48299 üzenetére
https://discourse.coreelec.org/t/coreelec-8-95-6/2566/18
…Unfortunately the remote codes of the aforementioned devices conflicted with the Khadas remote maps so they had to be disabled by default. .…
Mert úgy döntőttek, hogy ezeket a boxokat nem támogatják "out-of-the-box", előre haladnak csak nem ezen boxok az elsődlegesek. -
blakey
titán
válasz
Truman #48295 üzenetére
[link]
updated default IR keymaps **
** Following these changes we have had to remove out of the box support for the following IR remotes,
A95X, MeCool, MINIX.If you are using a device with one of the above IR remotes you can re-enable support by executing
the corresponding command below via SSH and rebooting.echo "meson-ir * a95x" > /storage/.config/rc_maps.cfg
echo "meson-ir * mecool" > /storage/.config/rc_maps.cfg
echo "meson-ir * minix_neo" > /storage/.config/rc_maps.cfg -
hunaqua
addikt
válasz
Truman #46553 üzenetére
A 2/16 NEM Gigabit Lan!!! Ezért olcsó! Szerintem azt nem szabad megvenni.Amennyiben a későbbiek folyamán esetleg lesz CE.,akkor is csak a nagyobb testvéreket.
Kérdések és válaszok.....
Is 2GB/16 version also with 1000mbit lan and dual channel wifi and bluetooth? Some web sites says that 2gb ram version only 100mbit lan and without bluetooth
By miza Oct-25/2018 19:11:52
AHello Miza,
Please note that the 2GB RAM version has only 100MB LAN and no Bluetooth. The 4GB RAM version is available. 1000 megabit LAN and dual channel WiFi and Bluetooth.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
Truman #46249 üzenetére
Nagyon sok médialejátszóm volt/van, az egyik legrégebbi lejátszóm is még megvan, egy TVIX 6500-as és pontosan ugyanúgy viselkedik mint a CE/LE ugyanazon a TV-n és ki- illetve bekapcsolt fps váltással tesztelve. Tehát vagy emlékekből merítesz vagy masmilyen megjelenítő volt ahol másképp működött a pulldown.
-
kenand
veterán
válasz
Truman #46099 üzenetére
Nem elég az az állítás amit a Kodi felülete megenged?. Akkor kérdezd Csicsókát ő készítette a plugint
(#46069) DoItYourself
Szépen karban tarod az összefoglalót, korábban többször is elolvastam, de mivel 3.5 jack SPDIF boxom nem volt eddig vs. átsiklottam felette. Ráadásul a 8 éves macbook white-omon a 3.5mm jack az analog audio+ toslink optika egyben (nem coaxiális).
De coaxiálisként szerencsére működik a Magicsee N5-ön, szépen megy a dolby digital/DTS 5.1. Ősrégi használtan hibásan (azóta megjavított) vett erősítőm meg el van látva 2-2 SPDIF (2 coax+2 optika) bemenettel és 1-1 kimenettel is. Szeretem a hangját dolgozó/hacking szobában szépen teszi a dolgát -
Dr.NX
addikt
válasz
Truman #45217 üzenetére
A tévéd manuáljában biztosan le van írva!
Amúgy egy tipp: én most próbálgattam Mecool MS8 Pro+ -on (CE) 4k tartalmakat, arra jutottam, hogy a gyári HDMI kábel nagyon vacak, vettem hozzá egy minőségibbet, azzal megszűntek a képkihagyások (vagyis elsötétült minden 1-2 másodpercre). -
-
Truman
senior tag
válasz
Truman #45109 üzenetére
Sikerült!
Szóval nem a \\COREELEC\Addons\service.minidlna\config\ útvonalon kell szerkesztgetni a minidlna.conf -ot, hanem a \\COREELEC\Userdata\addon_data\service.minidlna\config\ útvonalon.
A módosításom amúgy helytálló volt, csak rossz helyen történt.
Köszönöm azért a válaszokat! -
Pelican
őstag
válasz
Truman #45091 üzenetére
Próbaképpen bekapcsoltam a boxon az UPNP-t, mást nem állítottam, a tévé látja a hálózati kapcsolatiat a boxnak és le is tud játszani róla.
Bedugtam egy HDD-t a boxba, felvettem a videó források közé, így már működik is a tévéről.
Ha nem veszem fel a források közé, akkor is látszik, csak akkor nem lehet rámenni. -
Truman
senior tag
válasz
Truman #45091 üzenetére
Közbe letiltottam a CE alap DNLA/UPnP szerverét, és feltelepítettem a MiniDLNA add-on -t.
Ezt is látja a TV, de ugyan úgy nem boldogulok vele.
A konfig fájlja így néz ki.
Ha az első sort módosítommedia_dir=V,/storage/videos
-ról
A külsö vinyóm elérési útjára.media_dir=V,/var/media/Adat1
-reVagyis a külső vinyóm elérési útjára, újraindításkor ugyan úgy nem lát semmit. Egyáltalán itt kell módosítani?
\\COREELEC\Addons\service.minidlna\config\minidlna.conf
Segítsetek légyszi, fontos lenne.
-
peterk
senior tag
válasz
Truman #44957 üzenetére
Sima BB2 ugye, nem a PRO?
A TV Center alkalmazás az tulajdonképpen egy előre felkonfigurált Kodi, semmi egyéb. Szerintem vagy azért nem megy, mert nem tudja első induláskor beállítani a sok előre felrakott addon-t (nincs net, nem elérhető már valami addon), vagy azért, mert ütközik valamivel (pl. ha saját magad is telepítettél valamilyen kodi verziót).
Ha mindenképpen ki szeretnéd próbálni, szerintem a beállítások/alkalmazásokban keresd meg és törölj minden adatot, cache-t, és szedj le minden saját magad által felrakott kodi verziót, reboot, és úgy próbáld meg. Nekem elindult ..... de lényegében használhatatlan, annyi szemét orosz / kínai streaming addont pakol fel, hogy nagyobb kínlódás kitakarítani, mint fel sem rakni és használni valamelyik letölthető változatot.
(Egyébként a gyári android rendszer szerintem maga a borzalom ezen a kütyün. Lehet rá szerencsére normálisabb custom firmware-t felrakni, amivel már egész jól használhatóvá válik.)
A box 912-es, ezért CE ajánlott hozzá. Én a gxm_q201_2g_1gbit.dtb -t használom hozzá - nekem ezzel tökéletesen megy. De vannak itt akiknek a gxm_q200_2g.dtb-vel működik jól. Valószínűleg mindegyikkel megy, de az is elképzelhető, hogy bár a márkanév és típus ugyanaz, de a boxok belül nem teljesen ugyanolyanok, akadnak kisebb eltérések. Szerintem próbáld az elsővel ("papíron" az való hozzá), aztán ha az netán nem jó, próbáld meg a másodikkal.
-
Truman
senior tag
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Truman #44721 üzenetére
Ugye publikus IP-t kap a routered a WAN oldalra? Próbáltad futó transmission mellett ellenőrizni egy port checkerrel is?
-
Truman
senior tag
válasz
Truman #44708 üzenetére
OK, tudom hogy nem nagy szám a netem, de akkor az asztali gép mért hozza a teljes sávszélt torrenten?
Amúgy nem sokáig lesz nálam a BOX, ajándékba szántam tesómnak. Neki "buta" TV -je van csak az avi -t viszi rendesen. Nekem úton van egy MECOOL BB2.(s912/2 GB/16 GB). Elvileg gigabit LAN -os. Ez jobb lesz valamivel?
-
Csicsóka
őstag
-
Truman
senior tag
válasz
Truman #44436 üzenetére
Sziasztok!
Ma volt időm beüzemelni a torrentezést a BOX -on, de nem vagyok valami elégedett a mért sebesség értékekkel.
Szóval a box egy Tanix TX3 max (s905w / 2 GB / 16 GB). CoreELEC 8.95.2 , Trasmission kliens. Az internetem: 100 / 50 Megabit.Nem akartam a routeremre kötött NTFS -es külső vinyót Ext4 -é alakítani, ezért a boxhoz egy másikat használtam, amibe asztali vinyó van, de az is legalább olyan gyors. Ezt leformáztam Ext4 -re.
13 GB -os mkv fájl másolása a gépről a hálózat felé (Samba) Total Commanderrel mért adat:
--------------
ASUS RT-N18U router (Gigabit/USB 3.0): ~26 000 kbyte/s
TV BOX: ~11 000 kbyte/s (Ennyit még a TP-Link 1043ND -m is tudott majdnem).Torrentezés:
----------------------
Asztali gép (3. gen i5 -el): 11 MB/s (Ennyi lehet a max ezzel az Internettel)
TV BOX: 6,5 MB/s
A router saját gyári torrent kliense: kb 2-3 MB/sMost ennyi tudnak ezek alapból, vagy valamit állítani kell még?
-
Csicsóka
őstag
válasz
Truman #44447 üzenetére
Meg lehetne azt oldani, hogy a TV Box -on futó Transmission a hálózaton használja a routerre kötött vinyót?
Azt nem tudom hogy éred el a routerre kötött HDD-t, gondolom SMB vagy NFS-n keresztül. NFS lenne a jobb, ha tudja ez a tipus.
A hálózaton kiajánlott HDD megosztását fixen kell mountolni a /storage alatt létrehozott pld. torrents nevű könyvtárba. A TR-nek ezt kell megadni, mint letöltési könyvtárt.
A HDD fix mountolását a CE alá a /storage/.config/system.d alatt lévő minták alapján lehet megcsinálni.
Ha így nem menne akkor a /storage/.config/autostart.sh-ba is be lehet írni a mount parancsot.
Pld. NFS mount:mount 10.1.1.1:/media/Nas /storage/torrents/
A box full sebességen fog torrentezni, nem esik kétségbe a sok száltól, mint a harmat gyenge MIPS proci a routerben.
-
blakey
titán
válasz
Truman #44368 üzenetére
Mint írtam, CE-vel viselkedik úgy ahogy az S905/X verziók viselkedtek már LE alatt is. Nekem is az fw van fent, de kártyáról megy a CE, azon semmi sem szaggat be, minden működik. Tehát a "mexel féle dual ROM" sem felel meg számomra, nagyon sok anyag szaggat, hibás, persze messze jobb, mint ahogy előtte működött a lejátszás de CE-vel minden működik. A megoldás CE telepítése.
(#44367) kenand
Arról nem lenne tökéletes a frissítés, tiszta telepítést javaslok. -
dugesz77
őstag
válasz
Truman #44306 üzenetére
LE alá egyszerűen telepíthető A transmission addon. Lazarus repoba is benne van de itt is megtalálod kis kereséssel. Egy ext4-re formázott adathordozó ajánlott alá . Ott az addon beállításainál minden egyértelmű de ha kell segítünk. Menedzselni meg a TM Remote GUI.
Egyébkén az összefoglaló 66.a pontjában ott a leírás. -
blakey
titán
válasz
Truman #44061 üzenetére
LE alatt nincs magyar nyelv? - De van, ha első telepítés volt akkor rámész manuálisan Kodi repo-ra és látod, hogy frissülni fog, utána már telepíthető.
hogy lehet zoom out -olni a képet. Mert lelóg egy kis szöveg. - nem kell zoomolni hanem a Tv-n ki kell kapcsolni a túlpsztázást, overscan, eredeti kép, levágás nélkül, stb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Synology NAS
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- További aktív témák...
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest