-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
-
stigma
addikt
válasz
FingR86 #86084 üzenetére
Hali, ezzel biztos tudod Win alól formázni, ha nagyon kell én is ezzel szoktam az asztali gépen: MiniTool Partition Wizard
Csak akkor formázok asztali gépen ext4-re ha nagyon kell, minden más esetben az adott eszközzel formázom a megfelelő fájlrendszerre: pl.: NAS
Vagy az is jó, amit találtál: AOMEI Partition Assistant
-
Beni2360
félisten
válasz
FingR86 #86087 üzenetére
Szia! Szerintem ide menjél át és ott a topikgazda ilyenek terén egy profi és részletes leírásokat ad.
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Szerintem meg a formázás után a dokkolóba téve és rádugva a boxra a fájlkezelőben át lehet másolni vagy a win gépen ezt megosztva szintén a TC-ben a hálózaton keresztül mindkét HDD látható és lehet másolni de ez már hálózat függő lesz. tehát kell két HDD fogadó eszköz vagy marad a gépre való másolás amennyi felfér és a házban HDD csere vissza másolás és ezt addig amig el nem fogy az átmásolni való.
Azért kimaradt mint általában szokták a HDD col mérete.
Nekem van egy ehhez hasonló adapterem ami még a 3.5" HDD-vel is megbirkózik persze kell neki 12V 2A táp -
granini
őstag
válasz
FingR86 #83814 üzenetére
Mi a különbség a Legacy 9.2.6 / 9.2.7 között és a matrix 19.1. rc4 között amit én használok..?
Blakey - elvileg igen, mert minden más gyorsan és hibátlanul fut.. olyan segített telepíteni aki többször csinálta már.. kép, hang, hálózat, library, addonok, minden rendben. Egyelőre az egyetlen hiba ez a 1080p/720p lejátszás..
-
granini
őstag
válasz
FingR86 #83800 üzenetére
Próbálkoztam köszi.. egyelőre csak tipp hogy a tápellátás az ok.. bizonyos filmeket (és ne kérdezd hogy mi alapján mert látszólag csont ugyanaz a szabvány 1080p meg 720p..) nem játszik le. Mindegy mi a forrás. Próbáltam USB 3 pendriveot, passport HDD-t, gigabiten lan share foldert, egyszerűen nem hajlandó bizonyos fájlokat lejátszani. Csak arra tudok tippelni hogy ezeknek a dekódolásához több powa kéne neki és ezen a ponton inkább kifagy a kép..
A jelenség hogy elindítom a filmet, 1-2 mp-ig van hang, kép nincs és aztán csak simán sötét marad a képernyő és megáll a lejátszás. De nem fagy ki teljesen, mert ekkor nyomok egy stoppot a távin és szépen kilép a lejátszásból vissza a folderbe..
Nem teszteltem végig mint a 400+ filmemmel, de tipikusan mondjuk régi xvid meg az új 4K HDR állományok mennek, és a legtöbb 1080p meg 720p meg nem..
-
granini
őstag
válasz
FingR86 #83684 üzenetére
Pont ezzel szenvedek, X96Max+ készülék, és bizonyos filmeknél amikor az USB3-as külső vinyóról játszom le (tipikusan WD Passport külső vinyókat használok) kb 1-2 mp után belefagy.. hangot elkezdi, képet már nem is ad.. aztán ha lestoppolom a lejátszást összekapja magát.. ugyanezt a filmet lan share-ről meg simán tolja, tehát mindenbizonnyal nem elég az 5V/2A arra hogy megtolja az usb eszközt..
Tudnátok ajánlani nekem akár egy jobb minőségű tápot (5V / 3-4A) vagy egy olyan USB hubot aminek van saját külső tápellátása..? Kinél mi vált be..? Köszi szépen!
-
Beni2360
félisten
válasz
FingR86 #83625 üzenetére
A NAS-n is van egy incomplete mappa amibe letölti (ilyenkor össze vissza ahol hely van oda menti. majd ha kész van akkor másolja át a kijelölt pl Videok mappába de már igyekszik össze másolni vagyis nem lesz szétszórt a videó fájl. Kb ez egy "töredezett mentesítési" folyamatként szolgál. Ennek főképpen 4K videóknál már van jelentősége, de akár bármely videónál jelentkezhetnek akadások ha éppen mellette letöltés is van. Vagyis ha megoldható a HDD-re az ideglenes mappa létrehozása és onnan át a fő mappába igen ajánlott funkció.
SD kártya kicsi egy 4K videó letöltésére és ha részletekben másolja majdnem ott vagyunk ahonnan indultunk.
Nekem ezt magyarázták el anno a NAS topikban. -
nfsu17
veterán
válasz
FingR86 #83620 üzenetére
Sd alatt azt a kártyát érted, amin a CE fut?
Csak mert sd kártyát használok hdd helyett tárolásra.Két módszer van.
A temp mappa máshol van, mint a végleges film helye, vagy rögtön a véglegesre kezdi el tölteni.
TM nem komálta, hogy rögtön sdre töltöttem, így ott a box belső tárhelyére ment a temp és végül áttette az sdre.
Qbit alatt mehet rögtön sdre, nincd temp mappa''Direktbe a beállított helyre ?''
Igen. Meg kell adni egy alapértelmezett mappát.
A temp csak 'extra' -
zetecR
addikt
-
FingR86
őstag
válasz
FingR86 #83403 üzenetére
Nem igazán ajánlott. WiFi képességek gyengék (gyenge vétel) . YouTube 1080p-ig oké felette gatya. De 1080p-hez is frissíteni kell a youtube alkalmazást mert a gyári app egy fos és folyamatosan megakadt vele a lejátszás. Gyerekeknek stb bohockodni megfelelő (2/16 +5g Wifi). A távirányító legalább faca, nem az az ótvar kattogós X96 fajta hanem a kis puha csendes. Maga a rendszerUI felbontasa sem FullHd. Inkább csak 720p. Szőrösek az ikonok.
-
Imi1981
veterán
válasz
FingR86 #83375 üzenetére
Én mostanában mindig rufus-t használtam és sosem volt vele probléma. Sőt kétszer használtam ezt [link] mobillal otg kábellel és sd kártyaolvasóval és az is tökéletesen működik! Ami az összefoglalóban van ajánlva zöld ikonos nekem meg azzal volt problémám. Franc tudja miért van ez, hogy valakinél ez jó másnál meg másik.
-
Jahno
veterán
-
kőbaltás
tag
válasz
FingR86 #83131 üzenetére
Újra szia!
Bocsánat, végig néztem a beállításokat, de a nyelvnél nincs ilyen lehetőség, bevitel menüt meg nem találtam külön. Kisegítő lehetőségek között sincs semmi........
[kép]
Tehát nem találtam meg. Pedig használok Androidos tabletet, telefont, és ott ezeket az alkalmazásokat be tudom állítani!
Nem tudom, hogy hol kereshetem még a boxban.
S. O. S. -
kőbaltás
tag
válasz
FingR86 #83131 üzenetére
Szia 👋
Sajnálom, hogy ilyen későn válaszolok, de a meló.....
Szóval amit tanácsolsz, azt megcsináltam.
A képen azért látható piros karikában a mikrofon ikon. Egyébként zöld lenne. Ennek ellenére felugrik ez a fránya kép. Nagyon zavaró, mert a képernyő alsó harmadát eltakarja, és sokszor pont ott van a letöltések ,,gomb" (download)
Az első képen rákattintok a mikrofon engedélyekre, és kikapcsolom a Google-t. A másodikon ,,a letiltás mindenképpen" kikapcsolás, ennek ellenére felugrik ez a kép........
A box önnönmagában routolt (gyárilag) nem tudsz valami más applikációt vagy megoldást!?
Nagyon szépen köszönök minden segítséget! -
esicyhun
tag
válasz
FingR86 #83133 üzenetére
Csak teszt jelleggel csináltam, dehogy akarom ki-be húzogatni. Illetve majd memóriakártyát használok, hogy az usb szabad maradjon. A HDR jelenséget ettől függetlenül eléggé érdekesnek tartom. Illetve számítok arra, hogy ha sokáig nem bootoltatom be az androidot, vissza fog állni. Másik boxon is a felbontás beállítás visszaáll droidon maxra, ha nem indítom el időnként a rendszert (ez egy Alfawise H96 Pro+).
Kikapcsolni mindig kikapcsolom a boxokat, még egyetlen egy elektronikai eszköznél sem tapasztaltam, hogy ne döglött volna be valami, ha folyamatosan megy hosszú ideig, újraindítás nélkül. A másik boxomon például nem lesz vezetékes net pár nap után, csak teljes áramtalanítás segít, és ez a hiba az alvó állapot használatával jelentkezik. A harmadik boxomon meg szaggat a streaming, ha ugyanígy megy egy hetet újraindítás nélkül. Véleményem szerint elég kis gagyi eszközök ezek, nagyon nem 7/24-es használatra vannak tervezve.
Persze ezért az árért nem is várok többet.
-
esicyhun
tag
válasz
FingR86 #83076 üzenetére
Köszi a választ, ezt néztem, alapból ki van kapcsolva és nálam is így van, mégis minden HDR-ben megy.
Közben sikerült beállítani, eléggé nyakatekert a dolog, szerintem én egyedi boxot kaptam.
A lényeg: valami marketing vagy nem tudom milyen őrület miatt, az én boxomon a HDR mindig megy alapból. Már a boot képernyő is HDR. Fura volt, hogy az android nem rootolt, ilyen kínai boxom még nem volt. Memória és net rendben vannak amúgy. (4/32, 1000)
Szóval ahogy meg tudtam oldani:
Bebootol szépen a CoreElec, már a boot rész is HDR. A tonemappingot hiába kapcsolgatom, hatástalan, off/on/auto állásban is mindig megy a HDR. A CoreElec menüjéből visszabootoltam androidra, ott a kijelzőfelbontás beállítás alatt van a HDR mód kapcsoló: always on/adaptive. Persze, hogy always on-on volt. Ezt átállítottam adaptivera, reboot, bejön a CoreElec és minden rendben. Innentől kezdve a box nem írja felül a CoreElec tonemapping beállításait, működik ahogy kell. Leállítás után is megmarad.
Ha viszont kihúzom a pendrájvot, amiről megy a CoreElec, és a kis mikrokapcsolóval bootolok be újra, akkor ezt az egészet újra be kell állítanom.
Fura, hogy másnak nincs ilyen problémája? Nem létezik, hogy csak nálam jelentkezik. LG TV-m van.
Valaki, aki sokkal jobban ért hozzá tud erre magyarázatot adni? Egy android rendszerbeli beállítás miért befolyásolja a CoreElec működését?
Amúgy a box szuper, melegszik ugyan, de majd fabrikálok rá hűtést.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
FingR86 #83114 üzenetére
Ezt a részét próbáltam, nem hasalt el, de gyakorlatilag azonnal fel is szabadította a memóriát.
Egyelőre ennyi.A CE amúgy tökéletesen működik a 2g-s DTB-vel, nálam egy 16GB-os kártyán van és már van előlapi kijelzésem is.
Ami viszont kifejezetten bosszant, hogy a CE alatt a lekapcsolt box rendre beindul és átkapcsolja "magára" a TV-t. Az már világos, hogy nem az USB portokra dugott eszközök ébresztik fel, de vajon mi? -
FingR86
őstag
válasz
FingR86 #83058 üzenetére
esetleg ez jó lehet rá ? Memory Fill
-
dethroner
veterán
válasz
FingR86 #82945 üzenetére
De, megjelenik. De mivel smart tévé is wifin lóg, és eddig oda raktam ki a telóról a youtube videókat, így csak az jelenik meg. De a sok reklám felkúrta az agyam, és telón van youtube vanced, ami reklámmentes, ezért gondoltam felrakom a boxra android alatt is ezt az appot és azon keresztül néznék videókat. De az istennek se sikerül a teló yt appról a boxra küldeni. Nem tudom lehet-e az oka, hogy a tv wifin van, a box pedig kábelen kapja a netet?
-
Truman
senior tag
válasz
FingR86 #82904 üzenetére
Rádugtam a tápot is, de ugyan az a hiba üzenet az USB Burning Tool részéről. Többször is próbáltam, előbb a táp, majd az USB, fordítva is, egyszerre is.
Olybá tűnik, hogy soha nem lesz még egyszer android ezen a dobozon. A fene egye meg, bárcsak sose adtam volna ki ezt a rohadék ceemmc -x parancsot. Montam én az elején hogy aludni kell rá egyet, hát nem aludtam.
Ezt már tényleg csak valami agytröszt tudná visszaállítani.De amúgy vicces rendszer ez az android is. A helyreállító menüjét, ami arra való lenne hogy helyreállítsa az elrontott flash -elést, ilyen könnyű legyalulni.
-
Truman
senior tag
válasz
FingR86 #82887 üzenetére
X96 Max Plus s905x3 (4/64)
Sajnos honlapja sincs ennek a szutyoknak. Ez az egyetlen ROM amit találtam. Illetve találtam egy orosz oldalt is, de itt az se tudom melyik kell.
Elvileg az USB 3.0 porton kell. A 2.0 -al fel sem ismeri a gép.
Tápcsatit nem adtam neki, mivel úgy mind a két USB gépén és a BOX -én is jön az áram és valami kisül nem? -
Imi1981
veterán
válasz
FingR86 #82844 üzenetére
Ha kívülről akarod elérni nem az a IP kell ! A fő routered IP kell! Például 77.110.159.48:8880 a te portoddal. Természetesen nem ez az routered IP címe csak példaként írtam, hogy ez a formátum kell. A transmissionnál, hogy volt jó úgy nem tudom mert ott is így kellett volna. Vagy Dydns szolgáltató de azt írtad fix az IP címed (nekem elvileg dinamikus de mégis 2 éve ugyan az) akkor nem kell.
Ez a remote alkalmazásba kell ! A routerben jól csináltad szerintem. Bár az én routeremben tök máshogy van. Nálam így van link
-
Imi1981
veterán
válasz
FingR86 #82835 üzenetére
Pedig ha nyitottál portot neki akkor működnie kell! Én csak távoli eléréssel használom így nem kell valtogassak mert mindenhol működik. Mondjuk én PC-n futó qbittorrenthez használom és ddns szolgáltatást is használok. Így néz ki link
A qbittorrent PC-n is fényévekkel gyorsabb (feltöltés és letöltésben is) mint a transmission. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
FingR86 #77479 üzenetére
Ha a tv optikai kimenetéről működik a Z906, az már egy megoldás.
Kinyiffanó optikai kimenetről nem olvastam még itt a topikban, inkább beállítási hibának tűnik. És igen, Android alatt is jó lenne tesztelni.
Egyébként milyen box, milyen CE? Régebbi CE verzióval volt jó korábban? -
blakey
titán
válasz
FingR86 #77477 üzenetére
Nem tudom, hogy miként és hogyan állítod be, de ha világít akkor működik, ha nem világít akkor nagyobb az esélye a rossz beállításnak. Ahhoz, hogy kizárj egyes eszközöket és a helyedben kipróbálnám a TV opzikai kimenetével is azt a hangkeltőt ugyanazzal a kábellel. Ha úgy sem szól akkor kábel vagy hangkeltő hiba.
Persze attól még lehet, hogy qka az spdif. -
FingR86
őstag
válasz
FingR86 #76546 üzenetére
volt egy kis szabad időm és újra húztam a rendszert, de ugyanúgy semmi hang nem jön ki optikán. létezik hogy a kimenet behasalt ? 2 működő kábellel is próbáltam közvetlen a boxból a z906-ba de semmilyen hang nem megy, nem csak DTS, semmi más sem.
hanglejátszás eszköze ugyanúgy spdif
hangtovábbítás eszköze spdifbox hátulján világít pirossal az optika kimenete
a bele dugott kábel is világítlétezhet olyan, hogy egy bizonyos rendszer frissítés óta nem működik ?
szóval valami régebbivel érdemes lenne kipróbálni, vagy inkább hardveres probléma lesz?ötlet ?
-
Marcsello31
őstag
válasz
FingR86 #76557 üzenetére
Szia! A wifit megnézem, de amit írnak róla azt tudja tényleg, szerintem a gyenge wifi antenna lehet a ludas, láttam szétszedve ilyet a neten, egy vékony lapka van a doboz tetején belül amin valszeg valami vékony drót vagy szál az antenna, frissítés még nem jött rá. gondolom majd később erre is lesz android 10. én is 20 ezer alatt vettem meg, nemsokára lövök pár képet meg megnézem többit, minden program fut és tényleg nem melegszik túl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged