- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
- LE alatt vannak HD hangok a Mini MXIII-al, pedig az 10-esbe került akkor, CE-vel talán megoldódik - droidot próbáltad, arra írtam, MXIII-on sincs HD csak SPMC-vel.
. MXIII +16.1-es Kodi, megy az 5.1 és a lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz. Lehet az hiba, de ott működik együtt, azért is csodálkoztam, hogy itt nem. - azt az opciót mindek használod? Felejtsd el, nem lesz kadenciahelyes a lejátszás. -
-
Pelican
őstag
CE alatt van HD hang.
A lejátszás szinkronizálása megjelenítőhöz funkció megakadályozza a passthrough-t mivel át kell kódolni a hangot. A régi boxon is így van.
Az erősítő nem tudja a 10 bitt 4:4:4 HDR vieójelre rátenni az OSD-t.
CE alatt le tudod korlátozni 8 bitre, és/vagy 4:2:2-re.
CE alatt tiszta a hang. -
blakey
titán
- nincsenek HD hangok - ez ilyen sport, hol van ott drágább a cucc
- ha engedélyezem a "Lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz" beállítást, akkor csak sztereóban szólnak a filmek. - ez viszont mindig így volt Kodi esetén, ez nem hiba
- kodi alatt eltűnt az erősítő OSD menüje. Fontos lenne sokszor azért. - ez viszont erősítő és/vagy box felbontás beállítási hiba
- zene alatt sok helyen recsegős lett a hangzás, eltűnt az a szép tiszta hangzás, ami a LibreElec-es Mini MXIII-al volt. - ez lehet érintkezési hiba isA kérdés, hogy egy CoreElec-cel megoldódhatnak e és hogy lesz e stabil CE hozzá? - lesz, van de nem garantált a hibátlan működés, sajnos sok a selejtes GT-King.
-
Mankó
veterán
Megoldódott SMB-vel, a másik lejátszó NFS beállítása nem ment sehogy.
KODI
Droid alól a 18.3-as Kodiban vannak furcsaságok. A kérdés, hogy egy CoreElec-cel megoldódhatnak e és hogy lesz e stabil CE hozzá? Vagy esetleg egy korábbi Kodival próbálkozzak?Ami nem tetszik:
- nincsenek HD hangok
- ha engedélyezem a "Lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz" beállítást, akkor csak sztereóban szólnak a filmek. A Qled csúszós, rezgős mozgás megjelenítése szebb, ha ez be van kapcsolva. Mini MXIII-nál simán ment a 2 együtt.
- kodi alatt eltűnt az erősítő OSD menüje. Fontos lenne sokszor azért.
- zene alatt sok helyen recsegős lett a hangzás, eltűnt az a szép tiszta hangzás, ami a LibreElec-es Mini MXIII-al volt.Ezek lennének a legfontosabbak.
A médialejátszós fórumban olvastam, hogy nagyon sok hibás példány van a GT Kingből. Mondjatok már néhányat, amit érdemes megnéznem!
Érzésre nálam minden ok, HDR is szépen működik.
-
Pelican
őstag
"ülönben NFS protokollal van megcsinálva, a Video hozzáadásánál ott is van a nas ip címe, beljebb is enged, de a transmission könyvtárán belüli Complete mappáig már nem enged el."
Hát ez nem éppen az eredeti probléma, mert úgy tűnik, hogy eléred a NAS-t csak egy alkönyvtárba nem tudsz bemenni...
Jogosultság a kérdéses könyvtáron? -
Beni2360
félisten
Itt van egy link. Hátha ez a bajod.
-
Ejelhar
senior tag
Nálam semmit nem kellett, scan közben befékezett (a sorozatoknál indítva egy ideig jó volt majd mikor a filmekhez ért, akkor dobott hibát) , de miután lecseréltem az API keyt onnan kezdve perfekt.
Pont tegnap rendeztem át a filmeket rendesen, hogy mindegyik külön könyvtárban legyen, de akkor jött a meglepi mikor katalogizálni akartam őket.
-
blakey
titán
Mielőtt ennyire újrahúznád inkább próbálj meg egy frissebb LE7-est.
-
Mankó
veterán
-
Ejelhar
senior tag
-
Ejelhar
senior tag
Az addon-ba kell lecserélni.
LE alatt /storage/.kodi aszem (vakon írom, most éppen nincs nálam LE csak OSMC).
itt az addons könyvtár alatt találod a
metadata.common.themoviedb.org és a metadata.themoviedb.org könyvtárakat, ezekben a tmdb.xml file-t kellene átírni.Erre talán a winscp a legjobb, annak editorával a legkönyebb, a régi API kódot lecseréled (a régi: 92db8778ccb39d825150332b0a46061d, azt kell lecserélni)
-
Ejelhar
senior tag
Az eddigi Kodis API letilva, ki is próbálhatod böngészőből:
https://api.themoviedb.org/3/movie/299536?api_key=[92db8778ccb39d825150332b0a46061d]&language=en-USUpdate-elni kell, vagy még jobb ha kérsz magadnak, ehhez regizni is kell persze. API kérés menete (még régebben mentettem ezt valamelyik fórumról, mert hasznosnak találtam és milyen igazam volt
:
The Movie DB: https://www.themoviedb.org
Code:
1: Login to the site (create an account if necessary - Free): https://www.themoviedb.org
2: Go to the following URL: https://www.themoviedb.org/settings/api
3: Request an API Key (bottom lele of main content section of page)
4: Select Developer and accept the terms of usage
5: Enter the application details
App name: Kodi
App URL: http://kodi.tv
App Summary: Personal API key for Kodi add-ons
The rest of the fields are just your personal info, populate them and click submit.
6: Your key is listed in the :API Key (v3 auth) section, You should see a key created which looks similar to the following:
878b84aeea12334580bd86fa300e67da <-- Example only to indicate formatting, do not use this key, which is invalidps. a kérésnél az államot is ki kell tölteni, ha nincs értelme esetünkben akkor is, Nekem a "Pest megye" segített (kevesellte a karaktereket először, mert a megszokott NA [Not Available] stringre hibát dob).
-
ttt
senior tag
Manapság a százas lan eléggé alul méretezés. Én mindig csóválom a fejem, ha pl. egy laptopnál ilyet látok
Ha meg kell, vagy kelleni fog a 4k + hdr, akkor ne is gondolkodj másban, mint a giga bit.Ezek a dobozok többé-kevésbe arra lettek tervezve, hogy fellógasd a TV hátuljára vagy mögé..Más kérés, hogy a kivezetés nélkülieket mennyire látja a táv.
(Már régóta forog a fejemben, hogy a kiöregedett DMR Pana házába költöztetem majd valamelyik boxomat és lesz belőle asztali varázs doboz)
-
Ejelhar
senior tag
100-as Lan elég mindenre? Min és miről nézed a filmeket?
Nem, 4K-nál felejtős szerintem, elméletileg se férsz bele a LAN sávszélbe. Nekem jó, a full HD max 64 Mbit-el beéri, a box stabil LE vagy OSMC alatt, a táv sok gombos, a hardware támogatott.
De neked sovány a 100 Mbit-es LAN miatt, 4K-ra ez nem jó választás, oda mindenképpen 1 Gbites LAN kell.
Amúgy helyi hálón nézem a filmeket, a munkám miatt a desktop PC-m éjjel-nappal megy, ezért ez a NAS is nálam, illetve van itt egy Dune H1 két diszkkel, onnan is szedi a a videókat. De csak full HD-re izgulok, ezért a 100 Mbit nekem elég ( a Dune 72Mbitet tud a hálón maximum, de FHD-ra elég, nincs akadás)
-
Ejelhar
senior tag
Az összefoglalóban benne van, remek kis táblázat a szóba jöhető Amlogic SOC-ról, eszerint is tudsz boxot választani első körben: [link]
pl. ugye a HDR, akkor a sima 905 kiesik, de a stabil kiadású LE támogatottság miatt a 912 is. A 905w gyengébb mint a többi, jelentéktelen árkülönbséggel. Szóval ... első körben legyen 905X vagy 905D a CPU, innen érdemes indulnod szerintem.
-
dugesz77
őstag
Csak.hogy megkavarjalak
.. Jön a Dune is az Amlogic készülékeivel. Sajnos az olcsóbb verziókról lespórolták a gigabites lant és inkább sima átcímkézett kínai boxoknak tűnnek eddig
Meg kell várni az első teszteket mit lehet ezekből kihozni gyári/LE rendszerrel.
-
Ejelhar
senior tag
Az ár önmagában nem értékmérő, csak sejtjük mögötte a tartalmat. De lehet, úgy prémiumkategóriás, ahogy nekünk nem kell.
Például én a sok gombos távokért vagyok oda, nekem a legtöbb box ócska, a Venz viszont perfekt, ezért:
[link]Nekem ezért jobb mint pl. a Minix, mert utálom a légegeret, nem akarok Androidot, de akarok sok gombos távot. Szóval a drágább Minix nekem ócskább mint ez.
-
dugesz77
őstag
Mivel LE-vel szeretnéd használni ezért a drágább nagy neveket nem biztos,hogy megéri megvenned bár hardverileg is jobbak az igazi drágító tényező bennük a hozzáadott szoftver/támogatás aminek így nem sok előnye van.
Minix: a NEO U1 sajnos nem tudja a HDR-t az újabb U9-H meg 912 SOC-al készül ami jelenleg még nem tökéletes LE-vel(igaz droid alatt gyárilag jók)
Wetek: Most egész jó akcióban van a Game pack-es Hub. Ehez van is LE támogatás . Nem rossz ennyiért, bár itt még nem hallottam,hogy valaki vett volna.
A Mecool KI pro-ban lévő 905D eddig a talán a legnagyobb tudású, amit jelenleg tudnia kell azt tudja mind. -
dugesz77
őstag
Még ami jó megoldás lehet az a 905x-es box egy külső HDD-vel és arra torrentezni. Nálam nagyon bevált a Mecool m8s pro+-al. Talán annyi hátránya van, hogy "csak" 100 Mbit-el tud letölteni/visszaosztani. Érzésre gyorsabban reagál a tekerésre/indításra mint a KI pro a gigabites nas-ról.
Persze ez is akkor olcsóbb alternatíva ha a nem kell már külön költeni a külső HDD-re.(#35667) korcsi köszi a linket
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
Nekem is egy Onkyo 636-os erősítőm van, de gyanítom hogy nálam a Kodival lesz valami. Az alábbi beállítások vannak az említett menüben, én nem látok külön DTS True-HD stb beállításokat.
Egyébként annyi előrelépés történt, hogy a film lejátszása közben a hangbeállításoknál kijelöltem a hangtovábbítás engedélyezését. Így már Dolby Digital van, viszont DTS továbbra sincs.
-
junkpod
veterán
Ha pass-through módban ment a medi akkor az is csak azt küldött ami a filmben volt, ha dd stereo akkor azt, ha prii akkor az. Tuti van az erositodnek a prii-el jobb ál-surround módja is, pl a pio-nak van egy neo6 ami sokkal jobb surround öt képez a stereo hangbol mint a prii, a prii elavult, illetve ha nem eleve abban van kódolva a hang akkor csak ál-surround lesz.
-
gabywap
tag
Egyik legjobb megosztó sharing app droidra.
AllConnect - Play & Stream
AllConnect - Play & Stream -
DoItYourself
Topikgazda
Tegnap már leírtam.
A TWRP-s mentéseknek akkor van értelme - ahogy DM is írta - ha a saját rendszeredről készítesz biztonsági mentést. Gyári Android fw-t .img formátumban szinte mindegyik lejátszóhoz lehet találni a Freaktab-on 2 perc keresgéléssel.
A TWRP-s mentéseket csak TWRP-vel lehet visszaírni. -
junkpod
veterán
sőt most elolvastam a 006 intallt és ott külön le van írva, hogy miután feltelepítetted a NAND verziót, már nem tudsz belépni Recovery módba, csak ha ezt elvégzed:
copy recovery.img and dtb.img from your Android firmware to SD card (don't use dtb.img for LE!)azaz csak kártyáról/USB-ról tudsz recoverybe bootolni úgy, hogy előtte rámásolod a fenti 2 fájlt a kártyára/USB-re. Aztán kártya/USB be, majd fogpiszka.
-
Tegnap leírtam már pü.ben! De segítek! itt írtam mit hogy mire figyelj
-
Mankó
veterán
006-al felment megint sd-re, mással pl. 002-vel csak bootlogó. Nem értem. Komolyan.
Songomen #4191: Pendrive-ra tedd fel a zip-et kicsomagolva és az Ext már látni fogja!
junkpod: A nand telepítés úgy ment, ahogy le van írva, de ugye 2 mini mx-nél működött már, az mxiii-al is úgy csináltam. Végig is ment, ki is írta succesful, mint a másik 2-nél. Csak bootolásnál Fájlrendszer hiba fogadott.
envagyok: 006 megint felment sd-re a leírás alapján, eddig is így csináltam. 002 meg se reccent. Gyári droidot mindenképpen megpróbálom, csak jó lenne az a nand-os megoldás.
Tegnap délután 3-tól ezzel szívok, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Mx-eknél meg volt 1 óra alatt minden fajta beállítás. nandra telepítés, stb. Itt meg... persze, hogy kiborul a bili. -
junkpod
veterán
Emlékeim szerint a nand telepítésre sem a leírás szerint történt, valamit egyszerusitettel. Az LE tudtommal az alap rendszerből is igényel betoltes dolgokat bootkor, úgy néz ki, hogy a nem szabályos nand telepítés miatt fontos rendszer partició kategória is felül írtál, ugyanis a partició kiosztás nem egyforma a boxokon és ezt az eredeti android image határozza meg.
Ahogy irtak: csinálj tiszta gyári droidot, én meg azon is megneznem van-e gyári frissítés, utána jöhet a szabályos sd-LE 006, ha ez működik, akkor lehet nand, ha nem akkor kezd a 002-vel. -
junkpod
veterán
Figyu , ez nem azért lehet, mert nem másoltam be a megfelelő dtb fájlt? Mintha ilyet írtál volna.
Mindig minden lépést be kell tartani, különben jönnek a furcsa hibák.
4183: elrontod a boxot a figyelmetlen, összevissza kapkodó telepitgeteseiddel és még mérgében megtaposod és visszakuldod ? Hát hallod...
Nagyon hiányzik a leirasokhoz: csak saját felelősségre és mindig tiszta rendszerről indulva. -
envagyok
veterán
Furcsa,
Nekem 2 s905 eszközöm van, mindkettőt használom, napi 2 filmet, tv-t nézek rajtuk.
De semmi gond nincs velük.
Akinek gondja van, a libreelec.tv oldalán írjon a fórumba a fejlesztőnek.
Írja le a hibát, az eszköz pontos típusát, csatolja a log-ot.
Azzal eléritek, hogy kijavítsa. -
Csicsóka
őstag
De működik. Szerzel egy eredeti recovery-t.
Akinek ilyen vasa van, az alábbi paranccsal kimásolja neked LE, vagy OE alatt, Droid alatt nem ez az elérési út:dd if=/dev/recovery of=recovery.img
gzip recovery.imgTe pedig ezt így visszaírod:
gunzip recovery.img.gz
dd if=recovery.img of=/dev/recoveryreboot recovery
Ha így sem ok, akkor nincs más megoldás mint az eredeti FW vissza flashelése.
-
Mankó
veterán
PC-n megoldottam, végre van távirányító LE alatt. Most már be tudom lőni sd kártyára, aztán ha lesz usb a-a kábel remélem megoldódik a nand problémám is.
Különben ssh-val nem működik a lentebb linkelt dd-s parancs dd if=recovery.img ... ? Vagy az csak tipikusan droid alól megy? -
ide feltettem neked MINI MXIII_107L1_0425_remote.zip
********************************************************************************
#4144 Songoman : DoItYourself kolléga már megelőzött, én is ezt a módszert akartam mondani hogy SD ről fel lehet írni az IMG -t! De ehez is kell a Recovery -be vezető kapcsoló amit úgy látom nincs neked!Azért ekkora spórolást hogy még egy szaros 10.Ft os kapcsolót is lespórolnak róla az már nem semmi!
Bár ha van a boxon gyárilag Root (nekem a sima s905 A95X en volt gyárilag root) akkor elvileg még megoldható az SD kártyás update! mert felteszel egy reboot progit (Pl: ezt) amivel be tudsz bootolni recovery -be, és ha bent van az előkészített SD kártya a BOX -ba (ahogy a leírásban van) magától el fogja kezdeni a firmware felpakolást!
-
Zebra23
csendes tag
Youtube [A korábbi leírás] alapján nem találtad meg a youtube addon-t?
Soundcloud
Zene, mixek, lejátszási listák halgatássára (A lejátszási lista regisztációhoz kötött, ha jól emlékszem)
Indafilm
Az Indafilm-en lévő videók megnézésére.
Vimeo
Az Vimeo-on lévő videók megnézésére.
TV2 player
A TV2 csoport műsorait, sorozatait lehet visszanézni vele
Sorozat Barát
Elég sok sorozat van fent SD minőségben szinkronosan, vagy feliratosan.
MovieShark
Friss mozifilmek egyéb úton rögzített tartalomés néhány sorozat SD minőségben szinkronosan, vagy feliratosan.
Exodus
Csak idegen nyelvű nagyrészt Angolul HD, full HD minőségben filmek és sorozatok.A TV2 player, MovieShark, Sorozat Barát és Exodus a movieshark repoból telepítve. Itt a leírás a telepítés menetéről.
A Youtube, soundcloud-t a streaming pluginnal használom ( telefonon megkeres, majd share) linkkeltem az előző sz-ben a bővebb leírást.
A plugin-ra barátnőm is rászokott, elég kénylemes
-
Beni2360
félisten
Nálam is volt 1x, hogy nem volt magyar nyelv de még a felírat lehetőségnél sem volt választási lehetőség.
Fogtam és rákerestem a gugliban a nyelv adonra ott letöltöttem a magyart majd külső telepítéssel raktam fel. Azonnal átváltott és már a feliratoknál is meg volt a lehetőség a keresésre. -
gabywap
tag
Ha keresni akarsz próbáld meg ami benne van arendszerben build.prop -ban
mint az enyémben ez alapján keress rá droid rendszert, vagy másold be ide hátha valakinek feltünik.
ro.build.display.id=KI PLUS-userdebug 5.1.1 LMY47V 20160430.111941.V1031P3vagy itt egy apk és pc-ről eléred kiszeded ami kell belőle.
WiFi File Explorer PRO v1.8.2 apkgalaxy.com.apk
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- PlayStation 5
- TCL LCD és LED TV-k
- Filmvilág
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged