- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bobalazs #47332 üzenetére
Visszakozik? feloldják az AMD illesztőprogram miatt kitiltást,de ez nem egyenlő azzal hogy használhatod az Antilag+-t vagy akár a játékot ( nem tudom) egyelőre, ha fent van a régebbi driver, mert indításkor leellenőrzi.Legalább is én így értelmezem.
"The developers have implemented a new startup check to look for AMD graphics drivers that may not work well with the game. Now, the game will automatically scan for incompatible AMD drivers when launching. This should help players experiencing technical issues related to their graphics drivers and improve overall game performance."
A többi játéknál még nem sok előrelépés történt.
-
huskydog17
addikt
válasz
bobalazs #47057 üzenetére
Nem. FSR bármelyik verzióját a játék készítőjének kell beleintegrálni a játékba (pont úgy, mint a másik két eljárást is), driverből nem működőképes. Ez eddig is így volt.
Az AMD ugyanakkor készít egy általános frame generation eljárást (Fluid Motion Frames) a driverbe is, ami viszont gyengébb minőségű, mint amit az FSR 3 kap. A driveres alapú frame generation-nél az AMD legalább 70 fps natív tempót javasol/ajánl, mert ott kevesebbet hibázik az algoritmus. Pontosabban minél nagyobb az alap (natív) tempó, annál kevesebbet hibázik az interpolációs algoritmus. -
-
-
Busterftw
nagyúr
-
Petykemano
veterán
válasz
bobalazs #46752 üzenetére
Azt sajnálom, hogy nem állnak bele, hanem maszatolnak.
Az exkluzivitás jelensége nem ismeretlen a piacon. Pontosan tudjuk, hogy az Nvidia is kínált olyan segítséget, eszközöket, amivel a gyakorlatban exkluzivitást vásárolt. Ha nem pénzben, akkor természetben (munkával, eszközök rendelkezésre bocsájtásával) fizet azért, hogy a saját hardverét helyzetbe hozza.
Hajdanán több technológia is volt különböző effektek megvalósítására. Az NVidia a haj emulációjára a Hairworks-öt kínálta, az AMD-nek meg valami TressFX nevű megoldása volt. Különös, hogy nem emlékszem egyetlen olyan esetre sem, hogy egy Hairworks beépítő játék kapcsán hírverés, patália lett volna abból, hogy az AMD vásárlók számára miért nem építik be egy alternatív, az AMD hardver számára kedvezőbb, jobb eredményt nyújtó technológiát.
Amennyiben az AMD - hasonló módon - tényleg exkluzivitást vásárolt a játékban az FSR-re, akkor abba szerintem bele kellene állnia. Nem igaz az, hogy a DLSS-nek csak előnye, az FSR-nek pedig csak hátránya van: még ha árnyalatnyi különbséget fel is lehet fedezni a DLSS javára, az FSR mellett szól, hogy bármilyen hardveren fut. Ezt egészen nyugodtan lehetne mondani. Abban is biztos vagyok, hogy ha ilyen exkluzivitás létrejött, az nem szól örökre.
Nem megalapozott magánvéleményem az, hogy nem az FSR2-ről lehet szó, hanem az FSR3 első implementációjáról szól és annak szerettek volna megágyazni.
-
válasz
bobalazs #46529 üzenetére
Nézd ötletként , teóriaként írtam ezt. Amennyiben 380 MB ra rátehető egy Win 11, akár egy GB ráépített rendszer memória is elég lehet ennek. azért írtam hogy később a Chiplet rendszerek megérkezésével. lehet arra tenni háttér folyamatok vezérlésre akár ARM socot is.
Nvidia másfajta megközelítést fog használnia Chiplet nél , mint AMD. és az Intel most bemutatott megoldásával [link] ha valóban hozzájuk is fog menni Nvidia szerintem simán egybehozható egy ilyen rendszer.Raymond: Tehát nem a Vramról futatták..
-
Dyingsoul
veterán
-
HSM
félisten
válasz
bobalazs #18097 üzenetére
Szuper a hűtése az MSI-nek, de azzal a márkával nekem nincsenek jó tapasztalataim...
Pl. megvettem a szuper hűtésű 7870 TwinFrozR OC kártyájukat, és fel-felpörgette magát 100%-ra a venti, azt hittem, kiszaladok a szobából, olyan hangos volt... Megváltás volt lecserélni a Sapphire 7870 XT-re...
-
HSM
félisten
válasz
bobalazs #18095 üzenetére
Ha jól emlékszem, 2015 végén jött a Crimson, nekem pedig nem volt akkor gépem.
Januárban raktam össze egyet egy Radeon 7870 XT-vel (Tahiti-LE), azzal win7 alatt szuperül ment a Crimson+Afterburner.
Nekem egy használt, kb. 3 éves kártyám van, az príma, pedig a gyári 925Mhz helyett 1050-en használom, alulfeszelve. Amúgy a megdöglések leginkább a nem megfelelő tervezéstől vagy alkatrészfelhasználástól, esetleg hűtéstől szoktak történni, nem sok közük van a felhasznált GPU-hoz.
-
guftabi96
addikt
válasz
bobalazs #17626 üzenetére
ilyen esetekben a dollárt és az eurót lényegében 1:1-ben váltják: 200$ = 200€
És még rájön az áfa.
Ezért váltotta 370Ft-tal.Haugi:
Dave a 8gb-s modellek árát mondja, ami itt magyar földön simán lehet 90k. Sajnos..Romániában amúgy milyen árak vannak? Van ismerős, aki sokat jár arra.
(#17632) schawo
Ezek nyilván találgatások, de őszintén, szerinted majd 60k lesz a legolcsóbb változat? -
keIdor
titán
válasz
bobalazs #16336 üzenetére
No igen, meg az Overclockers Dream is milyen jól hangzott, végül is +50MHz nagy durranás volt 10-12 éve 90nm-en, kár, hogy évszámot nem írtak.
HDMI 1.4 is mennyire jó a Pro Duo-n, rendkívül időt álló VR dev kártya lesz belőle, 4K Gamingre is tökéletes, végül is ezzel reklámozták a Fury-kat is.Ezek után ezeknek nehéz bármit is elhinni. Kiírhatná a dílere számát, nekem is kéne abból amit tolnak.
-
törölt tag
válasz
bobalazs #16336 üzenetére
Mit írjon egy AMD VP ? Nyugodtan vegyél 1070-et ?
Ezek a #DX12 #VR #Async #GPUOpen stb. hashtegek lehet jól hangzottak valakinek pár hónappal ezelőtt, de ebben a posztban semmilyen érvet nem hoznak fel, sőt inkább unalmasak... Itt az ideje, hogy tényleg mutassanak is valamit (lineup, árak, egyéb újdonságok stb.).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Apple MacBook
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- Anime filmek és sorozatok
- Windows 11
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Mesterséges intelligencia topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged