Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petykemano #9979 üzenetére
Én ha jól értem ebből a lényeget, ezt hámoztam ki.
AMD: beadhatsz 1 graphics (legyen itt draw call most) + x compute szálat (64 van kezelve egyszerre full hw-ben, az előtte és közben is a gpu osztja be a feladatot -scheduler- stb). Tehát van async. Amikor ez elkezd futni (végrehajtódni) bármikor hozzáadhatsz új feladatokat azok elkezdenek azonnal végrehajtódni párhuzamosan, ha van rá szabad erőforrás. Tehát nem kell megváni sem a draw, sem a compute végét, máris megy utána azonnal az új feladat is, vagy vele párhuzamosan is. Tehát amolyan "full szabadon etethető" async.
nVidia: beadhatsz 1 graphics (draw) + x compute szálat (32 van kezelve egyszerre hardverben, de csak részben - munkabeosztás (shedule, stb stb) az cpu/szoftver feladat). Tehát van async. Amikor ez elkezd futni (végrehajtódni), akkor viszont nem adhatsz hozzá bármikor új feladatot már, meg kell várni amíg az 1 grafikus (draw) feladat legalább végrehajtódik (+ a már eleve elindult compute is nyilván). Szóval a minimális idő a draw call futása. Utána megint hozzá lehet csapni a következő plussz feladatokat (vagy a már meglévő mögé, vagy mellé). Tehát itt a megkötés csak annyi, hogy nem kezd ez azonnal végrehajtódni az új végrehajtandó feladat párhuzamásan akármikor.
Ez számomra nem zárja ki hogy működőképes legyen a dolog, mire kell figyelni csak?
Hát arra hogy lehetőleg amíg a draw fut, addig ne akarj végrehajtani új párhuzamos feladatot. És lehetőleg a compute feladataid ne legyenek hosszabbak a draw call végrehajtásánál.Jól értem, hogy jól értem?
-
válasz
Jó kis írás, érthető, és nem utolsósorban magyarázza az összes eddigi jelenséget / állítást. Ha az "üzemmódváltás" tényleg up tp 1000 ciklust igényel a Maxwellen (ez azért egy elég súlyos állítás), akkor a gyakorlatban frame-enként nem lehet több 1-2 ilyen átkapcsolásnál (sőt, ALU-limitált esetben 1-nél sem nagyon), azaz a schedulernek nagyon komolyan rendezgetnie kell a feladatokat. Ezt meg lehet csinálni egészen addig, amíg a graf és a compute feladatok nem használják össze-vissza egymás eredményeit. Ezzel meg is van a recept, hogy hogyan lehet megcsinálni a földalatti óceán AMD-s megfelelőjét
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Jó kis cikk (így reggel félig másnaposan
)
Ha tényleg Slow Content Switch-nek hívják már, akkor mitől async? Lehet semmit se fog gyorsulni, mert összeadódnak a ms-ek.Hamarosan roskadásig lesz Hardverapro 100 ezres 980 Ti-kkel
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Sapphire Nitro+ 6700XT 12G - 6 hónap garanciával
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- GIGABYTE RTX 2070 SUPER 8GB ELADÓ
- Eladó - Asus ROG Strix RTX 3080 10GB V2 LHR
- BESZÁMÍTÁS! MSI GE75 Raider 9SF 17 Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ ÁRU 09.25. !!! HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest