Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Kijavították az iPhone Air legfőbb hibáját
- Honor 50 - apám nevében
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petykemano
üzenetére
Én ha jól értem ebből a lényeget, ezt hámoztam ki.
AMD: beadhatsz 1 graphics (legyen itt draw call most) + x compute szálat (64 van kezelve egyszerre full hw-ben, az előtte és közben is a gpu osztja be a feladatot -scheduler- stb). Tehát van async. Amikor ez elkezd futni (végrehajtódni) bármikor hozzáadhatsz új feladatokat azok elkezdenek azonnal végrehajtódni párhuzamosan, ha van rá szabad erőforrás. Tehát nem kell megváni sem a draw, sem a compute végét, máris megy utána azonnal az új feladat is, vagy vele párhuzamosan is. Tehát amolyan "full szabadon etethető" async.
nVidia: beadhatsz 1 graphics (draw) + x compute szálat (32 van kezelve egyszerre hardverben, de csak részben - munkabeosztás (shedule, stb stb) az cpu/szoftver feladat). Tehát van async. Amikor ez elkezd futni (végrehajtódni), akkor viszont nem adhatsz hozzá bármikor új feladatot már, meg kell várni amíg az 1 grafikus (draw) feladat legalább végrehajtódik (+ a már eleve elindult compute is nyilván). Szóval a minimális idő a draw call futása. Utána megint hozzá lehet csapni a következő plussz feladatokat (vagy a már meglévő mögé, vagy mellé). Tehát itt a megkötés csak annyi, hogy nem kezd ez azonnal végrehajtódni az új végrehajtandó feladat párhuzamásan akármikor.
Ez számomra nem zárja ki hogy működőképes legyen a dolog, mire kell figyelni csak?
Hát arra hogy lehetőleg amíg a draw fut, addig ne akarj végrehajtani új párhuzamos feladatot. És lehetőleg a compute feladataid ne legyenek hosszabbak a draw call végrehajtásánál.Jól értem, hogy jól értem?

Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Steam Deck
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Sweet.tv - internetes TV
- Megkérdeztük az AI-t: milyen érzés, amikor megreguláznak?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Viccrovat
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- 208 - Lenovo LOQ (17IRB8) - Intel Core i7-13700F, RTX 4060
- Dell Latitude 3301 Core i5-8265U CPU / 8GB DDR4 RAM (Zsanér törött)
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Használt Samsung C24F390FH ívelt monitor / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest