- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Asbee
veterán
válasz
Laja333 #4132 üzenetére
Ki nevezte alapnak?
(#4133) HSM : Nem feltétlen nevezném butításnak, vagyis inkább azt mondom amíg nincsen pontos információk ezekről, ami sajnos nincsen, addig marad a jósgömböd ami kidobja a butítást. Legalább burkoltan megint jósolsz.
Engem egyébként nem zavarna egyáltalán, ha butításnak kéne nevezni. Tudod az nv butítva ad ki ilyen teljesítményt. Persze te próbáltad, tudod milyen.
Látom még benned a tüske. Jókat mosolygok. -
-
HSM
félisten
válasz
Laja333 #3547 üzenetére
Az X-es GPU, kevésbé lesz torkos az órajeltől, nekem csak sima volt.
Nekem 900Mhz-en 300W volt konnektorból a fogyasztás, 950MHz alapórajelen 350W BF4 alatt, ha pedig húztam mégtöbb, bár azt pont Mantle+BF4 alatt nem mértem, de más játékokban is simán bő 400W magassága volt konnektorból húzva 1100/1400Mhz-en, mindegyik mérés +50% power limittel. Én pedig nem szeretem nagyon kicentizni a tápokat.
(#3548) Asbee: A BF4 Mantle vs. Dx összehasonlítást Dell P2414H monitoron végeztem, 72Hz-en hajtva azt DisplayPort-ról. Ez se éppen egy hardcore gaming setup, de már elég gyors volt, hogy érezhető, tapasztalható legyen a difi.
A beállítások DX esetén High voltak, Mantle esetén Ultra. Így DX-ben 80-100FPS volt a jellemző, Mantle alatt 70-90. Próbáltam Dx alatt is az Ultrát, de úgy esélye se volt 50-70FPS-el.
Igazából ennyi volt. High helyett Ultrára tudtam rakni a DX-hez képest hasonló, csak jóval kiegyensúlyozottabb FPS-ekkel, és a rövidebb válaszidő miatt az élmény sokkal jobb volt. Nekem nagyon bejött.
Nem tudom, Ti mit vártatok, én ezzel teljesen elégedett voltam egy olyan játékból, amit azért alapvetően a DX11 limitációit fejben tartva írtak.(#3549) Malibutomi: Igen, mivel a többségnek minimum 3X zajosabb a gépe alapzaja, mint az enyémnek, úgy meg miért ne. No, meg sima tápok között 850W-osat kapsz a 460W-os passzív árából.
-
Asbee
veterán
válasz
Laja333 #3550 üzenetére
Bocs, de ez itt nem érv és hülyeség is. Az intel szerintem nem is kérdéses proci téren a vga téma már kicsit más tészta, de ott is az általában jobb megbízhatóság és gyakorlati eredmények alapján van ez. De hidd el, ha komoly ligákban akkora előrelépés lenne a mantle bf4 alatt, akkor azzal használnák. Erre utaltam.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Laja333 #2934 üzenetére
Azért az AMD-nek jelentősen egyszerűbb a helyzete, mert ultramobilban nem érdekeltek, míg az NVIDIA igen, illetve az AMD-nek van egy olyan szoftverpartner az EA személyében, amely kiadó érdekelt az AMD technológiáinak kihasználásában, míg az NV mellett egy PC-vel nem is törődő Ubisoft van. Leegyszerűsíthetjük a kérdést, hogy x fejleszt és y nem, de ennél bonyolultabb a helyzet. Inkább az a fő szempont, hogy az AMD-nél van értelme az EA-nek fejleszteni. Az Ubisoft számára viszont a PC két év múlva is nyűg marad, ami más stratégiai célokat jelent az NV-nél. A kulcsszó az alkalmazkodás.
-
válasz
Laja333 #2926 üzenetére
így van, lehet, hogy a 780Ti-t megelőzi, a 970-et pedig minden bizonnyal. azt is megmondom, miért: az initial launch nVidia teljesítményeiből a boost bevezetése óta bátran levonhatsz 5%-ot, mert a launchkor tesztoldalak nyilván maximum boost binbe sorolt kártyákat kapnak. ez egy egyszerű teszt-manipuláció, amivel fixen számolhatsz, semmi köze az architektúrához.
nem viccelek, a 370 fog a 960 ellen menni (200 USD), a 370X meg a 960Ti ellen (250 USD, ha lesz olyan). mert szerinted hová lesznek pozícionálva?
(#2927) HSM: tök jó, hogy in hindsight megmagyarázod, hogy igazából nem is voltak olyan rosszak azok a kártyák (mellesleg a 9600GT a 3870-nel versenyzett - nem volt ütős?). de akkor azt mondta az AMD-párt, hogy hülye, aki olyat vesz, mert hamar el fog avulni. akkor most mi van?
-
daveoff
veterán
válasz
Laja333 #2926 üzenetére
Ez a három kártya (970/780Ti/290X) jelenleg fej-fej mellett halad, néhány százalék eltérés van köztük, tényleg csak az ár lehet a döntő tényező, illetve egyéb extrák, amik vagy vannak, vagy nincsenek. Mondjuk ezek közül talán tényleg a 290X a legjobb választás, csak abból jól meg kell gondolni melyik típust választja az ember. De 970 hozza a 290X szintet szerintem, pár játékban van leheletnyi lemaradás, de olcsóbb, és halkabb/hűvösebb(sokkal), igaz csak 3,5Gb VRAM van rajta....
-
válasz
Laja333 #2924 üzenetére
a tavalyi (tavalyelőtti) generációnál pont annyira érezhető, amennyire daveoff linkelt tesztje mutatja - kb. semennyire. van játék, ami AMD-n gyorsult sokat, és van, ami nVidián. business as usual - tessék átfogó tesztet mondani, nem kiragadott példákat.
majd ha a 370 porba alázza a 960-at, akkor térjünk vissza a témára - de ezt sajnos nem hiszem. pedig a piacnak jót tenne -
válasz
Laja333 #2917 üzenetére
azért vicces ez a post, mert ugyanazt a propagandát hajtogatod, aminek a cáfolatára írtam 3 személyes példát az elmúlt 7 évből. ha nem csak kiragadott példákkal jönnél elő emlékezetből, akkor lehet, hogy nem futsz bele egy ekkora melléfogásba - ahogy arra többen rávilágítottak.
igen, nyilván az nVidia egy csomó mindent beáldozott a hatékonyság oltárán a Maxell generációban (btw. az előzőeknél mi volt a beáldozás tárgya?). nem ez a kérdés. az a kérdés, hogy a beáldozott dolgoknak a) mennyi a jelentősége van, b) mennyi jelentősége lesz. az a)-ra tudjuk a választ: semmi. a b)-re nem tudjuk a választ - személy szerint nem nagyon hiszek benne a történelem miatt, de ez mindenkinek szíve joga.
-
Habugi
addikt
válasz
Laja333 #2920 üzenetére
Tekintettel arra, hogy hintalónak néztek páran mert azt bátorkodtam állítani, hogy daveoff március környéki 290X-es TR eredményeivel azonos (kicsit jobb) eredményt érek el most/manapság 280X-el, szerintem bátran kijelenthetjük, hogy az új drivernyi gyorsulás (régi címek esetén IS) az minden, "csak nem csak"..!
Ez kereken egy hónapja volt.., ne felejtődjön el (főleg ne ilyen gyorsan..) mert csúnyán meg lettem túráztatva, videót kellett csináljak mert a screenshotra az volt a reakció hogy rosszul állítottam be..
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Laja333 #2917 üzenetére
Nem gyorsult/lassult semmi. Legalábbis lényegesen semmiképp, maximum valami probléma miatt, de ez általános dolog. Ami történt, hogy az új játékok máshogy működnek, mint az egy évvel régebbiek. Az olyan dolgok, mint a PBS jobban fekszik az AMD architektúrájának, lásd a Ryse: Son of Rome. És amely játékok erősebben építenek erre a technikára ott erősebbnek látszanak a Radeonok. Illetve jött pár olyan játék is, amely nem igazán memóriakímélő, mint az Assetto Corsa. Itt sokat ér a nagyobb memsávszél. Ahol ezek a tényezők egy-egy játékkal bekerültek ott jobban teljesít majd a Radeon.
-
daveoff
veterán
válasz
Laja333 #2917 üzenetére
AMD and Nvidia's 2014 driver progress
Ennyit a gyorsulás-lassulásról...Én is azt hittem, hogy fordult a helyzet a 290X, és a 780Ti között, de ha végignézed a teszteket, akkor még mindig az a szitu, hogy a játékokban ide-oda pofozzák egymást. Egyébként egy-két új címben valóban jobb a 290X, mint a 780Ti, tavaly nem nagyon találtunk ilyen játékot.
-
-
daveoff
veterán
válasz
Laja333 #2736 üzenetére
Már leírták előttem, de ahányszor futtatom annyiféle min, és max fps születik, az átlag az mindig közel azonos. Az hogy ki mit választ mindenkinek a saját döntése, de szerintem nem erről van szó. A 980 meg sokszor jól jön, amikor ennyi optimalizálatlan játék van a piacon, drága, de jó...
Én inkább már az AMD részéről várnék valami kimagaslót, de az előzetes hírek annyira ködösek az új kártyával kapcsolatban, hogy nem tudom mit gondoljak...
-
-
TTomax
félisten
válasz
Laja333 #2685 üzenetére
Nem hát persze,azzal a két éves driverral fog a legjobban menni ami a dobozba csomagolt cdn van..... Persze az op rendszer se frissitett addig meg a programok sem,hiszen megállt az idő.Ha valaki meg szól akkor az rögtön troll,sőt mindenki akinek más véleménye van!Bár eredményeket még mindig nem hoztál....
A stiluson továbbra is van mégit csiszolni,értelmes ember nem igy beszél.Észt sajnos nem adhatok az nekem is kevés van...
-
TTomax
félisten
válasz
Laja333 #2679 üzenetére
Ez az Amd vs Nvidia topic tessék tesztelni,hozni az eredményeket,bizonyitani az igazad....a troll dumádra nem vagyok vevö kisbarátom,nálam ezzel mellényúltál.Ha van érdemi eredményed akkor szivesen állok elé,de amig mem ismersz csak látsz tölem pár sort,inkább tartozkodj a vélemény formálástól,mert ez a nyolc osztályos stilus csak lehuzza a topicot.Hozz eredményeket,cáfolj meg,viselkedj konstruktivan,vitapartnerként....
-
TTomax
félisten
-
daveoff
veterán
válasz
Laja333 #2675 üzenetére
Az egy "szarrá" húzott 290x volt, de mindegy. Egyébként 1100mhz-en ment, ennyit tudott alapfeszen, és a nagyátlag itt meg is állt tuningban, csak fesz. emeléssel lehetett feljebb menni, én azt hanyagoltam, mert a tuning progik csak még több galibát okoztak AMD-nél. 8 különböző 290/290x kártyám volt, egyik sem ment 1100 felett, csak a Lightning, de az is eleve feszelve volt gyárilag. A 980 is csak alapfeszen van tuningolva, és ezek mind mennek 1500-on, úgyhogy csak pont annyira van "szarrá" tuningolva, mint a 290x-em volt, ja és még annyi, hogy érdekes módon NV-el nem okoznak galibát a tuning progik sem....
Ha neked ez nem mérvadó, akkor mi? Azonos konfigban teszteltem, azonos beállításokon. Most már azt is tudod milyen órajeleken. Alapórajelen sosem tesztelek, mindig tuningolok. A főlény simán kitesz egy generációváltást, és rz így is van rendjén, kíváncsian várom AMD válaszát....
-
törölt tag
válasz
Laja333 #2530 üzenetére
Köszönöm a kikoktatást de számomra jelenleg jobb erőben, hőmérsékletben, fogyasztásban a 980 mint a 290x. Dx+980-al nem érzek/làtok semmilyen input-lag-ot.
Az, hogy AMD kártyám szarul mennek dx alatt arról meg amd tehet. Gondolom azért rossz mert a mantle dolgot eröltetik. Sok volt 290/x tulaj lett agymosott mostanában.
-
TTomax
félisten
válasz
Laja333 #2452 üzenetére
Ezt a te véleményeden kívül semmi nem támasztja alá.El is hinném amit írsz,ha egy 980at cserélnél egy 290X-re mert "Amd-n jobb a vizuális élmény nagyobb teljesítmény mellett,"... nekem volt mind a három,és nem is akármilyen volt a 290x-em ,de a 780Ti-m se ref. volt.... mégis egy mezei 980 gaming van a gépemben,még egyszer hozzáteszem mindhárom kártyám még meg van itthon,igaz a 290x-et elcseréltem egy 290gaming+kp-re.Ha bármiben jobb lett volna a 290x akkor most az lenne a gépemben,és semmiféle minöségi romlást vagy javulást nem látok a kártyák közötti képminőségben egyedül hdmi-t használva van egy nV bug ami berágatott,mert nekem kellett tweakelni...
-
daveoff
veterán
válasz
Laja333 #2472 üzenetére
Mondom ezt annyira nem vágom, csak rákerestem erre az NV csodadriverre, és ezt dobta ki, ugye ez volt az NV válasza a Mantle-re. Nem is igazán érdekel, hogy akkor hozott-e javulást, de annyit biztos hozott, mint amennyit a Mantle!
A jelenlegi helyzetet meg láthatod, DX alatt egy multiplayer játékban(BF4), ahol a proci dolgozik rendesen, ott labdába sem rúghat az AMD az NV mellett.........ez a jelenlegi helyzet.
-
válasz
Laja333 #2452 üzenetére
ami késik, az most nincs itt. hogy múlik-e, azt majd meglátjuk - az AMD-nek a múlásban elég tekintélyes track recordja van.
a 980 előnye átlagosan 10-15% - van, ahol több, van, ahol a 290X ott van a nyakán.Amd-n jobb a vizuális élmény nagyobb teljesítmény mellett, pont.
ez az, amit eddig sem tudtál indokolni / bizonyítani - attól nem lesz igaz, hogy mögé írod, hogy pont.
folytassuk akkor, amikor bemutatod vizuálisan, miben jobb az AMD. addig sok értelmét nem látom.
-
válasz
Laja333 #2434 üzenetére
még direkt világosan le is írtam, hogy ez akkor számítana, ha tucatjával lennének ilyen játékok - ahogy az nV 10-15% előnye esetében vannak is.
a képminőségbeli javulásra meg vagy kellene vizuális bizonyíték, vagy kellene olyan teszt, ahol egyforma a képminőség, és úgy látszik a teljesítmény-különbség. addig, amíg csak szövegelés megy róla, valóban lényegtelen.(#2435) HSM: lehet - de most nincsenek.
-
HSM
félisten
válasz
Laja333 #2411 üzenetére
No igen, és 5Ghz-es 6-magos procival, négycsatornás 2400Mhz ramokkal, kérdezem én, akik ilyen VGA-t vesznek, hány %-uk rendelkezik ennyire erős vassal? A többségnek jóval gyengébb, négymagos i5-i7 van vagy még az se....
(#2417) daveoff: A te szempontodból fogalmam sincs.
Az én szempontomból viszont akkora előrelépés volt a 290-esen a DX-hez képest a Mantle BF4-ben (pedig 80-100-ról 70-90-re esett vissza az FPS, mert emeltem a képminőségen is), hogy eszem ágában sem lenne bármilyen más Mantle-képtelen VGA-t kipróbálni, engem annyira meggyőzött.
Nem az FPS, hanem a közvetlenség miatt, amit nyújtott.
Tudom, ezt beszéltük már máshol, hogy nálad nem volt észrevehető eltérés a Mantle-vel, amit én lassabb monitorod számlájára tudok csak írni. Nálam a Dell P2414H 60 helyett 72Hz-en ment, és a panelja is észrevehetően gyorsabb, nekem is U2312Hm volt előtte.Bár amennyi revízió van ezeknél, lehet darabonként is eltérő sebességűek, ahogy van akinél megy a 72hz, van akinél nem.
(#2428) daveoff: "Miért van ez, hogy procilimites helyzetben DX alatt az NV ennyivel jobban telejésít? "
Abu85 információi szerint a BF4-ben a 980-ak 5 képkockás prerendererrel dolgoznak, míg az AMD csak 3-al, ami elég komoly könnyítés lehet a CPU szempontjából. Ez megmagyarázza azt is, miért tudja a Mantle szintjét hozni, és azt is, miért tűnt olyan szuper-közvetlennek a Mantle-n nekem a játék, mivel az csak 1 képkockás prerendert használ.(#2433) gbors: A Mantle alatt a nagy fék, hogy itt az Nv Mantle tudás nélkül, márpedig amiatt úgy kell megírni a játékot, hogy a DX-et se fektesse túlzottan ki az Nv kártyák alatt, így pedig csak korlátozottan fog tudni villantani, bár szerintem csak idő kérdése, mikor jönnek rá komolyabb opciók.
-
válasz
Laja333 #2414 üzenetére
ugye a SEV3-mal viccelsz? 5-10% performance boost - ez szerinted érdekel valakit azon kívül, akinek már AMD-je van? ezt több tucatnyi játékban kellene hozni ahhoz, hogy bármi súlya legyen.
ezzel szemben áll, hogy nincs CF. hmmm.a Civ-ben valóban van értelme a dolognak (valahol írtam korábban, hogy egyelőre két játékban hoz kézzelfogható eredményt a Mantle, ez az egyik, a másik a BF4 multi). olvastam, hogy milyen céllal csinálták a Mantle renderert, teljesen jó, bár sajnos elég nehezen számszerűsíthető.
-
Hakuoro
aktív tag
válasz
Laja333 #2414 üzenetére
4k-ban ezeknél sem gyorsít túl sokat, de nem is erre találták ki. Az új API-k segíthetnének részletgazdagabbá tenni a játékokat. A Mantle már most lehetővé tenné ezt, csak ugye akkor az NV kártyái (a DX11 miatt) nem nagyon tudnának 2 fps-nél többet kipréselni magukból. Ergo az NV visszatartja a fejlődést a fanjai meg még tapsolnak is ehhez.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
Laja333 #2239 üzenetére
Ezek nagyjából átlagos oc-k mind 3 kártya esetén. Amúgy a cikkben benne is van, hogy a 290X és a 780Ti-ből nem tudtak többet kihozni.
Mellesleg most őszintén gondolom olvastad a cikket, az a 80 MHz szerinted mennyit segített volna a 290X-en?A cikk szerint (minden fajta flame nélkül):
"Even when overclocked the AMD Radeon R9 290X cannot touch the performance of the GTX 980 at default speeds. Overclock the GTX 980 and the rest is history, the R9 290X takes the backseat"
Nem is ez az érdekes, hanem a 4k alatt nyújtott teljesítmények. Látható, hogy 512bit és nagy memóriasávszél ide vagy oda az oc-s GTX 980 megevett mindent, illetve a minimum fps-ben is jobb mint az ellenfelei.
-
válasz
Laja333 #1668 üzenetére
hogy a fenébe ne lennétek fanboyok, amikor a "kész tényeket" aszerint szűritek, hogy az AMD-t jó színben tüntetik-e fel, és ha nem, akkor meg se halljátok őket, nemhogy elgondolkodnátok rajtuk
szerintem, ha az AMD azt kommunikálta volna szeptemberben, hogy a Mantle a CPU-limitet hivatott kinyiffantani, és GPU oldalon egész minimális javulásra lehet számítani, akkor sokkal pozitívabb lenne a fogadtatása - viszont sokkal kisebb lett volna a lelkesedés, amikor bejelentették, és kevesebbet adnak el a 290-es kártyákból. what goes around, comes around...
-
Egon
nagyúr
válasz
Laja333 #1640 üzenetére
Te tudod, engem abszolút hidegen hagy, hogy ki mit vesz.
A 290x-et még megérteném úgy-ahogy (bár topkategóriás vga-t személy szerint sosem vennék), de hogy a loldozert hol hozták ki neked győztesnek, azt nem igazán tudom elképzelni...Már bocs, de így egy kicsit fenntartással kell kezeljem az első mondatodat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Argos: Szeretem az ecetfát
- One mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen TV-t vegyek?
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged