- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
Oh elnézést, nem tudtam, hogy Abu85 kijelentése, miszerint az "AMD-t az önvezető autók piaca nem érdekli", csak és kizárólag a "vehicle-be rendelt vezérlés/hubok/linkek" -re vonatkozik, de az önvezető autókhoz kapcsolódó minden egyéb szegmens (ami nincs az autóba építve), nagyon is érdekli az AMD-t.
-
Egon
nagyúr
Egy szóval sem állítottam, hogy jelenleg magasan reprezentált lenne, ugyanakkor a megfizethető árú, értelmes képpontmérettel rendelkező monitorok a 27 col/1440p környékén mozognak, szvsz mostanság sokan veszik őket.
A 4K kijelzőket nehéz kihajtani, 24 col felett pedig már picit kicsi a fullhd felbontásnak (ugyanakkor 4K-ra célszerű legalább 32 colos monitort venni), ergo logikus "köztes" felbontást választani.
A linkelt stat alapján szinte csak a fullhd létezik. -
.LnB
titán
Persze. De én úgy gondoltam, hogy az AMD-nek az lenne a kifizetődő, ha több vásárlót szerezne magának, és így akár jó alternatívát kínálna a váltásra minden kategóriában. De erről úgy látom szó sincs igazán.
Lesz a RX480 (meg az 580), egy nagy űr, majd a 1070 és az annál erősebb és drágább Vega. Miért nem húznak egy merészet és csinálnak egy igazán bestbuy árazást? Csak én álmodom ilyenekről? Én nem vagyok elvakult NV-s, szívesen váltanék AMD-re ha van értelme, de így nem lesz nem?Milyen "fuck logic, right?"?! A 4850-re ugrott a nép mint légy a szarra anno, és megérte, és akkor az AMD pariban is volt. Hosszú távon nem lenne jobb stratégia?
-
TTomax
félisten
Nincs mit,azért FHDra elég sok játékban egyszerüen tul erös a Ti,nem jön ki az ereje,persze lehet tolni DSR-t meg 8xMSAAt,SSAA-t stb de azért nem jellemzö hogy valaki FHDra 1080nál erösebb vgat vesz jelenleg...A két vga között azért egy laza 30% megvan, picivel több mint anno a 980 és a 980Ti között ott olyan 25% volt.
(#27881) smc
Komoly érv...
-
Ezt lapozd végig, több alkalommal még 1440-ben sem gyorsabb a custom 1080 Ti, mint a sima, de sok esetben már fHD-n is van különbség. Vegyes.
-
->Raizen<-
veterán
Mindjárt ugrik a kutya a mélyvízbe .. amúgy meg valóban... az ár/érték arány fontos a karim meg beszámolnák. Na a forza fut ultrán simán. Szóval ha kijön egy új program nem feltétlenül a gép gyenge már.. hanem a szoftver bughalom. Eddig 1 cpu magot terhelt most mind a 4 kapja a delejt, és városban, erdőben se lassulok be.
Így viszont nem biztos hogy fogok vga-t venni ha minden ultrán fut simán..
(#27820) tailor74 Igaz, fhd ultrán minden fut és szinte mindent kipróbálok ami új. Semmi értelme upgradelnem.
-
Attix82
addikt
Gondolom most próbálják a teljesítményét belőni, viszont az NV már ezt a piacot lefedte, mint CPUba az Intel mire kijött az új AMD proci ami nem rossz, csak hát későn. Mindenki megvette már amire szüksége van....akkor durranna nagyot ha 20-30 % gyorsabb lenne a legerősebb NV-nél.
-
Kabala
csendes tag
"A nagyvállalati, beágyazott és a semi-custom (konzolos) processzorok divíziójának bevétele szerény 5 százalékos növekedést könyvelt el, a tavalyi 563 milliós bevétel 592-re nőtt. Ez a semi-custom iránti növekvő keresletnek tudja be a vállalat, minek tetőzését a következő, harmadik negyedévre várja a vezetés. Ahogy az előző negyedévben kiderült, mind a Sony, mind pedig a Microsoft frissített játékgépeken dolgozik, melyekbe az AMD szállítja majd a központi egységet.
Valószínűleg utóbbinak köszönhető az apró növekedés, az Xbox One S megjelenése ugyanis két héten belül megtörténik. Ezen felül még három új konzolra számíthatunk a következő nagyjából egy év során. A Microsoft, a Nintendo, illetve a Sony is új gépekkel jelentkezik majd, ami nagyjából 2020-ig összesen körülbelül 1,5 milliárd dollárt hozhat az AMD konyhájára. Az összeg nem nagy, arra viszont továbbra is jó lehet, hogy gyengébb időszakokban víz fölött tartsa a vállalatot."
[link]Ez teljesen nyilvános info hogy az amd nagyon kevés profitot termel a konzol gpukkal. Maga az amd is elismerte, és kb. mindenütt a ph! kívül írtak róla.
Ráadásul a 1,5 miliárd usd az egész konzol életútra előre jelzett nyereség, hosszú évek alatt kéne ennek befolynia.
Oszd le mondjuk 6-8 évre, és nézd meg mit kaszál a csúnya buta nvidia aki nem vett részt a konzol bizniszben mert az amd volt a nyerő a fejlett apukkal, mit kaszál a kb dupla akkora tegra-s autó piacon. -
Milka 78
nagyúr
Az nagy baj lenne mert itt robbantani kell.Bár én azt vallom,hogy nincs tré kártya csak rossz árazás.
Ha az 1080 szintjét tudja azonos áron akkor azzal már lehetne valamit kezdeni,bár itt az a baj,hogy az 1080 lassan 1 éve kinn van és itt már a következő szériára kéne izzítani. -
Raggie
őstag
Persze, de ennek a minimuma a 60 kb, tehát lehet simán, hogy V-Sync nélkül a Titan XP átlaga fölé mehet ennek az átlaga, akár jóval is! Valamint még a driver sem hiszem, hogy a végleges.
Plusz a TitanXP a jelenlegi abszolút csúcskártya 1200 dodóért. A fölé még jóideig(Volta-ig) nem lesz semmilyen megoldása az nVidiának. Szóval elég csak pár százalékkal megverni és máris az AMD-é egy jódarabig a leggyorsabb VGA.
Az nem lenne rossz. -
Egon
nagyúr
Háromszor is belinkelted a saját hozzászólásodat, mint bizonyítékt? ROTFL...
Egyébként kezdésnek mondjuk dobj már valamit, hogy a data sharing attitűd bízonyítottan együttjárást mutat egy adott brand preferenciával. Vagy bármi konkrétumot, ami alapján ki lehetne jelenteni, hogy a Steam statisztika bizonyítottan nem mutathat egyenletes elosztást (figyelemmel arra is, hogy mekkora mintavétellel dolgozhatnak: nem 2.000, még csak nem is 20.000 felhasználó adatairól van szó). Jah, bizonyítékként nem ph-s ideböfögött vörös szemüveges hozzászólást várok természetesen. Várok türelmesen.Mennyire érdekes, hogy csak az AMD-s fanboyoknak (beleértve egyes házigazdákat is) van bajuk ezzel a statisztikával...
-
törölt tag
Frostbitenál konzolban van ilyen opció, a többinél meg ha nincs rá opció marad a driverben akár az adott játék profiljában - nincs rá utalás, hogy nem működne egyedül a FB játékoknál lehetne hogy nem alkalmazza, mert ott a játékban is konfigolható. Viszont BF1-nél ahogy olvasom konzolozni sem kell, mert működik a driveres megoldás is úgyhogy felülírja.
A Pre-rendered 0-t vették ki pár éve, a funkció maga továbbra is működik csak 1+ ami állítható. -
Asbee
veterán
Mindent meg tudtok magyarázni, utólag. Ha már nv fanboyozol akkor, nyugodtan erre is ráhúzhatjuk az agyatlan, troll amd fanboyt. Mert persze, dobálózni kell azonnal ezekkel a jelzőkkel.
Ott a rendes hozzászólás amire utaltam, nincs semmi trollkodás. Ismét hallottuk az igét Abutól, amikor meg oda jutunk jönnek a kifogások. ( nem rád értem)
(#23995) Abu85: Amikor a futás (teljesítmény) téma kerül elő, akkor nem hinném, hogy ennyire dobálóznál ezekkel a címekkel. Mert akkor mindig rá van húzva, hogy éppen szar port, stb, stb. Szóval nyugodtan maradhatunk a 2-3 játéknál amivel érdemes foglalkozni. Az nagyon nem 25-30. Kifogás, kifogás. Ismételten, meg sem lehet számolni hányadik alkalommal, igen-igen messze vagyunk attól mint amit vizionáltál.
-
törölt tag
Mert vulkan+dx12-ből van ennyi ? Sehogy nem jön ki a 25-30 cím legyen az DX12, Vulkan, Low-levelnek becézve.
Úgy jön ide, hogy a Fury/Rx 300 megjelenése előtt többen is azon a véleményen voltunk, hogy ezeknek a kártyáknak DX11-ben kell bizonyítaniuk mert a valós DX12/lowlevel játékokig még lemegy legalább egy generáció. Na erre jött, hogy nincs igazunk 25-30 AAA játék jön az új kártyáig csak ezek emlegetésekor valahogy kimaradt, hogy ezekből 20 fércport lesz, nem érdemes tőlük sokat várni.
Szóval -ezen kijelentés alapján- a Furytól DX12 alatt minimum elvárt (lett volna), hogy legalább egy ref 980 Ti-t elver ami ugye DX11-ben még mindig gyorsabb mint az DX12 alatt... És ez nem csak a Divisionban de a "jó" portokban is megvan, ha meg véletlenül beraknak egy custom Ti-t akkor tényleg alázás van csak fordítva. -
Milka 78
nagyúr
Pont neked kéne tudnod a kazán fogalmát mivel egy topikba jártunk
Ne a refeket nézzük (bár azt is nézhetjük),legyen mondjuk giga a gigával, vagy legyen mondjuk msi,asus?
Kiemelsz egy embert akinek tré karija volt miközben a fél világ custom hűtőt keresett a 290-ére és ilyen olyan ventiket eszkábáltak rá,köztük én is?Ne nekem légyszi,nekem volt karim mindkét részről.
A 290/390 sokkal jobban rá van szorulva a házhűtésre mint a 980ti,de csak be kell nézni a topickjába.
A fogyasztás témát kitárgyaltuk,nem értem mi a probléma a kazán meg tök más tészta.
Példákat én is tudok mondani pl a 290 Matrix FC-blokk esetéről,de biztos Proci is totál dilettáns,mert nem tudta hűteni -
Locutus
veterán
-
törölt tag
Nem konkrétan neked írtam, de ahányszor szóba kerül ez a statisztika csak kifogások kerülnek elő az AMD gyenge szereplését illetően. Van egy olyan sejtésem ha jobban szerepelne az AMD ezen emberkék részéről sem lenne rendre kifogásolva a hitelessége
Na mármost ha mindkét cég esetében van torzítás - van - akkor hol a gond ? Egyenlő esélyekkel indulnak, tehát logikus, hogy ha az egyik cégnek/kártyának 10x annyi részesedése van (csak példa) akkor az nem pusztán a véletlen műve, hanem közel(ebb) áll a valósághoz...Egyébként ha kiszedjük az Intelt és othert az AMD/nV arány steamen is kb. ugyanazt hozza mint a Q2-es eredmény.
-
Locutus
veterán
A hátlapnak sincs. Akkor se ha fémből van. Az FE-n se érintkezik semmivel, amiről hőt vezetne el.
Ez egy urban legend. Talán egy olyan custom kártya sincs valójában, ahol tényleg lenne ilyen funkciója.
A hátlap egy dizájnelem, divatelem, amire sokan sokmindent próbálnak ráfogni. Ennyi. -
deja vu
addikt
Azért kell védeni, mert a kedves Asus (Turbo, meg Dual változat), meg MSI (Armor, MSI OC változat) drágábban sokkal nagyobb hulladékok. Szóval ha ebből a szempontból nézzük, akkor a Giga kártyája igen is nagyon jó ezért a pénzért. Inkább az MSI és Asus szégyellhetné magát, hogy ilyen szarokat képes forgalmazni, szégyen ezekre a gyártókra nézve.
-
Motyi
senior tag
A 1060-on amúgy sem lenne funkciója hűtés szempontjából (a kártyák halkak és hűvösek, nincs mit hűteni a hátoldalon egy 60 fokos kártyán...), azt a funkciót pedig műanyagként is betölti, hogy védi a hátlapon lévő alkatrészeket a tapizástól és a sérüléstől.
De ha valakinek ez fontos szempont, akkor vehet pl. STRIX-et vagy Gaming-et, azokban van anyag bőven. Bár nem értem miért is lepődik meg valaki, ha egy adott széria legolcsóbb, fapados kártyáját megvéve nem fém hátlapot talál.... -
proci985
MODERÁTOR
persze, hogy lassu, ha 16kban szamoltatjak a jatekot, "On a 1920x1080 monitor, 2x SSAA renders Rise of the Tomb Raider at 2688x1512, and at 3840x2160 with 4x SSAA. ", gyakorlatilag az SSAA a DSR megfeleloje ahogy nezem.
de valahogy el kell adni a TitanX SLIt, meg ha ehhez a gyakorlatban negy (!!!) 4K kijelzonyi pixelt is kell szamoltatni.
-
killer095
őstag
Azt meg tudod mondani hogy a gyártókat ki korlátozta be, és ezzel ki fuserálta el a dolgokat? Remélem nem kell súgni a válaszhoz!, Tarolhatott volna az AMD hogy ha nem szerencsétlenkedik, és engedélyezi a nem refeknek is a megjelenést, csak ők nagyot akartak szakítani a semmire való refből, gondolták eljáétszuk azt amit az NV a faunders editionokkal, csak itt szarul sült el
-
turbokappa
senior tag
Nem írhattam le azt a szót hogy w...z,mert tiltanak,igen azon is ua volt az eredmény,tàn nem te jelentettél be? A tény,hogy az amd akkor is szivat,ez persze meg flame,ugye? Igaza lehet abu- nak,hogy az a baj hogy öreg a kártya. Komolyan mondom ,mint az avh- s időket élnénk.
-
Motyi
senior tag
Szerintem ezt nem kellene erőltetni. Ha az MSI Gaming-et megrántjuk manuálisan akkor meg ő lesz a lista élén és figyelj, most jön a tuti dolog: mindezt halkan (33dB körül -> másik tesztből van az adat, mert itt nem mérték), 67 fokos hőmérséklet mellett (a teszt szerint). Míg a maxra húzott Nitró 78 fokon készül a tojásfőző versenyre 44dB-el (halláskárosultak előnyben).
Viszonyításképp a referencia 980Ti-m volt terhelés alatt 41dB hangerejű és úgy vágtam ki a gépből mint a sicc, már az nagyon hangos volt, ez meg 44...A két kártyán nem érdemes vitázni. A 1060 előnye, az alacsony fogyasztás, az alacsony hőmérséklet és hogy elérhető. Az RX 480 pedig olcsóbb, elvben a jövő játékaiban sokat gyorsulhat, de cserébe nem kapható.
-
törölt tag
Ez a teszt is fentartásokkal értelmezhető. Az RX 480 olyan R9 290 teljesitményt nyújt, és az R9 390X 8GB igen messze áll felette (DX11-ben mindenképp). Ajánlom figyelmedbe ezt az írást [link] és az általam megemlitett két oldal tesztjeit.
Malibutomi RX 480-ban nhány tranyót másik területen hasznositva most is gyorsabb lehetne, és nem kéne gyors kódokra és DX12 csodára várni.
-
törölt tag
GCN első változatai a középkategóriában pedig ennyire igénytelenek voltak és nem a 2GB videómemória volt a visszatartó tényező. Az R9 380 4GB előtt nem volt teljesitményben (tudásban és megbizhatóságban) megfelelő válasza AMD-nek, és fogyasztás/hőtermelés tekintetében most sem tudnak elég jót és maradandót nyújtani. GCN 1-2 architektúrán a gyors kódok sem fognak annyit gyorsitani, ezért a jővőbe mutató fejlesztések csak az erősebb AMD hardvereknél hoznak néhány % javulást: R9 390X vagy a 290X még megoldja a sok shader-ből és 64ROP-ból, ami nagy sávszéleséget hozott.
-
imi123
őstag
Hát sajnos az objektivitás nem divat manapság.
Úgy kezdődött hogy a másik visszaütött.Az gond hogy én is próbálok objektív maradni de az AMD bénázásait már nem lehet szó nélkül hagyni.
Az Nvidiáról is meg van a véleményem,de ez egy kemény harc.Itt jópofizással meg álmodozással nem lehet érvényesülni.Nem rizsázni kell hanem bizonyítani a jelenben. -
WaterWawe
őstag
Én csak azt akartam ezzel kifejezni hogy a 90+ fokok hosszútávon láthatólag nem egészségesek a kártyák számára. Nem azt mondtam hogy mind meg fog halni 2-3 év után.
JayzTwoCents
(időponttól) -
Egon
nagyúr
Nyilván mindenkinél játszanak a személyi preferenciák, de míg a GTA-ból igen sokat adtak el, addig a Civ nem az a cím, ami a mainstream húzónevekkel (mint mondjuk a GTA) versenyezni tudna.
Magánvélemény: az 5. rész annyira gagyira sikerült, hogy nagy ívben elkerülöm; a 3. és részben a 4. részt messze sikerült alulmúlni. Kíváncsi leszek a 6. részre, de meglehetősen szkeptikus vagyok. -
cyberkind
félisten
Nekem a The Last of Us meg az Uncharted 4 az, Civilization VI-ra meg semmit se írok, kb mint az Asses of the Singularity, azt se tudom mi ez, túl kis név ahhoz.
DX12-nek minél több AAA játék tenne jót amit visznek is.
Még mindig 65 millát adtak el 2 hónappal ezelőtti cikkben a Gta-ból, úgyhogy ha körülöttünk forog ha nem, ezt mindenki szereti, vagy a multi vagy a single miatt, nem egy rétegjáték mint majd lesz a CIV is, ezekkel nehéz terjeszkedni.
(legalábbis szerintem) -
Ez most kb. egy olyan kártya lesz, mint a GTX 660, amihez képest csak 20 USD-vel drágább - ha tényleg lesz ennyiért valami elfogadható hűtéssel, akkor nem lesz rossz valóban. Mondjuk a 4GB-os 480 még így is jobb vétel szvsz, a 470 meg pláne.
(#18970) Malibutomi: a cikkek tanúsága szerint (egyelőre) nincs 3GB-os verzió.
-
Egon
nagyúr
A 470-nel még nagyot guríthatnak, arra szvsz jobban illik a népkártya titulus, és nem nagyon látszik, mit tudna lépni rá az nV (valaki fejtegette már a másik topicban, van benne igazság).
Meglátjuk. Én már annak is örülök, hogy végre megmozdult valami a piacon (nem az átnevezgetések meg a foltozgatások mennek). Persze az áraknak nem örülök... -
Elméletben csökkenhetnének, de a gyakorlatban nem így látszik - 28nm-en ott volt mindkét gyártótól a 600mm2-es GPU, és most is gyanús, hogy így lesz. Gondolom, a csíkszélesség csökkenéséből ki akarják venni a lehető legtöbbet teljesítményben, így az 500mm2 feletti Tier1 szinte garantált - onnan meg értelmes teljesítménylépcsők miatt betagozódunk a másik két sávba.
-
A mérete alapján természetesen - no meg másodsorban a teljesítménye alapján is. Ott egy GK104 kicsit alatta és egy GM204 kicsit felette. Hívjam Tier1-nek, hogy az AMD fanok boldogok legyenek?
Akkor jobb, ha az AMD Tier1-es chipje éppencsak versenyképes az nVidia Tier2-jével?
(#18865) gainwardgs: itt is - raszterizálóból van kevesebb, és a sima fillrate teszt 1:1-ben használja a raszterizálókat és a ROP-okat. 4xMSAA mellett kellene megnézni.
-
törölt tag
Ugyanannyi 12V-os pinje van, a not connected rész vagy tápfüggő vagy nem tudom, de szinte minden normális táp 6 pines csatiján megvan és be van kötve.
Ha nem így lenne, a 6->8 pines átalakítók sem működnének.
A 75 és 150W pedig továbbra is egy elméleti limit vagy inkább mondjuk úgy ennyi a szabvány. Egyébként pedig van 2x8 pines 500W-os kártya ami 125W-tal több mint amit elméletileg felvehetne: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest