- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laja333
őstag
Azért nyugtával a napot...
980 kevesebbet fogyaszt és erősebb MINT a másfél évvel korábbi Radeon. Teljesítményben kb az "elvárt" szintet hozza, fogyasztása mondjuk le a kalappal. Nagyon elszálltak az NV tulajok, csak mert NV hamarabb jött ki a kártyáival.
Szerintem nincs mire a mellkast döngetni. A négy kiadott asztali Maxwell közül csak kettő vállalható (750ti és 980) a másik kettő közül az egyik fail (960) a másikkal meg bajok vannak (970). A Titan X tényleg combos lesz, mint ahogy az ára is.
Úgy viselkedtek mintha NV most feltalálta volna a spanyol viaszt. Röhejes. -
Malibutomi
nagyúr
Értem, és ha az nv elöre tudott lépni a következö szériával, akkor törvényszerü hogy az amd nem fog? Nem az a valószínübb hogy ök is fejlesztettek az elmúlt másfél évben?
Pont erre célzok azzak hogy úgyis tudják mire készül a másik szóval több mint valószínü hogy az amd is a perf/power-re feküdt rá.
Lásd a nyilatkozaraik a Carizzo-ról, ahol szintén a takarékosságon van a hangsúly.Mivel most az AMD érkező chipjeiről beszélünk ne azt nézd hogy melyik GPU melyik család tagja, hanem melyiknek mi az ellenfele, ha azt mondod a 770-re mennyit tesz a 980, akkor azt azzal lehet majd szembeállitani hogy a 280-ra mennyit tesz a 380 vagy 390 ahogy hívni fogják, mert az lesz a 980 ellenfele.
770-280
780-290
980-390Nem igazán fair az előző generációt venni alapul.
(#4118) Asbee
Az csak egy leak, de ettöl eltekintve és visszatérve a kérdéshez miért lenne csoda ha egy ~50%-al nagyobb chip annyival gyorsabb is lenne? -
HSM
félisten
Kiragadsz paramétereket, amiknek semmi köze a GPU tudásához.
Pont a magasabb tudás, és a jelenlegi körülmények miatt (DX11) kihasználatlan képességek miatti extra belső komplexitás az egyik oka a rosszabb fogyasztás/teljesítmény mutatónak.
(#4106) Asbee: Már ott vagyunk. DX12. Vulcan API. Lehet látni, melyik GPU mit tud kihozni ezekből.
(#4108) asdxv: Ki tudja, nem-e fog később jól jönni, ha bírja még.
-
proci985
MODERÁTOR
ja. illetve igazabol meg mindig olcsobb volt, teljesitmenyben meg a 980 elonye surroundra mar majdnem elolvad.
probalom ugy nezni a dolgot, hogy anno amikor a leghutesem epitettem igazabol egy automata rendszert akartam. namost a leghutesem 2009ben allt ossze, 2011ben kapott egy utolso upgradet (SFlexek), azota gyakorlatilag nem nyultam hozza oszig amikor vizre valtottam, de a ventikhez ott sem nyultam. ezalatt az hatodik GPU alrendszerem es a harmadik konfigom van ahogy szamolom (jujj).
most megkapom az automa, szenzorvezerelt infrastrukturat es hiaba lesz eleg komplex a rendszer, probalom ugy kialakitani, hogy ne nagyon kelljen hozzanyulni. ez az elmélet.
Habugi: picit dragabb lesz levizezve a kartya mint a VaporX, de nem sokkal. LGT is majdnem Vapor arban megy. plusz neztem elotte tesztet guru3dn hokamraval, ott meg okenak tunt a hutes es a kartya.
Trixen a ventik nem szeretik a meleget.
-
Habugi
addikt
Lehet leírta már valahol proci csak átsiklottam felette, de számomra az is homály egyelőre mégis hogy kötött ki a Matrixnál??
Főleg mikor van Vapor-X, Lightning..
Villogó textúrák és vRam gyanú, most komolyan, már a 7970esek idejében is ennyit tudott a Matrix/ASUS: [link]
Gondolkodás nélkül vettem volna a 290X VaporX Tri-X-et, 290X-ek között nálam abszolúte ez a kategória [link]
-
HSM
félisten
Miért kellett volna a topikjába írjak a driver hibáról? Bocs, nem értelek. Magam szoktam megoldani a gondjaimat. Utánaolvastam, nem találtam megoldást, kipróbáltam kismmillió driververziót, semmi, nekem ennyi szívás elég volt. Marha nagy mákom volt, hogy kijött épp akkor a 4890, és volt mire váltsak, így egy percig nem gondolkoztam.
Ezt a Radeon-hívő személyeskedést viszont nem kéne erőltetni itt a fórumon. Ha Radeon hívő lennék, akkor nem vettem volna GTX260-at kipróbálni sem, nem gondolod?
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
és (#3984) Asbee
Ezt a kört már lefutottuk a kazánozás címszó alatt.
Nem 2-3 van ami használható, hanem 1-2 ami nem. Elég mást jelent."tisztán látszik a két slotos hűtések nem bírják el a 290/X-et,persze most jön a megváltás a kompakt víz."
Nézz be a 290 topicba, most vettek ketten is Gaminget, 78 fokos átlagban, az pl. simán jó, nekem is hasonlóan működött.
-
HSM
félisten
Ha a GTX260-amra gondoltál, az referencia volt, mégpedig a kevésbé spórolós régebbi, 65nm-es GPU-s fajta.
A játék hibája nálam amiatt nem lehetett, mivel a AMD-vel ugyanaz a játék ugyanúgy használva jó volt.Amúgy egyetértek, a nem referenciatermékek esetén könnyen futhat bele az ember silány cuccokba. Ugyanakkor sok AMD-s panasz hátterében is ez áll.
-
-
Asbee
veterán
Nekem ez a példám erre. Az Asus 970-em 1500-as órajel felett, 70 fokon járt halkan. A giga G1 ugyanígy 70-75 fokon 1600-as tuningal! halkan ( ez 86%-os AsicQ-is extra tuningos volt, azért is melegebb). A palit 980 uganolyan körülmények között, 75 fokos volt gyári venti profillal, 1500 felett, totál halkan. A 290 Gigám 1100-en mondjuk ez is elég magas AsicQ-is volt, üvöltött, hogy 85 fokon maradjon és vrm 95-ön. Procinál, ugyanott G1 jó 20 fokkal hűvösebb.
De komolyan mondom valakinek ki kéne próbálnia alapórajelen bios-ban alul feszelni, extra házhűtést csinálni, ventivel a pcb hátulját fújni egy 970-en. Szerintem 60 fok alatt maradna. -
Malibutomi
nagyúr
Okés, akkor 780-980 ~ 16 hónap, 290-380X ~ 18 hónap
Most ez mit változtat a lényegen amit fentebb írtam? Kb. ugyanazzal az időintervallummal érkeznek a kártyák, ez volt a lényeg.BTW a majdan érkező kártya nem a 780Ti utódja lesz véletlenül? Ha már a 780 és a 980 sem teljes chipek?
-
HSM
félisten
Igen, csaképpen ha a base clockon hajtod 1100-on, akkor ott a fogyasztása sem lesz olyan nagyon kevés, és nagyonnem passzív kategória.
Nagyon kíváncsi lennék egy ilyen összehasonlításra, mit tud a 290-es 900Mhz-en, és mit tud ellene egy baseclock-os 1100Mhz-es 970, megmérve a fogyasztást és a sebességet is, mindenféle antiboostok nélkül. Mondjuk tartok tőle, hogy ilyet vagy csinálok magamnak, vagy úgysem lesz.
Nem a 290 változott volna meg, csaképpen odakerült volna a 290/290X vs 970 összehasonlításba a sok plussz mellé egy bazinagy mínusz is a 970 mellé. Ez azért korántsem mindegy. Az nem helytálló érvelés, hogy "ha eddig nem tetszett", ugyanis nem mindenki teheti meg anyagilag, hogy megjelenéskor egyből vegyen valami VGA-t, mert tetszik neki. Az új Nv-kkel lényegeset olcsósodott ez a teljesítményszint, emiatt jópáran vettek új kártyát ebben az alacsonyabb ársávban, és nem csak Nv-t, hanem jópáran olcsósított Radeont is.
Hogy kinek mi mennyire hangos, relatív. Nekem fél méterre a géptől, feltett hangszigetelő habos oldallappal teljesen jó volt 2500-3000rpm között a WF3 játék közben. Míg ugyanebből a gépházból ívesen repült ki a refi 7970, mert alulfeszelve, papíron alig forgó ventivel (talán 2000rpm, ha jól emlékszem) se tudtam megmaradni mellette, pedig amúgy az építési minősége nagyon tetszett.
A 780 sem éppen a halk működés mintapéldánya, tegyük gyorsan hozzá, kb. 300-500rpm van köztük, mégis ez komoly difi hangban. Az Nv pont elmegy azzal a hűtéssel sokak ingerküszöbe alatt, az AMD nem. Amúgy az Nv gyárihűtője picit más kialakítású, lehet ott nyertek még pár W-ot a 290-hez képest, kicsit jobbnak tűnik pl. a talp kidolgozása [link], és a kártya végében külön kis hűtő is besegít, míg AMD-nél mindent a nagy hűtőnek kell kivinnie.
A GTX480 kapott hideget meleget a hűtésére, okkal, annál azért jobb volt a ref 290, ettől függetlenül az is hasonló savat kapott.
Bőven vannak itt is vicces képek, videók, felszálló vadászrepülőkről meg hasonlókról.
(#3578) Habugi: Semmi extra. Savanyú a szőlő, hogy nem kerültek be a konzolokba, meg úgy amúgy is tele a raktár eladatlan Tegra csippel... [link].
-
proci985
MODERÁTOR
hat, egyelore nem tudom mi van, cegnel ahova a garim szolt ma kellett volna jonnie xfx 295x2nek, ehhez kepest az allapota "bizonytalan". harom hete nincs videokartyam, szoval ez itt kezd totalis kaoszba csuszni.
irtam mailt, hogy ha nekem nem jutott, akkor 290x matrix platinum, aztan rovidtavon meguszom a gep totalis atszereleset addig is.
--
renderidokkel tisztaban vagyok, a GTX970et pontosan emiatt adtam el, harom kijelzon kb ketmasodpercenkent kaptam a 70mses frameket 35-40fps mellett. mondjuk 60 fpsnek mennie kene a jatekok joreszeben ket jelenlegi csucsgpunak altalaban. eyefinitynel mashol vannak a bottleneckek, szoval eleve kell nemi matatas a beallitasokkal, de harom ev eyefinity / surround (ebbol masfel ev multigpu) utan mar kb tudom, hogy melyik effektek leszedesevel kell kezdeni.
gsync/freesync engem annyira nem izgat.
de persze mostmar a fo kerdes az, hogy mikor lesz videokartyam vegre. kb eljutottunk a pontra, hogy nem is amiatt vagyok ideges az nvidiara, hogy hazudtak, hanem hogy hetek ota a failsafe konfigban fut a gep miattuk. ez a mai a 295x2vel meg csak a hab a tortan.
-
HSM
félisten
Ezzel a frametime dologgal abszolút egyet értek. Számomra ezért sem volt soha opció semmilyen CF/SLI. Egy kártyával 60-70FPS felett már számomra jó az élmény, akkor meg minek a duplázás. Ha pedig ez alatt van az FPS, akkor a két kártya sem segít, pont ezért.
Bár CF 7850-ről váltva én úgy gondolom, tisztában van a fórumtárs, mit vállal.
Én tuti egy 290X-et tennék bele "átmenetileg" mondjuk egy évre, míg elérhető árú nem lesz valami Fiji vagy GM200-as cucc.
Pl. amit írt, hogy olcsóért van náluk a 290X Matrix Platinum. Azt később is szerintem mérsékelt bukóval tovább lehet majd adni, és a tápcsere is elkerülhető, vizezni sem kéne, és lenne egy bitang VGA addig a gépben.
A 980-at csak azért nem említem, mert ott szvsz még túl nagy a prémiumfaktor az árában.(#3518) Abu85: Ahogy nézem, izgalmas idők elé nézünk. [link]
(#3517) wjbhbdux: Annyira ennyi volt az AMD, hogy Vulcan néven az Nv is támogatni fogja az API-ját, persze, csak a kisebb tudásszintű korlátozott bekötésű verziót.
(#3521) odorgg: Szerintem is durva előrelépés volt. Akár FPS-ben, akár más, nehezbben mérhető paraméterekben.
-
proci985
MODERÁTOR
686 konnektortbol kb 600W load, anand falnal mer. 648Wot tud a tapom 12Vn. nem idealis es lehet het vegere mar egy 1000Wos platina fractalom / AX860im lesz, de egyelore kivarok. vagy olcson egy CM silent pro 1000W. ez most nagyon hulyen fog hangzani, de probalom meguszni, hogy a heten atomjaira kelljen robbantani a gephazam.
oktober vegeig CFeztem, ha adott esetben nem megy pedig tudok varni, a 290x egyedul is eleg sokaig eleg a 970x alapjan. jellemzoen ha meg nincs CF SLI sincs, es te is elvagy az SLI setupoddal. "az nvidia driver jobb" meg nem tobb egy anekdotanal szerintem.
-
proci985
MODERÁTOR
meglatjuk, monda a vak
daveoff: hat remelem.
volt par gyanus hozzaszolas hogy mostanaban kevesbe megy jol a multigpu, de neweggen a negativ kommentek fele nekem user errornak tunt. plusz lattam mar olyat is a neten, hogy az AMD driverrel nagyon elegedetlen felhasznalo tort win7et hasznalt, minden betat kiprobalt, tetejeben ossze-vissza allitotta a feszeket. aztan csodalkozott, hogy par dolog nem mukodik megfeleloen. de persze az amd hibaja es nem az ove. (minimalis stabil feszt otthoni korulmenyek kozott eleve kozel lehetetlen tesztelni, plusz a kartyakban egesz jo fail-safe is van par generacioja, ami viszont maszkolja az esetleges hibakat, emiatt is nehezebb megtalalni a stabil pontot).
plusz minimalis stabil fesz driverenkent valtakozhat adott state/orajel paroshoz, amit par ember megint nem fog fel. "eldobalja magat a youtube az uj patch ota" pl egy tipikus peldaja ennek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Attól még a probléma létezik. A gyártóknak egyénileg kell eldönteni, hogy ez a ghosting hiba belefér-e vagy sem. Az AMD ezzel úgy van, hogy döntsd el te: AFR friendly.
Az XDMA arra való, hogy a multi GPU akkor is működjön, ha a hidas megoldás már nem elég jó. 4K-ban a Crossfire XDMA azért ad sokkal jobb eredményeket, mint az SLI, mert híd sávszélessége kevés. 4K-val az NV már nem is használja. Helyette az adatokat először a rendszermemóriába másolják, majd onnan elérheti a másik GPU. Ennek az előnye, hogy nagyobb a sávszél mint a hídnál, de hátránya, hogy jóval nagyobb a késleltetése is, tehát nehéz a folyamatosságot biztosítani. Ez az oka annak, amiért a H azt írta, hogy 4K-tól a CF folyamatossága jobb.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem tudom kire gondolsz az OCUK-n. Én főleg Andrew Doddtól kapok erre vonatkozóan adatokat. Ő a driverfejlesztés vezetője. Elmondta, hogy ha az Ubisoft megoldja, hogy hibátlan lehessen az AFR, akkor bekapcsolják a támogatást. Addig csak az AFR friendly az opció erre, ami olyan minőség, mint az SLI. Ennél több ebben a programban még nincs. A nyárt sem véletlenül mondtam. Az Ubi akkorra ígérte, hogy megoldják az AFR-t. De ha mostani minőség elég, akkor ott AFR friendly opció és műxik.
-
Malibutomi
nagyúr
De mégis:
"We had a profile ready for launch, but unfortunately we've been unable to enable it due to issues with the game. Below is taken from the release notes of 14.1.2."The AMD CrossFire™ profile for Far Cry 4 is currently disabled in this driver while AMD works with Ubisoft to investigate an issue where AMD CrossFire™ configurations are not performing as intended. An update is expected on this issue in the near future through an updated game patch or an AMD driver posting."
By AMDMatt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert bugos az AFR támogatása a játéknak. Innentől kezdve vagy letiltja a gyártó az AFR-t, vagy bugokkal elfogadja. Egyébként azt ígérte az Ubi még januárban, hogy megoldják a gondokat, csak nem élvez prioritást a multi GPU. Valamikor nyárra talán lesz egy olyan frissítés, amivel bugok nélkül működni fog.
Egyébként az AFR-Friendly profillal bekapcsolhatod a CF-et is, csak ugyanazt az élményt kapod, mint az SLI-vel, ami nem jó.
Azt tudni kell, hogy az AMD akkor nem kapcsolja be AFR támogatást, ha bármilyen hiba van. Az NV akkor is bekapcsolja, ha akadni fog, vagy apró grafikai hibákat generál. A Far Cry 4-nél például a textúrák eltolódása. Ha hiba van, akkor döntsd el, hogy bekapcsolod-e vagy sem AFR-Friendly-vel. -
HSM
félisten
Palit 980 volt a legolcsóbb 980, 160K. 290X-ből ugyanonnan Asus DC2 110K, Sapphire Tri-X szintén 110K.
Lesznek komoly AMD fejlesztések is, csak győzzük kivárni. A Tonga is igen jó lett, és a Fiji is nagyon ígéretes a HBM-el... Érdekes amúgy, hogy az Nv-re gondoljátok, hogy fejleszt, amikor úgy igazából semmi drasztikusat nem tud felmutatni a Maxwell. Gyors és hatékony, de mi újat tud felmutatni? Ehhez képest már a 290-ben, egy évvel korábban is már igen komoly AMD fejlesztések voltak, A-sync, TrueAudio, Mantle, csak ami hirtelen eszembe jutott. A csipjüket is sokat csiszolták azóta, pl. preemció a Tongában, fejlesztett tömörítés, felezett pontosság támogatása, rugalmasabb setup.
(#3431) Malibutomi: Ez a kedves visszatérő kuncsaftokat minősíti....
-
KAMELOT
titán
Pontossan ez a baj! Elmaradt a fejlesztés 1 éve semmi hír talán most van, de az árakat nézve azok sem lesznek fényesek. Így elvesztették a vásárlók zömét mert nincs újítás. Mindenki átpártolt NV oldalra aki új kártyát vett. 970 csonkított picit, de még akkor is jó kártya alacsony fogyasztással és kicsi hőfokokkal.
Aki nem tuningolja szét a kártyát annak jó alternatíva.
Azért azt is meg kell nézni, hogy alap TDP és ott érezhető a különbség és itt kéne picit fejleszteni.
980...165W
290X....250W
AMD-vel nem tudom mi történt. Proci/VGA téren is csináltak erős termékeket csak rohadt nagy fogyasztással.
AMD FX-9xxx az is 220W...az már hardcore! -
HSM
félisten
Na, végre valami konstruktív. De nézd azt is, hogy így nem is igazán volt gyorsabb a 980. Íme a kép forrása, amit valamiért nem linkeltél a sebességekkel: [link].
Hogy nincs érv a Radeonok mellett? Ez azért minimum elgondolkoztató a linkelt cikkből: "...These technologies combined have turned the tables and now CrossFire feels smoother than SLI. It still feels smoother even when compared to NVIDIA's new GTX 980 cards in SLI. While overclocked GTX 980 SLI is faster in framerate, the actual feeling and smoothness in games feels better on AMD Radeon R9 290X. AMD currently has the upper hand in this arena.
There also seems to be some games that scale better on AMD CrossFire. Watch Dogs is a prime example of a game that works great with AMD CrossFire, but for some reason is completely dropping the ball under SLI. In our previous evaluation we also found better CrossFire scaling in Alien: Isolation. "
Mellesleg nem lebecsülendő érv, hogy korrekt 290X-et itthon 110K-ért kapni, ehhez képest egy 980 minimum 160K. Inkább örülni kéne, hogy ilyen jó áron lehet manapság 290X-eket venni....
-
HSM
félisten
Nyugi, korrekt minőségű konnektoros mérővel volt ellenőrizve a szoftveres mérő, nem mutatott hülyeséget.
Csak ugye az csak a GPU, nem számolta bele a ramokat, azokat hozzávéve jön ki a 300W magassága, amit írtam.
Ne nézz már teljesen hülyének, ha kérhetem, jópár felesleges kör megspórolható lenne úgy.Remélem nem veszed sértésnek, ha feltételezem, hogy az említett órajeleket feszültségemeléssel sikerült elérni a 290X-en és 780 Ti-n, ráadásul ismerve a hivatkozott GPU-kat, nem is kicsivel. Így nem lep meg a +100W nagyságrendű extra fogyasztás. Ehhez képest az 1580Mhz gyakorlatilag alapfeszen megvan a 980-nak.... Ez így minden, csak nem fair összehasonlítás. A 980-nak is pillanatok alatt elgurulna a gyógyszere fogyasztásban, ha egy komolyabb feszelést ejtenél meg rajta, erre mérget vehetsz.
-
Laja333
őstag
'Egy 980-nál nincs jobb...csak kettő...' Két 980-től meg csak két 290x jobb
Témára visszatérve, Amd jelenleg csak fogyasztásban van lemaradva. De az is az előző széria NV paramétereit hozza, szóval nincs szégyenkezni valója. Pláne úgy nem, hogy néhol még ez a másfél éves kártya is lépést tart a 980-al. 970-et nem veszem számításba, mert 1-2 címet leszámítva mindenhol erősebb a 290x és kb 50-60w-al fogyaszt többet.
-
proci985
MODERÁTOR
ja, lenyegesen egyszerubb lenne a helyzet, ha nem a vapor / trix / msi lightning harmas lenne oke, meg meg esetleg az XFX DD, meg talan a PowerColor PCS+, meg esetleg az Asus Matrix (ha azon nem sul meg a VRM a Strixhez hasonloan). bar utobbi az mar kerdojelhegy.
alapbol a fogyasztassal van gond, de maga a hutes se allt a helyzet magaslatan.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
korion
senior tag
hangos?
előtte Gigabyte 3 ventisem volt,nah az hangos!
ez 60-70% se hallod,h megy!
sőt nem is melegszik,így tönkre se fog menni..(holnapután meghal)
Tudod hogy megy a lifetime garancia?
mert még,ha nekem is kellene fizetnem,akkor is megéri,de ilyenkor a cég fizet (ha rossz a termék,ha valóban nem külsérelmi,szerelési..)
kb 2 % erősebb a 970 és min 10 ezerrel drágább lett volna,nem beszélve arról,h most az ideg megenne,ezzel a memória mizériával!
nem vagyok AMD párti,sőt INTEL FOREWŐR!!
de ezt a csatát mindig elbukjatok ameddig az Nvidia ilyeneket csinál,ennyivel drágább!(persze megteheti,mert vannak hívei) de addig max azzal jöhetek,h bezzeg a 2x drágább kártyám 20% jobb mint a Tied bi-bi-bi!
nem akarok kötekedni,de mit fogsz csinálni a 970 egy olyan játékkal ami megeszi a 4gb ramot?
-
korion
senior tag
Nem vagyok büszke!(de) de inkább arra,h 3-4 éve összeraktam egy Q8300-5670 gépet és abból szép lassan olcsón(nagyon olcsón) upgradeltem a gépet!
Amikor az 5850 Xtreme vettem 31-ért,azt is csak azért,mert minden másik modell 40-50 ezer volt!és mégis ódákat zengtek róla(nagyon jó is volt)
használtam másfél évig és jött a 6970,8 ezret kellett rádobnom,de az Ref.hűtős volt,(ment a levesbe) pont kifogtam 44-ért Msi 7870 AB.(IPON) amihez kaptam játékkupont amit eladtam 5-ért!szóval 39 ezerbe volt és a 6970 eladtam 33-ért!Használtam fél évet jó árban mentek,lecseréltem egy R9 280x-re,amire 18 ezret fizettem,h enyém legyen!
most 80-ért vettem bontatlanul Xfx 290 DD ami lifetime garis!(ezt is eladom 55-60-ért 2 év múlva..)
Azért írtam le,mert engem mindig a tesztek és,h megéri e döntött!(ha a 770 lett volna a 760,akkor azt veszem,de ők mindig egy kategóriával drágábban adják a teljesítményt)
amikor 4.4ghz toltam a procit a hd7870 felhúztam 3% maradt le a 3770K-Asus 760 -tól,úgy,h ugyan azon a monitoron teszteltünk,mind 2 szűz win7 volt!
nah akkor büszkébb voltam,főleg,h majdnem fele annyiból tettem össze,mint a haverom!(azóta eladta és én tettem neki össze
Milyen vga-t kaptam volna 80-ért?(Nvidiat.)
-
korion
senior tag
Parancsolj!
http://logout.hu/cikk/tenyleg_sokat_fogyaszt_a_tahiti-le/bevezeto.html
Ezt HSM írta,neki az a heppje,h kímélje a vga-t!(megértem)
nekem most alap órajelen megy a proci,de 95-98% van kb mindig miközben játszom!
én is büszke vagyok,h R9 290 van!(főleg,h lifetime garis)
-
HSM
félisten
Így, 900Mhz-en is jócskán fürgébb volt, mint az alattalevő következő kártya, azaz 280X, masszívan megtuningolva, 1150MHz-es GPU-val. Tudom, mert olyanom volt előtte. Ja, és jócskán kisebb fogyasztással, halkabban tudta mindezt. Nem vagyok sültbolond drágább karit venni, ha az olcsóbbal is megoldható lenne UGYANAZ.
(#3190) proci985: Nekem elég lenne, ha legalább elolvasná, amit írtam, és arra reagálna.
Úgy lehet beszélgetni. Ha automatikusan bolondnak néz, meg abba a nonszenszbe kapaszkodik, mit, hányszor írtam le másik topikokban, úgy nem.
-
Habugi
addikt
Tized ilyen kaliberű megjegyzésekért már kérted meg HSM-et, hogy ignorálja a hozzászólásaidat.., szóval most ilyenkor mivan?
Amúgy miért zavar ennyire ha ezt leírja?
Azt, hogy mennyire szar Mantlevel a BF4 ha nem olvastam 10k-szor ezen a fórumon akkor egyszer sem, többnyire maroknyi embertől, egyik sem volt soha csinálgatva, hogy fejezze be..Szóval.., miujság?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kell hozzá profil. Egyelőre ennek a játéknak más baja is van. Ha nő a GPU-k terhelése, akkor iszonyatosan rossz lesz a frame-time. Az AFR-rel ilyenkor nem éri meg foglalkozni, mert a legnagyobb gond, hogy 40%-os kihasználás felett egy GPU-val is 30 ms-os frame-time különbségek vannak nagyon sűrűn. De érdekes, hogy 30%-os kihasználással ez a gond eltűnik, csak úgy meg alacsonyabb a teljesítmény, de érzésre sokkal folyamatosabb. Itt a motort is tovább kell patch-elni, mert az úgy nem jó, hogy növeled a kihasználtságod, amivel nő az fps, de közben bejönnek a mikroakadások.
-
HSM
félisten
Igen, lehetett látni, hogy a DX nem igazán rúg labdába, tehát technikai demonstrációnak (aminek készült) tökéltes volt.
Viszont benchmarknak használni így ez kb. olyan, mintha az egyik gyártónál egy évvel korábbi pre-béta driverrel teszteltetek volna, míg a másiknál a frissel. Azt ugye senki nem gondolja, hogy az egy hiteles teszt lenne.Ja, igen, és pre-pre.pre OS-en. No comment.
(#3064) gbors: Valódi cáfolat volt szvsz ez is, de ha nem győzött meg, érdekesség 2:
Neked nem fura, hogy az AMD nem gyorsult 2X annyi maggal? Nem is volt 100% a kihasználtsága a CPU-nak.
Ezzel szemben:
A mantle tesztből látszik, hogy nem GPU-limit volt így sem. Pedig elvileg Mantle alatt magasabb a submission time is.
Mi a véleményed erről? -
Habugi
addikt
Ebbe így ebben a formában nem mennék bele, annak a jelentőségét azért gondolom érzed, hogy most Win7 alatt Manteban nem kicsit jobbat megy a 280X mint a 290X a tesztben, a béta Win10re hozott béta AMD driverrel?
Ezért kérdeztem azt amit és úgy ahogy, két lehetőség van, vagy brutális lassulás lesz AMD oldalon aminek nincs reális magyarázata vagy ezt a teszt így ebben a formában köbgyök.
Ettől még az örül vagy tulajdonít jelentőséget neki aki akar, semmi közöm hozzá!(#3041) Asbee:
Te nem olvasod amit írtok vagy már annyira természetessé vált, hogy észre sem veszed?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A DX11 lehet jobb, mert nagyon régi a kód. A deferred context bekapcsolására szétfagyott. A Nitrousban ezt már javították, csak nem volt értelme berakni a StarSwarmba. A Mantle is fejlődött az elmúlt egy évben. Mivel ez csak egy teszt, amire eddig nem épített senki, nem volt értelme folyamatosan fejleszteni. Az Oxide számára fontosabb a fejlesztés alatt álló játékuk.
-
HSM
félisten
Windows 10-re melyiket is felesztik évek óta? Egyiket sem...
Komolyan ez egy PREVIEW, semmi sem végleges még benne kb. Arról sem tudunk még semmit, miért jobb annyival a CPU-teljesítménye a DX12-nek, mint a Mantle-nek. Ha jól értem, a CPU-kezeléshez is köze van.
Nem tudhatjuk, milyen előnyei vannak a Windows10-nek, DX12-nek, amit még akár nem építettek be se a DX12 driverbe, se a Mantle driverbe AMD-ék. Vagyis, itt már inkább magába a játék/teszt kódjába a fejlesztők. -
mckay
aktív tag
Uhh, köszi!
Ez tök hihető, ki fogom próbálni!
Ha nem találom meg a madzagot, szerintem át lehet hidalni.
Bár az elgondolkodtató, hogy az alaplapomon hárm tüske van az SPDIF-nél:
Pin Description
1 VCC
2 SPDIF OUT
3 Ground
míg a képen látható madzag csak két eres, és a kártyán is látok egy két eres csatlakozási pontot.
Na majd kitalálom, kit kivel. -
-
Malibutomi
nagyúr
Akik csak most vesznek FHD monitort azok biztosan nem a legújabb címekkel játszanak,és biztosan nem 980al és talán éppen azon hezitálnak hogy a 8800GTS-t mire is cseréljék...tehát nekik speciel
nagyon jó lenne egy ilyen teszt...mindegy egy ilyen teszt, hisz bármelyik alsó-középkategóriás kártya is hatalmas előrelépés, és FHD-ben elvisz minden régi játékot a régihez képest sokkal szebben és gyorsabban.Más a nézőpontunk, úgyhogy győzködhetjük itt egymást napestig. Szemforgatós smileykat meg légyszives hanyagold.
-
Malibutomi
nagyúr
...és akkor mi lenne? Megnéznék a tesztet, és egyből 980SLI-t vennének, csak hogy játszhassanak régebbi játékokkal? Nem hinném.
Lehet téged egyre többen keresnek meg, készséggel elhiszem. De rátenném a kalapom, hogy csak itt a ph-n legalább tízszer annyian vannak, akik csak most fognak FHD monitort venni mint ahányan 4K-t vennének. -
Malibutomi
nagyúr
Az egyre többen is nagyon-nagyon kevés szerintem, ennek egy kisebb része akik régi játékokkal akarnak játszani, és ezeknek elenyésző része lehet az akinek nem csúcskártyája van ami a régi játékokat elviszi elég jól még 4K-ban is.
Szóval nem győztél meg, nem túl releváns továbbra sem szerintem.Az elindul vagy sem-hez meg nem kell ilyen teszt, csak egy felsorolás beikszelve két oszlopban hogy megy vagy sem.
-
Malibutomi
nagyúr
Szerintem sok értelme nem lenne, főleg ilyen 2008 és előtte készült játékokkal, nem mindegy hogy 100 vagy 200 fps-el megy? Legalábbis ha én előveszek egy ilyen régi játékot, akkor minden maxra és kész.
Amúgy érdekes teszt...2560-ban nem működik a CF de 3840-ben igen (295X2).
-
daveoff
veterán
Én azért nem szoktam "kifullozni", mert mindenki alapon mér(másfelől bonyolult mindenkinek elmagyarázni hol lehet állíttatni a beállításokat), ez a legegyszerűbb, szerintem összehasonlításnál az eredményen nem változtat semmit. Meg a régi méréseim is mind így készültek...
-
bombibmw
veterán
Gigabyte GTX970 G1 Gaming Sli alap eredmény(1380/7000).
Sniper Elite V2 Benchmark Report
================================
Created: 2015-01-19 at 18:27:36
Build Version: 1.05, Jun 7 2012
================================Average FPS: 91.4
Minimum FPS: 27.9
Maximum FPS: 328.5Number Of Frames: 6990
Average Frame: 10.939ms
Minimum Frame: 3.044ms
Maximum Frame: 35.808msMachine Name: BOMBI-PC
Monitors: 1
Operating System: Windows 7 Home Premium Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
System RAM: 8133MB
CPU: Intel(R) Core(TM) i7-4790K CPU @ 4.00GHz
Number of Cores: 8GPU Name: NVIDIA GeForce GTX 970
Feature Level: DX11.0
Driver version: 9.18.13.4709
Dedicated VRAM: 3072MBResolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: HIGH
Supersampling: 4.0x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFFUgyanaz lett a min. és a max. fps-ed mindkét felbontáson?
Valami nem kerek nekem? -
Habugi
addikt
Ööö, az else indul a beépített benchmark mégis hogy illik be abba a témába, hogy két, azonos verziójú (patch stb..) de eltérő "származású" játékban állítólagosan más/eltérő eredmények mérhetőek?
Esetleg ezt most jelképesen listáztad fejben, mint 0FPS-es 290X eredményt?
Nem tudlak követni.. -
daveoff
veterán
FarCry 4-ben is egy förmedvény a Hairworks, a TressFX szerintem is sokkal szebb, pedig Abu szerint nagyon hasonló a két megoldás.
Más. Visszatérve magára a benchmarkra, azért nem kell azt hinni, hogy szándékosan szarul szerepelnek benne az AMD kártyák, én ezt azért nem gondolnám. Egyszerűen az NV kártyák adottságaira van kihegyezve, ennyi...
-
Laja333
őstag
Elég sok helyen utána tudsz olvasni, ha kétségeid vannak a fogalommal kapcsolatban. AnandTechen pl azt is leírják, hogy egy " properly behaving single-GPU card should have a delta average of under 3%". Ezek szerint Bioschock alatt a 980 nem igazán egy properly behaving single-GPU card, a többiben pedig a felső határt súrolja.
De gondolom majd javítanak rajta, ha nem befolyásolja az FPS értékeket.
-
Habugi
addikt
"Ha hozzá akarod hasonlítani akkor állítsd át,és rögtön látod,hogy teljesen rendben van.."
De mit állítsak át? Elmondtam, hogy pontosan ugyan úgy volt nálam is beállítva!
"inkább az az érdekes,hogy az 1250re húzott 290 és 290X-ek között nem igazán van nagy difi."
Hol volt itt 1250re húzott 290es?
odorgg 290-ese 1200/1450re volt húzva és ugyan azokon a beállításokon amiket te használtál a 980assal és Min.FPS-ben 10el volt lemaradva.Az én Tahitim (280X/7970) megy 1240/1700-on, azért mértem 2X ill. 4X SSAA-val is Ultimaten, hogy mindhármotokéval, de leginkább daveofféval összehasonlítható legyen!
odorgg 1200ra húzott 290ese 2X SSAA-val Min.FPS érték: 62, daveoff húzott 290X eredménye 4X SSAA mellett 36fps, ergo majdnem a fele odorgg eredményének, gondolod mindez a 4X SSAA hatására történt??
Én nem, annyira nem gondoltam/feltételeztem, hogy kizártnak tartottam és ezért mértem egy kört én is húzott 280X-el.
Az eredmények mégegyszer: [link]
Mint látható, odorgg szépen rápirít a 290-el a 280X-re 2X SSAA mellett, ugyanakkor daveoff húzott 290X-e kevesebb Min.FPS-t produkál 4X SSAA-val, mint nálam a húzott 280X.
Ezek után mondjátok azt nekem, hogy nem számít a driver vagy nem más kavart be, de ha mégis bekavart nála valami, akkor a pont az azonos verziószámú játék..Csak mert szóbakerült az esetleges manipuláció, meg az hogy nálam esetleg nem úgy volt beállítva minden ahogy mondtam/hittem, ezért itt a videó amit ígértem, 2X & 4X SSAA-val mérve (FXAA-val nem láttam értelmét újramérni, ott van az első mérések postjában): [link]
A minősége olyan amilyet érdemeltek.., de azért simán látni azt amit látni kell!!
Egész véletlenül ugyan azok az eredmények, mint az esti mérésnél..
Ha szaggat/akadozik az a YT nemtetszése az általam használt konvertálással szemben.Kíváncsian várom a magyarázatot a látottakra, továbbra is..
A virágbolt témát egész nyugodtan ugorjuk át, csakúgy mint a háttérben futó Steam klienst, 4-5játékkal játszom rendszeresen Steamen és egyiknél sem okoz semmilyen anomáliát!radi8tor1: köszönöm!
-
odorgg
addikt
Guru 3D-röl lehet szemezgetni
Bár egyik sem túl friss, de ezek vannak. -
odorgg
addikt
Akkor én sem mérek, mert egy percet nem játszottam vele, ezért nem is fogom megvenni. Illetve ezek szerint, fenti eredményem nem releváns...
Bár attól még hogy eredeti, ugyan úgy manipulálható az eredmény.
Szóval ha nem bíztok egymásban, (márpedig nem, úgy látom) akkor az egésznek semmi értelme. Illetve az egész tesztelgetősdinek nincs értelme. -
Habugi
addikt
Nézd el nekem de most szüntél meg érdemben partnernek lenni/számítani ebben a beszélgetésben..
Ide löksz nekem ennyit arra amit írtam.., tisztességesebb válasz lett volna azt mondani miután kérdeztem, hogy csak szivatni akarsz, még egy virtuális highfiveot is küldtem volna..Fekszem mert 10kor kelés, jóreggelt!
Szerk.:
Köszönöm, hogy megtoldottad utólag a mellédumálsz megjegyzést látszólagos tartalommal!
Ugyan ettől még nem tudom mi az úristent tudnék a témában mellédumálni vagy mire értetted de mindegy is. -
Habugi
addikt
Ilyen "mutass Steam accountot" kritérium a 3DMark topicokban sincs, pedig ott komoly ranglistát vezetnek, ettől függetlenül Te itt kitalálhatod, csak ne mutass értetlenséget amikor megkérdőjelezem.
Arról nem beszélve, egy dobozosan megvett játék utólag maxrapeccselt változata és egy Steamen vett játék steam által maxrapeccselt változata között gyakran hatalmas difi van..
(Ahogy az accodat elnézem () szerintem ezt pont neked nem kell magyarázni, mert te is tudod vagyis látszólag mégsem..
)
"daveoff eredménye teljesen rendben van."
Jáu, neked volt 290X-ed nem? Szerinted az a 36 Min.FPS eredmény 4X SSAA mellett rendben van??
Innen jön a származás apropója, hogy túl jól fut 280X-en ahhoz képest vagy??
Komolyan mondom, már a durvább fordító/dekódoló mátrixomat kellett most ráderesztenem.Idejét se tudom, az FC4 előtt mikor találkoztam utoljára azzal a jelenséggel aminek jelenlétét sejteni véled a TR esetében.
Ámbár egy kósza pillanatra játsz el annak gondolatával, hogy a mai naptól mindenkitől aki játék benchmark eredményt beszúr ide (mert ugye még az este folyamán is erre buzdítottál valakit..), Steam accountot fogsz (fogtok, csak mert nemesi többesben említetted) kérni..
Na megvan a pillanat "varázsa"? Érted már mi a problémám?Esetleg szeretnéd a kölcsönös hülyének nézés tipikus esetét megteremteni és ezen beszélgetés apropójából mindenki élből vágja rá, hogy igen nekem sem virágbolti, mert tudja hogy 95%-ban semmi jelentősége és csak tartalmat akart tenni a topicba, az adott játékkal az életben nem játszott, de buzdítva volt a benchmarkra?!
Nem mondom, hogy nincs igazság abban amit mondasz csak annyit hogy jelen esetben nincs, illetve minimális az esélye és ha jelen is van akkor sem eredményez ekkora difit.
Ahogy már leírtam, több értelme van Win verziót/drivert egyeztetni akkor már..
Persze én értem, hogy most FC4, meg mindenkinél máshogy fut, de abban biztos lehetsz, hogy nincs az a Gimis józsika által "megmart" verzió, amiben egy húzott Hawaii Tahiti szinten/szint alatt fut.(#2709) FLATRONW:
Fél pillanatra sem volt Ultrán, ahogy a TressFX sem volt kikapcsolva!
Viszont most érkeztem el oda, hogy holnap(ami ma..) ha lemegy a családi áradat, ahogy a C3/FC4 esetében is tettem, csinálok egy settingsel párosított videót, mert az amúgy edzett idegrendszeremet kezditek megtépni mint Floki a lábtörlőt.
-
Habugi
addikt
Már ne is haragudj, nem akarok én is vitázni ma veled, de neked ehhez mi a bánatos úristen közöd van vagy hogy jön az ide mit "fáj" megvenni és mit nem?
Nem fogom Steamen megvenni azért, hogy benchmarkoljak vele egyet annak okán mert szeretném megmutatni h daveoff 290X-es eredményével valami nagyon nem stimmel!
Ha nagyon szívfájdalmad, hogy nem vettem meg egy játékot Steamen amivel nem játszom/játszottam, akkor elcserélem egy másikra pár napra olyan ismerőssel akinek megvan, mert ugye ott ilyet is lehet..
Megkapom majd ugyan ezeket az eredményeket, de előre szólok onnantól kedvesjóuramnak kell szólítanod!Na szóval ne.., esetleg most csak visszaszivatsz/egyenlítesz a múltkori miatt?
Nem mintha nem járna ki, csak érdekel.Szerk.:
Pont ezért (FC4 kapcsán) emeltem ki korábban, hogy ez nem Ubis hulladék..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Sapphire NITRO+ RX 580 4 GB eladó
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged