- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
A képre pillantva nekem rögtön az ugrott be,hogy alapon ment a procid.... egy 64fös BF4 pályán az bizony limit,rögtön más képet kapnánk ha az nem lenne,ezért kellett volna a gpu-z hagyni a háttérben,mert nem látjuk valójában ki volt-e hajtva a gpu...
Illetve,ugye azt sem tudjuk nem-e véletlen V-Syncel játszol,mert gyanítom igen... -
Habugi
addikt
Nézd, így utólag, látva az egy órás terhelés alatt elért max 69/82°C GPU/VRM szinten, megkockáztatom, a világon semmi gond nincs a házad szellőzésével.
Az első, sok kérdést felvető shotodon látott Idle állapot/órajel mellett mért/mutatott 50/60 fok mondatta csak velem azt, hogy valószínűleg nem jut elég levegőhöz. Mostmár valószínüsíthető, az a pillanatkép úgy készülhetett, hogy közben épp lehülőfélben volt a kártyád, mert épp kiléptél a/egy játékból, talán pont BF4-ből.
-
korion
senior tag
ha elindítom a gpu-z-t elkezdek játszani,játszom 40 percet majd otthagyom gépet 15percre és azután ami tálcán van program(gpu-z) "felnyitom" és ott írja,h max 50C.
én ezt úgy értettem,hogy amikor megnyitom a progit az ameddig fut azt a max hőfokot mutatja amit addig elért a core abban az intervallumban!
szóval hiába mentem ki 15 percre,az addig emlékszik,h 17 perce 50 c volt és,h azt mutatja!
vagy ez hogy van?
-
Habugi
addikt
Erről van itt szó, ez egy teljesen korrekt mérés!
Ráadásul a VRM sem olyan vészes, sőt..(#3269) Asbee:
(#3272) korion:
Az a sor a GPU-Z-ben az általad említett max értékkel/jelzéssel mindig az aktuális hőmérsékletet mutatja, félreérthető. Jobb alul tudod is állítani milyen sűrűn frissítse.
Azt, hogy adott időintervallum alatt ezen felül hogyan alakult a hőmérséklet, csak a program által kirajzolt miniatűr grafikonból lehet kikövetkeztetni, ezért sokkal jobb ilyesmire a HWInfo64.Látod, eleve ez a Sensor only mód mennyivel több támpontot ad, a beállításokban ráadásul ezen felül grafikont is rajzoltathatsz vele ha nagyon akkurátus tesztet szeretnél megosztani.
-
-
Asbee
veterán
De értsd már meg hogy nem ment tovább. Nézd már meg azt a nyamvadt gpu-z képet amit először linkeltél. Egyszerűen a körülményeid között (lég, szobahő, ház szellőzés ami nincs) lehetetlen amit állítasz. Ezért hiheti valaki azt hogy kamuzol. De legalább hinnél nekünk... Nincs ház hűtésed sem, de 50 fokos gpu-ról mesélsz. 2db 290-em is volt. Azt hiszed, hogy 50 fokos mert bezárult a gpu-z!!! Ha így sem érted meg, sehogy.
(#3257) Habugi: Senki nem buzdította gpu-z-re kb 5x írtam le a hwinfot... Legalább olvass vissza.
-
Habugi
addikt
Azt a részt átugorva, nem firtatva a szándékot amivel ezt a képet beszúrtad..
, csak egy észrevétel:
Azaz Idle 50/60°C GPU/VRM szinten szerintem baromi sok!
Nem volt még Hawaiiom, szóval még akár normális is lehet, de meglepne..A helyedben megbolondítanám még a ház szellőzést pár ventivel vagy minimum kinyitnám ha a srácoknak tett ígéretedet be szeretnéd tartani.
(#3250) korion:
Kár rástresszelni a helyzetre, pláne remegésig idegelni magad meg orrbaverést említeni..
Eleve a topic neve elég parázstéma ezen a fórumon, meglehet funtopic, de azért szarvashibákat nem jó elkövetni, főleg nem mérések terén.
Amúgy is, szerintem itt még egész kultúráltan van megvitatva a téma az egyéb topicokban időről-időre kibontakozó ereszd el a hajamokhoz képest.. -
Asbee
veterán
Egy kör heaven után 65 fokos 70% ventivel, ami alig fűt. És ez még mindig 70%-os venti nem alap. Erre egy jó bf4 multi kör alatt számolj +10 fokot, alap ventivel meg még többet. Nem lenézésből, de ha én valamihez nem értek, akkor nem magyarázok meg olyat már csak azért is, amire többen azt mondják hogy lehetetlen.
-
Asbee
veterán
Ne haragudj, de látszik baromira nem értesz hozzá, ami egyáltalán nem szégyen, viszont ne akard már megmagyarázni akkor. A gpu-z képeden tisztán és egyértelműen látszik, hogy futott kb 5 másodpercet. Amíg nem tudsz semmi hitelest felmutatni addig szerintem ne raboljuk egymás idejét.
Amúgy meg baromira nem mindegy, hogy beállítottad a venti profilt. Én is beállíthatom a ref 980-am 100% venti fordulatra és dicsekedhetek hogy 70 fok, amikor értelmes körülmények között, vagy alap ventivel 80-83.
Össze vissza beszélsz. Eddig 40%-os ventivel 60 fokos volt a kártya, most 70% venire kapcsol 65 fok felett, az előbb meg 70%-os ventivel 50 fokos volt...
Mutass nekem egy hwinfo mérést, amin látszik fél óra játék idő minden adattal, 40%-os ventivel 60 fokon. Na az a kép nem hazudik.
-
Asbee
veterán
Ja hogy már 70%-on van a venti. Ne is mérj, már most látszik szépítettél... A tesztek nem hazudnak, alap venti profillal nagyon halknak mondják de simán elmegy komoly terhelés alatt 80 fok felé is.
Mutass Hwinfó adatokat 2 óra bf4 multi alatt, hogy minden látszódjon, az idő is.
-
-
korion
senior tag
Mértem Frapssal ;Metro ;70-120 fps (64 fő)
találtam egy másik pályát (vmi hardcore)ott 155 fps volt a max! (64 fő)
60 C lett a vrm úgy,h felhúztam 70% a ventilátort!(max 61 engedi a gyári és úgy kb 75 C a vrm)a gpu most is 50 C volt max (70% ventivel)
itt már van hangja a 2 db ventinek azt aláírom..
de én azt mondtam,h azonos rpm halkabb
-
TTomax
félisten
-
-
trufa12
addikt
Én is azt mondom egyik mostani kártya sem fog 2 év múlva 50-60 at érni,, már most 290 60-80 között van.....
2 év múlva 20 ezer... (1 tipp)most jön új széria amd, és nv-től is. attól függetlenül hogy az nv most adta ki fél éve.....
ez a 290 2 év múlva őskövület lesz ugyan úgy mint pl most a 58xx és társai...
A memória mizériáról meg annyit hogy én FHD-ban semmit sem veszek észre, teljesen nyugodtan használom a 970-em
tegnap skyrimet fel tettem, meg mellé v 140 modot
full grafon 60 fps- szépen megy , így modokkal még csúnyának sem nevezném....
meg minden új játék szépen 60 fps-el fut.Aki meg wqhd- v 4 k-zni akar várjon aztán jönnek az új vga-k. Így idegeskedni sem kell.
Én jövő év februárig el leszek a 970-el , és akkor talán olyan 60 -70 ezerért el tudom adni .
-
TTomax
félisten
Ja,hát mihez viszonyítjuk...egy 970hez képest hangos.OC nem nagyon van abban a hűtőben,alapon felküldi 79%-ra 80Cfok körül nyitott házban.. nem úgy mint a húzott aftermarket 970ek(persze amúgy is kb 290X szint az meg ugye nem 2%,csak ha cpu limited van) a hűtőt csak esetleg ügyeskedve tudod lecserélni mert különben ugrik a gari... az a gari aminek a postázását bizony neked kell állni az USA-ba persze csak a két év lejárta után (mert ugye nem gondolod azt is kifizetik),és persze csak akkor ha leregisztráltad a számlával (ugye megtetted,mert anélkül nincs gari).Végül pedig ,azt ugye tudod miért lett olcsón neked 290ed????Mert a 970 lenyomta az árakat,és az AMDnek alá kellett árazni!
Végül...kedves vagy,hogy egy lapon kezelsz az nVidival ( a királyi többes... már mint "mi" )már csak részvényt kellene szereznem...
Jahm és a 4GB VRAM túl van lihegve...ha ezeket a kártyákat 3.5GBnak hirdetik akkor is megveszik,és tudod miért?Mert nincs más alternatíva a gyári megoldások közül erre a teljesítményre...
Amúgy ezt a 2X drágább kártyám se állja meg a helyét,mert nem kétszer drágább...egyébként meg rólad pont ugyanezt gondolja az,aki 1150en járatja a 280X-ét... gyengébb de nem annyival mint amennyivel olcsóbb,és amióta világ a világ 2X-es gpu teljesítményt 4X-es áron kapsz...vagy lehet menni multigpura,ami vagy megy vagy nem plusz táp/hűtés/lap...
UI: Két darab 290 van itthon dobozba...tudom miről beszélek...
-
TTomax
félisten
Amikor te az 5850et vetted.... na azok az idő elmúltak...azt külön megnézem hogy hogyan fogod te azt a kártyát eladni 2év múlva jó lesz az szerintem 35-40nek is... főleg azzal a hangos hűtéssel,a lifetime garival sem fog sokat nyomni a latba,mert a postaköltség több lesz mint a kártya ára... [link]
80-90ért már ugyanígy ügyeskedve lehetett volna 970... gyorsabb is hűvösebb is halkabb is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmgyűjtés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Apple MacBook
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- E-roller topik
- Android játékok topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged