- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
-
Mobilarena
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
Frozen
addikt
válasz
KROK640 #2611 üzenetére
Nézd nekem az a hűtő nagyon bevált nem talalkoztam hasonlóval. Mióta megy a bánya nem játszok ,és igen a képi megjelenítés csökkenti a bányászati sebességet. Ezért mivel nincs az amd 5900x ben integralt vga ezért kapásból hátrány vagy extra kiadás...
Hogy miért amdt vettem ,mert elhittem azt a sok mindent amit írtak és mondtak róla előljároban. De ne aggódj amint jön az új intel hírdetem meg egész gépet adom el aztán ahogy korábban írtam nem lesz több vörös vagy egy jó darabig biztos nem ha ez jobban tetszik fogalmazásban.
-
Frozen
addikt
válasz
zsintai1987 #2607 üzenetére
Engem soha nem zavart a hang csupán azt mondtam a 2 közt nem éreztem kulonbseget mivel sokan rugoznak rajta h hanhos meg kazán...
-
Frozen
addikt
Ezt senki nem mondta ,oda is írtam sokan a 2 öt keresztezik ,mert a nocuta ventik nagyon jók viszont kevesebb az életartam+hangosabb ,de ennek meg nincs jelentősége mert mindegyik elmegy 10-15évet.. inkább a hang na de kinek mi jön be elvileg a teszteken a 2 hűtő azonos teljesítmenyre képes ,ha jól tudom a nocuta nincs lehitelesítve 250w tdpre
-
Frozen
addikt
Nálam megfordult már pár proci de pl 9900k meg az 5900x ugyan ugy dolgozik a dark rock 4 pro.... Ugyan olyan hangja van stb semmi különbséget nem tapasztaltam. Lehet az 5600 helyett egy intel i3 vagy i5 is ugyan azt hozza hűtési db-en. Én soha nem sporoltam le a hűtést és mindig dark rock 3 vagy 4 et hazs áltam pro verzioban. ( Amúgy ha veszel rá még egy fant akkor nagyon jó teljesítményt nyújt. Persze függ ki milyen házat használ...
-
Frozen
addikt
Idle modban az intel is halk volt nálam az amd is az. Ha meg terhelt akkor ugyan ugy hallod hogy dolgozik a hűtő. És ahogy fent is írták + a gpu hangja ( amit talán a 90 literes víztartályak tudod halkan tartani amd meg intel esetén is + jó sok pénzért--> enyiből már hangcuc)
-
Frozen
addikt
Volt 7700k meg volt 9900k
Most meg van egy 5900x
Jaték , böngészés.Koko az a helyzet hogy igen valóban igazad van pont ezért vettem meg a zen3 at mert annyi mindent írtak hogy annyira jól sikerült meg minden ,viszont az idő múlásával a gyerekbetegségeket nem nőte ki és ami megvolt egy athlonál az még a zen szériában is ott van,hiába teltek el az évek és hiába fényezik a teszteken mennyivel jobb igen jobb ,de nem minden térületen. Lehet az egész az am4 hez van köze és az am5 foglalattal ezek eltünnek nem tudom ,de a bizalmam már elveszet.
Ez olyan mint mikor az msi x geforcot szétszedtem és kiderült milyen silány a hűtése ,alkatrészei stb.. utána hiába bizonygatják hogy a suprime milyen minőség... Vagy mondok mást te is veszel egy kocsit másnap szétesik nem mész ugyan oda ugyan azt megvenni ,de egy másik tipust sem akarsz mert a bizalom oda.. -
Frozen
addikt
Megígérem , régebben meg is fogadtam csak sajnos nem volt mit venni novemberben mivel az intel egy ideje nem adótt már ki procit. De még lehet egy 10900k val is beljebb lennék sőt tuti. Hiszen van benne gpu és nem huzná le a grafikus kártyának a bányászati sebessegét a képernyő megjelenítés ,persze van aki pont ezért kiad pár ezrest egy sima megjelenitőért...
-
Frozen
addikt
válasz
zsintai1987 #2573 üzenetére
Amint lesz értelmes intel igen.Nekem soha nem volt gond a hővel dark rock pro 3 vagy 4. 250w tdp hiteles +1 ventivel 300w ettől max víz jobb)
-
Frozen
addikt
Vagy csak rájöttek sokan mégsem annyira jó az amd mint rebesgetik. ( Én is eladom a zen 3 at ahogy tehetem ,mert már az első napokban csalodtam benne,de mivel nincs jobb jelenleg a piacon tesztek szerint ezért ezt vettem)softweres dolokban sokkal előrébb jár legalább is saját véleményem szerint az intel mint amd és ez elég sok pluszt tud jelenteni . Lehet teszteken meg mindenhol jobban szerepel a vörös és jobbnak hirdetik viszont felhasználástól függ kinek mi a jobb. ( És igen gáz ha akad az egér még ha a program hibája akkor is kellemetlen ez csak egy példa volt hogy értsd mire gondolok,memoria elérés is egy év. És még lehet sorolni hogy sokszor nem is ugy reagál a dolgokra ahogy kellene. Intelel barmire nyomtam ugrott amd meg sokszor gondolkodik.. . Bár lehet ez is win hiba hogy nem elég optimalizált... Most ezt nem azért írtam hogy troll legyek csak nekem ez a saját tapasztalatom és így érzem hogy sok esetben kellemetlen szitu ér a gépen és mielőtt valaki írja tuti nálam a hiba 4 amd gépből az összes mindig ilyen volt... A kéknél soha nem tapasztaltam ilyet..)
-
Frozen
addikt
Egy kiss érdekesség.
[link] -
Frozen
addikt
Ott a giant hűtő vagy a víz (aio hűtőkben sokat nem hiszek) várjuk ki ,hogy mit adnak ki egyébként meg nem fog változni semmi. Ez a proci nem fogja felvenni a versenyt a zen 4 el. Ez csak arra készül hogy kiadjanak valamit és a zen3 közelébe kerüljenek/megelőzzék +ddr5. Majd a többit látjuk minden esetre érdekes a 3nm es megálapodás is a háttérben amiről csicseregnek a madarak hogy ebből mi fog ki sülni az idővel meglátjuk.
-
Frozen
addikt
Nagyon lapos a téma. Na szóval az van ,hogy az intelnek van ideje most fejleszteni bőven. Mivel nincs félvezető a piacon így a zen 4 is valószínű nagyon gyengén fog kezdeni és sokáig hiánycikk lesz az intel oldalon is hasonló várható szóval mondjuk azt hogy 1,5 évig gyér lesz a piac még minimum
-
Frozen
addikt
belépő szint vagy nem az a helyzet nagyon sokan ezzel rendelkeznek , és az 1440 re megy mindenki rá mivel nincs értelme és technikai háttér mögötte.
Most gondolod azért vesz majd valaki egy új monitort megy egy új procit ,hogy meglegyen az 1440 ben az elért teljesítmény? Én ezt nem hiszem akkor már inkább épít egy új gépet és eldönteni hogy amd vagy intel utvonalon indul el.
A 1440 et meg semmiképen nem vennék én mivel akkor már vagy full hd vagy 4k a 2 közt felesleges bevásárolni, ezen felül meg a kis méretű kicsi monitoron sem a 1440 sem a 4k értelmét nem látom az meg hogy ebből egy 120-240 hz monitort vegyél a gatyádat is ráköltöd és ha már ennyi van a zseben akkor nem a procin fog valaki szarakodni. -
Frozen
addikt
Én röviden csak annyit tudok hozzászólni amikor az intel volt elől akkor az amd fanok azt mondták ó hát sokat eszik meg elenyésző Fps el gyorsabb..
Na most fordult a kocka és ugyan az van. Amit korábban is írtam nagyon sok embert kiszolgál a mai napig egy i3-i5 -i7 es konfig egy újfajta kártyával tudom hogy nem tudja kihajtani 100% ban a kártyát de az a lényeg hogy nincs olyan mérvadó jelentősége ,mert ha úgy játszik a 60 -120-144 Hz monitor korlátba fog ütközni... ettől több nem nagyon számban van az emberenél ás inkább ez a 60-120 közti van elterjedve inkább nagyobb % ban. Az is igaz nagyon sokan már online gamekkel tolják ezek meg nem olyan gép izzasztó verziok. Aki meg offline nagyon komoly erős hardweres játékkal akar játszani annak meg tényleg olyan gép kell amibe van rendesen 1-2 gpu meg cpu páros. -
Frozen
addikt
válasz
zsintai1987 #2485 üzenetére
Az a 7700k mai napig bármit kiszolgál ylehet hpgy nem a legjobb és valaminél már nem nyújt akkora teljesítményt pl mint a zen3 de még mindig egy elég erős proci a piacon.
Alaplap ezt sokszor mondják drága így úgy ,szerintem sokkal ütősebb lapokat és minőségit csinálnak Intel cpu alá mint amd. Mikor vettem az 5900x nem találtam nornális alaplapot sőt nem is volt max jó drágán (210€ toma x570) ami volt intelem régen abban egy z370 ascrock pro fatality gaming i7 volt és akkoriban tobbet tudott mint amit most vettem 210 er. 10Gb lan/ 3 db pcie/még csak rendes hiba kijelző sincs rajta..... Csak ilyen gagyi 4db pici led... A tobbiről nem is beszelek inkább -
Frozen
addikt
Kivárjuk a végét,de azért egy nagy procigyártott ne írjunk le. Amd meg nem sok proci jött össze mióta jelen van. Mármit olyanra gondolok amivel ringbe tud szállni.(ha igaz a pletyka akkor a 14nm intel még a 7nm zen3 at is veri
amd csak rohan ,de nem hoz ki annyit amennyit lehetne)
-
Frozen
addikt
Mert nem is valószínű ,hogy annyi erőforrást nyomnak rá. Azért egy hatalmas cégről beszélünk ami évekig a top1 gyártó volt és hirtelen mindenki temeti őket. 10nm minek tolja ha már az amd 5 re tér át? A leg okosabb lépés ha az errődorrások nagy részét 5 vagy 7 nm re teszi át. Én a 7est is kihagytam volna és egyből 5 fejlesztenék. Egy teljes gyártó sort megsprol vele meg egy csomo fejlesztést. Szerintem amúgy javában megy a háttérben a 7nm fejlesztés ami egy egész szép órajelel fog megjelenni ami nagy eséllyel még az 5nm amd előtt is lesz.
-
Frozen
addikt
-
Frozen
addikt
Igen én linkeltem es az az olvadási pont volt annyin. 5,3 is jó ,mert ennyire még az amd sem képes a 7nm rel. Azért mondod hogy majd amikor a 7nm re mennek kevesebb lesz a hz hát azt alig hiszem hogy jövő évben ha eljön az intel 7nm cpu-ja ddr5 mellé ilyen 3-4 ghz ketyegőt adnának ki.( Az intel mindig magasabb órajelen ment,és az 5,3+ tuning simán meg lehet az 5,5 is akár)
Minden esetre meg kell várni mi kerül a boltokba na meg mennyi,mert az amd sem tud eleget teríteni. -
Frozen
addikt
Írtam ,hogy most vakvágányon vannak ,de azért hogy hova fognak fejlődni azt előre nem lehet megmondani. 7nm lehet már olyan procival drukkolnak elő amitől az amd behídal ,de ez meg csak találgatás kivárjuk a végét mi lesz jövő év végén :)
A zen 4 valószínűleg tolodik 22 re hiszen nyár fele jön majd a zen3 csiszolt verzió sok értelme nem lenne rá pár hóra meg kiadni az új foglalatos procit.
-
Frozen
addikt
Nem felejtettem el , és nem is azt mondtam ,hogy most ezzel a szériával most a csúcsra fognak törni. Viszont az figyelemre méltó hogy egy nagyobb csíkszéleségen jobb eredményekre képesek. Ergo a jövőt nem ismerjük de az intel szerint 22 vége felé térnek újra vissza a csúcsra. Ekkora már lesz 7nm és ha veri vele az 5nm+ amd-t akkor egyértelmű melyik lesz a jobb.
Piszmaty76
Nézd amikor volt a zen meg a zen2 akkor is sokan már azt mondták ,hogy jobb mint az intel ami szerintem nem volt igaz. A zen 3 jól sikerült át is vette a vezetést ,de közel nincs akkora előnyei mint sokan hiszik.Ha bele gondolsz megjelenéskor procit sem lehetet kapni és a kezdeti ár amit benyomtak a mai napig nem láttam még annyiért procit...
Személy szerint meg mindig azt mondom az intel jó csak nagyon drága ,igaz most lemaradtak és mellé is mentek a vágánynak,ahoz,hogy talpra áljanak időre van szükségük. -
Frozen
addikt
Durva amit az intelnél csinálnak ,11900k megveri lazán a 7nm zen 3 5800x es procit. Jó többet eszik ez tény ,de régebbi technologiaval készül a 7nm egy nagyon durva proci lesz ha így folytatja hamaraosan újra az élen fog járni.
-
Frozen
addikt
válasz
galaktikus #2392 üzenetére
Szerintem meg a témához szólj és ne személyeskedj.
Azt meg hogy az intel megy 15-20w on az amdnek meg minden baja van 45w on magáért beszél de lehet tényleg rossz tapasztalatokkal rendellkezek és ez nagyon zavarhat mikor leírom. ( Kb olyan mint amikor írtam hogy szagat az egér ez egy tény nem a kofogásokat kell keresni hogy a program meg így úgy ,mert tény h szagat néha 😅) -
Frozen
addikt
válasz
zsintai1987 #2389 üzenetére
Az Intelt jobban lehet uvzni mont az amdt mert stabilabb. (Sztem oc ra is igaz)
A ddr5 is intel optimalizálást kap. Szóval úgy néz ki még sokan nem mondtak le az intelről a
-
Frozen
addikt
válasz
Petykemano #2376 üzenetére
muszály lesz megugrani a számoknak hiszen a ddr5 és a pci e5 rengeteget fog nyomni a lantba és a magórának is ott kell lennie most már majd hogy ne 1/2 be menjen a memoria.SZóval hogy amd vagy intel részéről lesz kiemelkedő ugrás az majd elválik én előre csak azért gondolom,hogy az intel fogja vinni a prímet mivel ők mindig magasabb órajelen ketyegtek mint a vörös. Persze hogy így lesz vagy nem ez a jövő év vagy az utáni évben fog kiderülni. Mivel az amd 2022 ben hozza csak el az am5 el a zen 4 et így az intel ha húz a zsákból egy jó féle procit akkor könnyen lehet hogy a piaci részesedés majd billen vagy ha nem is megáll a sülyedése.
-
Frozen
addikt
Single cor teljesítmény nagyon jó 1.38 on
a tobbi sem rossz ekkora órajelen. A 17 valamenyi meg nitrogen nelkuli olvadaspont ergo valahol kozte lesz az orajel es a mért eredmények ezt joval tul fogják szárnyalni. Hiszen az tuti h nem 1,38ghz es procit fognak kiadni ddr5 mellé
-
Frozen
addikt
[kép]
Ha ennek fele igaz az amd nagyon odafogják verni hiszen 1.38 Ghz en ketyeg -
Frozen
addikt
válasz
hokuszpk #2359 üzenetére
Az tény hogy a 10 nm nem sikerült jól és ezt ők is tudják nyilvan új gyártosor meg stb inkább ami a pénzt viszi. De szerintem nem foglalkoztak vele sokat. En szerintem a 7nm lesz náluk nagy durranás. Hiszen ez már alapból ddr 5 hőz készül szóval nem rakhatnak majd be 4ghz en ketyegő magokat mellé ...
-
Frozen
addikt
válasz
Qtya123 #2355 üzenetére
Sztem nagyon jól leírtál mindent jól összefoglalva az egészet.
Hokuszpok azt nem nagyon tudjuk mennyit áldoztak fel és az is lehet gyors össze hoztak valamit olcsón.
Minden esetre a kisebb csíkszélel olcsobbnak kellene lennie a cucoknak az idő előrehaladtával ez helyett pedig dragulnak...
-
Frozen
addikt
válasz
zsintai1987 #2349 üzenetére
Kíváncsian várom mit hoz a jövő év és az utána való első negyedév 22 re az intel igérete szerint újra ők lesznek a csúcson és ez igaznak is látszik,hiszen a következő gen 14nm es pletykák hogy kb 5-8% gyorsabb lesz mint a zen 3 gaming alatt
-
Frozen
addikt
válasz
zsintai1987 #2349 üzenetére
Jah mert most a 2 fps el az amd a kiraly 1,5x aron addig mig az intel nem dobja ki az uj procijat.
-
Frozen
addikt
Mindenki azt vesz amit szeretne én leírtam a saját tapasztalatom véleményem.Nem vagyunk egyformák és bem lehet mindenről azonos véleményünk. Az unokatesom mikor átjött azt megnézte a vasat nagy amd fan csak annyit mondott ne foglalkozz vele csak használd. Lehet igaza van és sokan osztják ezt a véleményt ,de ha van egy draga keszuleked ( kozel 3000 euro) es minden heten szinte felfedezel valamit hogy sz@r akkor rájösz hogy ez a saját tapasztalatod és az hogy most használod vagy nem igazából elég szívszorongató ,hogy van egy menő játék azt játszhatatlan mert a cpu nem optimalizált azt majd valamikor jön a fix hát ez a vicc. Majd meglátjuk mit durrant az intel hamarosan és mit is fog érni ismét a vörös gyártó.Bár ez egy örök vita lesz hiszen az unokatesom sem ismerte el az intelt amikor sokkal jobb volt mint az amd gondolom ez a jovoben is igy lesz aki fan az is marad.
-
Frozen
addikt
válasz
Piszmaty76 #2329 üzenetére
Hát ha te mondod akkor biztos úgy van,csak halkan jegyzem meg eddig amik voltak inteles gépek mindegyik a mai napig mükődik és hasít ,viszont az amdről ez nem mondható el. Van intel és amd laptop ugyan az benne minden érdekes az amd a mai napon ugy uzemel mint egy csiga mig az intel hasit ....... ( Semmi nem segít rajta se újratelepítes se újrapasztázás semmi kb ennyit ért a vörös, kb mind a 2 gép ugyan annyit ment irodaban szoval mig az amd sztem az elete vegehez kozelit addig az intel baratunk meg szépen uzemel es most ha josz hogy biztos valami nem jo meg stb akkor tuti a szerviz elrontotta mert oda volt hordva evente takaritasra meg ujrapasztazasra) Na reszemrol kb ennyit aki szerint jo az amd vegye :) nekem nem kel tobb belole remelem januartol ettol is megszabadulok.
-
Frozen
addikt
Mivel a megjelenesnel nem volt keszlet en alapbol 700 eurot adtam erte ha megveszed az egesz gepet a bolti aran nagyon szivesen eladom ezt az amd kutyafost es veszek belole inkabb intelt 14nm ren ami megalazza hamarosan az amdt es nincsenek gyerekbetegsegei hogy nem megy x watton meg szagat az eger,meg nincs leoptimalizalva a jatekra azt fixekre kell varni napokat meg heteket kesz vicc. Amugy meg 12 mag 45 w ha nem megy minek raktak be a biosba? Gobdolom csak viccnek erdekes intelnel miert mukodik ? Az a baj hogy leirom a velemenyem es az eszrevetelem es egybol belemalnak paran vegyek ipadot meg ezt meg azt meg nem lehet meg ezert meg azert van.
Roviden foglaljuk ossze az intel lehet technologialiag levan maradva meg lehet egy kazán ,de nagyon sok mindenben még mindig előrébb jár és stabilabb jobban optimalizáltabb nagyon sok téren. Pl intel gepet osszeraksz inditod xmp be azt minden popec. Amd nel ugyan ez csak szagat az eger a memoria lassabb ,a jatekoknál várod a fixet a fogyasztáson meg hiaba akarsz sporolni nem tudsz.. Az eladas már soron van és ahogy korábban mondtam az életbe nem veszek még 1 ilyen taliga vöröset. Régen athlon korszakba megfogadtam most kapot egy esélyt de nem változott semmi. -
Frozen
addikt
Nem értem miért jösz az ipadal egy amd vs intel topikban.
Ha már itt járunk röviden tömören az egyik tudja a másik meg nem ez a lényeg. És igen nem mindenhol olcsó az áram és van ahol számít de még mindig érdekes az egyik elketyeg teljesen észrevétlenül kb 30 w al a csucsmodern 7nm 2x dragabb amd meg 45 el mar problemazik. Lehet a vörös gyártót éltetni mennyit fejlödött es milyen eross lett és fújni mennyire jó de egy nagy 0 a másikhoz képest ahogy memoriakezelésben úgy egyéb területeken is le vannak maradva még mindig. -
Frozen
addikt
Az uj zen 3 5900x ról ismét egy apró észrevétel vélemény. Ha beállítom a cpu power limitet 45w max energia szintet a játék akad 30-40fps megy.
Intelnél semilyen problémát nem vettem észre ergo ha lehuztam a cpu energia limitet akkor sem akadt egy játék sem. (Hallkam megjegyzem 18-30w körüli értékre volt lehúzva anno az intel)
Ahoz képest hogy kb dupla annyiba került az amd ez elég gáz. -
Frozen
addikt
Milyen minőségről beszélsz amikor a 2077 játékra sem volt optimalizált az amd proci és megjelenés után a fixra kellett várni egy csomot. Nyers erőben lehet tudja villogtatni magát de még a biosokkal is gondok voltak megjelenéskor ,most meg az új játéknál, a beszerzés meg szintén nehézkes volt. Lehetne sorolni sok negativ dolgot.
-
Frozen
addikt
Ugy néz ki az uj 14nm intel gyorsabb lesz 8% al jatekok alatt mint az uj amd 5950x
-
Frozen
addikt
Szerintem meg pont nem küzd, egy ezer éves technologiával tudja azt 90-95% ban amit az amd legújabb új technologiás csiszolt gyémántja és utobbi sztem csak a technologia előnyel rendelkezik semmi mással ezért nem is értem sokaknál a nagy felángolást. Igen van amiben elvérzik mert sokat fogyaszt ,de tuti nem mindenki az áramszámlát fogja nézegetni mennyi az annyi
Majd meglátjuk mit dobálnak ki jövőre meg utánna
-
Frozen
addikt
válasz
Petykemano #2216 üzenetére
Miért az amd az meg fele akkora hol van a 2x teljesítmény? Na akkor visszadobtam a magas labdát
Pont ez a lényeg egy régebbi technologiával nem szakadtak még mindig le, az amd csak az új technologiája miatt tud elől lenni,de ez az egész majd kiderül amikor az intel is kiadja a 7nm es prociját akkor majd tisztán fogjuk látni mit is tud melyik -
Frozen
addikt
válasz
IreN!CuS #2212 üzenetére
palifitom ha valaki leírja a véleményét akkor az már troll? Kb úgy csinálsz mintha ez a topik csak az amd fanoknak lenne, ha megnéznéd nekem is az van............
"Közöm nincs a témához ....,, A teszteket nem én csináltam és nagyon sok esetben elmondják mások is , hogy nincs akkora nagy különbség amekkorában itt sokan regélnek, a jövőt meg majd meglátjuk mit hoz erről addig kár vitázni míg nem ismerjük mit adnak ki.
IreN!CuS
Szerintem ezt te sem gondoltad komolyan, 7nm egyértelműen jobb energia felhasználást tesz lehetővé ezért erről kár is vitázni. Elismerem igazad van viszont az 5900x is szépen be tudja nyalni a 160-180 wattot ám a 7nm res procijával (tapasztalat) szóval az hogy az intel 14nm többet fogyaszt sztem teljesen rendben van,viszont a teljesítménye még mindig nem annyira rossz mint sokan írják ezt alá támasztja rengeteg játék teszt is. -
Frozen
addikt
válasz
Piszmaty76 #2208 üzenetére
Sztem ezt te sem gondolod komolyan.
10900k
14nm
125w tdp 10 mag5900x
7nm
105w tdp 12 magAztán nézd meg a teszteket ,hogy játék alatt hol van a 12 magos 7nm es procid . 10 játékból kb 5 ben amd jobb 5 ben meg az intel úgy hogy nagyobb memoriát támogat meg 7nm van legyártva +2 maggal több is van benne sztem a kék teljesítménye magáért beszél és nem annyira rossz mint gondolják sokat. Nem mondom ,hogy jobb de nem is annyival rosszabb mint pár amd fan hangoztatja.
Zen azért tud feljödni ,mert azelőtt nem voltak sehol. kb olyan mintha intel celeron meg intel pentiumról beszélnénk. Zenbe milyen tartalék van? Semmi hiszen ha megnézzüka 14nm igazán közel van hozzá,amint hozza a várt 7nm procit az intel majd megtudod azt hogy mit lehetet volna ebbőla technologiából kinyomni és mivel már a ddr5 el lesz valszeg nem ilyen 4ghz környéki mag órajelen fog kullogni mint az amd és majd akkor nézel nagyot,(gondolom majd jön a válasz, hogy új technologia és majd nem fog akkora órajelen ketyegni stb csak azt felejted el az intel órajele mindig jelentösen magasabb volt az amd-től). Tudom lesz addig 5nm zen4 na kb ezzel lesz az intel partyban vagy el is veri. Ezeket majd meglátjuk és azt is te vagy én fogom összesírni a párnát. -
Frozen
addikt
Sztem meg észre kellene venni hogy amikor intel volt elől akkor ment a centizés hogy kicsit gyorsabb és nem lényeges a különbség..... Amikor meg az amd van elől egy hajszállal akkor hirtelen meg annyira erőse meg stb szöveg mint a húzat.
Van az amd nek jelenleg egy csekély % os előnye meg technologiai előnye és itt ki is fújt ehez képest most nem ő a best buyAmikor az intel tudta ezt akkor meg az amd volt a best buy...... SZóval kb ennyi le is zárom részemről ,mert tudom neked a x600as szériák válnak be aztán 1-2 évente meg cserélgeted őket
érdekes intel i3 haveromnak mai napig mindenre elég
-
Frozen
addikt
válasz
hokuszpk #2192 üzenetére
2020. október 6-án az SK Hynix piacra dobta a világ első DDR 5 DRAM-ját.
Mivel nem támogatja sem az intel sem az amd asztali fronton nyilván nem fogod látni a boltokban hiszen egy eladhatatlan termék lenne,az hogy mennyi van legyártva raktárakba erről meg sztem kevés infonk van. Viszont az tuti hogy fel kell készülni a rajtra mert lehet abból is hiány lesz....... -
Frozen
addikt
válasz
Gyuri27 #2182 üzenetére
Van már ddr5 csak sem amd sem intel nem támogatja egyenlőre ezért nem látod a boltokban. (Mindenki azzal van h drága.... és? nem mindenki csoro)
"Azért cserélgetjük a procikat mert genenként akad 15-20% erö többlet,,
Igen papíron a testeken meg jó ha van 5-10% talán és azt is ide írhatjuk egy olyan gyártó aki le van (volt) maradva mint a borravaló könnyen ugrik nagyokat előre."Azt is úgy hogy az égig tolta a fogyasztást,,
Az amd csak a 7nm technologiának köszönheti ezt.Majd várjunk kicsit mit ugrik az intel,mert ha igazak a hírek jövő év végén vagy 22 elején igen nagyot fognak durrantani és ha ez igaz hiába a zen 4 meg az 5nm Megint oda kerülnek ahova voltak,hacsak most ez idő alatt nem tudják a felhasználokat annyira megbolonditani.De pl most láttam 3950x vs 5950x és alig van különbség talán 5-7% ha van kb ilyen arányban az intel is tud reszelgetni hogy húzzanak ki +5% ot.
Gyuri
Lehet nem tudja a pci-e 4.0 át de ha megnézed kb nem is adott ki rá az nvidia videokártyát . A legfrissebb 3xxx nvidia sorozat most jelent meg nemrég azóta meg az intel nem is adot ki procit. Ezen felül meg már sok értelme sincs hiszen jövőre itt a pcie 5.0
Mivel nagy szlogen volt ,hogy nem kell méregetni a centit hogy pár fps el előrébb vagyunk egy intelel most hirtelen amd kicsit jobb és egyből ez megy csak most amd részről.
(Ennyit a fanokról)
Inteles vagyok amd-t vettem kicsit megbántam majd ha lesz újra jó intel akkor veszek azt. -
Frozen
addikt
válasz
Gyuri27 #2180 üzenetére
Azért veszed az új lapot ,mert új tokozás és álatalában új chipset ezéprt is gyors nagyon sok olyan helyen ahol az amd csiga.
Ezer éves am4 es foglalatot reszelgetnek komolyan 2020 ban ilyen procit kiadni ami sem a ddr5 öt nem tudja sem a quad chanelt ,de még a memoria elérés ,kezelés is elég gyengusz akkor miről beszélünk?Intelnél veszel egy procit meg egy lapot és nagyon sokáig elég ,nem úgy mint az amd-nél hogy cserélgeted 1-2 évente.
Fogadni merek abban is az intel előbb elhozza a népnek a ddr5 öt mint az amd. Igaz utobbi könyen tudná cserélni viszont nem sok értelme lenne egy új lapnak hiszen 22 ben meg a foglalat lesz új és akkor annak is kellene megint egy új lao -
Frozen
addikt
Nekem pl nincs vga kártyám ,a kiseb sorozat meg ha jól tudom tdp limitel van ergo nem dob akkora teljesítményt. Lehet csekélység, de sokaknak számíthat.
Amit a memoriánál írtál egyébként lehet ez érződik pl amikor váltok tabal a játékból asztalra és lehet azért érzek itt is különbséget.
De mind1 nem szeretnék vitázni ,minden esetre örülök ,hogy reálisan lehet beszélgetni veled ez megtisztelő
Reméljük majd fejlesztenek valamit ezt megtudjuk 2022 elején -
Frozen
addikt
Én csak egy észrevételt írtam senkit nem szerettem volna megbántani,de ezek szerint te is láttod hogy az intel előbb leméri a tesztet és az érzésem nem csalt.
Persze most lehet jönni,hogy játékba mégois jobban teljesít a vga stb igen de ott már benézünk egy 3. komponenst is az egyenletbe. Ha így nézem akkor simán mondhatom míg a legtöbb intelbe van integrált vezérlő ami nem is olyan rossz amúgy addig az amd nagy részében meg pont nincs. Nézd meg kiadták a zen3 at 5xxx sorozat aztán egybe sincs majd 1x lesz valamikor.... Intel dob ki valamit szinte kapásból van. Ez azért is fontos mert van aki pl videokártyát sem akar tenni a gépbe....Ez is csak egy apró észrevétel az intel javára ,szerintem nagyon okos emberek ülnek ott rettentő jó üzleti érzékkel. Ha megnézed igaz lemaradtak és még mindig a 14nm csiszolják faragják mi pénzt és extrát kihoztak már belőle? Igen sokat eszik meg lehet hőt is termel na de akkor is. És az évek alatt tuti,hogy valamit a háttérben nagyon csináltak ,mert nagy új fejlesztés nem volt sőt szinte semmi csak upgradek. Viszont ha megnézed pl vga fronton is kezdtek pattintani ők is. Lehet mire kitolnak egy 7nm - procit az olyan teljesítményű lesz ami még a zen4 5nm is odavágja. Ezt nem lehet tudni,de sztem a háttérben nagyon dolgoznak valamit és nem hiszem hogy ez csak a vga front lenne.Abban pedig biztos vagyok az évek alatt sem ölbetet kézzel ültek a mérnőkők /fejlesztők,az upgradekhez meg nem szükséges akkora erőforrás.Részemről sok fronton az intel sztem jobb és még most sem húzott el annyival az amd.....Ahoz képest mennyire előtte jár technologia szinten.Ha igaz a jövőre kiadott közel 20% ipc növekedés az intelnél akkor még a zen3 -al mindig partyba lesz ha nem is elötte ,de elég közel a 2.
-
Frozen
addikt
-
Frozen
addikt
másik apró észrevétel játéknál alt tabal a tálcára rakni a játékot is kékhez képest több idő szóval most amd meg 12 mag meg ennyi meg annyi ipc nővekedés én az ég világon az intel után semmi + nem érzek sőt még mint ha egy lassabb gépem lenne 2x annyiért
-
Frozen
addikt
válasz
IreN!CuS #2159 üzenetére
DR4 volt az intelen is meg az amd-n is hőfok kb egyforma.
Koko
A válsaz igen SZámomra ez azért fontos ,mert ha egy ilyen terhelés éri és nincs benne kakao akkor megette a fene. Az olcsobb intel meg képes ellátni a feladatokat. Amatör vagyok ,de számomra teljesen olyan mintha az amd a memoriát kevesebb szálon/vezetőn kezelné le mint az intel.
Most hogy adjam el meg majd cseréljem intelre sztem hanyagoljuk , Ha most újra kellene rendelnem akkor lehet vadi újonan inkább intelt választanék.
A teszteken és mérésekben lehet lemarad az amd-től jelenleg és azt sem szabad elfelejteni nem mostani darab már. Viszont sztem sokkal jobban ott van olyan területeken ahol az amd labdába sem rug. (mint pl a memoria kezelés) -
Frozen
addikt
válasz
ColdMan #2151 üzenetére
Mert a számítogép egy multifunkcios gép? Nem kimondotan csak 1 valamire jó egy időben.
A Ram/iff
látom nem olvastad el hogy tök mind1 hova rakom a memoriát akkor is úgyan az és eddig minden amd konfig ami megfordult nálam ezt produkálta.
hokuszpk
Koko által javasolt Balastic 3600 cl 16 van 2x8 Gb és mint a fentebb sorokban írtam...
Még annyit ez az én saját észrevételem hogy kb egy 200 euros intel +16 gb 3200Mhz cl 16 nem csinált ilyet ellenben a méreg drága amd+32Gb 3600 Cl 16 mennyiségű memoriával.
Lehet rizsázni,hogy bug ,meg felhasználó hiba meg így meg úgy. De azért az ember ha vesz valamit berakja és nem úgy muzsikál ahogy illene akkor az régen rossz. Úgy érzem ezen a részen az intel messze jobb az amd től és talán majd az am5 foglalattal kapunk valami javulást már az aki vesz még valaha amd-t. -
Frozen
addikt
válasz
hokuszpk #2145 üzenetére
abban a slotban van ,és semmit nem tuningoltam minden auto beállítás ahogy intelnél is volt írtam xmp on/off ugyan az ha csak 1 modulal probálom akkor is ugyan az. Minden hardwer zsír új és ez az egész csak az aida memoria tesztnél jön elő amúgy semmi és intelnél viszont nincs ilyen. Amugy probáltam lehúzni a memoriákat meg a késleltetést is vissza venni de azok sem sokat segítettek.
Recska user error az alap auto beállítás,az xmp is rossz meg a többi? Érdekes intelnél miért jó? Ez a 2 közt a nagy különbség.
Koko
mint fent írtam csak és kizárolag aida memoria mérésnél veszem észre közbe miközben mér nem tudom tenni a dolgom... És a mérés is elég sokáig tart intelhez képest nem tudom milyen bugra vagy hibára gondolsz. De azt tudom amit fent írtam Intelnél úgyan ez pofon egyszerű és ment itt meg semmivel nem jobb akár hogy probálja az ember. ez a szomorú.
10900 nem kell majd jön rendes 7nm intel aztán majd abból veszek be. -
Frozen
addikt
Sziasztok saját tapasztalatom írom le.
Régen volt amd procim és akkor megfogadtam ,hogy soha többet. Végig intelt vettem soha semmi bajom nem volt velük ,az utobbi időben nem sikerültek jól a fejlesztések és kicsit lemaradtak az amd -hez mérten.Ezért most vásároltam egy 5900x zen3 at . Szomoruan vettem észre,hogy a memoria késleltetés az egekben tök mind1 xmp profil on /off 3600 mhz cl 16 os memoriám van. Az intelhez ugyan ez volt csak 3200 ban.
Késleltetésben messze jobb,arról nem is beszélek rányomok az aida mérésnél az amd gondolkozik az intel meg szinte majdnem egyből bevágja az értéket. Eközben pl az egér kurzor vagy az egész rendszer amd-nél akad/1-2 másodpercre talán még fagy is ellenben intelnél semmi ilyen nincs.
A játékoknál és egyéb máshol sehol nem érzem,hogy annyira villogna az ereje kb az intel is tudta ezt és sztem a mai napig tudja annál aki megvette. Jelenleg igen borsos árcédulájuk van és annyival még most sem jobb az intelnél..... Lehet kevesebbet eszik meg ipc ben jobb ,de a teszteken kívül én személy szerint sehol nem tapasztalatam különbséget. Egy 550 euros proci és egy intel 300 euros procija közt.Most a sok fan aki annyira szereti a vöröset és mindig azzal jött hogy az intel milyen drága sokaknak hirtelen az amd már nem is drága..... Szóval erre inkább nem mondok semmit. Az tuti amint lesz újra értelmes intel veszek és tartani fogom a régi fogadalmat soha többé amd-t
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged