- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
-
Mobilarena
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Most hogy a generációs (nem feltétlenül éves) fejlődés 5-10%-nál nagyobb, sőt a magszám is növekedésnek indult az elmúlt években, szerintem sokan beleeshettek ebbe a hibába.
Nekem is van egy 1700X-em. Hiba volt megvenni, egészen biztos vagyok benne, hogy bőven elegendő lett volna számomra az 1600X is. De akkor épp 68k körül volt az 1600X és 93k körül a 1700X és úgy voltam vele, hogy harmadannyival többért harmadannyival több mag jó deal. Jó lesz, sokáig elég lesz, satöbbi.
De már megbántam, nem volt jó befektetés a jövőbe. Közben az egyszálas teljesítmény kilőtt és azt se mondanám, hogy a fold@home-on kívül bármi telibe terhelné az általam használt szoftverek közül.
Megspórolható lett volna többletköltség. Ha 1600X-em lett volna, akkor lehet, hogy 65-70k-ért cseréltem volna 3600X-re, ami tisztességes előrelépés lett volna. -
törölt tag
A 11 gen valóban szégyen ha bele gondolok hogy a 8 magos 11700k veri a 10 magos 10900k-t. Viszont trendi mert mindig ez van az új generációnál. A 10700k is a 9900k teljesítményét volt hivatott átvenni az 10 genbe.
De egyet nem kéne elfelejteni. Az hogy a ryzen 7 nm en van az intel meg most pöckölgeti a 10 nm ert, nem az intel szégyene hogy kijönnek azok a teljesítmények amivel az amd napfelszín hőfokokkal szenved -
Nagyon rosszul látod a dolgot. A TPU tesztje alapján a 10900K 14%-kal gyorsabb a 10400F-nél, de 3,6x drágább (209k vs 58k, legalacsonyabb Árukereső árak). Totál megéri annak, akinek a leggyorsabb kell, bármi áron. Itt nincs észérv, itt csak pénz és melldöngetés van.
-
törölt tag
és a friss képen +6 mag és 12 szállal több is a ryzen javára meg majnem duppla felár.
nem véletlenűl írtam : "öreg foshab threadripper"
mellesleg nincs abban semmi odáig süllyedés ha a legújabb cn23 ban a gyári beégetett felsorolásban ott van az az öreg amd, így van mihez hasonlítani.
nem én tettem be oda. ha annyira nem oda való minek van ott?
épp a te hasonlatod etikátlan ha már itt tartunk mert duppla feláru procit tettél be a 10900k-ra az az öreg amd meg annyiba került mint most a 10900k tehát ott az ár is stimmelt, ha már itt tartunk. -
zsid
senior tag
Ha azt mondom, hogy most a marketplace-en olcsóbban vagy ugyanannyiért hirdetnek i7-10700-at, mint 7700k-t
Részben e miatt váltottam Coffe Lake-ről - egyelőre - Zen2-re, mert olcsóbban vettem a boltban R7-3700X-et, mint amennyiért vehettem volna egy használt 8700-9700(K)-t. Hihetetlen néha hogy el tud borulni a piac és az emberek egyik/másik irányba..
KROK640: fogalmam sincs mennyi a teljesítménykülönbség egy K és non K között alapon,de (a Z chipset miatt) a K előnye akkor nő meg igazán,ha odatekersz neki. Ha még XMP-t sme tudsz kapcsolni a biosban, akkor teljesen felesleges belerakni a K-t. Hát a HP belerakta -
palfitom
félisten
+ to all:
Kismillió gépet raktam össze, és nálam is az a tapasztalat, hogy a felhasználók döntő többsége nem tud/akar belépni a BIOS-ba, és nem akar a beállításokkal minimálisan sem babrálni.
A PH-s tagság már alapból feltételez némi affinitást a számítástechnikához, tehát az itt jelenlévők nem az "átlagot" képviselik, véleményükből nem lehet reprezentatív következtetést levonni. -
carl18
addikt
Én is azért vettem a Ryzen mert ránéztem a használt intel árakra és komolyan poén ami ott volt.
Egy I5-3470-et akartam I7 3770-re váltani de az a proci használtan 35E lett voln akkoriban. Aztán megnéztem a cpu árakat boltból és nem is kellet gondolkoznom sokat.
Mikor a Ryzen 5 1600-at vettem 30E volt 3 év garival, szóval poénosnak tartom hogy még nekem kellet volna +5E forintot ráfizetnem egy 8 éves processzora ami elavult stb. És sokkal gyengébb+ Zsákutca platform. Mert 3770-től nincs feljebb. 1155 vége.Azért még a I7-8700 vs I5-10400F árazása között is van egy jó érdekesség. Az új model 45E volt nem olyan rég 3 év garral, a régi i7 kapu garanciával meg 60-70E forintba fáj.
Ilyen eseten az a régi i7 alap helyzetben 35-40E forintot érne.
Szóval szerintem elég sokszor van úgy az ember hogy valaminek a használt ára olyan magas/beragadt hogy jobban megéri újat venni. -
törölt tag
nehari hogy bele röfögök a filozofálásodba de k-s procikról beszéltünk az elején és ugyebár abba a témakörbe HA Bios buherálásról beszélünk azoknak a usereknek a 95 % a biztosan nem megy el mellette és ha nem is keni vágja de matatja rendesen.
Az ilyen userek "K-s fanok, OC mesterek" erre gyűjtöttek ezt akarták és tudják mibe tolják a pénzt. Aztán vannak a nem K-s láma userek nagymama pistikének vesz gépet 200-ért de minden menjen rajta és a gyerek valami 200 fps-ről beszél amiről azt se tudja mi de hallott róla. na ezek azok akik sose mernek és fognak biosban turkálni és ha bármi konfliktus akad akár software szinten is "át lettek verve a boltban ezzel a szarral" hozzáállással próbálnak gariztatni nem létező hibákat is. Globálisan ezeket is beleszámolva igazad van tényleg több az aki azt sem tudja mi az a bios! Csak hogy nem erről volt szó. pláne nem itt
És természetesen a nem K-s userek között is akad aki azért nem megy el a BIOS turkálása mellet szereti finom hangolni a PC-jét de ebben az osztályban azokból van a kevesebb.
Fix szorzóval és hőfokokkal amúgy se sok a lehetőség de azért akad valami ott is, arról nem is beszélve hogy a Nagymama Pistike példára visszatérve, amikor az elvárt teljesítmény fejében meghallják a K-s processzor árakat olyan gyorsan felejtik el azt megvenni hogy mint osztály az azonnal felejtődik is. -
-
-
törölt tag
Végül is a gondolatok jók amiket mondasz és szépek is, de egy dologban azért tévedsz. Aki k-s procis gépet rakat (vagy rak magának) össze nyugtasd meg magad matatni fogja a biost ! Ugyan úgy mint aki XMP-s ramokat vesz mert azért veszi azt. Amiről te beszélsz azok a sima nem nyitott procik amik 65 wattos fogyasztással is mennek gyárilag a mellékelt hűtővel és nincs ilyen irányú aggodalomra semmi ok, hiszen Marika néni a kisfiának veszi meg és rakatja össze hogy tudjon rajta játszani a gyerek és a ventiről még a por se lesz majd lefújva soha a büdös életbe, mert az oldallapot se tudják a házról levenni.
UI:
Mivel a gyári Inteles ventik meg 95 wattosak, nyilván való is volt hogy nem lesz pofája azt betenni az Intelnek a X-s proci mellé a csomagba olyan procihoz aminek 125 Watt az előirányzott TDP-je. -
Petykemano
veterán
Néhány évvel ezelőtt - még a bulldózer idején - AMD tuningos tulajok bizonygatták, hogy megfelelően beállítva nem is fogyaszt olyan sokat és nagyon kellemes a hőfok és húzható. (Persze lényeges különbség, hogy az akkori AMD magok mindenképp lassabbak voltak)
Akkoriban ezeket az érveléseket pont a másik tábor pattintotta le, hogy a felhasználók 99%-a nem tuningol, mert épp az a jó, hogy csak bepattintom és kész.
Valószínűleg csak az nem változott, hogy a felhasználók 99%-a nem tuningol.
Egyébként épp a megkérdőjelezhető elsőség jelzi azt, hogy mindkét cég portékája eléggé versenyképes egymással.
A mainstream termékek körében jelenleg az AMD drágább. Nem azért,.mert annyival jobb, hanem mert van annyira jó, hogy ezen az áron is elfogyjon, amit le tud gyártani. De nem kötelező "túlárazott" AMD-t venni. -
törölt tag
A 2060 kellett az rtx magok miatt. A 10900k meg a köv 5 év miatt amiben nem lesz fejlesztés megint mert 3570k ról léptem fel 10700k ra majd egy hónapja a 10900k ra és ez most jó darabig elég lesz. A gpu még tervbe van majd egy 4070 es asus ha ott nem lesznek ezek az elszállt bányászok miatt felvert árak. Az meg hogy az intel mellett kardoskodok már az idióta rayzenes megszólalások dezinformációs bizonygatások és a sok amds gyík etikátlan viselkedésének köszönhető. Az intel gyári biosok által gyárilag fel Oc zott magas hőfokok és mindenhol bezengett agyvérzéses TDP már a 10700k nál is apro pici biosfinomitással rendre elmaradtak ugyan azon a teljesítményen. Érdekes módon erről csak alaposabb kereséssel lehet találni valamit de lehet ha az ember a googléban átugorja az első 50 találatot ami a fikázásáról szól a barátaidnak köszönhetően. Te is mint ha vak lennél és igéretekről szajkózol ryzen hőmérsékletekről meg 2023 ról mint ha a kipostólt 67 fok cine23 alatt amit kiraktam meg 195Watt Max tdp nem is létezne. Pontosan erről beszélek amit te is művelsz ahelyett hogy mutatnál bárhol egy hasonló magszámú és teljesítményű ryzen es cine képet ami jól tudjuk hogy lehetetlen mert azok a procik mem tudnak ilyen teljesítményt nyujtani ilyen hőfokon pontosan azért nem is oc-zhetőek számottevően. Mindennek tetejébe ezt a teljesítményt ami ma nekem van ennyiből nem lehetett volna a ryzen elszállt árai miatt megépíteni sem megbizhatóan használni és élvezni mert tudjuk mivel vannak tele folyton a szervizek ugyebár? Hát nem az inteles gépekkel.
-
-
KROK640
nagyúr
Na annak örülök, ugyanis a futárnál van a 10400F-em. Rossz lenne ha máris elavult lenne
LOL, ez jött ki véletlen -
hokuszpk
nagyúr
majd fogja is alázni, csak kellene alá az uj node meg még 1 év fejlesztés
viszond addigra lesz Zen4.* azért nemsemmi, hogy a 10nmre tervezett procit 1-2 év melóval visszaportolták 14nm -re. ABUnak valahol igaza van, ez a mérnöki erőforrás pazarlása, bár valahol az is megvan, ha nincs meg a friss node, amivel nőhet a tranzisztorbüdzsé, akkor a procitervező mérnök max optimalizál / reszel.
-
envagyok
veterán
Igazából pont most van az az időszak, hogy ha valaki Intel vagy AMD fanboy, kb ugyanazt a teljesítményt kapja a pénzéért. (Na jó, talán most kicsit az AMD rosszabb ár- értékarányú)
Ezért igazából tökmindegy melyiket választja. Most kár megerőszakolni magát bárkinek is, mert kb ugynazt kapja a pénzéért.
Ryzen 5 3600x-i5-10600k-ryzen 5-5800x tökmindegy, végre mindenki a szimpatikusabbat veheti, mert nincs akkora különbség, mint 2001-2005 között (akkor az AMD volt durván jobb), és 2006-2016 között (akkor meg az intel)
Nekem az Intel 10600k volt szimpatikus, meg sajnáltam az r5 5600x plusz 50%-os felárát a +5%-os teljesítményhez képest (80k vs 120k), de használt árakat nézve az erősorrend látszik ugyan 3600x<1600k<5600x de ember legyen a talpán aki tesztprogramok benchmarkok nélkül, pusztán megérzésre alapozva meg tudja mondani, melyiket használja. -
Frozen
addikt
Ezt senki nem mondta ,oda is írtam sokan a 2 öt keresztezik ,mert a nocuta ventik nagyon jók viszont kevesebb az életartam+hangosabb ,de ennek meg nincs jelentősége mert mindegyik elmegy 10-15évet.. inkább a hang na de kinek mi jön be elvileg a teszteken a 2 hűtő azonos teljesítmenyre képes ,ha jól tudom a nocuta nincs lehitelesítve 250w tdpre
-
arabus
addikt
Gondolom releváns 3000 olyan ügyfél véleménye aki mással rakat össze gépet,mindazonáltal teljesen igazad van tervbe vettem a 11.gent mert engem nem tudott igazán meggyőzni az amd procik platformszintű teljesitménye.Erős,sokmag meg cinebench meg minden de egy lomha instabil kiforratlan holmi.
-
Petykemano
veterán
De csak a vicc kedvéért.Egyébként ha 1-2 szál terhelésével ez a fogyasztás és hőtermelés nem, csak fullosra terhelve jelentkezik a túlmelegedés és túlfogyasztás, akkor a célpiacán szerintem alig lesz érezhető.
Ezzel együtt szerintem versenyképes lesz.
Ha 3-4%-ot hoz a zen3-on, akkor szerintem sokan lenyelik a fogyasztást.Itt már csak az a kérdés, hogy ha mondjuk esetleg tényleg másfél-kétszeres fogyasztás mellett hozza átlagos játékos mainstream felhasználás során is a +3-4% fps-t, akkor vajon az megéri-e? Hiszen alaplapból is drágább kellhet, hűtőből is (és légkondiból is.)
Én inkább árérzékeny vagyok. Engem azzal tudnának megvenni, hogy a sokat fogyasztó de gyors behemótot feleannyiért adják, mint a fürge gazellát. És az nem érdekelne, hogy a különbözetet évek alatt a villanyszámlában fizetem ki. De egyrészt ízlések és pofonok, másrészt a frászt lesz feleannyi.
-
Frozen
addikt
Ott a giant hűtő vagy a víz (aio hűtőkben sokat nem hiszek) várjuk ki ,hogy mit adnak ki egyébként meg nem fog változni semmi. Ez a proci nem fogja felvenni a versenyt a zen 4 el. Ez csak arra készül hogy kiadjanak valamit és a zen3 közelébe kerüljenek/megelőzzék +ddr5. Majd a többit látjuk minden esetre érdekes a 3nm es megálapodás is a háttérben amiről csicseregnek a madarak hogy ebből mi fog ki sülni az idővel meglátjuk.
-
Frozen
addikt
belépő szint vagy nem az a helyzet nagyon sokan ezzel rendelkeznek , és az 1440 re megy mindenki rá mivel nincs értelme és technikai háttér mögötte.
Most gondolod azért vesz majd valaki egy új monitort megy egy új procit ,hogy meglegyen az 1440 ben az elért teljesítmény? Én ezt nem hiszem akkor már inkább épít egy új gépet és eldönteni hogy amd vagy intel utvonalon indul el.
A 1440 et meg semmiképen nem vennék én mivel akkor már vagy full hd vagy 4k a 2 közt felesleges bevásárolni, ezen felül meg a kis méretű kicsi monitoron sem a 1440 sem a 4k értelmét nem látom az meg hogy ebből egy 120-240 hz monitort vegyél a gatyádat is ráköltöd és ha már ennyi van a zseben akkor nem a procin fog valaki szarakodni. -
-
Frozen
addikt
Kivárjuk a végét,de azért egy nagy procigyártott ne írjunk le. Amd meg nem sok proci jött össze mióta jelen van. Mármit olyanra gondolok amivel ringbe tud szállni.(ha igaz a pletyka akkor a 14nm intel még a 7nm zen3 at is veri
amd csak rohan ,de nem hoz ki annyit amennyit lehetne)
-
-Gabesz-
senior tag
Az 5600x gyorsabbnak nem gyorsabb, inkább azonos vagy lassabb mint a 10900k. Mert ugye ha alapon van a 10900k jó indulattal azonos (pár fps-el jobb a 10900k), ha tuningolva van, akkor meg gyorsabb a10900k
Amúgy meg nem egy liga árban sem, a több mag még mindig jobb. -
Frozen
addikt
Mert nem is valószínű ,hogy annyi erőforrást nyomnak rá. Azért egy hatalmas cégről beszélünk ami évekig a top1 gyártó volt és hirtelen mindenki temeti őket. 10nm minek tolja ha már az amd 5 re tér át? A leg okosabb lépés ha az errődorrások nagy részét 5 vagy 7 nm re teszi át. Én a 7est is kihagytam volna és egyből 5 fejlesztenék. Egy teljes gyártó sort megsprol vele meg egy csomo fejlesztést. Szerintem amúgy javában megy a háttérben a 7nm fejlesztés ami egy egész szép órajelel fog megjelenni ami nagy eséllyel még az 5nm amd előtt is lesz.
-
huskydog17
addikt
"Nem tudnak procit csinálni 14nm alatt. Lásd 10nm lebőgést."
Ennyire azért nem túlozzunk. 3 éve kezdte el az Intel a 10nm-es CPU-k gyártását, abban az évben még csak egy CPU-val kísérleteztek (Core i3-8121U), nyilván azzal gyűjtötték a tapasztalatokat az új node-on.
1 évvel később jött a 2. generációs 10nm-es CPU család, az Ice Lake, ahol már egy tucat CPU-t kínáltak. Ismét egy évvel később a 3. generációs 10 nm-es gyártósoron mára több, mint két tucat CPU-t gyártanak (egész pontosan 28), szóval drasztikusan javul a 10 nm-es gyártósor évről évre.
Igaz, egyelőre még csak mobil fronton vannak jelen, valószínűleg az asztali verziókhoz szükséges alapórajelet nem tudták még elérni, így maradt a mobil vonal. 28 különböző CPU már elég szép mennyiség és azt sem lehet mondani, hogy hiány van belőlük. Még itthon ma már sok olyan notit lehet kapni, amelyben már Tiger Lake CPU is van, de az Ice Lake notikból aztán annyi van, mint tenger még a hazai kínálatban is. -
-
-
zsintai1987
tag
Emlékszem voltak itt olyanok hogy a 9900k után is fiókot meg 10nm-t, meg az Intel 10nm az=tsmc 7nm-t meg hasonlókat hallucinaltak!
Sőt akiknek a dozer idején fontos volt a hőmérséklet és a fogyasztás, azoknak mostmar nemis annyira fontos csak legyen +4max fps (a minimum nyilván nemszámít)
Sőt az ár sem számított, "mer a minőséget meg kell fizetni"
Most meg valahogy túlárazott az a proci ami mindenben jobb...
Vicces, pedig 2013ban mit kaptam itt a VS csoportban mert 8320at mertem venni és gyári hűtővel tolni...
Aztán a 6600kt lecserélném 7700kra +5%ert 140 000forintert cserébe... Na a jó édes anyukáját az Intel ék... A 7700k azóta megdoglott az fx meg asszony gépekben elvan a mai napig -
Petykemano
veterán
Abban a cikkben nincs leírva, hogy 2021Q4. De lehet, hogy csak elkerülte a figyelmem.
Verseny szempomtjából valóban az lenne az ideális, ha az AMD a Rocket Lake érkezésére kiadná a Warholt, és a valószínűleg Q4-ben érkező Alder Lakere pedig a zen4-gyel válaszolna.
De már nem hiszek a tündérmesékben. Én nagyon meglepődnék, ha az AMD ennyire prompt tudna lenni.
Örülnék ha már idén megindulna a DDR5 és nem kéne még két évet várni.Én nagyjából mindenhol máshol azt a véleményt olvastam, hogy a zen4 egy olyan elnyújtott fejlesztési etap, mint a zen2 volt és legkorábban 2022 tavasz folyamán jelenhet meg. A hosszabb periódus.hagyta űrt pedig a Warhol hivatott betölteni.
-
Frozen
addikt
Igen én linkeltem es az az olvadási pont volt annyin. 5,3 is jó ,mert ennyire még az amd sem képes a 7nm rel. Azért mondod hogy majd amikor a 7nm re mennek kevesebb lesz a hz hát azt alig hiszem hogy jövő évben ha eljön az intel 7nm cpu-ja ddr5 mellé ilyen 3-4 ghz ketyegőt adnának ki.( Az intel mindig magasabb órajelen ment,és az 5,3+ tuning simán meg lehet az 5,5 is akár)
Minden esetre meg kell várni mi kerül a boltokba na meg mennyi,mert az amd sem tud eleget teríteni. -
Frozen
addikt
Írtam ,hogy most vakvágányon vannak ,de azért hogy hova fognak fejlődni azt előre nem lehet megmondani. 7nm lehet már olyan procival drukkolnak elő amitől az amd behídal ,de ez meg csak találgatás kivárjuk a végét mi lesz jövő év végén :)
A zen 4 valószínűleg tolodik 22 re hiszen nyár fele jön majd a zen3 csiszolt verzió sok értelme nem lenne rá pár hóra meg kiadni az új foglalatos procit.
-
Frozen
addikt
Nem felejtettem el , és nem is azt mondtam ,hogy most ezzel a szériával most a csúcsra fognak törni. Viszont az figyelemre méltó hogy egy nagyobb csíkszéleségen jobb eredményekre képesek. Ergo a jövőt nem ismerjük de az intel szerint 22 vége felé térnek újra vissza a csúcsra. Ekkora már lesz 7nm és ha veri vele az 5nm+ amd-t akkor egyértelmű melyik lesz a jobb.
Piszmaty76
Nézd amikor volt a zen meg a zen2 akkor is sokan már azt mondták ,hogy jobb mint az intel ami szerintem nem volt igaz. A zen 3 jól sikerült át is vette a vezetést ,de közel nincs akkora előnyei mint sokan hiszik.Ha bele gondolsz megjelenéskor procit sem lehetet kapni és a kezdeti ár amit benyomtak a mai napig nem láttam még annyiért procit...
Személy szerint meg mindig azt mondom az intel jó csak nagyon drága ,igaz most lemaradtak és mellé is mentek a vágánynak,ahoz,hogy talpra áljanak időre van szükségük. -
Bizonyos platformokon bizony csak kamillázok, hogy milyen használt piaci árak vannak. Amikor mostanában látok: 8 magos FX-ek 20-25k? Mi vaaan? Ryzen halo hatás? Vagy LGA1151v1-en a 7. generációs i5 és i7 árak, de akár a Skylake i7 árak is az egekben. Elképesztő. Persze általánosan drágul minden, a használt cucc is, nagyon szomorú.
-
zsintai1987
tag
Azért még nem járunk ott. A 6700krol váltottam 7700kra alaplappal együtt 140ert...5%teljesítményért...
Az 1600xhez vettem egy asrock b350 fatality K4 lapot majd cseréltem 2700ra majd 3700xre ugyanaz lap maradt, novemberben cseréltem le 570-p re. Jóval olcsóbban. Az alaplap azóta is muzsikál munkatarsamnak 2600xel. Szál az AMD hacsak 1 hajszálnyival de még mindig jobb ebben a pillanatban is.
Meg ők nem gyári hűtővel tesztelik a konkurencia legerosebb procijat... A 2700as balhé
Ezt azok basszák el ekik megveszik a tularazott vga/processzort. 180 ért 10900k csak mert "baszó" és nekünk mindenből a legerosebb kell -
Petykemano
veterán
"a bughalmaz játék azért nem futott, mert (intelre optimalizálták) elrejtettek egy hibás kódot benne, ami megakadályozta, hogy a szálak is dolgozzanak ne csak a fizikai magok."
És ezt így szándékosan?
Vagy valami beta állapot, amiben korlátozták a játék futását fizikai magokra és a szálakra optimalizálás egy későbbi feladat lett volna? -
Frozen
addikt
Mindenki azt vesz amit szeretne én leírtam a saját tapasztalatom véleményem.Nem vagyunk egyformák és bem lehet mindenről azonos véleményünk. Az unokatesom mikor átjött azt megnézte a vasat nagy amd fan csak annyit mondott ne foglalkozz vele csak használd. Lehet igaza van és sokan osztják ezt a véleményt ,de ha van egy draga keszuleked ( kozel 3000 euro) es minden heten szinte felfedezel valamit hogy sz@r akkor rájösz hogy ez a saját tapasztalatod és az hogy most használod vagy nem igazából elég szívszorongató ,hogy van egy menő játék azt játszhatatlan mert a cpu nem optimalizált azt majd valamikor jön a fix hát ez a vicc. Majd meglátjuk mit durrant az intel hamarosan és mit is fog érni ismét a vörös gyártó.Bár ez egy örök vita lesz hiszen az unokatesom sem ismerte el az intelt amikor sokkal jobb volt mint az amd gondolom ez a jovoben is igy lesz aki fan az is marad.
-
Frozen
addikt
Mivel a megjelenesnel nem volt keszlet en alapbol 700 eurot adtam erte ha megveszed az egesz gepet a bolti aran nagyon szivesen eladom ezt az amd kutyafost es veszek belole inkabb intelt 14nm ren ami megalazza hamarosan az amdt es nincsenek gyerekbetegsegei hogy nem megy x watton meg szagat az eger,meg nincs leoptimalizalva a jatekra azt fixekre kell varni napokat meg heteket kesz vicc. Amugy meg 12 mag 45 w ha nem megy minek raktak be a biosba? Gobdolom csak viccnek erdekes intelnel miert mukodik ? Az a baj hogy leirom a velemenyem es az eszrevetelem es egybol belemalnak paran vegyek ipadot meg ezt meg azt meg nem lehet meg ezert meg azert van.
Roviden foglaljuk ossze az intel lehet technologialiag levan maradva meg lehet egy kazán ,de nagyon sok mindenben még mindig előrébb jár és stabilabb jobban optimalizáltabb nagyon sok téren. Pl intel gepet osszeraksz inditod xmp be azt minden popec. Amd nel ugyan ez csak szagat az eger a memoria lassabb ,a jatekoknál várod a fixet a fogyasztáson meg hiaba akarsz sporolni nem tudsz.. Az eladas már soron van és ahogy korábban mondtam az életbe nem veszek még 1 ilyen taliga vöröset. Régen athlon korszakba megfogadtam most kapot egy esélyt de nem változott semmi. -
Gyuri27
félisten
A 2077 pont azért fut szarol mert fos intelre van beállitva (azaz ht/smt off). Van fent videó. Ha beállitod 8 mag alatti ryzenek gyorsulnak szépen.
De hát egy bughalmaz eredményeiből nagy nagy konzekvenciákat kell levonni. Jelesül szar az amd.wwenigma: lassan csak a vrm lesz 2 kiló azokon a lapokon.
-
törölt tag
Megint tévedsz,, olvass vissza.
Az összes döntésem tudatos volt.
az AIO-m 65 fokig engedte fel cine 23 alatt a 10700k-t, úgy hogy BIOS-ban minimumra van tekerve a szivattyú és a ventije is azaz csak 60 fok fölött kezdhet el tekerni amit érdekes modon még sem tesz meg max 25 dBa-en tartva a zajszintet.
A kikapcsolt Hypertreading meg gondoskodik arról hogy még alacsonyabb hőfokon igen baráti wattokon üzemeljen biztonságosan mert nekem ez így is elég.
Ezzel az AIO-val a mélyen tisztelt foshab teneager youtubeos barátaid 80 fokokról beszélnek OC nélkül rádásul ezt meg is szellőztetik a honlapjaikon hangosan fikázva és lehülyézve a thermaltake mérnökeit vagy az alaplap gyártókat hogy egy szar amit gyártottak. Ilyen és ehhez hasonló csapatok videóit posztolod engem is lehülyézve és amikor visszaposztolok egy 30 éve ezzel foglalkozó tapasztalt embert aki lassan 50 éves és nem most látott először BIOST Processzorokat, azt is lehülyézed. Mond kedves Fórumtársam. Miért tiszteljek ilyen feltételeket?
Jó magam már a youtube megszületése és az internet alakulgatása előtti idők óta PC-kel foglalkozom "azok előtt" akik most orrba szájba nekem is próbálják osztani az észt, mikor ők még kattogós falepkével szaladgáltak nos kisbarátom én már akkor a tv-nek rendereltem animációkat, reklámokat és filmrészleteket. De, Egyet mára megtanultam. Sajnos a sok információ és dezinformáció között elvész nem csak a gyerek, de a tisztelet is.
És linkelhetsz bármit ide. 6 mag 12 szállal OC nélkül sosem fog utolérni akár renderingben sem 10 mag 20 szálat akár mit mondanak a Tapasztalt ryzenes barátaid.
Ülj oda elé és nézd meg. És akkor majd rá jössz.
vagy nézd meg mit tudnak az 5600x eid renderingben aztán gondolkozz el ezen.
ezeket az eredményeket még alaphangon is agyonverte a 10700k-m.
ennyit arról hogy az 5600x a 10900k-t veri.
[link] -
törölt tag
Kamu.
De mint írtam a linkjeiddel engem nem győzöl meg. Aki azt állítja két friss platformnál hogy a 6 mag 12 szál jobb a 10 mag 20 szálnál majdnem azonos MHZ-en az hülye.
fizikai lehetetlenség.
De te jó Ryzen hívő vagy higgy amit akarsz nem engem kell meggyőznöd hanem magadat hogy nem szart vettél.
Régen azt mondtuk viccelődve az AMD-re, a párizsi is jó meg laktató és olcsó, de én maradok a sonkánál. (Intel)
Nálam ez nem változott! és az AMD kezd felfejlődni egyre ízletesebb de már drágább mint a sonka azért az pofátlanság, mert csak egy párizsi, hiába akarja magát sonkának hazudni. -
Gyuri27
félisten
Miért is? A cuccaid elbirnak az 5xxx procikkal. Bios is van 450 lapra. Azaz csak a 3600-at kell eladni.
Persze ha most viszket a zsebed nincs mit tenni. Ha január végéig, február elééig kibirod nem kell platformot váltani. Tegyük hozzá, hogy a 10600 egy centivel nem erősebb, gyorsabb a 3600-nál. Az 5600x-el össze se mérhető kb. De a sima 5600-al se lesz partyban.
Ha meg k verziót veszel z lappal fasza hűtővel oda az olcsóság. Az 5600X-et akkor se fogja megverni.
Amúgy meg viszlát. Tessék intelt venni. -
Frozen
addikt
Nekem pl nincs vga kártyám ,a kiseb sorozat meg ha jól tudom tdp limitel van ergo nem dob akkora teljesítményt. Lehet csekélység, de sokaknak számíthat.
Amit a memoriánál írtál egyébként lehet ez érződik pl amikor váltok tabal a játékból asztalra és lehet azért érzek itt is különbséget.
De mind1 nem szeretnék vitázni ,minden esetre örülök ,hogy reálisan lehet beszélgetni veled ez megtisztelő
Reméljük majd fejlesztenek valamit ezt megtudjuk 2022 elején -
Frozen
addikt
Én csak egy észrevételt írtam senkit nem szerettem volna megbántani,de ezek szerint te is láttod hogy az intel előbb leméri a tesztet és az érzésem nem csalt.
Persze most lehet jönni,hogy játékba mégois jobban teljesít a vga stb igen de ott már benézünk egy 3. komponenst is az egyenletbe. Ha így nézem akkor simán mondhatom míg a legtöbb intelbe van integrált vezérlő ami nem is olyan rossz amúgy addig az amd nagy részében meg pont nincs. Nézd meg kiadták a zen3 at 5xxx sorozat aztán egybe sincs majd 1x lesz valamikor.... Intel dob ki valamit szinte kapásból van. Ez azért is fontos mert van aki pl videokártyát sem akar tenni a gépbe....Ez is csak egy apró észrevétel az intel javára ,szerintem nagyon okos emberek ülnek ott rettentő jó üzleti érzékkel. Ha megnézed igaz lemaradtak és még mindig a 14nm csiszolják faragják mi pénzt és extrát kihoztak már belőle? Igen sokat eszik meg lehet hőt is termel na de akkor is. És az évek alatt tuti,hogy valamit a háttérben nagyon csináltak ,mert nagy új fejlesztés nem volt sőt szinte semmi csak upgradek. Viszont ha megnézed pl vga fronton is kezdtek pattintani ők is. Lehet mire kitolnak egy 7nm - procit az olyan teljesítményű lesz ami még a zen4 5nm is odavágja. Ezt nem lehet tudni,de sztem a háttérben nagyon dolgoznak valamit és nem hiszem hogy ez csak a vga front lenne.Abban pedig biztos vagyok az évek alatt sem ölbetet kézzel ültek a mérnőkők /fejlesztők,az upgradekhez meg nem szükséges akkora erőforrás.Részemről sok fronton az intel sztem jobb és még most sem húzott el annyival az amd.....Ahoz képest mennyire előtte jár technologia szinten.Ha igaz a jövőre kiadott közel 20% ipc növekedés az intelnél akkor még a zen3 -al mindig partyba lesz ha nem is elötte ,de elég közel a 2.
-
Frozen
addikt
-
-Gabesz-
senior tag
Azért egy 5600x annyira nem űber, mint a nagytesói, legalábbis nem minden játékban, de azért fasza
AMD Ryzen 5 5600X vs 3600X vs Intel i7-10700K
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged