- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
-
Mobilarena
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
IreN!CuS
addikt
válasz
zsintai1987 #2798 üzenetére
Sima dupla reg - gondolom kapta a bant [link] tőlem cv-t kért mert akkora hellkopter - régen a hőskorban még a duplareg irtva volt
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz
zsintai1987 #2798 üzenetére
Ha nála is lefagy az egérkurzor az AIDA alatt, akkor több mint valószínű...
-
syberia
veterán
válasz
zsintai1987 #2671 üzenetére
5800X elhullik...
-
KROK640
nagyúr
válasz
zsintai1987 #2673 üzenetére
Ennek fényében talán jobb lett volna, ha nem veszek 11th gen képes lapot, de így nyitott a lehetőség, meg ugye mindenféle ódákat hallottunk, hogy na majd a 11th gen...
Egyébként egy ideje sajnos ez van a piacon, hogy az új generáció nem a régi helyére, hanem felé jön (árban mindenképp). -
koko52
nagyúr
válasz
zsintai1987 #2669 üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
zsintai1987 #2657 üzenetére
Még addig nem jutottam.
-
KROK640
nagyúr
válasz
zsintai1987 #2647 üzenetére
Talán elszaggatta magát másik fórumra...
Vagy az is lehet h eladta a gépét és most nincs min írni xD -
zsintai1987
tag
válasz
zsintai1987 #2641 üzenetére
Am is ez mekkora öntökön lövés, kénytelen mindenki 5800as zent venni mert csgoban azzal van több fpse...
Már aki eddig az fpsért vett Intelt,... -
M4T4D0R
tag
válasz
zsintai1987 #2627 üzenetére
Bocsánatot kérek valamiért úgy tűnt nem egy véleményen vagy velem.
Igen az nagy bravúr volt. -
M4T4D0R
tag
válasz
zsintai1987 #2625 üzenetére
Tehát szerinted inkább a gyártó oldaláról kellene tájékozódni melyik is a gyorsabb proci.
Igazából a legrosszabb dolog amit tehetsz. Mi mást mondhatnának mint, hogy övék a legjobb? Pont azért jó a független teszt, mert nem függ egyik oldalról sem.
Ha megyek autót venni és megkérdezem az eladótól, hogy jó-e ez az autó akkor neki kéne hinni, hogy az övé jobb mert ő árulja? És ha ugyanazt a választ kapom a szomszédban lévő másik eladótól? Akkor mind a kettőt el kéne hinnem és mind a kettő jó?
Gondolkozz egy kicsit, nekik semmi más nem érdekük csak, hogy jobban fogyjon a termékük. -
Frozen
addikt
válasz
zsintai1987 #2607 üzenetére
Engem soha nem zavart a hang csupán azt mondtam a 2 közt nem éreztem kulonbseget mivel sokan rugoznak rajta h hanhos meg kazán...
-
Frozen
addikt
válasz
zsintai1987 #2573 üzenetére
Amint lesz értelmes intel igen.Nekem soha nem volt gond a hővel dark rock pro 3 vagy 4. 250w tdp hiteles +1 ventivel 300w ettől max víz jobb)
-
Petykemano
veterán
válasz
zsintai1987 #2534 üzenetére
Aida - kivéve persze ha laggol a futtatása közben az egér!
-
NoMix
tag
válasz
zsintai1987 #2485 üzenetére
Nem értem a dilemádat én DP szervet dobtam össze Használt CPU itthon 44500FT kettő együtt alaplap EBAY mert azt nincs itthon 40000FT + szállítás és 40000FT 32GB DDR1333R de CPB fel tolja 1600-ra mennyi volt a kereted???
-
Frozen
addikt
válasz
zsintai1987 #2485 üzenetére
Az a 7700k mai napig bármit kiszolgál ylehet hpgy nem a legjobb és valaminél már nem nyújt akkora teljesítményt pl mint a zen3 de még mindig egy elég erős proci a piacon.
Alaplap ezt sokszor mondják drága így úgy ,szerintem sokkal ütősebb lapokat és minőségit csinálnak Intel cpu alá mint amd. Mikor vettem az 5900x nem találtam nornális alaplapot sőt nem is volt max jó drágán (210€ toma x570) ami volt intelem régen abban egy z370 ascrock pro fatality gaming i7 volt és akkoriban tobbet tudott mint amit most vettem 210 er. 10Gb lan/ 3 db pcie/még csak rendes hiba kijelző sincs rajta..... Csak ilyen gagyi 4db pici led... A tobbiről nem is beszelek inkább -
NoMix
tag
válasz
zsintai1987 #2479 üzenetére
FX8xxx széria teljesen azonos a Phenom x6 szériával. Ha nem vagy marketing fan akkor ezt tudtad.
Feldolgozó egységeket tudod hogy hogyan kell ki számolni?
L1 + L2 + L3 összes útja, Belső órajel Memóriánál DDR4 esetén ha DDR4-3200 az 3200MB/s ezt osztani kell az adat busszal ami 64bit, a kapott eredmény be szorzod a feldolgozó egységek számával és meg kapod a processzorod valós sebességét elméletit mert ha több van 64 feldolgozó egységnél akkor több memóriát kell a processzor alá pakolnod. Tehát 336 feldolgozó egység esetén már kevés az egy ram busz és legalább 5,25 de legfeljebb 8 ram buszt tehetsz az alaplapba. Ha többet teszel számolnod kell a késleltetéssel ám de nem egy nagy lépték az 8 ram busz és 100MHz bázis órajel esetén 10ns a válasz idő a csatornák között. Az AMD mikró architektúra 576bit SSE4.a , az Intel 768bit AVX3.2 és minden feldolgozó egység rendelkezik a teljes utasítás készlettel amit szabadon akár két bitenként leválasztva is tud használni ez az FPU tulajdonsága a processzoroknak tehát ha 64bit-es mikró kódú programot kell futtatni akkor az intel esetében 11 egységre osztható föl egy feldolgozó egység és az AMD esetében 9 egységre. Memória megcímzése is ki számítható a mikró kódok bitenkénti teljes összegéből 575+574+573+...+1= ... az eredményt szorozni kell a feldolgozó egységek számával majd felezni és azt négyzetre emelni. szólj ha valamit ki hagytam... -
NoMix
tag
válasz
zsintai1987 #2474 üzenetére
Várjuk meg a teszteket úgy beszélgettek itt mintha a számítás technika egy földönkívüli technika lenne mikor ezeket a szakemberek pontosan méretezik és ismerik minden tulajdonságát.
Ha meg elmondom hogyan kell ki számolni akkor meg nem hiszed el mert szembe megy a marketinggel! -
palfitom
félisten
válasz
zsintai1987 #2474 üzenetére
Touché!
-
paprobert
őstag
válasz
zsintai1987 #2437 üzenetére
"Sőt akiknek a dozer idején fontos volt a hőmérséklet és a fogyasztás, azoknak mostmar nemis annyira fontos csak legyen +4max fps"
Akkor is fontos volt, és most is az. Egyrészt azért, mert ha ki van maxolva a fogyasztási keret, az előre jelzi hogy ott nem lesz több teljesítmény.
Másrészt ha ez mellé jó indulattal is csak közepesnek nevezhető teljesítmény társul (FX), az egy gyorsan avuló, működés közben rossz fogyasztási karakterisztikájú PC-t fog eredményezni bármilyen workload esetén.
Úgyhogy itt az út vége a kékek számára. Talán csak az "óriási méretű szilíciumot a vevőnek" kártyát nem játszotta ki az Intel a jelenlegi eszközkészletéből.
Hogy ezt megérje meglépni, ahhoz előtte be kellene fagynia az Intel CPU-k keresletének. Nem sok esélyt látok rá, de maga az eszköz létezik. (jobban belegondolva a hibrid próbálkozásuk már felfogható ennek) -
Petykemano
veterán
válasz
zsintai1987 #2437 üzenetére
Ha fiókban rejtegetett titkos új és szupergyors architektúrája nem is volt az intelnek és a 10nm is csúszik, azért piaci súlya, beágyazottsága és gyártó kapacitása van.
Ha az AMD holnap kétszer olyan profikat gyártana mint az intel, akkor sem tudná hirtelen átvenni a processzorpiaci elsőséget, mármint bevétel, megrendelés, volumen tekintetében.Tulajdonképpen - egy kis elfogultsággal - ott vagyunk már most, hogy az intel termékeire azért van kereslet, mert az AMD ki se tudná szolgálni azt a mennyiséget.
Ennek könnyen lehet az az eredménye, hogy néhány év múlva az Intel azért összeszedi magát... elkezd rugalmasabban, gyártástechnológia-független módon fejleszteni, használni a bérgyártókat és kikecmereg abból gödörből, amibe látszólag beleragadt. Úgy tűnik, hogy még nagyon sok évig tudna technológiai hátrányban (feltéve, hogy nem nyílik az olló) is lényegesen nagyobb szereplő maradni.
Az intel iránti rajongás ennélfogva nem alaptalan. Én nem mernék arra fogadni, hogy mondjuk 2-3 év múlva a jelenlegi 10-15% vs 80-85%-os piaci részesedésből mondjuk akár 30-40 vs 60-70% lesz.
Az intelt választók mentségére legyen szólva, hogy anno a bulldozer mellett tényleg semmilyen érv nem szólt. Egy mai intel proci lehet, hogy lényegesen többet fogyaszt, jobban fűt, drágább alaplap és hűtő kell hozzá, mint árban megfelelő AMD-s vetélytársa, de egészen a zen3-ig bizonyosan hozott mondjuk 3-4% fps többletet. (némely esetekben akár többet is)
Mivel az érkező Rocket lake hoz a konyhára, így persze nem lesz tartós az sem, hogy a zen3 elvette ezt az érvet az intel oldalról.
-
Frozen
addikt
válasz
zsintai1987 #2389 üzenetére
Az Intelt jobban lehet uvzni mont az amdt mert stabilabb. (Sztem oc ra is igaz)
A ddr5 is intel optimalizálást kap. Szóval úgy néz ki még sokan nem mondtak le az intelről a
-
koko52
nagyúr
válasz
zsintai1987 #2373 üzenetére
Pontosan, undorító mindkét bagázs! Jól besz...tták a népet.
-
Frozen
addikt
válasz
zsintai1987 #2349 üzenetére
Kíváncsian várom mit hoz a jövő év és az utána való első negyedév 22 re az intel igérete szerint újra ők lesznek a csúcson és ez igaznak is látszik,hiszen a következő gen 14nm es pletykák hogy kb 5-8% gyorsabb lesz mint a zen 3 gaming alatt
-
Frozen
addikt
válasz
Jah mert most a 2 fps el az amd a kiraly 1,5x aron addig mig az intel nem dobja ki az uj procijat.
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz
Ne etesd légyszi.
-
válasz
zsintai1987 #2312 üzenetére
Igen, youtubeozas kozben
-
Gyuri27
félisten
válasz
zsintai1987 #2179 üzenetére
Nem tudom de reszeljék.
Egyre több 450 laphoz jön a 5xxx bios. Azért számoljunk egy 450-es lap mennyi procit is támogat.
Jójó persze kell olcsóbb 5xxx mint az 5600X. De majd jön az is.
Ha a naptárt jól látom a január meg kicsit odébb van pedig akkora igérték a biosokat.
Na ezt überelje az intel. Ja várj ott új lapot kell venni. -
carl18
addikt
válasz
zsintai1987 #1240 üzenetére
-
zsintai1987
tag
válasz
zsintai1987 #1239 üzenetére
Ja a 200-ezer forintos proci alá vett 216-ért egy Z-s lapot... Mindez mellé ingyen réseket, de mondtam neki, majd pasztázd be azokat is!... Ja majd elfelejtettem kedvenc játékai: minecraft, factorio, C&C játékok, dota 2, Heroes 3, R6 Siege...tökéletesen megérte, főleg melé a 2080Ti (amikor még 640volt). Mindezt opt-s "C" hitelre...
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest