- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Felpúposodott egy Galaxy Ring, a Samsung besegített
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Sebtapasz: telepíthető az iOS 26.0.1
-
Mobilarena
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
válasz
wwenigma #2737 üzenetére
Ok rendben van hiszek neked,normális a leg takarékosabb cucc.
És a legjobb mert olcsó is és ha kell szorzózár mentes is ha kell a leggyorsabb,legerősebb.
Ha ugy akarjuk nem kell brennolni sem viszont ha ugy kell a szöveg akkor természetesen brennolható egyszerűen ahhoz fogható nincs is más a világon.
Az ára pedig szuperolcsó viszont ha drága teljesen megér annyit mert olyan erős brennolva hogy akár kiugrik a lapból.
Ismerem az összes melette szóló érvet. -
Fentebb is pont ezt irtam hogy átlagos üzemidő 1% alatt megy maxon a proci.
Viszont az átlagot mögötte nagy elánnal szeretik lehagyni az urak mint itt a kolléga is a 3700x-el.Pont van itthon 3700x igy tudom.
Az meg nagyon nem mindegy hogy az átlag 8w mint nálad vagy épp 70-140w.
És persze az sem mindegy hogy épp mint nekem három gyerekkel három proci+három vidkari megy legalább reggel nyolc este 10 közt.hokuszpk:az a baj hogy azt nem érted hogy a te minusz 80w-od valójában +94W.
-
-
válasz
#11493888 #2708 üzenetére
Szerintem minden procit érdemes 80 alatt tartani.
3900x ment simán 105 fokon látszólag nem történt semmi.
Bár csalókák a mostani procik mert ugy vannak programozva hogy te magas órajelet látsz pl 5000-es ryzenek 5050-5150 is mutatnak de valójában effective clock 4500-on is elhasalnak,vagy még éppen elmennek annyin cserébe állandóan borzalmas fogyasztást produkálnak.
Persze a tesztek módszeresen ugy vannak elkészitve hogy takarékos kis fogyasztású hatást keltsenek. -
válasz
#11493888 #2701 üzenetére
Igaza van neki az 5800x-nek tényleg 70w előnye van minimum fogyasztásban.
Sajnos az a baj az amd cuccaival hogy ezek egyfolytában zabálják a 75-80w-okat mivel a napi használat kb 1% megy full terhelésen.
Max fogyasztásban pedig tényleg 20-40w-al kevesebbet tud fogyasztani a 8 magos ryzen 5800x a 10 magos 10900K-tól.
De hidd el minden igaz a takarékos amd cpu-ról csak egy kicsit kiforditották egy kicsit csaltak és hazudtak,maradtak azok olyanok mint eddig is voltak egy rakás szemét.
5800x
vs 10900k
-
-
Gondolom releváns 3000 olyan ügyfél véleménye aki mással rakat össze gépet,mindazonáltal teljesen igazad van tervbe vettem a 11.gent mert engem nem tudott igazán meggyőzni az amd procik platformszintű teljesitménye.Erős,sokmag meg cinebench meg minden de egy lomha instabil kiforratlan holmi.
-
Már csak a szemetet akciózzák!(az meg nem Intel)
Aktív témák
- Amazon Fire TV stick/box
- iPhone topik
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Bestbuy játékok
- OTP Bank topic
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600X Wraith Stealth dobozos - Aqua garancia 2026.03.07-ig (AM4)
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700 20-Core 2.1GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.40GHz) Processzor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2045, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3543
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3265, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest