- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
carl18
addikt
-
carl18
addikt
Én is azért vettem a Ryzen mert ránéztem a használt intel árakra és komolyan poén ami ott volt.
Egy I5-3470-et akartam I7 3770-re váltani de az a proci használtan 35E lett voln akkoriban. Aztán megnéztem a cpu árakat boltból és nem is kellet gondolkoznom sokat.
Mikor a Ryzen 5 1600-at vettem 30E volt 3 év garival, szóval poénosnak tartom hogy még nekem kellet volna +5E forintot ráfizetnem egy 8 éves processzora ami elavult stb. És sokkal gyengébb+ Zsákutca platform. Mert 3770-től nincs feljebb. 1155 vége.Azért még a I7-8700 vs I5-10400F árazása között is van egy jó érdekesség. Az új model 45E volt nem olyan rég 3 év garral, a régi i7 kapu garanciával meg 60-70E forintba fáj.
Ilyen eseten az a régi i7 alap helyzetben 35-40E forintot érne.
Szóval szerintem elég sokszor van úgy az ember hogy valaminek a használt ára olyan magas/beragadt hogy jobban megéri újat venni. -
carl18
addikt
válasz
KROK640 #2761 üzenetére
Azért AMD-t főként azért is vásárloktak sokat mert jobb volt anno az ár-érték aránya. Meg hát az olcsóbb B450 Deszkában is lehet őket tunningolni, intelnél külön felár a tunning képesség /K-s cpu.
Nekem a Ryzen 5 1600 gyári all core turbója csak 3.4 ghz ami nagyon kevés. 1,24 volt mellet megy 3600 mhz-t stablian, 3800 mhz 1.325 volt mellet megy és soha nincs fagyás össze omlás.
Ez a fajta tunning inkább nevezhető finomhangolásnak, mert a biosom gyárilag is bele rakja azt a 1.3 voltot a processzorba.Előtte egy I5-3470 volt ami anno egy Z68 deszkában gond nélkül ment 4 ghz-t all core-on. Szóval igen is van egy réteg aki kihasználja a szilliciumban lévő tartalék lehetőségeket.
Most AMD-t használok, de sajnos anno az FX platform nagyon kiábrándító volt. De tény hogy olcsó
A FX 9590 csoda FX meg 220 wattot zabált gyárilag.
És úgy talán tudta azt a teljesítményt játékok alatt mint egy I5-3470 aminek a gyári all core turbója 3,4 ghz, de 1 magon 3,6 ghz-re boostolt ! -
carl18
addikt
Persze vannak oldalak amiket még le tudnak fizetni....
AMD vs. Intel: két újabb per Japánban
Végül nehezen de találtam egy régi 2005-ős cikket.
Bár jövőre végre még ha 14 nanométeren is állitólag új magokat kapnak a Rocket Lake-S. Kiváncsi vagyok az igért 25% IPC emelkedésből mi lesz igaz valójában. -
carl18
addikt
Üdv!
Érdeklődnék miért nem találok információkat a netten a régi AMD VS intel balhéről még 2005 előtt történt emlékeim szerint.
Egyszer olvastam róla mikor az AMD Valóban jobb processzorokat árult az intel csalással és kamu tesztekkel vette rá a vásárlókat hogy a kék oldalt válaszák. Az AMD termékeit nem vették és mivel nem volt pénz fejlesztésre a többi már történelem.
Sajnos elég szomorú és egyben undoritó a cég üzletpolitikája. Ha Tiszteséges módon nem tud nyerni akkor csaláshoz folyamodik.
Az a vicces a Ryzen 2700X/I9 9900K esetében is volt egy kamu teszt ahol az Ryzen gépet szándékosan butitották hogy nagyobb legyen a különbség.
Kiváncsi vagyok mi is volt pontosan 2005 előtt -
carl18
addikt
-
carl18
addikt
-
carl18
addikt
Jó tény igaz, voltak 4 magosok. Csak nem volt annyira elterjedve...
Sajnos nem lehet vele mit csinálni. Sajnos a Crysis 1 is ilyen, az is max 2 magot dolgoztat meg, ezért könnyen belefut az ember processzor limites szituációba.
Hát akkor legyen egy döntetlen, amúgy a játék remekül fut.
Csak azért vannak teljesitménybeli gondok mert csak 2 magot használ. -
carl18
addikt
válasz
Malibutomi #1997 üzenetére
Nem optimalizálatlan, csak régi, 10 éves. Akkoriban nem voltak olyan hardverek mint manapság.
-
carl18
addikt
Na úgy látszik vègre nyugalom lesz. Az ilyen a legrosszabb aki ennyire elvakult.
Nem tagadom 15 èv Intel után nekem se volt egyszerű feladat váltaniMikor 2018_ban elsőnek Amd platform váltás jutott eszembe. Ohhh Amd processzor, másik foglalat?
fujjj.
De ez csak egy Darab szilícium nem márka alapján kell választani. Most vègre elszállt a negatív èlmènyem az Amd -el kapcsolatban.
Hát èn próbálok pártatlan maradni, mindegy melyik add ki rosszat nem fogom vèdeni. Az biztos az Intel vissza fog térni, a kèrdès mikor. Várjuk akkor a golden ès Ocean Cove magvakat ès aztán hadd jöjjön a CPU War.
Vègül is nekünk vásárloknak vègre jó nem csak 4 magot kapunk a piacon elérhető áron. -
carl18
addikt
válasz
xmercedesx #1900 üzenetére
És ha mindenki "Kéz alol" Venné, ki venné meg boltból?
Mi a garancia hogy aki boltból veszi rögtöm 50%-al olcsobban fogja adni? -
carl18
addikt
válasz
xmercedesx #1895 üzenetére
A kèp minőségèből is látszik, itt nagyon szalajt a lánc.
-
carl18
addikt
válasz
xmercedesx #1885 üzenetére
És hol kapja meg az ember ezeket a processzorokat ilyen áron. Te valami alternativ világból jöttél? Amazonra ránéztem de a 8700K is 400 euro + a többiről ne is beszéljünk. Most is megmutattad mennyit ér a szavad, és hogy nem tudod alá támasztani a hiteleséged.
"Képzeld itt a szoméd egy 10900K-t 500 ft-ért árul"Mindjárt átugrok hozzá, jó lesz ajtó támasznak vagy alátétnek.
-
carl18
addikt
válasz
xmercedesx #1873 üzenetére
Akkor vedd meg, és élvezd a teljesitményét! Ha neked nem számit a hőtermelés/fogyasztás.
Azért tegyük hozzá egy 3700X 101E forint, 3900X 145E ami sokkal barátságosabb árban megy. Az Intelnél most itthon a 9900K 180E ft, most komolyan 8 mag 16 szál csak mert "Intel" ennyit akkor se ér.
A 10900K meg 225E forint szerintem a "Magadfajta" embereken kivül nem sokan fognak lecsapni rá. Télen egy hideg szobába valójában jól jöhet a 10900K Hőtermelése, de nyáron nem túl ideális.Itt csak az a gond hogy az intel mellet már nem szól semmilyen érv.
Sokkal drágább, sokkal többet fogyaszt, jobban melegszik és az intel mellé nem jár gyári hütés sem. Na és még ennek fejében ott a sebezhetőségek tömkelege.
A 3700X 9900K szintü processzor 80% többe fáj az intel, úgy hogy még annak venni kell külön coolert is. A Ryzen meg müködik a gyárival, ez a nem mindegy. -
carl18
addikt
válasz
hokuszpk #1863 üzenetére
Én idáig úgy tudtam az 5 ghz freqvencián futó processzor közre játszik a globális felmelegedéshez. Az intel Már csak ezért se szabad venni+ a tények magukért beszélnek.
Egyszer egy intel procin elinditották egy benchmarkot és nem futott le. Sajnos 300 watt csak a processzor fogyasztása, és hol a konfig többi része.
Van egy ritka és érdekes sztorim, szóval egy nagyon ritka és régi fejlesztése az intelnek. Az egész úgy volt hogy az intel már a 80-as évekbe is tudta mi a dörgés , Csernobilban nem atomerőmü robbant. Hanem az első kisérleti Core I7 processzor olvadt le. Ősi I7 magyarán mondva, de akkor még nem volt olyan fejlett a gyártás hogy értelmes keretették közé sikerüljön leszoritani. Az ŐSI I7 5 GHZ felett járt a kisérlett közben a vizhütés eldurrant és igy lett vége és katasztrofa.
Azt ne kérdezéttek mire volt képes az ősi I7, de a 10900K láttán az ismét közelebb lépet az intel a katasztrofához. Hogy ez ne következzen be "Osszátok" Hogy senki se vegyen intel. És szigoruan csak AMD-t szabad venn.
"Mercedes szintjére léptem egy kis időre" XDD -
carl18
addikt
válasz
xmercedesx #1860 üzenetére
-
carl18
addikt
válasz
xmercedesx #1858 üzenetére
Már annyira elfogytak az érveid hogy személyeskedsz is?
Szerintem innen tárgytalan a dolog, mert ettől nem lesz senki előrébb.
Ha Ryzen 12 magos miért butitaná valaki szándékosan 10 magosra?AMD nem tehet róla hogy az intel csak 10 magot tud adni...
Megértem hogy hajtasz, de nem esett le senki se ért veled egyet?
Legalább volna valaki aki melléd áll, de nem a viz a hülye mert a kacsa nem tud uszni. Komolyan semmi érved sincs itt, csak számolgatod a hülyeségeid. Legalább ha már vitázol, támaszd már alá érvekkel. "Fanboy Alert"Ennyire sziveden hordod a kék oldalt, tetováld is magadra akkor
Amúgy miért kéne bárkinek egy 200-300 wattos procit venni és használnia, mikor a kunkorencia olcsobban kinál olyat ami elmegy 140 wattból is....?
"pusztán annyival van előrébb hogy van benne 6 maggal több amivel a teszteken villogni tud meg egy két programban" Ja a 3950X mindenhol veri a 10900K-t
-
carl18
addikt
válasz
xmercedesx #1853 üzenetére
-
carl18
addikt
válasz
xmercedesx #1850 üzenetére
Jó mindegy tárgytalan akkor .... Akkor vedd a Skylake-t és legyél vele boldog
Igen egy rommá húzott 10 magos 300 watt fogyasztással megvert egy 10 magra visszafolytott 3900X-t ami alapórajelen járt. Micsoda eredmény, micsoda teljesitmény. Tapsoljatok emberek, örjöng a tömeg. Azta , intel performance. Ja bocs nem XD
Majd ha jön az új Golden Cove mag, akkor végre újra harcképes lesz a intel. De jelenleg max a fanboyok választják a kék oldalt. -
carl18
addikt
válasz
xmercedesx #1840 üzenetére
"Csak kraft nincs benne" Ez komolyan poén ahogy néha kifejezed magad.
Sirjak vagy nevessek?
Elég volna csak a hazai árakat összehasonlitani, 3900X 10900K?
INTEL logót persze meg kell fizetni, de kétlem hogy fanboyokon kivül valaki is az intel választaná a kettő közül jelenleg. Fizess többet, kevesebbért. Sose értettem hogy lehet egy hardver szimplán márkahüség miatt választani.
Jelenleg ár-érték arányt és a többi tényezőt nézve semmi pozitiv ér nem szól már az intel mellet csak a +5fps( Játékok alatt néha)
A Skylake csiszolgatásba már nincs több lehetőség. Ennyit tud ez a platform :S
A Ryzen meg teljesen új, szerintem nagyon szép hogy 3 év alatt hova felhozták magukat.A 3900X-3950X feltörli a 10900K-val a padlót. Az hogy intelnek van néha 5-10 fps előnye CPU limites szituációban az hagyján.
De szerintem senki se fog RTX 2080Ti-t 1080P-ban használni ha már itt tartunk. Nem életszerü szituáció ahol képesen előnyre szert tenni.
1440P-4K-ban már reálisabb ezeket a hardvereket tesztelni.
Intel háza táján jelenleg hatalmas gondok vannak... 10900K 300 wattos fogyasztással. Ez még lepipálja a 220 wattos FX legendát is FX 9590 volt a neve."Elég csak megnézni árukeresőt" A Top 10 processzorból 10-ből 8 AMD.
-
carl18
addikt
Még ha a 10. generáció kiábránditó is, a következő Rocket Lake_S Végre új magokat fog kapni. Nagyon kiváncsi leszek a Willoc Cove magokra mit hoznak majd élesben a Zen 3 ellen.
Na jövőre végre beindul a CPU War, az intel is nagyon lassan de aktiválja végre a fejlesztéseit.
Utána 50% IPC emelkedést igér a Golden Cove mag a Skylake-hez képest, a Ocean Cove meg 80% IPC emelkedést hozhat.
Hát majd meglátjuk élesben, szép tervek ezek csak a gond hogy a Zen 2 már aktuális müködik piacon van.
Az Intel meg igér, Grafikonokat mutatt de valahogy a világmegváltó procik még nem jöttek el most se a piacra. -
carl18
addikt
válasz
xmercedesx #1762 üzenetére
Az ár-érték arányról van szó, meg hogy fejlődik az ipar is.
Lassan oda jutunk a 6 mag minden átlag számitógépben ott lesz.
Szép lassan a szoftverek is alkalmazkodnak az erősebb hardverekhez.
Nekem 6 mag 12 szál van, jelenleg teljesen megállja a helyét.
Inkább a GPU a limitáló tényező -
carl18
addikt
Olvastam itt sok minden, én az intel 7 nanométeres Sapphire Rapidsra leszek kiváncsi. Bár ki tudja mikor, milyen néven fogják ezt piacra dobni.
Amúgy csak mondom az AMD gondol egyet, és ha lépés helyzetbe kényszerül bármikor dönthet úgy hogy a Ryzen 5 kategória 8 mag 16 szálas lesz. 200 Dolcsiért nem is igazán tudna erre mit válaszolni az intel
A Ryzen 7 is hizhat majd 12 magra 24 szálra 329 dolcsiért, erre komolyan hogy válaszolnának ?
Zen 9 16 maggal meg jöhetne 500 dolcsiért.
Ezeket persze csak akkor lépik majd meg idővel ha az intel is hoz valami életképeset a piacra. -
carl18
addikt
válasz
Petykemano #1694 üzenetére
Intelnek 7 nanométer? Akkor még várhatunk 3-4 évet legalább.
3950X jóval gyengébb? Jó vicc -
carl18
addikt
válasz
#90211072 #1687 üzenetére
Időtállóság alatt azt értettem, 16 mag nyilván tovább lesz elég mint 8-10. Igen játékok alatt processzor limites szituációban néha még van egy kis előnye az intelnek. De erre rájátszik az is a mai játékok nem dolgoztatják meg a 24-32 szálat. Ez nem a 3900X-3950X hibája , de cinebench alatt például rögtön elöjön a cpu valódi ereje ami képes befogni ezt a hatalmas erőt!
A Ryzen 2017 óta van piacon, igen is nagy teljesitmény hogy alig 3 év alatt ide jutottak. ( Mondom ezt úgy hogy intelt használtam 15 évig)
Még 2015-ben havernak összeraktam egy FX Platformos gépet(FX 6300) de teszteltem és akkor is oda jutottam nem éri meg az árát.
Most a Ryzen teljesen más szint végre, és még jön a 4000 széria is idén.
Intel 9900-10900K itthon elég drága + Borzalmasan melegszik.
Egyáltalán nem éri meg a 3900X fényében, te meg csak odáig jutottál processzor vásárlásnál hogy melyik tud több fps-t. ( FPS huszár)
Egy pár év múlva mikor a játékok profitálnak a több magból majd jobban lehet érezni a különbséget!
Én Januárba váltottam, a meglévő 8 éves platformot Ivy Bridge I5-3470-et váltottam. Nem a teljesitménye volt kevés, csak régi volt és újitani akartam. Elsőnek Ryzen 1200-at, Zen 1400, végül Ryzen 5 1600-at választottam. 29E volt 3 év garanciával.
Intelnél ennyiért csak 4 magot kaptam volna, én meg elérhető áron kaptam 6 mag 12 szálat, szóval nem mindegy mit kap az ember a pénzéért! -
carl18
addikt
Hát nem is tudom, Intel. ? Manapság nagyon nincsenek képbe!
Szerintem jelenleg ár-érték alapján csak is Ryzen szabad venni. Minden téren jobb, és jövőtálóbb is. Az intel sajnos megragadt egy pár évre 14 nanométeren, igy már nagyon megemelkedett a fogyasztás/melegedés.
Majd ha jön a Sapphire rapids és a 7 nanométer biztos újra nyeregben lesznek. 15 év intel után AMD-re váltottam, már nem tud semmit az intel, amit az AMD nem tudna. -
carl18
addikt
Susanno Naruto!
Na CPU War? Hol vannak a tagok ?
(#89970) kolopele
Hát nekem az volt a lényeg a processzor legyen jó ár-érték arányu és tudjon 60 fix fps-t ha játszok!A Zen 1600 tudja ezt szóval, lett egy remek procim elérhető áron. 29E 3 év garanciával, elsőnek gondoltam I7-6700-ra is. De annak fényében hogy használt, garancia sincs rá és még hogy sokkal drágább nem érte volna meg.
RX 570 mellet elég szépen hasit a Ryzen cpu. Minden játék úgy megy ahogy én akartam. -
carl18
addikt
válasz
tothjozsi96 #1250 üzenetére
Hát nézzük azt az I5-6600 nem túl sokkal erősebb mint egy I5-3570, szóval azért nem kell azzal jönni így elavulnak a hardverek. Sony vegas biztos profitálna vele, videóvágok programok egy komolyabb project mellet igazán szükséges. De streamelés játék mellet is jól jöhet a 16 mag, igaz jelenleg még tényleg felesleges az átlag embernek. De minden esetre lesz rá kereslet, nem kell ettől félni.
-
carl18
addikt
Mondjuk arra tudok gondolni, hogy jövőre ismét változik a felhozatal. 1800X 500 dolcsiért nyitott 2 éve, a 2700X már csak 329 dolcsiba került. Lehetséges a 12 mag is ilyen, most 500 dolcsiért nyit de a 4900x 12 magosa csak 329 dollár lesz. De lehet 400-450 dolcsiba adják a 12 magot, majd meglátjuk az intel válasz lépése mennyire lesz hatással az eladásokra.
Minden esetre pár éven belül oda jutunk egy átlag gépbe 8/16 magos/szálas processzor lesz. Hála az AMD-nek mert ha az intelen múlik még mindig 4 magot adnak a felhasználóknak. Közel 10 évig lazulás volt a cpu piacon, most hirtelen ismét beindul a buli és 3 év alatt többet változott a piac mint 5 év intel uralom mellet.
Ezért is rossz ha csak egy cég uralkodik a piacon, intel új sapphira rapids is simán lehetséges 12-16 magot is adhat a felhasználóknak. Ha intel ugrana nagyot IPC-ben nem volna muszáj magas órajel elég volna 16 mag 3,6 ghz boost mellet és a fogyasztás se szálna el. Mint ivy bridge idejében például -
carl18
addikt
Alzán a Zen 3600-ból 114 adtak el a héten, elég szépen fogy az új AMD.
Intel vezetőség "ebbü baj lesz more"
-
carl18
addikt
válasz
zsintai1987 #1240 üzenetére
-
carl18
addikt
Már egy videós rakott fel 3600 tesztet!
8700K ellen mérte 2080Ti mellet 1080P alatt, minden esetre elég szép eredmény
Szinte egy szinten vannak, az AMD elég szépen felzárkozott
[link]
-
carl18
addikt
válasz
Piszmaty76 #1230 üzenetére
Igen Pesti haverom is akkoriban vette a 6700K miután megjelent bár ö 130E forintért, sajnos ezt nem lehetett előre tudni. Minden esetre most elég szépen beindult a magszám háború, a 12/16 magos Zenre nem lesz még egy jó darabig válaszuk
Ne aggodj most kicsit vesztenek a piaci részesedésből.
-
carl18
addikt
Na pár nap is piacon az új Zen 2 széria. Nagyon kíváncsi leszek rájuk, igen szép fejlődésen estek át.
Főként szerintem elég sok intel tulaj fog áttérni Zen 3000 szériára, főként a régi Hypet Treadingos I7 kivégzése miatt. Sajnos ott a teljes védelem csak a Hyper Treading kikapcsolásával tartható meg. Addig az Zen processzoroknál nem kell kikapcsolni az SMT-t. Nem megy a biztonság rovására, ezért is vannak ilyen téren előnybe. Szerintem is így nem nem fair, azért éveken át elég szép felárat kértek el a HT miatt I5 vs I7 példája ez. Azért akkorban bezsebelt egy I7-6700K annak a védelem érdekében gyakorlatilag Egy i5-6700K-ja van.
Azt a melé beszélős intel prédikációt hagyjuk hogy öt úgy se fogják sose feltörni meg hogy ez a való életbe nem számít. Az ember még is nyugodtabb ha biztonságos a számítógépe, ráadásul intelnél a biztonságért sebeség csökkenés is befigyel sajna.
A 9700K után valszeg 10 magos lesz a következő I7 HT nélkül. I7 10/10 mag, I5 8/8 mag I3 6/6 mag jövőre legjobb esetben ilyen felhozatalt dobnak piacra. Rosszabb esetben meg mindenhova raknak egy Hyper Treadingot és ezzel bövül a piac.
-
carl18
addikt
Ne aggodj csak mert a 9900K papíron 95 watt TDP osztályon van, bever az 200 wattot is
Hát 16 mag ilyen magas órajelen nem fér bele 95 wattba, de ezen nincs semmi meglepő. Túl nagy elvárások ne legyenek, az intel a 8700K-ja is 95 watt TDP mellet bekajál 160 wattot. És az csak 6 mag, ez meg majd nem 3X annyi.Az intel áremelkedés mellet ha ezek a processzorok megjelenek magyarba elég durván vinni fogják őket mint a cukrot. Ráadásul a 16/32 szál ha az ember egyszer megveszi, akkor egy jó pár évig ki fog tartani, 10 évet szerintem meg fog élni.
-
carl18
addikt
Ha a Zen 2 valóban ezt fogja hozni, IPC növekedés mellet az intel még lehet bajba.
Minden esetre lehet erre már megéri váltani az I5-3470-et amit használok.
Ryzen 3300 azért az árért ajándék leszRyzen 3 3300 6/12 3.2GHz 4.0GHz 50W $99 CES
Ryzen 3 3300X 6/12 3.5GHz 4.3GHz 65W $129 CES
Ryzen 3 3300G 6/12 3.0GHz 3.8GHz 65W $129 Q3 2019
Ryzen 5 3600 8/16 3.6GHz 4.4GHz 65W $178 CES
Ryzen 5 3600X 8/16 4.0GHz 4.8GHz 95W $229 CES
Ryzen 5 3600G 8/16 3.2GHz 4.0GHz 95W $199 Q3 2019
Ryzen 7 3700 12/24 3.8GHz 4.6GHz 95W $299 CES
Ryzen 7 3700X 12/24 4.2GHz 5.0GHz 105W $329 CES
Ryzen 9 3800X 16/32 3.9GHz 4.7GHz 125W $449 CES
Ryzen 9 3850X 16/32 4.3GHz 5.1GHz 135W $499 May 2019
Aktív témák
Hirdetés
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged