- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
Alpi.
addikt
Ne is mondd !
Van, ahova tök 8. Pl. egy irodai gépbe nem érdekes, de ha "gamer"
vagy akár egy drágább, "prémium" termék, akkor kiakaszt... Mivel ha minden megvan, már alig kerülne többe 2 stick-ből kirakni azt a ramot ami látható pluszt adna. Dehát.. Sajnos az van, hogy 20 Ft plusz haszonért (még akkor is ha egyébként is szép profit van rajta, mert magasabbra pozicionált termék) akármi beáldozható.
-
törölt tag
ugy. baratomnak sok eve csinaltam egy 14magos xeonnal gepet, hogy most mar biztos jonnek a jatekok, amik ki fognak hasznalni tobb magot (wot, trolloloooo). hat nem. iden ev elejen kapott melle egy masik gepet ryzen 1700x-szel es azon minden jatek gyorsabb, amivel jatszik. ennyike. attol meg enkdolas, tomorites, stb jobban fexik a xeon-nak, de hajamra kenhetem
-
törölt tag
szerintem ha meghatarozzuk a celt, akkor ossze lehet ertelmesen hasonlitani. ezert irtam h vasarlasnal ki kell talalni, mire akarod hasznalni. valamire az egyik jobb, valamire meg a masik.
keves jatek skalazodik egyelore szepen nagy magszamra. marpedig azok a magas orajelbol nyernek sokat tipikusan.
peldaul ha lenne egy felsorolas, hogy melyik jatekok nyernek nagysagrendileg ugyanannyit orajelbol vagy plusz magokbol, mint a cb23, akkor maris van ertelme a cb23 pontszamokat osszenezni. -
törölt tag
azert nem tartom igazan relevansnak az itteni csatarozast, mert pl a xeon platinum 8160 24 maggal es hatcsatornas memvezerlovel is eppcsak megugorja a 20k pontot cb23-ban. akkor az most sz@r? attol fugg
pedig viszonylag ertheto, miert tud a 10magos 5GH-zes 17k pontot: altalaban orajellel sokkal konnyebb skalazodnia tetszoleges applikacionak, mint magszammal (persze vannak kivetelek).
a cinebench raadasul hirhedten nem memoriasavszel-igenyes progi, tehat a csatornak szama es/vagy a memoriak orajele megintcsak keveset szamit.
tovabbra is igaz szerintem h el kell donteni mire kell a processzor (melyik programokkal szeretned ha hasitana igazan) es az alapjan vasarolni. ezutan pedig nyilvan lesznek olyan programok, amik ala lenne jobb proci. nehez olyat venni, ami mindenre jo. talan egy dual socket epyc 7662 nem akadna fenn semmin, amit ra akarnek bizni -
törölt tag
A K-előnye nem csak az odatekerésben rejlik, hanem akár a folyamatos all core 5ghz kihajtásában akár baráti hőfokokon is.
Én se hajtom mert minek, 5.3 ghz ig is boostolna de nekem elég az 5. azon azonban folyamatosan menjen ha kell ne boostolgasson 4.5 ről felfele.
így mindig boritékolva is van a 16 magos öreg foshab threadripper alázása ami tudja motiválni és a helyes mederben is tartani az én "szar inteles" gondolkodásomat és felfogásomat minden pillanatban ha elbizonytalanitana, valami dezinformáció pár tized másodpercre.
Ki is rakom ezt a képet hátha más Inteles testvér is hasznát veszi ha ránéz és vissza talál a helyes irányba.
-
KROK640
nagyúr
Néha egyébként van értelme.
Nézzük csak a I7 8700-as Intelt, ami 6C12T 3200MHZ/4600MHZ és a I7 8700K-s Intelt ami ami 6C12T 3700MHZ/4700MHZ. A K-st ha nem húzod és azért elég szép eltérés van alapból is.
Ennek ellenére persze rengeteg "impotens" konfig létezik, ahol húzható CPU van nem húzható alaplapban, és méginkább olyan userrel, aki talán még nem is hallott a húzásról. Meg leveszi a polcról a gépet, és csak azt látja, hogy I5, I7 akármi... jó esetben csak a magszám/órajel létezésével van tisztában. -
törölt tag
minden esetre a lényeg hogy itt minket egy célszerű pozitív attitűd jellemezzen, ami egy olyan affirmatív konstitució ami segíti a fajtársakhoz való kötődést. És amíg ezt a legtöbben csak általánosságban élik meg a mi élményünk itt messzemenően specifikus lesz.
Végül is nem ezért vagyunk itt?
Aktív témák
Hirdetés
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged