- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
-
Mobilarena
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
törölt tag
Hát igen engem is ez késztet irkálásokra. Ha az amd 1 fps el pl gyorsabb a játékban sose a versenyszellemet olvasgatom hanem hogy az intel agyon lett verve meg szarrá van alázva.
Az a foshab thread ripper is objektíven nézve akinek van vagy használja nagyon jól tudja velem együtt hogy az a pár száz pont igazából semmit se jelent és megmosolyogja a dolgot. De végül is ez az a topik ami ezért jött létre -
KROK640
nagyúr
Mintha a 11-es széria olyan jó lenne! Sajnos nem lett az ...
10400F-emmel örülök, hogy nem vagyok 11400F tulajdonos. A jelentős ártöbblet CPU oldalon (és valamennyi alaplapin is, bár B650-asom van így ez nem érint) mellett nagy általánosságban véve sicns előny.
Az alapórajel 2900MHZ helyett mindössze 2600MHZ, míg a turbó órajel ugyan 4300 helyett 4400MHZ a 11400F javára, de hát ez csupán 2,3%. Eközben alapórajelben vagyis 2600MHZ-en csupán a 89%-a a korábbi generáció órajelének, miközben egyéb paraméátrek nem változtak.Ahogy elnéztem a 10900K vs 11900K körül is ilyesmi van.
-
Frozen
addikt
Volt 7700k meg volt 9900k
Most meg van egy 5900x
Jaték , böngészés.Koko az a helyzet hogy igen valóban igazad van pont ezért vettem meg a zen3 at mert annyi mindent írtak hogy annyira jól sikerült meg minden ,viszont az idő múlásával a gyerekbetegségeket nem nőte ki és ami megvolt egy athlonál az még a zen szériában is ott van,hiába teltek el az évek és hiába fényezik a teszteken mennyivel jobb igen jobb ,de nem minden térületen. Lehet az egész az am4 hez van köze és az am5 foglalattal ezek eltünnek nem tudom ,de a bizalmam már elveszet.
Ez olyan mint mikor az msi x geforcot szétszedtem és kiderült milyen silány a hűtése ,alkatrészei stb.. utána hiába bizonygatják hogy a suprime milyen minőség... Vagy mondok mást te is veszel egy kocsit másnap szétesik nem mész ugyan oda ugyan azt megvenni ,de egy másik tipust sem akarsz mert a bizalom oda.. -
Frozen
addikt
Megígérem , régebben meg is fogadtam csak sajnos nem volt mit venni novemberben mivel az intel egy ideje nem adótt már ki procit. De még lehet egy 10900k val is beljebb lennék sőt tuti. Hiszen van benne gpu és nem huzná le a grafikus kártyának a bányászati sebessegét a képernyő megjelenítés ,persze van aki pont ezért kiad pár ezrest egy sima megjelenitőért...
-
Frozen
addikt
Vagy csak rájöttek sokan mégsem annyira jó az amd mint rebesgetik. ( Én is eladom a zen 3 at ahogy tehetem ,mert már az első napokban csalodtam benne,de mivel nincs jobb jelenleg a piacon tesztek szerint ezért ezt vettem)softweres dolokban sokkal előrébb jár legalább is saját véleményem szerint az intel mint amd és ez elég sok pluszt tud jelenteni . Lehet teszteken meg mindenhol jobban szerepel a vörös és jobbnak hirdetik viszont felhasználástól függ kinek mi a jobb. ( És igen gáz ha akad az egér még ha a program hibája akkor is kellemetlen ez csak egy példa volt hogy értsd mire gondolok,memoria elérés is egy év. És még lehet sorolni hogy sokszor nem is ugy reagál a dolgokra ahogy kellene. Intelel barmire nyomtam ugrott amd meg sokszor gondolkodik.. . Bár lehet ez is win hiba hogy nem elég optimalizált... Most ezt nem azért írtam hogy troll legyek csak nekem ez a saját tapasztalatom és így érzem hogy sok esetben kellemetlen szitu ér a gépen és mielőtt valaki írja tuti nálam a hiba 4 amd gépből az összes mindig ilyen volt... A kéknél soha nem tapasztaltam ilyet..)
-
olymind1
senior tag
Jaja, meg volt olcsóbban is, Ryzen 5 2600 43-44k körül, ahhoz képest jelenleg a 3600-ért a 70k-t is sokallom (igaz volt az is 60k körüli áron), az 5600X-ért a 120k-t meg egyenesen nevetségesnek találom.
Bár azért kiváncsi leszek a 11. generációs intel procik sebességére is, meg hozzá a lapokra is, ha végre minden lapban 3200MHz lesz a hivatalos ram sebesség, plussz az olcsóbbak is megkapják a pci4.0-t a vga-hoz meg az ssd-hez, persze majd nyilván az ár dönt majd végső soron.
-
jattila48
aktív tag
valószínűleg tényleg túlzás. de H-s alaplapot és mATX-et nem akartam a kevés DIMM és 1x PCIe miatt. Hasonló B-s alaplap pedig majdnem ennyibe kerül (47e Ft), akkor miért ne legyen Z-s. Amúgy sztem ez is elég lesz nekem 10 évig, aztán ha kell egyben cserélek mindent. Eddig sem volt olyan, hogy darabokban cseréltem volna.
-
törölt tag
a 2060-nál nekem nagyobbra szükségem nincs, ugyanis húztam egy demarkációs vonalat...
Full HD azaz 1920x1080.
ezt kell kiizzadniuk mert nem kell a whqd. legalább is még nekem 4-5 évig.
viszont ezzel nem kell nagyon izzadniuk
a BF5 100 fps feletti RTX on-nal ultrán.
27" os monitoron még elég kellemes a full hd ha whqd-re lépek majd oda meg illő a 32.35"
De az már egy nagyobb proci, ujabb RTX kártya ami nem a homlokát törölgetve számolja ki 300 watton mint manapság....
én így játszom így gondolkodok.
akiket meg megfertőzőtt a 4K világa nyúljanak a zsebükbe és költözzenek minél közelebb paks-hoz
Mert mire a 8K épp elérhető lesz, addigra a 4K megfizethető. -
Gyuri27
félisten
Illetve aki amd-t használ az a remek vinfos-tól szabadul. Mert ugye fizetős os, partnerség az amd-vel (xbox) és valahogy mégse sikerült megirni a feladatkezelőt (meg úgy általában a sok szálra semmit) a ryzenre 3-4 év és 3 gen óta. A linux meg hogy hogynem megcsinálta. Bacctatok már ilyet?
-
Véreshurka
senior tag
& (#2047) Beba Snake:
Köszi az észrevételt! Jól sejtem akkor, hogy nekem (ha nem mobil CPU-t akarok, pl "U" végűt) akkor a G végű kell (65W-os), vagy GE végű (35W-os)? Illetve találjam meg a leírásban a Vega szót
.
Egyébként igen, elég jól néz ki a ház, bár nem tudom mennyire lehet szellős.
-
-
Petykemano
veterán
Nem teljesen értem a kérdést.
Voltak hírek erről, hogy az Intel a szerver piacra fókuszál és az oemeket szolgálja ki, miközben a 14nm-es gyártókapacitás szűkös, ez pedig a DIY piacon fog hiányt és (további) áremelkedést okozni.
Egy betévedő vásárlót könnyebb meggyőzni, hogy feleannyiért vegyen procit, brandgép esetén egyáltalán nem biztos, hogy van akkora árkülönbség.. viszont díjazható - engedménnyel - a kizárólagosság, ami azt eredményezi, hogy egy brandgép gyártót. Oemet az AMD vagy el tud hozni egészben, vagy egyáltalán nem.
És persze az is sokat számít az OEM kínálatban, hogy Mit keresnek a vásárlók. Nem hülyézném le azokat, akik nem hozzáértőként az ismert márkával azonosítják a minőséget, jóságot, megbízhatóságot.Ilyenek miatt fordulhat elő - szerintem - hogy míg a mindfactory eladásaiban az AMD procik magasan előzik az intelt,.addig ez a teljes CPU piaci részesedésben csupán néhány százalék elmozdulást jelent.
-
ProNoob
tag
Igaz, az i7 teljesen felesleges volt számomra. Amikor vettem, akkor olyat tudtam szerezni viszonylag olcsón.
A kérdésemet csak megerősítés miatt tettem fel, mert azok alapján amit írtam, úgy érzem, hogy jól döntöttem, de most mégis azt látom az előző évekkel ellentétben, hogy ez a Ryzen nagyon népszerű lett és csak érdekelt, hogy miért.
-
jokeph
nagyúr
Igen, és ha folytatódik a trend, akkor még több min. 4 magot kihasználó új játék lesz a közeljövőben.
Láttam érdekes játékelemezést pár mostani játékkal, RyZen 5,7 és FX 8350 volt benne összenézve, lényeg hogy az FX minimálisan maradt el a RyZen-hez képest FPS-ben, lényeges differencia csak annyi volt, hogy az FX CPU-t minimálisan kevesebb FPS mellett jobban leterheli az adott játék, van ahol 80%-ra is.
-
jokeph
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Synology NAS
- Futás, futópályák
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest