- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
ProNoob
tag
Igaz, az i7 teljesen felesleges volt számomra. Amikor vettem, akkor olyat tudtam szerezni viszonylag olcsón.
A kérdésemet csak megerősítés miatt tettem fel, mert azok alapján amit írtam, úgy érzem, hogy jól döntöttem, de most mégis azt látom az előző évekkel ellentétben, hogy ez a Ryzen nagyon népszerű lett és csak érdekelt, hogy miért.
-
ProNoob
tag
Én nemrég vettem egy 8700K processzort, Corsair H110i-vel hűtöm és Thermal Grizzly Conductant-ot kentem rá. Nekem most stabil 5Ghz-en megy. Stressz teszt közben maximum 80 fokra megy fel. Delidelve nincs. Játék közben gyakorlatilag, 50-60 fok között van, pedig 1080ti-vel használom 4K felbontásban.
Az a kérdés, hogy mire használod. Én játékokra használom. Tapasztalatból és tesztek alapján is úgy látom, hogy semmit nem számít a Hyper-Threading vagyis a 12 szál, nem lesz több FPS-em tőle. A hőmérséklettel kapcsolatban: semmilyen játék nem pörgeti annyira, hogy felmelegedjen, ezért nem delideltem én sem.
A Spectre-t én sem tudom, hogy mennyire hátrányos.
-
ProNoob
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy mostanában látom, hogy egyre népszerűbbek lettek a Ryzenek, de nem értem, hogy miért? Sok helyen utána néztem, de még most is szerintem egyértelműen az Intel nyer. Mit gondoltok?
Lent vannak az érvek, amik alapján így gondolom! Nem vitázni szeretnék, abszolút meggyőzhető vagyok!
Benchmarkokban sokkal jobb az Intel: [link]
Játékban is: [link]
Árban nem számottevő a különbség: [link]
AMD többet fogyaszt, jobban melegszik, kevésbé húzható. 95W vs 105W
Steamen a játékosok 83,76% választja az Intelt és csak 16,24% az AMD-t: [link]
Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- 3arney - Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest