-
Mobilarena
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
BÚÉK
-
MiklosSaS
nagyúr
Vegyél egy ARM alapú iPad-ot, ott kb 3-5 W-al valami Arcade ugri-bugri játékal el fogsz tudni szórakozni. Sõt valami benzinkútnál fel is töltheted mig elfogyasztasz egy kávét. Igy az az akku töltése sem fogja terhelni a családi büdzsét, az 5900X árából meg kijön egy alap de új iPad.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#70339072 #2109 üzenetére
Nincs azzal semmi baj hogy neked az Intel a jobb, vagy azt szereted vagy márkahū vagy. A baj akkor kezdõdik amikor trollkodni kezdesz. Van akinek a game a fontos, és van akinek a munka. És vannak olyanok akiknek mindkettõ.
De ha én kedvelem a Toyotát vagy a Volvót, akkor nem állok le b@sztatni azokat akiknek Mercedeszük vagy Renaultjuk van, mert ez igy nem korrekt és semmi épitõ jellege nincs.
Rengeteg Intel és AMD processzorom volt, mindkét oldalnak van jó pontja és rossz pontja is.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#70339072 #2106 üzenetére
Nekem van 10 nm-es i5U a laposomban, 4c8t...a baj csak az hogy az elsõ generációs 14 nm-es Ryzen 5 ami ugyancsak "U" elp!csázza, letérdelteti, kettéhúggyozza meg hasonló finomságokat csinál vele.
Ugyanezeket a finomságokat megkapta az én 7820X-em is anno a Ryzen 3700X-tõl. Csak amig a Skylake-X 280 W-ott evett 4.8 GHz-en addig a 3700X beérte 130-140 W-al
Is, és simán földhöz b@szta, felmosta vele a padlót, telibeszarta , etc, etc.... -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Petykemano #1948 üzenetére
Értem. Szutyok kéz alól vett szutyok processzorja van, ami alatt ugyancsak szutyok kéz alól vett szutyok alaplap van. Szóval az egész gépe szutykos kezek alól lett véve és emiatt szuttykos az egész gépe.
Most már világos.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#90211072 #1673 üzenetére
Nézd te gyerek, ez itt nem az ovodások homokozója vagy a kis cserkész tábor. Ez egy szakmai topic, ha valamit állitasz akkor bizonyitsd be, vagy ismerd be hogy hazudtál.
Egy komolyabb forumról pár rég repültél volna azok a sületlenség miatt amiket itt össze hordtál.
Szóval vagy bízonyitod vagy hazudsz, mi itt nem tegnap jöttünk le a falvédöröl. Legtöbbünknek kétszer annyi év tapasztalatunk van a hátunk mögött mint neked az életkorod.
Fiatal vagy még, tanulnod kell. Tedd meg ma az elsõ lépést egy jobb jövõd érdekében és ismerd be hogy hülyeségeket beszéltél. Aztán töröljük az elmult napokat és tiszta lappal kezdhetünk beszélgetni. Bízz bennem, hid el igy csak te járhatsz jobban, nem fetrengsz a szarban többé hanem emelt fõvel forumozhatsz tovább, és még barátokat is szerezhetsz magadnak.
Természetesen ha nem egy újra reg vagy.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Apokalipszis #1657 üzenetére
Gyiku?!
, de õ inkább VGA-ban utazik , meg az NV tulajokkal szeret trollkodni
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Mahrenburg #1565 üzenetére
Na jól van. Vedd a zzárnyaid alá ezt a 11-12 év körüli fiucskát és próbáld kicsit tanitani mert nála valami nagyon "nem gyere be".
Hátha neked sikerül!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Mahrenburg #1563 üzenetére
A te figyelmedet egyetlen topic sem kerüli el ?!
-
MiklosSaS
nagyúr
Meg kell hagyni hogy 11-12 eves letere elege "belement" a dolgokba. Igazi politikus vagasu a gyerek. Csak azert jo lenne kicsit takaritani ebben a topicban, beteved valaki aki nem ert hozza, informacioert es olvassa ennek a gyereknek a hulyesegeit, lehet el is hiszi.
Ezt a topicot azert nyitottam meg anno hogy legyen egy olyan topic ahol tolhatjuk az "epenisz" meregetest....de ez nem az ovodasok homokozoja...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#90211072 #1517 üzenetére
Barátom te nagyon elvagy tévedve. Max 6660 pontot kapsz multiba vele, azt is ha szénné tuningolod 5.2GHz-en. Egy szàlban az a 550 pont pedig értelmetlen, a 3900X alapon 520-525 körül dob. Nálam kevesebb mert mint mondtam egyéni beállitásaim vannak.
Na meg a 10900K-nak normális használat melett kb 4.8-5.0 GHz a vége...ami plussz 3 % single-ben és mimusz 20-30 % multiban.Parancsolj, nézegesd a fotókat:
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#90211072 #1456 üzenetére
Mutass nekem egy olyan Intel processzort ami 500 angol fontnal kevesebbe kerul es mainstream platformba kell belehelyezni (a HEDT az mas liga, ott a Threadripper az ellenfel), es jobban megyen mint a 12 magos 3900X 4.425 GHz-en 150-160 W koruli fogyasztasal, ugy hogy 80 fokot ne erjen el egy Cine20 tesztben.
Es ez csak egy 12c/24t processzor, az igazi csucs AM4 platformon az a 16c/32t a 3950X neveben... -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#90211072 #1456 üzenetére
"Mert gondoltam ,hogy ha már ennyire be van harangozva hogy jó akkor lecserélem az intelem ,de időközben kiderült nem ér fel egy több éves intel szintjére sem"
Ez netto baromság amiket írsz, hiszen a 3900X lenyeli, megeszi, elfogyasztja, ketté'huggyozza azt a kis csöppség 8700K-t...idle álapotban
))
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#90211072 #1439 üzenetére
Most akkor értem mit is szeretnél? Szemezgetni a 3900X-el, de nem mert gyenge.
A 8700K-d könnyedén eléri az 5.5 vagy 5.7 GHz-et..ahamm..persze, mi itt mind ma olvastunk elõször a processzorokról.
Mond csak, hány éves vagy ha nem titok? Meg szerintem te még a kezedben sem tartottál egy 8700K-t....
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Petykemano #1418 üzenetére
Ja, laptopok megkapják.
-
MiklosSaS
nagyúr
Végre jönnek a Zen 2-es Ryzen 3-as processzorok is..4c/8t...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Carlos Padre #1415 üzenetére
Valami nekem ott nem kerek....
-
MiklosSaS
nagyúr
Nem ide tartozik, de csak ugy leirom. Akinek ici-pici szerenyebb gepje van az kiprobalhatja a win10 helyett Linux Mintet.
Egy Athlon 200GE / 8 gb ram-al a Linux Mint negyed annyira terheli a rocesszort es fele annyi ramot zabal mint egy win10 Home. Bongeszesre, filmezesre, levelezesre jobb, porgosebb mint a win 10.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Petykemano #1394 üzenetére
Pontosan. Szerintem a hármas ryzen széria guritani fog valamit, de kiváncsi vagyok az Intelre.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
-Gabesz- #1343 üzenetére
Itt csak az a kis bökkenõ hogy lap legyen a talpán az az alaplap ami tartósan le tudja adni azt a 450-550 W-ot. A csilli-villi géming lapok VRM-jei nem ilyen étvágyhoz lettek tervezve. Ha a hütés megvan, és a CPU is rendben van akkor is a lap lehet a szük keresztmetszet.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
gyarmatinic #1113 üzenetére
Inkább a RyZen, ha nem elég alapon akkor tuningolni is tudod.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Petykemano #1080 üzenetére
Na akkor 1-2 év és lehet az Intel ki fog mászni a szarból. Brian egyáltalán nem volt jó CEO.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Mahrenburg #1060 üzenetére
Só bányám is van....
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
joysefke #1058 üzenetére
Van rá ugy saccra 3 évük amig Keller letesz egy használható terméket az asztalra.
És Kellert ismerve..ütõs lesz. Most remélem nem ismétlik meg a hibát amit az Athlon64 idejében elkövettek. Nincs lazsálásra idõ...kell a Zen 3, 4, 5..….. utõs Radeon...jó lapkakészlet, hiba mentes meghajtó. -
MiklosSaS
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
NdrewSunix #1037 üzenetére
Igen. Szerintem is most jobb döntés az R3 mint az i3.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
IstvánLászló #987 üzenetére
Hosszu volna elmagyarazni, irj ram hetvegen egy privatot es ott leirom. Esetleg ha van skype-od ott joval egyszerubb.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
IstvánLászló #985 üzenetére
Melegedik rendesen. Kicsit elbaltázta a "zintel" a dolgot a pasztával. 10 mag amikor kéri a Watt-ot ott okádja is a hőt. 4.6 GHz-nél feljebb nem.nagyon engedem. A processzor brutál erős, ott ahol ki van használva a 20 szál. Játékra azért inkáb a 7800X 4.7-4.8 GHz körül vagy a most következő mainstream 8700K.
Nekem megérte mert picivel drágábban vettem mint amibe kerûlne egy 7820X. 900€-ót pedig nem adnék érte soha. Majd később lehet kipróbálok egy 7820X-et is ha megunom ezt.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
->Raizen<- #978 üzenetére
Persze. Hihetetlen milyen jól feljöttek, szerintem apró lépésekben csiszolni fogjak...rev2 4.2 GHz körül és a ryzen2 pedig szerintem menni fog a 4.5 GHz körüli órajel is.
Kössz.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
->Raizen<- #976 üzenetére
Pedig ez egy nagyon fontos tényező. Ha szerinted lényegtelen akkor nincs több kérdésem.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
->Raizen<- #974 üzenetére
Csak a Rizsa a Samsungtól licenszelte a technológiát, az FX-nél pedig a sajátjuk volt.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Walter_White #961 üzenetére
Nem. A baj az volt hogy minden játékban droppolt...négy különböző driverel próbáltam.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Malibutomi #957 üzenetére
Ugyan ugy jött biis frissités mint a simához. Csak két-három nappal később.
-
MiklosSaS
nagyúr
Uraim, hagyjuk már ezt az értelmetlen vitát. Ne legyen ebvől a topicból is egy NVidia vs AMD.
Csalódtam kicsit a Rizsába mert bugos és nincs gyermekcipőben jár. De ez hónapok kérdése és megoldódik szerintem. Az Intel egyelőre a "kényelmesebb út" és az is közre játszik hogy c/c-ban azért jóval erősebb és nincs CCX mizéria.
De ahogy mondtam, csak idő kérdése.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Interceptor #951 üzenetére
Na ez az látid. Nálam jibban megy játékokban a 7800X mint az 1800X. Akkor most hogy is van?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
->Raizen<- #946 üzenetére
De nekem nem a 18 magos a cél. Egy forrasztot 10 magos 4.6 GHz körül HT-el már jó bolt.
-
MiklosSaS
nagyúr
Hiába 1151-es tokozás de nem fog müködni csak Z370/H370-es lapokban. A quad channel tényleg jó móka, ad egy kis plusszt a rendszernek.
Szerintem lényegtelen hogy piros vagy kék mindkettő brutál erős lesz. Annyi csak hogy a pirosnak kell még egy kis idő, egy kus csiszolgatás...aztán rendben lesznek.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
BullKoxa #938 üzenetére
Bal also klikk.
(#936) Interceptor: nem szamit ki mit mond, a rendszer porgosebb, erosebb. Jah, hogy a Cine15 multiban kap 200 pontal tobbet az 1800X..leXarom..
A jatekokban tobb az FPS, simabbak, nincs dropp...nem kell annyit buzeralni. Nekem ez a fontos, nem az hogy a 12 szalas i7 200 pontal kap kevesebbet mint a 16 szalas R7 Cine15-ben.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Interceptor #928 üzenetére
Sotet vagy nem, helyes vagy helytelen nem szamit. A lenyeg az hogy brutal eros es nincs vele gebasz. Ez a lenyeg....
Az utobbi idoben mindig kiprobaltam par AMD termeket (FX-6100/8120/8350/6300, par APU, 7990, 290X, 270X, Fury-X) de valahogy mindig csak a baj volt vele.....mindig. Soha semmi nem ment siman, gordulekenyen.Crysis 3 : 1800X@3.95 GHz + tuningol GTX 1080
Crysis 3: 7800X@4.6 GHz + tuningolt GTX 1080
Es meg egy jopar jatek, + ram mizeria, + ha tuningolsz akkor csak Pstate kulonben nem veszi vissza az orajelet meg a feszt....ez igy mind...egyben...szoval inkabb az Intel.
Majd befizetek egy i9-re amikor esnek kicsit az arak, es a fotelbol nezem hogy fogjak csiszolgatni a Rizskat
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged