- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
Aktív témák
-
maszat
senior tag
válasz
Mákosmetélt #52 üzenetére
Igen: lásd:topicok
Az én Tbred-A 1800+ szintén szorzózár-mentes
A mostani Bartonok nagy része pedig már zárt -
Guruka
senior tag
NE TUNINGOLJATOK! Inkább vegyétek meg a drágább procit! Mindenkinek jobb lesz!!!
:DDD:DDD:DDD -
Mákosmetélt
tag
Hogy van ez? Vett egy ismerősöm 2000+ tbred magos procit. Próbálta húzni csak kicsit, hogy megy-e de ha a szorzót állította nem történt semmi, ugyanúgy 1666Mhz-t írt ki (fsb-t persze lehetett húzni). Most hogy hazaértem gyorsan kipróbáltam a sajátomat (mert én a gyengusz hűtőm miatt maradni akarok az 1666 Mhz-nél de 333-as fsb-vel és kisebb szorzóval) szintén 2000+ os tbred. Ha növeltem a szorzót, nőtt a freki is hál' isten (tehát végrehajthatom a tervem). Akkor most a srácnak szorzózáras a prockója? Néztem az enyémet is (fel akartam írni a cimkén lévő dolgokat, de elfelejtettem és nem akarom a hűtőt ezért levenni) és azon is láttam hogy laser-rel el vannak vágva a tetején a cuccok. De engedi a szorzót állítgatni.
AIDA ezt írja meg CPU-Z is:Tbred-A
Family 6 Model 8 Steping 0
ext.Family 7 ext.Model 8 revision A0
Akkor ezek szerint jól jártam?
És van olyan proci, amit szorzózársan dob ki és amit meg nem?
[Szerkesztve] -
szesa
senior tag
A masik topicba szorzas osztas utan 50-60 evet hoztak ki :DDD
-
yown
csendes tag
Hai
A tuninghoz tényleg ne nagyon álljunk neki jo hűtővel...vki irta még nagyon feljebb hogy pl 2300mhz fölé már vizhűtés vagy mi kell... hát meg kell hogy cáfoljam, mert nekem az 1700+ om 2420mhz en fut Coolink U2VS hütővel kb 2500 fordulat/perc és igy terhelés nélkül 44-46 fok terhelve kb 53... (ilyenkor azrét adook a ventinek olyan 4000 fordulatot és visszahül 46 fokra)
Szerintem nem gáz ha adsz neki + feszt, csak legyen a + hőt mivel elvinned a procitol... amig nem 60 fok addig nincs gáz, csak egyszer el ne romoljon a hűtö ;P -
Cane
őstag
-
Twister
csendes tag
Bocs hogy ide írok.
Ez amd procira jó? : TTC-D5TB (3) -
Break
senior tag
Back to root.......
Szerintem minden egyes ilyen tuningnak az alapja a tervezés.
Sok emberke ott csúszik el, hogy egy gyengébb minőségű procihütővel áll neki először emelgetni sebességet.....csak 1x kell egy bizonyos hőmérsékletet elérnie a procinak...onnan már megvannak számolva a napjai......
A tesztek nálam 2 fázisban mennek le.......először a goldenmemory tesz fut 24 !!! órán keresztül...ha hibátlanul végigbírja...utánna jöhet az oprendszer......
Ott is ki kell állnia egy 24 órás nyúzópróbát ....mondjuk 3dmark 2001-al.
Ha ez is ok , akkor biztos lehetek abban , hogy a gép eléggé stabil a számomra....
..........
Mivel én rengeteg dvd-t tömörítek újra nem ritka az sem hogy 24-36 -órát megy a gép (10-20perces szünetekkel) 100%-os terhelés mellett....ilyen körülmények között minden proci előbb halálozik el mint amennyire tervezték...főleg úgy hogy meg is van ráncigálva (p4 2,4 @3Ghz, Amd barton 2500+@2200Hmz)...
Különben nem sajnálom a procit vagy bármilyen összetevőt a gépekben....KIVÉTEL a vinyók......az adatvesztés a halálom........ :O -
Goose-T
veterán
Mert 2000-eset is árulni kell. Ha csak 2500-asat árulnának, akkor olcsóbban kéne adni, hogy ugyanannyit adjanak el belôle, mint amit 2000-esbôl adnának, ha lenne olyan. Viszont ha 2000-eset is árulnak, a 2500-asat sokkal drágábban lehet adni. Ha tehát nem adnának el 2000-est, akkor ettôl az extra árbevételtôl búcsút vehetnének, mert nem lenne mit drágán adni. Remélem, érthetô voltam. Piaci szegmentálás kombinálva az egyszerü, olcsó gyártással (csak egyféle terméket kell gyártani).
-
JulWCZar
senior tag
Azért azt ne felejtsük el hogy nem sok egykori 366@550 Celeron él ma már. Persze az drasztikusabb húzás volt, de a proci sem volt annyira porcelán mint a maiak.
-
Sirpi
senior tag
ha egy proci megy 2500Mhz-n, mier adjak el mondjuk 2000 Mhz-skent?
Mert ha nem tennék, akkor erõsen csappanna a vásárlói körük, ami nem tesz jót a pénzügyi mérlegnek. (Én se vettem volna 3200+os procit, az tuti, de mivel 2500+osként árulták, így nekem igencsak megérte :C Megy a gyártó cégnek is, ellenkezõ esetben egy büdös vasat nem látott volna tõlem)
S
[Szerkesztve] -
passziva
tag
Hello!
Én ezt az egészet nem értem, ha egy proci megy 2500Mhz-n, mier adjak el mondjuk 2000 Mhz-skent? -
zsiga667
addikt
Úgy van, verjük át szegény újoncot. Gratula! :(
Azért mert írtál valami baromságot, mi meg kijavítottunk, nem kell rögtön megsértődni. Szerintem inkább te viselkedsz úgy, mint egy tízéves kis hülye...
Mással is előfordult már, hogy hülyeséget írt, velem is, veled is, sőt még a moderátorokkal és házigazdákkal is (seggnyalás OFF :) ),csak ilyenkor a normálisabbak valami ilyesmit szoktak írni : ''Sorry, hülyeséget mondtam/írtam. :B'' -
piddy
csendes tag
Nekem egy Duron 1.6 ketyeg az Asus A7N8X-E Deluxe ban. 174es FSBn 2088-on. Viszont csak 1.75V-on tudja ezt. Nem nagyon melegszik (42-46C) léghűtéssel.
Ez már agresszív vagy bírni fogja hosszú távon? A proci szorzólockos MIXIB 0342 Wpmw jelzésű.
Szerintetek ki lehet még vhogy többet hozni belőle? Jó lenne a 200-as FSB, merthogy 400as ramjaim vannak!
Köszike.
Érdemes nagyobb procit vennem, hogy kihozzak 200as FSB-t? Mert az újak szorzólockosak sajnos.
[Szerkesztve] -
bbking
aktív tag
Hali!
Namost én járattam a Prime 95-tel ezt a konfogot és nemtudom mennyi az ok, de 100 teszt lefutott (kb 1 óra alatt) és eközbe egyszersem hibázott! Ezalatt azért szépen a Thermaltake volcano 12 extreme lájtos 5400-5500-at fordult folyamatosan és így volt a proci 51fok, a ramok 31fok. Sztem ez azért elég jó. Azonkívűl nem hiszem hogy valaha fogok DivX-et kódolni... Mondom és nekem alapfszen optimal módban, csak az FSB van emelve, a Vcore és a szorzó is gyári...
Azért köszi a tapasztalat megosztást. :) -
petyax
aktív tag
Szia!
Nekem is megy a 2500-as 3200-on fesz. emelés nélkül. Minden OK. Azonban, hogyha huzamosabb ideig 100%-on járatod (DivX kódolás...), vagy ráeresztessz egy prime95 tesztprogit, szerintem tuti, hogy hibázni fog.
Most elég jól belőttem. 2500+ @ 3200+ , 2x256Mb 400mhz Samsung ram (agressive módban), VCORE megemelve 1,75V-ra és így atomstabil.
Az élettartam a hőértéktől is függ. Tehát, ha van egy jól szellőző ház + jó prociventi, akkor szerintem nem igazán csökken az élettartama. Különben is 30 év múlva ki használja már ezt a procit? :DD
Nekem Antec Sonata 380W-os ház + Zalman ALCU prociventi van és több órás 100%-os terhelés után is csak 42-43 fokos a proci. Ja és a házban a winchesterek is kézmelegek (max 33 fokosak). -
rzoli
senior tag
Te hol látsz ebben a topicban flamet? Szerintem gyakorlatilag minden írásban arról van szó, hogy általában húzva, vagy a témaindításban említett húzás, hogyan változtathatja meg a proci életét.
Végigolvasva az üzeneteket, Te vagy az egyetlen, aki szét akarja cseszni a témát!
Már bocs!
Z
ui: Ha maniac üzenetét mégegyszer elolvasod, van benne egy jó nagy smile, s szerintem nem flamelt, hanem ironizát.
[Szerkesztve] -
Goose-T
veterán
OFF
Meg sem említettem az Intel procikat. Csakis azért, nehogy valaki elkezdjen lovagolni megint ezen a hülyeségen. Erre mi van? Mindenki elkezdett lovagolni ezen a hülyeségen. Csak a saját véleményemet mondtam el, miszerint nem hiszem, hogy egy mostani felhúzott AMD proci többet bírna 3 évnél. Egy szóval sem említettem, hogy az Intel akár egy percig is tovább bírná hasonló körülmények között. Miért kell mégis dedós módon flamelni mindenkinek? Lerakok egy darab gondolat-fát a fórum asztalára, erre valaki meggyújtja, a többiek pedig elkezdik locsolni benzinnel. Mindezért persze én vagyok a hibás. Hihetetlen, dedós hülyegyerekek gyülekezete ez a topik, komolyan mondom.
ON -
Break
senior tag
A tapasztalat:
Nincs különbség AMD-Intel között melegedés, tuning, élettartamban.....
A tuningot a válogattott procik és a vak szerencse támogatja csak......
Az élettartam ....LOL .....3 év mólva mit kezdesz egy ilyen procival ? Még viccnek is rossz.....
Az én 2500 bartonom 1éve megy 2200Mhz-en.... hogy mi lesz vele 2 év múlva?
Hogy menni fog az tuti.......tökéletessen........
Ha valaki 10 :DD évig akarja használni a prociját...az ne huzza fel... PONT -
zsiga667
addikt
Egy ''széthúzott'' AMD proci lehet, hogy tényleg nem bírja tovább 3 évnél, csak te nem vagy tisztában azzal, hogy mit jelen az, hogy széthúzott... 1833Mhz@2200 alapfeszen? Ne viccelj. Nálam pl így megy, és hőmérsékletben 1-2° a különbség max! Persze ha 1833ról felhúzod pl 2600ra, 2V corefeszültség mellett, az már lehet, hogy elintézi 3 év alatt, de még erre se fogadnék...
-
Sirpi
senior tag
Na, tegnap én is újítottam.
Abit NF7-S, Barton 2500+, 25dB-es venti, 2x256 MB DDR 400Mhz ram, és vígan megy 3200+ként.
És azon lepõdtem meg a legjobban, hogy bemegyek a SoftMenu-be, és 3 lehetõséget tudtam választani, hogy milyen procim is van: 2500+ (11x166), 3200+ (11x200), vagy user define. Tehát a 3200+-t a lap kapásból felajánlotta. És teljesen frankón megy is ezen a frekin. Amúgy 3DMark03 után proci 52 fok volt, a rendszer meg 31. Szerintem ez nem tünik valami hû, de izzasztónak. Szóval használom így tovább, és hajrá AMD.
S -
maniac
senior tag
Bocs ha nagyon offenziv voltam. Sztem birnia kell tovabb is. Mondjuk apamnak volta celeron-a 300-asa ami 450-n ment az elejen aztan mar csak 400-askent mukodott kesobb stabilan (ra 2 evre), de en ugy tudom hogy a tuning ha feszemeles nelkul megy akkor semmi baja nem lesz, es ugyanugy amortizalodik mint az alapfrekin.
-
rzoli
senior tag
Azért, mert húzol egy 2500+ bartont, nem biztos, hogy kevesebb ideig fogja bírni. Főleg, hogy nem is emelt feszt a srác.
Mint tudjuk, a 2500-ből egy kicsit több fogy, tehát a hibátlan procik közül is jónéhányat 2500-re szitáznak, pedig el lehetne adni 3200-nek is, ha arra lenne nagyobb a kereslet.
Valószínüleg ezért alkalmazza az AMD is a szorzólockot.
üdv
Z -
Goose-T
veterán
Ki beszél itt 2-3-4 éves procikról? A témaindító egy 2500-as Bartonról beszélt. Jó lenne, ha elolvasnád az elôzményeket, mielôtt hozzászólsz valamihez. Vagy szerinted egy 2500-as Barton 3200-ra húzva bírja 3 évnél tovább? Kétlem. Egyébként is, miért kell minden hozzászólásomat direkt támadásként felfogni az AMD ellen és kiforgatni a szavaimat?
-
maniac
senior tag
hmmm. erdekes. vajon hogy birta ki akkor az en 700@933-as duronom 4 evig, es aztan adtam el. Vagy hogy birja haver 1000@1500 athlonja 2-3 eve, ugy hogy semmi baja nincsen??? Jah tudom ha intel az birja 5 evig akkor ájemdé 3 évig. Vagy hogy jott ki neked ez az 3 ev? Biztos vmi keplettel ;] Vagy nem is, inkabb az hogy az Intel birja 10 evig is akar, akkor az AMD 3? Egyebkent mind az Intel mind az AMD sztem durvan tulhuzva is birja 15 evig legalabb!
Remelem nem offenziven veszed.
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
már miért ne működne?
A trnazsztorok gyártástechnológiája ugyan sokat fejlödött, de mégmindig ugyanazon az elven működik, csak kisebb. Így valószínűleg az élettertama is hasonló mint a régebbi prociké, vagy a technológia fejlődése miatt még inkább nagyobb. Egy hőskori kvázi primitív technológiával gyártott tranyó is él(t) 10-15 évet legalább.
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
Erre a kérdésre annyit szoktam mondani: De. Károsítja. 35 helyett 32évig fog működni. Vagy 33-ig. Feszültség emelés mellett 30-ig.
Amúgy gratula. Én nem vagyok a szívbajos fajta, és gond nélkül emelek feszt, most az 1700+ TBredB-m megy (AIDA32 szeint) 1,76V-on 2100MHz-en. És ez szerintem nem rossz. Az pedig, h csak 14-15 évig fog működni a procim, már bocs, de hol a viharba' érdekel???
Hozzáteszem: Don't try this at your home! Mindenki, aki ebben a filmben szerepel, képzett kaszkadő, több éves tapasztalattal! :D
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
az úgy jó
de 2200 MHz-nél tovább ne húzd, mert ahhoz már igencsak meg kell emelni a feszültséget. nekem is 2600+ Bartonom van, és volt már olyan, hogy felhúztam 2300 MHz-re, de csak 1,775 - 1,8 volton volt stabil, úgy melegedett, mint egy kályha... (60 fok fölé ment)
persze igazán hardcore-tuningolók húzzák feljebb is, 2400-ra, meg ilyenek, de ahhoz már vízhűtés kell, és 1,9 V magfeszültség, és ez már tuti nem tesz jót a procinak.
Igazából az AMD architektúrájában van a hiba, ez a gyártástechnika (13 mikron) már elérte a határait. -
bbking
aktív tag
Hali!
Most nagyon megnyugodtam... Köszike...
Még annyit, hogy az úgy jó, vagy nagyonjó, vagy jó egyáltalán, ha a Prime95-tel 1 óra futtatás alatt egyszer se hibázott?
Szerintetek próbáljam még húzni? -
jerry311
nagyúr
amíg nem emelsz feszültséget, addig olyan mintha gyárilag erre tervezték volna :DDD
gyárban lejön a proci a szalagról és tesztelik, aztán ahol még stabilan megy ott megállnak és felcímkézik, meg elvágják a ''hidakat'', hogy neked ne legyen olyan egyszerűdolgod a tuningnál, illetve, hogy megfelelően felismerje a BIOS. Tehát pl egy applebred mag ugyanaz mint egy barton csak más a frekvencia és a cache mérete rajta, mert nem működött tökéletesen berton-ként. -
stpotty
tag
Szerintem ne lássuk be hogy ''az igazi 3200-asba tuti több kakaó van'', mert ez szerintem így nem igaz. Ha feszemelés nélkül megy, ugyanazon az órajelen, valószínűleg magasabb fsb van beállítva, tehát még jobb is mint az ''eredeti'', és nem is károsodik, ha nem kap +kakaót. szerintem
-
Alvin_ti4200
félisten
Egy processzor nincs tervezve konkrét frekvenciára. Ahol nem hibázik még, olyan órajelű lesz. Legalábbis anno így működött a Pentium 4-eknél. Ha alapfeszültségen használod a procit, akkor nagyjából semmivel nem lesz rövidebb az élettartama. Amire elpusztulna, már 10 éve elavultnak fog számítani.
-
bbking
aktív tag
Hali all!
Nemrég cseréltem ki inteles cuccimat AMD-sre meg olvasgattam is sokat, hogy mit, hogy kéne, lehet húzni, nyúzni, hogy gyorsabb legyen. Ez ment is, mert a 2500-as bartont 3200-re sikerült szinte zokszó nélkül felhúzni, feszkóemelés nélkül. Namost az a kérdésem, hogy így ez most mennyire rossz a procinak? Mert azért lássuk be az igazi 3200-asba tuti több kakaó van, azért kerül többe, és azt is tudjuk hogy egy jó lapkával a 2500-as is felhúzható annyira az esetek szinte 80-90%-ában. Szal a kérdésem az lenne, hogy ezzel mennyire teszünk rosszat a rendszerünkkel, vagy a procinkkal, ami ugye nem erre a frekvenciára lett tervezve. Mert én most szívesen húznám, mert gyorsabb ugye, de mivan ha egyszer kiborul a bili szegénykémnek és aztán viszi az alaplapot, meg magát is a sirba. Konkrét esetek beszámolóit is várok ebbe a topikba, pl. olyat hogy valakivel történt valami ''rossz'' miközbe már régóta ment a proci tuningolva.
Köszi a véleményeket és válaszokat...
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest