- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Apple Watch
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
Aktív témák
-
Break
senior tag
Back to root.......
Szerintem minden egyes ilyen tuningnak az alapja a tervezés.
Sok emberke ott csúszik el, hogy egy gyengébb minőségű procihütővel áll neki először emelgetni sebességet.....csak 1x kell egy bizonyos hőmérsékletet elérnie a procinak...onnan már megvannak számolva a napjai......
A tesztek nálam 2 fázisban mennek le.......először a goldenmemory tesz fut 24 !!! órán keresztül...ha hibátlanul végigbírja...utánna jöhet az oprendszer......
Ott is ki kell állnia egy 24 órás nyúzópróbát ....mondjuk 3dmark 2001-al.
Ha ez is ok , akkor biztos lehetek abban , hogy a gép eléggé stabil a számomra....
..........
Mivel én rengeteg dvd-t tömörítek újra nem ritka az sem hogy 24-36 -órát megy a gép (10-20perces szünetekkel) 100%-os terhelés mellett....ilyen körülmények között minden proci előbb halálozik el mint amennyire tervezték...főleg úgy hogy meg is van ráncigálva (p4 2,4 @3Ghz, Amd barton 2500+@2200Hmz)...
Különben nem sajnálom a procit vagy bármilyen összetevőt a gépekben....KIVÉTEL a vinyók......az adatvesztés a halálom........ :O -
petyax
aktív tag
Szia!
Nekem is megy a 2500-as 3200-on fesz. emelés nélkül. Minden OK. Azonban, hogyha huzamosabb ideig 100%-on járatod (DivX kódolás...), vagy ráeresztessz egy prime95 tesztprogit, szerintem tuti, hogy hibázni fog.
Most elég jól belőttem. 2500+ @ 3200+ , 2x256Mb 400mhz Samsung ram (agressive módban), VCORE megemelve 1,75V-ra és így atomstabil.
Az élettartam a hőértéktől is függ. Tehát, ha van egy jól szellőző ház + jó prociventi, akkor szerintem nem igazán csökken az élettartama. Különben is 30 év múlva ki használja már ezt a procit? :DD
Nekem Antec Sonata 380W-os ház + Zalman ALCU prociventi van és több órás 100%-os terhelés után is csak 42-43 fokos a proci. Ja és a házban a winchesterek is kézmelegek (max 33 fokosak). -
anulu
félisten
Erre a kérdésre annyit szoktam mondani: De. Károsítja. 35 helyett 32évig fog működni. Vagy 33-ig. Feszültség emelés mellett 30-ig.
Amúgy gratula. Én nem vagyok a szívbajos fajta, és gond nélkül emelek feszt, most az 1700+ TBredB-m megy (AIDA32 szeint) 1,76V-on 2100MHz-en. És ez szerintem nem rossz. Az pedig, h csak 14-15 évig fog működni a procim, már bocs, de hol a viharba' érdekel???
Hozzáteszem: Don't try this at your home! Mindenki, aki ebben a filmben szerepel, képzett kaszkadő, több éves tapasztalattal! :D
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
az úgy jó
de 2200 MHz-nél tovább ne húzd, mert ahhoz már igencsak meg kell emelni a feszültséget. nekem is 2600+ Bartonom van, és volt már olyan, hogy felhúztam 2300 MHz-re, de csak 1,775 - 1,8 volton volt stabil, úgy melegedett, mint egy kályha... (60 fok fölé ment)
persze igazán hardcore-tuningolók húzzák feljebb is, 2400-ra, meg ilyenek, de ahhoz már vízhűtés kell, és 1,9 V magfeszültség, és ez már tuti nem tesz jót a procinak.
Igazából az AMD architektúrájában van a hiba, ez a gyártástechnika (13 mikron) már elérte a határait. -
jerry311
nagyúr
amíg nem emelsz feszültséget, addig olyan mintha gyárilag erre tervezték volna :DDD
gyárban lejön a proci a szalagról és tesztelik, aztán ahol még stabilan megy ott megállnak és felcímkézik, meg elvágják a ''hidakat'', hogy neked ne legyen olyan egyszerűdolgod a tuningnál, illetve, hogy megfelelően felismerje a BIOS. Tehát pl egy applebred mag ugyanaz mint egy barton csak más a frekvencia és a cache mérete rajta, mert nem működött tökéletesen berton-ként. -
stpotty
tag
Szerintem ne lássuk be hogy ''az igazi 3200-asba tuti több kakaó van'', mert ez szerintem így nem igaz. Ha feszemelés nélkül megy, ugyanazon az órajelen, valószínűleg magasabb fsb van beállítva, tehát még jobb is mint az ''eredeti'', és nem is károsodik, ha nem kap +kakaót. szerintem
-
Alvin_ti4200
félisten
Egy processzor nincs tervezve konkrét frekvenciára. Ahol nem hibázik még, olyan órajelű lesz. Legalábbis anno így működött a Pentium 4-eknél. Ha alapfeszültségen használod a procit, akkor nagyjából semmivel nem lesz rövidebb az élettartama. Amire elpusztulna, már 10 éve elavultnak fog számítani.
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest