Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Íme az új Android Auto!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oliba
őstag
válasz
fatallerror
üzenetére
7830?

-
fatallerror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
igen de akárhányszor ehhez hasonló cover photot állítottak be a fb oldalukon jött vmi kártya, legutóbb az a ghz-es 7970 most már tényleg nincs más mint ez a másik értelmetlen kártya...
szóval most már tényleg jön szerintem jövőhéten vagy csak húzzáka népet :] -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatallerror
üzenetére
Én nem hiszem el! Már hónapokkal ezelőtt is ezt mondták, és az se volt igaz...
-
fatallerror
addikt
jön a 7990 most már tényleg

-
janos666
nagyúr
Innen is toboroznék egy-két koponyát a kérdésemhez, mert az azonnali kérdések topicjában szerintem úgy lapozzák majd ezt át, mint ha kínai karakterek lennének.

És erről jut még eszembe egy ide jobban illő része a témának:
Elvileg képesek lennének a mai hardware-ek valódi YCC 4:2:2 overlay felületet biztosítani, ha rászánnák magukat a driver írók? Mármint ki is tudnák juttatni változatlanul azt, amit a software-től kapnak, anélkül hogy át kelljen konvertálni RGB-be, majd vissza, mint most...?Vagy meg lehetne "hackelni" valahogy a mostani drivereket, hogy ilyen fake-YCC módban ne RGB-ből konvertáljanak YCC-be, hanem az RGB frambufferekbe RGB-nek címkézett, de igazából YCC adatokat küldjék tovább, mint egyfajta "passthrough mode"? (És akkor a software bepakolná az adatot, mint ha RGB lenne, csak valójában YCC -> 4:2:2 esetén kitöltve nullákkal a felesleges biteket... és kimenne a HDMI-n módosítás nélkül? Bár a 4:4:4 sem gáz, ha tudjuk, hogy csak nearest neightborhood módszerrel legyen 4:2:2-ről 4:4:4-re nagyítva resample helyett...)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Oliverda
üzenetére
Bármilyen OpenCL program, ami már megjelent képes előnyt kovácsolni a HSA-ból. Akár automatikusan, akár kis módosítások mellett (a hatékonyság növelése céljából). A HSA nem akarja kiváltani az OpenCL-t és a C++ AMP-t. Egyszerűen az a célja, hogy olyan egyszerű legyen GPU-ra írni programot, mintha egy szálra programoznál. Az OpenCL-C/C++ és a C++ AMP nehéz, mert sokat kell pöcsölni. Ezért készülnek rá lassan a programok. A HSA a pöcsölést üti ki a képletből, így a mainstram programozók számára is vállalható alternatívák lesznek a fenti felületek.
Természetesen, ha a sebességet nézzük, akkor az OpenCL-C a legjobb megoldás, mert biztos, hogy ezen lehet a leggyorsabb a kód. A befektetett munka viszont 10x több lehet, mint serial kódnál, vagyis sokan bele sem vágnak. A HSA BOLT mellett a kód valamivel biztos lassabb lesz, de a befektetett munka felér azzal, amit a serial kód megírásába fektetsz. Ez önmagában azt jelenti, hogy a fejlesztők munkája töredékére esik, vagyis nagyon kellenek a hardverek, mert a fejlesztői érdeklődés nagy lesz. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Oliverda
üzenetére
A HSA kész. Júniusban mutatták be. Ma is lehet a draft specifikációkra fejleszteni. Mivel az AMD mondta, hogy már a draftot úgy alakították ki, hogy a belépő cégeknek jó legyen, így a végső specifikáció csak tesztelés kérdése. A cégek el fogják fogadni. Amire várunk azok a gyártóspecifikus dolgok, vagyis a finalizerek. Valszeg még idén megoldja mindenki a Windows 8-ra. A programozóknak viszont erre nem kell várni. Elkezdhetik a munkát. Mire eljutnak a tesztelésig lesz finalizer. A kevésbé kalandor programozók persze megvárhatják a Code XL-t (vagy kérjenek bétát, ami augusztusban lesz). A HSA nagyon közel van ahhoz, hogy minden terméket erre építsenek. Már ma erre építették a Trinity-t és a mostani GCN-es Radeonokat. A következő körben még jobban építenek majd erre.
-
peti_s
addikt
Abu85, Oliverda, köszönöm a válaszokat, tehát ha jön, akkor jövőre Q3-Q4, ha nem, akkor meg veszek olcsóbban egy 7770-t. Amúgy azért érdekelt, mert egy bizonyos sorozatban, az erősebb VGA-k, nagyobb IDLE fogyasztással bírnak. (Nem elhanyagolható tény az sem, hogy nem szeretnék 30000-t adni egy VGA-ért.) Az én számítógépem 98%-ban, filmezésre, office-ra, netezésre van használva. Így ezek a kisebb modellek bőven jók, de a 3650-s néha a barátokkal egy BFBC2-höz nagyon gyenge már.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Oliverda
üzenetére
A Cape Verde át lesz nevezve, de a mobil piacon. Az asztali VGA-k új lapkákat kapnak, amik jobban illeszkednek majd a HSA-hoz. Vannak olyan HSAIL utasítások, amik nem felelnek meg egy GCN utasításnak. A GCN2 ezen dolgozik, hogy megfeleljen, így gyorsabb lesz a HSAIL kód. A funkcionalitás persze nem változik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A piac megváltozott, és ez új stratégiát igényel. Jövőre is három fő fejlesztés lesz, és egy olcsóbb lapka, de 8700-8800-8900 alatt inkább APU-k lesznek. A kisebb kártyákba lesz egy kisebb lapka, de az belépőszintű lesz (valszeg 2-3-4 CU és 64 bites memóriabusz). Főleg a Kabini mellé Dual Graphics opciónak, illetve az atomok mellé, mivel a Bay Trail platform csak 2013 legvégén jön. Szóval, ha ezt a kategóriát nézted ki, akkor ide Kaveri APU lesz.
-
peti_s
addikt
Hello!
8650-8670 kb. mikorra várható? Köszönöm előre is.üdv peti_s
Oliverda, köszi, augusztus előtt, vagy után? Gondolom idegesítőek az ilyen kérdések, de így tudom belőni az új gép dolgait.

-
Angel1981
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Jó, ez is igaz, de (több éves) tapasztalatom alapján amikor még ennyire messze van a következő generáció, igazából még találgatni sem érdemes.

Jó lenne ez az időpont, meg a +40%, de az előbbivel az a gond, hogy baromira nem kell így sietniük, az utóbbival meg az, hogy ha ugyanazon csíkszélességen készül a GPU, a teljesítménynövekedés szinte csak fogyasztás, és méretnövekedés árán érhető el, és már ezek a kártyák is sokat fogyasztanak - nem fognak 350W-os TDP-s, 500^mm-es chipeket csinálni, amikor ennyire drága a wafer - szerintem.
40nm-en még kivitelezhető volt, itt már egyszerűen nem éri meg - hacsak idővel nem mérséklődnek az árak, de az még odébb van. -
Angel1981
veterán
válasz
Forestgreen
üzenetére
Bocs, de az ilyen nem hivatalos, ergo spekulatív híreket még linkelni sem kell, annyira hiteltelenek.
Most év vége,amikor még a 7990 sem jelent meg? 40%-os teljesítmény növekedés ugyanazzal a csíkszélességgel? Ugyan már!
(Ne legyen igazam!) -
fatallerror
addikt
válasz
Mexildos
üzenetére
a hivatalos magyarázat az h a 28 nm-es kapacitás szűkös és drága ezért minden jóval drágább mint a megszokott.
a nem hivatalos meg h mesterségesen az indokoltnál jóval drágábban adják a cuccokat mert megtehetik és tudják h a hülyéje megveszi 300 ezerért is a vga-t (lásd hány makinak van itt a fórumon is gtx 690es vga-ja)
kicsit a hdd piac ihlette a vga gyártókat is, mind2 emelt és eszük ágában sincs csökkenteni, de ez csak a csúcs kártyákra vonatkozik mert azokból kevesebb fogy évről évre és ezért drágábbak h a bevétel kb azonos legyen a régi időkkel... -
Mexildos
aktív tag
válasz
fatallerror
üzenetére
Azért ez vicces. De mitől nőtt meg 120 ezerrel az ára? A 6990-est meg lehetett kapni 180-ért. Nem vágom mitől ez az emelés? Mi lett drágább? Mert a teljesítmény különbség ezt nem indokolja.
-
Mexildos
aktív tag
válasz
fatallerror
üzenetére
Mi értelme van kiadni most a HD7990-est ha januárban jön a HD8990-es? Ez a fél év már teljesen lényegtelen?
De vajon mennyibe fog fájni a HD7990?
-
KillerKollar
őstag
válasz
Forestgreen
üzenetére
A képeken már megint egy Firepro kártya van,ha jól olvasom a feliratot a ventillátoron...bár elég pixeles...Úgyhogy az a táblázat biztos fake,ettől függetlenül reálisak lehetnek az adatok,bár szerintem bele akarnak férni a 300 Wattba az AMD-nél,de majd meglátjuk.
-
fatallerror
addikt
válasz
Forestgreen
üzenetére
nem lesz azon 12 gb.... költséges és felesleges
a másik linkedre meg végképp kár találgatni h 40%-al gyorsabb lesz a hd8000, majd kiderül és a megjelenése is inkább 2013 eleje lesz szerintem
-
Angel1981
veterán
válasz
KillerKollar
üzenetére
Hát....nagyon nagy a csönd vele kapcsolatban, meg lennék lepve, ha ebben a hónapban kijönne - bár az AMD okozott már meglepetéseket a dVGA-k megjelenése tekintetében.
-
Mexildos
aktív tag
Nem tudja valaki, akkor most törölték a 7990-es kártyát? Elvileg már meg kellett volna jelennie, nem? Valaki tud valamit esetleg?
-
Oliverda
félisten
válasz
fatallerror
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy anyagilag megéri. Arra próbáltam utalni, hogy jó ötlet két húzott Pitcairn XT-t egymás mellé pakolni.
-
Oliverda
félisten
válasz
ViiiiktorOC
üzenetére
Szerintem teljesen jó ötlet. Gondolom nem is véletlenül csinálják meg ezt.
-
ViiiiktorOC
senior tag
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
ViiiiktorOC
üzenetére
nem olyan biztos az, kellően magas órajeleken szerintem fogható lenne. talán a pitcairn magasabb órajeleket bír mint a tahiti, elvégre is az alapból 1GHz-en is nyitott.
-
MPowerPH
félisten
válasz
ViiiiktorOC
üzenetére
Fordult a kocka. Régebben pont fordítva volt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ViiiiktorOC
üzenetére
Hát nem tudom... akkor ez azt jelentené, hogy nem 7970-ből csinálnak csúcskártyát, hanem a kis tesóból?

-
ViiiiktorOC
senior tag
ASUS-ROG-ARES-2-Graphics-Card-with-Dual-HD-7870-GPU
Ez érdekes!
Olyan lehet mint a 6870X2, és nem kell visszafogni a kártyát 300W-ba!

-
eMotion
csendes tag
válasz
KillerKollar
üzenetére
pont te beszélsz E-Péniszről,amikor 690ed van?

-
XCube
tag
válasz
fatallerror
üzenetére
Honnan nézed te azt a TV -t, hogy olyan buzinagyok a pixelek
. -
KillerKollar
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nem mindenki szeret tuningolni azt is vedd hozzá
Így nagyon is számít az alapórajel.Az a 8% még mindig 2% 1920x1200-ban és csak a Ghz edition órajelén járatott 7970-es képes rá,az viszont már OC 7970 vs ref. 680,de mivel a Ghz edition ref kártya ezért mondhatjuk hogy Ref Ghz Edition vs 680,elhiszem hogy te feltudod húzni a 7970 Ghz edition órajeleire is a 7970-edet de az már OC-s eredmény,más tészta. -
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar
üzenetére
Ha...
Na, ezt nem folytatom. A lényeg úgy látom már leesett. Én nem a ref. órajelekről beszéltem. A kártyám csak az első indításnál ment annyin, és valszeg másé sem volt sokat 925-ön hagyva poroszkálni. A Cata max. 1125, így nincs miről beszélni.
Ha meg kihoznak egy 680-as OC-t, akkor maximum befoghatják a 7970-t, de ahhoz 1150-en kellene járatni a kártyát. Így eltűnhet az a 8%.
Mindent egybe véve a 7970 a leggyorsabb 1GPU-s kártya, felhasználóra van bízva, hogy akarja e, vagy nem.Béke.
-
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar
üzenetére
A GHz miért ne tudhatná az 1250-et? Az én sima refem is tudja az 1300+-ot is akár, tesztekre, game -ek alatt meg 1280 körül van vége. A 680-ast is kb. eddig tudod húzni. Szóval kellene még egy 100MHz.
-
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar
üzenetére
De a 680-at hova húzod? Már húzva van. Ugyan azon az órajelen jár boost -al, mint a GHz. Tesztet meg nem kell nézni, leírtam már. 8% -os a különbség, és a kártyákban rejlő +200MHz a 7970 esetében nagyobb gyorsulást hoz, mivel C to C erősebb. Egy 1250-en járatott 7970-t 1300MHz fölött kell járatnod, hogy legalább beérje, ami lehetetlen.
Meg kellene már érteni, hogy a GHz Edition= 7970+OC.Nem kell ide semmi, megnyitom a GPU tweak -et, és felhúzom az órajeleket addig, amíg stabil.
-
Löncsi
őstag
válasz
fatallerror
üzenetére
2%-al gyorsabb az egyik és akkor mi van?
Dráma. Kisebb a kuki.
-
KillerKollar
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Maximum OC-n lehet,erről még egy tesztet sem láttam,de az alap 680 gyorsabb mint az alap 7970 a Ghz edition hajszállal elveri az alap 680-at,magyarán nagyon kicsit kéne húzni a 680-ason hogy elkapálja a Ghz editiont és annyi még biztos van benne.Szóval ahoz kéne egy GHz edition 2 hogy a húzott 680-as is elverjék.
-
KillerKollar
őstag
válasz
fatallerror
üzenetére
Akkor lelankad az E-Pénisz.
-
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar
üzenetére
Persze hogy nem láttál... Mert mindenhol BF3 meg Batman -el tesztelnek, és az ős drivereket használják, mint itt. Hihetetlen, hogy nem érted már meg?
De akkor egyszerűen. A HD7970 maximum OC-n sokkal gyorsabb, mint a GTX680 szintén maximum OC-n. Engem ez érdekel, mert a kártyám 24/7 1250/1650 -en fut, hogy a Metro rendesen menjen. És megnyugtató, hogy a GTX-re ver vagy 10%-ot ezen a beállításon, akárhogy is húzgálod.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Te milyen felbontásban nyomod? Csak mert egyfolytában azt hallom, hogy Full HD. Szerintem már az 1600P és a 3db monitor sem fehér holló, főleg aki ilyen kártyákra áldoz.Viszlát.(
) -
fatallerror
addikt
válasz
KillerKollar
üzenetére
most az apple feladta a leckét felbontásügyileg így most már jönnek a nagyobb felbontásúak, jó lenne ha már jönnének a 4k-s tv-k, 1 55ös tv-n már buzinagyok a pixelek :/
és a 4k pl a vga piacnak is jót tenne

ezt a nv vs amd dolgot meg hagyjátok már, 2%-al gyorsabb az egyik és akkor mi van? : DD
-
Löncsi
őstag
válasz
KillerKollar
üzenetére
Utóbbi időben egyre több ilyen többmonitoros rendszert látok és nem rossz cucc sztem... nomeg aki nemrég pár éve vett monitort, az javarészt fullHD felbontású, már csak +2 db kell és kész is sokmonitoros rendszer.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar
üzenetére
Ez nem gond, de sokak megbarátkoznak ezzel, csak azért, hogy előnybe kerüljenek. Egyébként vannak nagyon vékony kávájú monitorok.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar
üzenetére
A driver mindig fejlődik. Ez általános dolog. Persze eltelt már az architektúrák startja óta elég sok idő, így az általános fejlődés már megvolt. Innentől csak specifikus fejlődés lesz. De ez is fejlődés persze.
A Full HD elterjedt, de manapság egyre többen vesznek nagyobb felbontású kijelzőt. Főleg ide készülnek ezek a GTX 680-HD 7970 kártyák. Sőt, nagyon menő a több kijelző, mert "csalhatsz" multiban. Aki nagy FPS-őrült, és sokat multizik, annak nyilván kecsegtető, hogy legálisan juthat háromszor nagyobb látótérhez. Azért ez sok előny, mert te egy kijelzővel nem látod, de ő hárommal már be is célzott.
-
KillerKollar
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Sok.Szóval jelenleg a driverek miatt erősebb a Geforce oké.A másik amit sokan hoznak föl hogy régi driverrel tesztelik a 7970-eket pl...nos nem néztem meg minden tesztben de ha annál elavult drivert használnak akkor szerintem Nvidiás driverből sem a legújabbat és mindenki mondja hogy majd új driverekkel elmegy a 7970 a 680 mellett de kérdezem én az Nvidia addig nem csinál semmit?Ők is kitudnak adni olyan csodadrivert amivel elhúznak a Ghz edition mellett pl.Amúgy 1600P-ben is gyorsabb a 680 mint a 7970 azalapján a táblázat alapján és ahogy megyünk lejjebb a felbontásban úgy nő a különbség a 680 javára,igazából főleg azzal vitatkoztam hogy sokan többször is mondták hogy a sima 7970 ugyan olyan gyors mint a 680 vagy még gyorsabb is.Akinek több monitoros rendszere van az általában SLI/CF rendszer alá nem adja/de a Quad-SLI,Quad-Crossfire sem kizárt.Én 1920x1200-as felbontásban játszok GTX 690-el például.Efölötti felbontáson még a 680/7970-es kártyával rendelkező embereknek is a töredéke játszik csak azaz a legtöbbek számára az a jobb ami 1920x1200-ban jobb,ott pedig 2% különbség van csak a GHz edition és a 680 között a sima 7970-et pedig veri a 680-as.
Abu:
[link]
Akkor itt egy másik teszt,összeszámoltam játékonként a 680 9 a 7970 Ghz edition 7 játékban lett gyorsabb és számottevő különbség egyedül a Dirt Showdown-ban van a Radeon javára. -
Oliverda
félisten
válasz
KillerKollar
üzenetére
Az lehet, de akinek full HD feletti vagy netán több monitoros rendszere van, azt ez nem vigasztalja.
"Érdekességként megjegyeztném hogy a GTX 590 minden felbontásban gyorsabb volt itt az összesítésben mint a HD 6990 pedig abban az esetben is állítottátok hogy a Radeon a gyorsabb."
Azóta hány újabb driver jött ki?
-
KillerKollar
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Igen ezt a tesztet sokan linkelték 1920x1200-ban csak 2% és az összesítettben is,ahol minden felbontás benne van.Szerintem az 1920x1080 illetve az 1920x1200 a legnépszerűbb felbontások.Érdekességként megjegyeztném hogy a GTX 590 minden felbontásban gyorsabb volt itt az összesítésben mint a HD 6990 pedig abban az esetben is állítottátok hogy a Radeon a gyorsabb.
-
Oliverda
félisten
válasz
KillerKollar
üzenetére
A híreknél beszédesebbek a tesztek.
2560x1600-ban kb. 9% a 7970 GE előnye.
-
Löncsi
őstag
válasz
KillerKollar
üzenetére
nuff'muff said.
-
KillerKollar
őstag
[link]
Elég a címét elolvasni a cikknek és nuff' said
-
Oliverda
félisten
válasz
fatallerror
üzenetére

-
Löncsi
őstag
válasz
fatallerror
üzenetére
You sir just won the Internet.

-
fatallerror
addikt
válasz
KillerKollar
üzenetére
tudod h miben járkálnak kint a lányok? :Đ
-
Löncsi
őstag
válasz
KillerKollar
üzenetére
Értsd már meg, hogy játék/beállításfüggő a dolog.

FullHD+4xAA - Geforce jobb, efelett Radeon. Plusz épp melyik architektúra fekszik egyes játékoknak jobban.
-
KillerKollar
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
1920x1200ban csak 2% és az a legnépszerűbb felbontás...úgyhogy többen fogják olyan felbontáson használni a kártyáikat.
[link]
Ugye erről a teszről beszélek,nem a 7970 nincs pariban a 680-al,a 680 8%-al gyorsabb mint a sima 7970...Az a vicces hogy ennyire állítgatjátok hogy 7970=680 vagy gyorsabb is,holott ez marhára nincs így,egyrészt amit írnak cikket pl a GHz editionról mindenhol azt írják hogy az AMD megpróbálja VISSZASZEREZNI a leggyorsabb egy GPU-s kártya címét azaz a 680 megjelenésével ELVESZTETTE azt,másrészt meg a prohardveres GTX 670 teszten kívül egy tesztet sem láttam még ahol gyorsabb lenne a sima 7970 összesítésben a GTX 680-nál és utananéztem a legtöbb oldalon igenis maxon tesztelték a játékokat max AA-val.Van ahol írják a tesztben hogy úgy tesztelték,van ahol írják hogy nem úgy tesztelték de a legtöbb helyen csak annyit írnak hogy milyen felbontás és mellé hogy "Maxed out" amiben benne van az AA is. -
eMotion
csendes tag
válasz
KillerKollar
üzenetére
a sima 7970 volt pariban az uj driver után a 680al,erre jött ez a huzott verzió.de szerinted ez sem veri?
vicces vagy 
-
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar
üzenetére
Most akkor linkeljem be az 1600P-s táblázatot?
8%, nézd már meg kérlek. -
Löncsi
őstag
Geforce 2 a legjobb a GPU.
-
KillerKollar
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Értem én hogy mit mondasz de a külföldi tesztoldalak 90%-a azt igazolja hogy a 680 a gyorsabb,a 7970 Ghz edition pedig aligha gyorsabb nála max 1-2%-al.És a legtöbb helyen frissek a driverek és azt írják hogy mindent maxra állítottak így az AA-t is nagy eséllyel.Biztos tudsz olyat mutatni ahol nem,ahogy énis olyat ahol meg igen.
-
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar
üzenetére
Nem igazán. A GTX már így is magas órajelen volt járatva. Míg a 7970-t túl alacsony órajelre pozicionálták.
De hogy Te is megértsed. Fogom a GTX680-t, és a 7970-t. Maximalista vagyok, és mindegyiket belövöm 1250-es GPU frekire.(nagyjából ez a max mindegyiknél) Akkor az jön ki, hogy a 7970 az 1600P-ben elért 8% előnyét megtartja, sőt, pár százalékkal még jobban elhúz. Azért mert a +200MHz a 7970-nél többet jelent, mint a GTX-nél, mivel C to C erősebb. Egy GTX680 925MHz-s GPU-val sehol nem lenne...Nem kell ide GHz Edition, ref. 7970-ről beszélek. A GHz Edition csak 'kinek nagyobb' termék.
-
KillerKollar
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Nos 680>7970,most kiadtak egy emelt órajelű 7970-et ami nem egyértelműen gyorsabb mint a 680 de mondjuk azt hogy gyorsabb szóval Ghz edition > 680.Ha kiadnak egy emelt órajelű 680-at akkor pedit OC 680> Ghz Edition.És akkor ismét egyértelműen állíthatja az NV hogy ők nyerték az E-Pénisz csatát ahogy te fogalmaztál.
-
MPowerPH
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
Jól beszélsz.
Csak valaki itt nem tudja értelmezni a dolgokat. Nem értem mit nem lehet azon érteni, hogy a 680 és a 7970 max oc-ja is egy sávban van.KillerKollar: Az NV -vel driver terén soha nem voltak gondok. Már az első kiadású meghajtóval is piszok gyors volt a kártya, utána pedig alig mutatott plusz gyorsulást. Nézd meg a 7970 az első driver óta mennyit gyorsult... A 8% pedig 1600P-ben jelentkezik a húzott 7970 javára. Aki ilyen kártyát vesz, az ilyen felbontáson gamel. Vagy 3 monitorral. Az AA meg fel van tüntetve a garfikonoknál.

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
FireKeeper
üzenetére
Így van. Ez a cím sokat ér a gyártóknak.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
KillerKollar
üzenetére
nem, ami történt az csak szimpla e-pénisz csata, hogy kinek van a stock leggyorsabb 1 GPU-s kártyája.
-
KillerKollar
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Tehát a Ghz Editionnal sem változtak az erőviszonyok számottevően.
-
FireKeeper
nagyúr
szövegértelmezés? írta, hogy a ghz emelt órajeleivel is hasonló a 680 és a 7970ghz tuningpotenciálja, ráadásul c2c jobb a gcn.
és ha kiadnak a gtxből is egy emelt órajelűt akkor mi van? nagy semmi, amíg csak órajeleket emelgetnek az erőviszonyok nem változnak számottevően.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- GIGABYTE GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 OC Eladó!
- Radeon 6700XT Sapphire Nitro+ 12GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X DUAL EVO OC Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG Flow Z13 2in1 i9 / RTX 3050Ti / 120Hz GAMER TABLET!
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3 // Pentium G4400T // i3 6100, 6100T, 4130, 2140T i5-8500
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R5 7600 16GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H7 Flow fehér 750W
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Intel Core i7-4790 4-Core 3.6GHz - LGA1150
- Xiaomi 12T /8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)